Σελίδα 47 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 3742434445464748495051525797 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 691 έως 705 από 1986

Θέμα: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ και όχι μονο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    Όσο για την "Οδύσσεια"... αν ήταν βιβλίο σε βιβλιοθήκη
    Είναι βιβλία, όχι βιβλίο. Μάλιστα ο Κλάρκ (αν θυμάμαι καλά στο τελευταίο της σειράς, το Οδύσσεια 3001) είχε γράψει
    ότι τα βιβλία που έγραψε στο θέμα κατά καιρούς, δεν είναι η συνέχεια της ιστορίας, αλλά ουσιαστικά η ίδια ιστορία
    που την εξέλισε και άλλαζε σύμφωνα με τη κάθε εποχή, δίνοντάς της την εκδοχή που της ταίριαζε.

Αλλά η οπτική γωνία από την οποία είδε και έδωσε ο Κιούμπρικ στο "The sentinel" (που είναι η πραγματική
    βάση της ταινίας) είναι μοναδική.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Πήγαινε με πολυυυ μικρό καλάθι τότε Νίκο. Δεν είναι spoiler αυτό που θα γράψω άλλωστε η περιγραφή της ταινίας είναι σε όλα τα site:

Γη καταστρέφεται, άνθρωπΕς προσπαθούν να βρουν λύση, λύση = μετοίκηση σε άλλους πλανήτες ικανούς να υποστηρίξουν ζωή, τρόπος να φτάσουν εκεί = μέσω σκουλικότρυπας.

Με αυτό το υλικό στα χέρια του λοιπόν ο Nolan κέντησε στα εφέ και σε block busterίστικη ευρυματικότητα (δηλαδή δεν ξεσκίστηκε στις μανιέρες αλλά ούτε και δυσαρέστησε το φιλοθεάμον κοινό που θέλει το wow του) από τη άλλη όμως απέτυχε σε όλα τα άλλα... θέλω να πω η Γη καταστρέφεται ρε λιλίκο Christopher, η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να κάνει το μεγαλύτερο εξελικτικό της βήμα και ούτε μια αναφορά στο ποιοι είμαστε, που πάμε και με τι μυαλά θα πάμε σε άλλους πλανήτες; Ένας προβληματισμός; Κάτι; Δεν μιλάμε να το ρίξεις στην φιλοσοφία, έστω κάτι αλαφρύ για τον μέσο ποπκορνμασουλιάρη, να βγάλεις την υποχρέωση... Αυτό είναι που με ενόχλησε περισσότερο απ΄όλα στη ταινία η οποία θα μπορούσε να έχει τίτλο "Τα γ@μησαμε όλα σε αυτό τον πλανήτη, so what? πάμε να γ@μησουμε και άλλους!" Βάλε και το υπερβολικό και άσκοπο μελό από τη αρχή μέχρι το τέλος και "δεν" έδεσε το γλυκό.

Όπου και αν διάβασα για το Interstellar στο διαδίκτυο, γίνονται αναφορές για ομοιότητες με το Gravity, το Contact και.... τη Οδύσσεια του διαστήματος(*) και όντως έτσι είναι, τουλάχιστον λόγο θεματολογίας, μόνο που όλες οι προαναφερθείσες ταινίες εκπληρώνουν πολύ καλύτερα το σκοπό τους ως σύνολο. Δηλαδή βγάζουν και ένα προβληματισμό πάνω στην ανθρώπινη φύση και στο πεπρωμένο της που είναι το διάστημα. Το Interstellar είναι φυσικά πιο εφετζίδικο (με το budget που είχε αυτό του έλειπε να μην έχει μπαμ - μπουμ και super εφε) αλλά δεν φθάνει σε βαρύτητα ούτε καν το εύπεπτο και καραμπάμ μήνυμα που πέρασε το Avatar. Θα τολμούσα να πω ότι το Interstellar είναι σε αυτό τον τομέα ισάξιο του Αρμαγεδδών, που στην τελική δεν ήταν και ταινιά για προβληματισμό αλλά για χάζι...

