Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 112

Θέμα: Η πεζη, ο βρωμογκαζος και η λογικη μας

Παλαιό μέλος

Η πεζη, ο βρωμογκαζος και η λογικη μας

Με αφορμη μια συζητηση στα στραβα και αναποδα που αναφεροταν στη συγκρουση ενος απο εμας με μια πεζη θα ηθελα να σημειωσω οτι θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την λογικη που μας/σας διεπει οταν κατι τετοιο συμβαινει.

Ξαφνικα εχουμε να κανουμε με γιδια, μοσχαρια, αλλοδαπους, γριες που μπαινουν μπροστα μας στην γρηγορη ζωη μας με τα 4-5 χλμ την ωρα (τοσο αργα ρε παιδι μου) και απο την αλλη εχουμε εμας εναντια στο συστημα που ποοοτε δεν παραβιαζουμε τον ΚΟΚ (ενω οι πεζοι πρεπει να ψαχνουν διαβασεις, οι αλητες).

Προφανως και για ολους εμας/εσας που σας εχει χτυπησει αυτοκινητο ετσι θα αναφερονται καποιοι αλλοι μαγκες σε φορουμ αυτοκινητων π.χ. " Βγηκε το κ...παιδο με το ΧΤ/παπι/hayabusa και τον κολλησα στον τοιχο, το γιδι. Πολυ θα ηθελα να τον σκοτωσω" Ε ! Ωραιο δεν σας φαινεται;

Σας τα γραφω γιατι η μητερα μου πεθανε στις 9/1 υστερα απο 38 μερες στο νοσοκομειο εξ αιτιας μιας τραγικης ασυννενοησιας μεταξυ του οδηγου του αυτοκινητου και της πεζης μητερας μου, μιας φοβερα κακης στιγμης. Ο Dirty Gas ειναι ενα παραδειγμα (δεν εχω τιποτα μαζι σου) και φυσικα και σε μενα εχει τυχει να μου πεταχτει πεζος και βλαστημουσα.

Απλα καμια φορα σκεφτειτε τι λετε, τι γραφετε και πως αντιδρατε...
    mustili

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    ΣΥΜΦΩΝΩ!!! Σωστός!!!

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm

Re: Η πεζη, ο βρωμογκαζος και η λογικη μας

Αρχικά δημιουργήθηκε από MUSTILI
    Απλα καμια φορα σκεφτειτε τι λετε, τι γραφετε και πως αντιδρατε...
    Κατ' αρχάς συλλυπητήρια για τη μητέρα σου.

ωστόσο, χωρίς να έχω καμία διάθεση να αντιδικήσουμε, θέλω να σου πω ότι μου φαίνεται ότι οι σκέψεις σου είναι επηρεασμένες απο το χαμό της μητέρας σου.

Το αν μια αντίδραση είναι υπερβολική ή έντονη είναι ένα θέμα,
    το ποιος φταίει όμως για ένα ατύχημα είναι άλλο.

Είναι ανθρώπινο να σκεφτείς τον τραυματία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο τραυματίας δεν φταίει για το ατύχημα (μόνο και μόνο επειδή τραυματίστηκε).

Είναι αγενές να βρίσεις τον όποιο προκάλεσε ένα ατύχημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φταίει για αυτό.

Δεν έχουμε να κάνουμε με
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MUSTILI
    γιδια, μοσχαρια, αλλοδαπους, γριες που μπαινουν μπροστα μας στην γρηγορη ζωη μας με τα 4-5 χλμ την ωρα (τοσο αργα ρε παιδι μου)
    αλλά όταν το κάνουν (ή το κάνουμε ως πεζοί) και η συγκεκριμένη ενέργειά τους (μας) γίνεται κατά παράβαση του ΚΟΚ πρέπει μετά να αναλαμβάνουν (αναλαμβάνουμε) τις ευθύνες τους (μας).
    Ο πεζός ΔΕΝ έχει πάντα δίκιο, δίκιο έχει αυτός που κινείται (είτε πεζός, είτε εποχούμενος) στο δρόμο ή στο πεζοδρόμιο τηρώντας τον ΚΟΚ.

Και βέβαια το γεγονός ότι και εμείς παραβιάζουμε τον ΚΟΚ δεν είναι άλλοθι για τον οποιοδήποτε προκαλεί τροχαίο ατύχημα.
    Κακώς τον παραβιάζουμέ, αλλά όταν γίνει ένα ατύχημα πρέπει να ερευνηθεί ποιος έφταιγε για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ατύχημα και μόνο.

Με άλλα λόγια, όπως, εγώ τουλάχιστον έγγραψα στο thread που αναφέρεις (αν και δεν νομίζω ότι κανείς διαφώνησε με αυτό) ο ΚΟΚ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, και για τους οδηγούς και για τους πεζούς.

Και τα μυαλα στα κάγκελα Το avatar του/της Dirty_Gas
    Φίλε μου λυπάμαι για τη μητέρα σου, αλλά εσύ μιλάς για μια στιγμή τραγικής ασσυνενοησίας.

Στη δικιά μου περίπτωση δε μου δόθηκε η ευκαιρία να συννενοηθώ. Απλά βρέθηκε κάποια στο δρόμο μου.

Ναι, ΟΚ, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι της ίδιας αντίληψης με τη δικιά μας, και πρέπει εμείς να προσέχουμε λιγάκι παραπάνω και γι' αυτούς και κατ' επέκταση για μας για να μη μπλέξουμε, νομικά αλλά και να έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή.

Και στη χειρότερη των περιπτώσεων, πάλι το ίδιο θα υποστήριζα.

Αλλά μη μου λες να μην αντιδράω. Δεν αλλάζω γνώμη. Κατεβάζουν το κεφάλι και περνάνε το δρόμο σαν τα ζώα. Ε όχι, δε θα πάρω και το δικό τους φταίξιμο στη πλάτη μου.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΝΑ ΦΤΑΙΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ!!!
    Kawasaki z750

Μισό λεπτό για να δούμε τι λέμε.
    Ας αφήσουμε το έχω δίκιο έχεις δίκιο στην άκρη. Να σας πω γιατί οι πεζοί ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ έχουν δίκιο!
    Πρώτον γιατί είναι ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ!!! Είναι σαν να βάζεις έναν ιππότη με πανοπλία και άλογο ενάντια σε έναν πεζό βάρβαρο με το κιλτ του. Μεγάλη διαφορά.
    Δεύτερον, σκεφτείτε πόσο ΧΩΡΟ τους καταλαμβάνουμε. Πεζοδρόμια κλεισμένα από τις μοτοσικλέτες μας διαβάσεις μονίμως αποκλεισμένες από αυτοκίνητα κυρίως αλλά και μηχανές πεζόδρομοι ελάχιστοι οι διαβάσεις δεν τηρούνται από κανέναν μας πόσες φορές δεν έχουν χώρο ούτε καν να κινηθούν από το μπλοκάρισμα;
    Τι θέλετε δηλαδή να κάνουν;
    Τρίτον στην κωλοχώρα που ζούμε μετρά ειδικά στο δρόμο ο νόμος του ισχυρού!!! Έχεις χάμερ; Τελείωσε γαμάς! Έχεις παλιό Λάντα ή τίγκα στη λαμαρίνα αυτοκίνητο παλιό; Το ίδιο. Πόσο σεβόμαστε τους πεζούς; Καθόλου μήπως; Πόση προσοχή τους δίνουμε; Ελάχιστη;;;

Για σκεφτείτε τα όλα αυτά...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Τώρα για να δικαιολογήσουμε την μαλακία που μας δέρνει, αρχίζουμε την φιλοσοφία του ποιος έχει προτεραιότητα.

Οι πεζοί έχουν πάντα.... ακόμα κι όταν φταίνε!

Δλδ αν σας πεταχτεί ένα παιδάκι απο το πουθενά και το σκοτώσετε, θα κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια και θα λέτε εγώ δεν έφταιγα;

ελεος.....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Δλδ αν σας πεταχτεί ένα παιδάκι απο το πουθενά και το σκοτώσετε, θα κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια και θα λέτε εγώ δεν έφταιγα;
    όχι δεν θα κοιμάμαι ήσυχος γιατί θα με φάει το "τί θα μπορούσα να κάνω για να το αποφύγω"..

αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαι και "φονιάς"

"φονιάδες" θα είναι αυτοί που δεν το πρόσεχαν και το άφησαν να πεταχτεί από το πουθενά ...

Πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε τί σημαίνει "φταίω"

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    όχι δεν θα κοιμάμαι ήσυχος γιατί θα με φάει το "τί θα μπορούσα να κάνω για να το αποφύγω"..

"φονιάδες" θα είναι αυτοί που δεν το πρόσεχαν και το άφησαν να πεταχτεί από το πουθενά ...

Σωστό....! δεν σε κάνει δολοφόνο αλλά σκέτα φονιά.....

Κι επειδή δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει κι επειδή δεν συμβαίνουν μόνο στους άλλους αυτά...

χαλαρώστε κι οδηγήστε με προσοχή εδώ μέσα στην ζουγκλα του κωλοχανείου!
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Κάνε μια παλλικαριά και διάβασε τι λέω. ΟΧΙ επειδή το γράφω εγώ αλλά για να δεις κάποιους προβληματισμούς μου. Κι εδώ είμαστε να το κουβεντιάσουμε.

Τι να σημαίνει.. για άλλη μια φορά τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα αλλά σε τόνους του γκρι.

Και αυτό βαρύ είναι. Λίγο παραπάνω να έτρεχες "εσύ", μια στιγμή να μην το κοίταξε η μάνα του γιατί της έπεσαν οι σακούλες του σούπερμάρκετ από τα χέρια προσπαθώντας να κρατήσει και το παιδί.. πώς να την πεις φόνισσα έτσι αβίαστα;

Και τα μυαλα στα κάγκελα Το avatar του/της Dirty_Gas

1000+++++++++
    Kawasaki z750

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
    Τι να σημαίνει.. για άλλη μια φορά τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα αλλά σε τόνους του γκρι.

Και αυτό βαρύ είναι. Λίγο παραπάνω να έτρεχες "εσύ", μια στιγμή να μην το κοίταξε η μάνα του γιατί τις έπεσαν οι σακούλες του σούπερμάρκετ από τα χέρια προσπαθώντας να κρατήσει και το παιδί.. πώς να την πεις φόνισσα έτσι αβίαστα;
    +1

Προχτες παιδακι εφυγε απ'τα χερια της μητερας του στον παιδικο σταθμο, αποτελεσμα 2 καταγματα στα ποδια (με τουτου).

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Συμφωνω με τον mustili

και φροντιζω να προσεχω ακομα και για τον πεζο που δεν προσεχει τον εαυτο του...

Οταν βλεπω κοσμο αριστερα και δεξια απλα δεν τα χωνω στο grip...τοσο απλα...
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

filos filou apo dw mesa prin ligo kairo efere kwlotoumpes stin syggrou epeidi pezos petaxtike apo to pouthena se simeio pou oxi diabasei den eixe... oute kan pezodromio kai nisida... apla bariotan na paei apo katw... giati to kokkino gia ta mixanokinita einai paranomo se bathmo kakourgimatos en antithesi me to kokkino twn pexwn pou apla einai anyparkto sta matia tous ... mporei na min einai O nomimofrwn motosykletistis alla eimai sigoura o pio nomimofrwn pezos... to paidaki pou anaferei kapoios an petaxtei apo kapou tha prepe na eini se geitonia kai stena opou opoios kai n to xtypisei ftaei giati apla den akolouthouse ti logiki kai pigaine mamiwntas mesa sta stena...ALLA an petaxtei ena paidaki mesa stin kalirois tote poios ftaei ?? einai prwtogono na akolouthoume tous misous nomous kai tous allous misous oxi...
    PROzacRIDER

[Μισό λεπτό για να δούμε τι λέμε.
    Ας αφήσουμε το έχω δίκιο έχεις δίκιο στην άκρη. Να σας πω γιατί οι πεζοί ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ έχουν δίκιο!
    [/QUOTE]
    Μα εδώ ακριβώς είναι που διαφωνούμε, εσύ βλέπεις το περιστατικό από την ανθρώπινη διάσταση, ενώ εγώ το προσέγγισα από την καθαρά νομική του πλευρά. Χρησιμοποιούμε τον όρο "δίκιο" με άλλη έννοια. Εσύ την "ηθική" και εγώ τη "νομική".
    Γιατί -κατά την άποψή μου- είναι δύο πράγματα που δεν θα πρέπει να συγχέονται ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    Πρώτον γιατί είναι ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ!!! Είναι σαν να βάζεις έναν ιππότη με πανοπλία και άλογο ενάντια σε έναν πεζό βάρβαρο με το κιλτ του. Μεγάλη διαφορά.
    σύμφωνοι, είναι απροστάτευτοι.
    από τί όμως;;
    από τα λάθη τα δικά τους;;
    ή από τα λάθη των άλλων;;

θα μου πεις και στις δύο περιπτώσεις, γιατί -συνήθως- αυτός που τραυματίζεται είναι ο πεζός. Σύμφωνοι, αλλά αν υποθέσουμε ότι ένας πεζός πετάγεται και παρεμποδίζει την πορεία μιας μηχανής (ή αυτοκινήτου) ο οδηγός του οποίου αιφνιδιάζεται και πέφτει χωρίς να ακουμπήσει τον πεζό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Ποιος είναι ο απροστάτευτος τότε;;

Απροστάτευτος για μένα είναι αυτός ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ να προστατευθεί λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα:
    αφενός μεν για να ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ το ατύχημα,
    αφετέρου δε για να έχει τις ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ δυνατές βλάβες όταν αυτό γίνει.

Συνεπώς, "απροστάτευτος" είναι αυτός που οδηγεί χωρίς κράνος, χωρίς ζώνη, χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό ...
    Απροστάτευτος είναι ο πεζός που περπατά παραβιάζοντας τον ΚΟΚ αλλά και ο οδηγός που οδηγεί παραβιάζοντας τον ΚΟΚ, γιατί και οι δύο μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα και να τραυματιστούν (ή σκοτωθούν) οι ίδιοι ή άλλοι.

Αυτός όμως που αποφασίζει για τον αν θα φορέσει κράνος ή ζώνη ή προστατευτικό εξοπλισμό είναι ο ίδιος ο οδηγός.
    Και βέβαια αυτός που αποφασίζει για τον τρόπο που θα περπατήσει ή θα οδηγήσει είναι ο ίδιος ο πεζός ή ο οδηγός.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πρέπει να κρίνουμε με το αποτέλεσμα.
    Είναι ανθρώπινο να βοηθήσουμε και να λυπηθούμε τον τραυματία, αλλά δεν θα πρέπει να αγνοούμε τις συνθήκες του ατυχήματος και το ποιος το προκάλεσε

Δεύτερον, σκεφτείτε πόσο ΧΩΡΟ τους καταλαμβάνουμε. Πεζοδρόμια κλεισμένα από τις μοτοσικλέτες μας διαβάσεις μονίμως αποκλεισμένες από αυτοκίνητα κυρίως αλλά και μηχανές πεζόδρομοι ελάχιστοι οι διαβάσεις δεν τηρούνται από κανέναν μας πόσες φορές δεν έχουν χώρο ούτε καν να κινηθούν από το μπλοκάρισμα;
    Τι θέλετε δηλαδή να κάνουν;
    Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο...
    Αλλά εγώ δεν αναφέρομαι στους πεζούς που ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να βγουν στο δρόμο επειδή υπάρχουν εμπόδια (μηχανές κλπ) στα πεζοδρόμια, αναφέρομαι σε πεζούς που συνειδητά διασχίζουν το δρόμο χωρίς έλεγχο, που συνειδητά πετάγονται στο δρόμο με τη λογική ότι "τώρα εγώ περνάω και εσύ σταμάτα".

Τρίτον στην κωλοχώρα που ζούμε μετρά ειδικά στο δρόμο ο νόμος του ισχυρού!!! Έχεις χάμερ; Τελείωσε γαμάς! Έχεις παλιό Λάντα ή τίγκα στη λαμαρίνα αυτοκίνητο παλιό; Το ίδιο.
    Συμφωνώ και εδώ.
    Η αιτία όμως είναι ο χαρακτήρας του συγκεκριμένου οδηγού.
    Εσύ πιστεύεις ότι αυτός ο οδηγός όταν "ξεκαβαλικέψει" το χάμερ θα έχει άλλη συμπεριφορά;;
    Το ίδιο ακριβώς θα κάνει. Όπως όταν οδηγεί το χάμερ θα θέλει να "πατήσει" τους πάντες, έτσι και όταν περπατά θα θέλει να προηγηθεί όλων.
    Η όλη ιστορία είναι θέμα ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και προσωπικότητας ...

Πόσο σεβόμαστε τους πεζούς; Καθόλου μήπως; Πόση προσοχή τους δίνουμε; Ελάχιστη;;;
    Όση προσοχή δίνουμε και ως πεζοί στα οχήματα.
    Δεν αλλάζει τίποτα, οι ίδιοι άνθρωποι είμαστε που τη μια στιγμή οδηγούμε και την άλλη περπατάμε ...
    Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ξαφνικά γινόμαστε άλλοι άνθρωποι ...
    Όπως είπα και παραπάνω όλα είναι θέμα ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σε καθε σπιτι ενας τρελος και στο δικο μας ΟΥΛΟΙ !!!
    από crs-k στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 244
    Τελευταίο μήνυμα: 23/08/2006, 08:18
  2. Και αυτό εναντίον μας!!!
    από Alx 84 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 13/12/2005, 14:12
  3. Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 01/11/2005, 14:43
  4. Και στα δικά μας
    από adam_tsouk στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 10