(*)Διαφωνώ πλήρως σε ότι αφορά στην ποιοτική σύγκριση με την Oδύσσεια, ούτε μια τρίχα από τα @δια της Oδύσσειας δεν φθάνει το Interstellar και είναι ύβρις αυτό που επιχείρησε στο promotion η εταιρία παραγωγής, δηλαδή να κάνει λόγο για αντιστοιχίες και ισοδυναμίες. Ευτυχώς ο Νolan είναι αρκετά έξυπνος και θέλω να πιστεύω σεμνός και απέφυγε να συμπλεύσει με αυτές τις παπαριές. Τον θεωρώ εξαιρετικό σκηνοθέτη και παραμυθά, πρώτη φορά είδα ταινίες με super ήρωες (batman - superman) και δεν βαρέθηκα στο 5 λεπτο. To Ιnception είναι μια κλάση από μόνο του και θεωρώ κομβικό σημείο για το σινεμά γενικότερα και βάση αυτού περίμενα να δω κάτι αντίστοιχο στο Interstellar... δυστυχώς κάπου χάθηκε ο Nolan μεταξύ των διαστάσεων του χωροχρόνου.
    + όλα και εγώ περίμενα κάτι σαν το inception κάτι που να με αφήσει μαλάκα αλλά δεν

Δεν ξέρω αν έχει μπει νωρίτερα αλλά δεν είναι κακό
    http://www.imdb.com/title/tt1971325/?ref_=nv_sr_1
    Sekundu s`agapune n`agapisi

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από argiris34 Προβολή μηνύματος
    Καλο σεναριο αλλα μου φανηκε ημιτελες σαν εκτελεση...........
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

EDGE OF TOMORROW = GROUNGHOG DAY + STARSHIP TROOPERS...

καλοφτιαγμένο πάντως...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από argiris34 Προβολή μηνύματος
    Το είδα αλλά δεν ήταν καθόλου όσο καλό περίμενα. Απλά βλεπόταν.

Το ίδιο και το Gardians of the galaxy, αλλά τουλάχιστον αυτό είχε πολύ πλάκα.

καλοφτιαγμένο πάντως...
    Ακριβώς . Αλλά όπως το είπες, καλοφτιαγμένο και αν δεν έχεις ιδέα για το θεμα της ταινίας όταν το βάλεις να το δεις, έχεις δυνατή έκπληξη.

Παλαιό μέλος

καλοφτιαγμένο πάντως...
    stam.αυτα που λες δεν τα εχω δει!
    εμενα μου θυμισε την μερα της μαρμοτας με τον Μπιλ.Μαρευ σε sci-fi.
    μου αρεσε παντως..και η τυπισα τα σπαει..

GROUNGHOG DAY = η μερα της μαρμοτας με τον Μπιλ.Μαρευ

Δηλαδη προτεινεται για θεαση σε σινεμα το Interstellar;
    Η να παραμεινω με την αποψη μου οτι το Wall-E ειναι απο τα καλυτερα του θεματος;
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrEvil Προβολή μηνύματος
    το Wall-E ειναι απο τα καλυτερα του θεματος;
    Δεν είδα ακόμη το διαστρικό, αλλά το wall-e είναι όντως εξαίσιο

και όποιος δεν έχει δει το Burn-E χάνει

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    και όποιος δεν έχει δει το Burn-E χάνει
    Δεν γνωριζα καν την υπαρξη του.
    Σημερα ειναι μουβι ναϊτ λοιπον, να ξεσκουριασει κι ο προβολεας.

θενκ γιου
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrEvil Προβολή μηνύματος
    Δεν γνωριζα καν την υπαρξη του.
    Σημερα ειναι μουβι ναϊτ λοιπον, να ξεσκουριασει κι ο προβολεας.

θενκ γιου
    Είναι mini movie, μη φτιάξεις ποπ κορν

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Το είδα αλλά δεν ήταν καθόλου όσο καλό περίμενα. Απλά βλεπόταν.

Το ίδιο και το Gardians of the galaxy, αλλά τουλάχιστον αυτό είχε πολύ πλάκα.
    το Automata ήταν μέτριο αλλά όντως βλεπόταν .. ίσως αν δεν είχε μικρό budget να γινόταν κάτι καλύτερο

Το guardians εγώ το βρήκα πολύ καλό και αρκετά κοντά στο κόμικ
    (και πλέον καθομαι στα καρφιά για Avengers - Age Of Ultron να δω πως σκ@τα θα τα παντρέψουν όλα μαζί )

Βάζω και βλέπω edge of tomorrow και στα καπάκια z nation επεισόδιο 9 που παίζει το ίδιο σενάριο ξυπνω ξανά και ξανά κτλ γελαγα σαν τον βλάκα μόνος μου μες στη νύχτα

Το guardians βγήκε στα 'μαγαζια';
    Sekundu s`agapune n`agapisi

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2015, 15:16
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 30/05/2005, 13:27
  3. ΟνΟφαδικη και ΟΧΙ μονο ... για την ΚΥ 29/05/05
    από crs-k στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 74
    Τελευταίο μήνυμα: 28/05/2005, 23:19
  4. Και ΣυνεΧιζω Με Μπλουζακια Και ΟΧι Μονο....
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 27/05/2005, 11:17
  5. Για στριφτερους και οχι μονο....
    από Runner Ducati στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 26/05/2005, 17:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας