Πριν μια εβδομαδα ειχα παει 3ημερο σε ενα πολυ τουριστικο μερος της Ιταλιας.
Στο ξενοδοχειο- πολυ χλιδατο- ζητησαν τα στοιχεια μας.
Εχω ενα διαβατηριο το οποιο εχει ληξει πριν 8 χρονια αλλα απο την στιγμη που υπαρχει η συνθηκη του Σενγκεν στην ουσια ειναι αχρηστο στην ΕΕ.
Δινω λοιπον το διαβατηριο μου και βγαινουμε να κανουμε μια βολτα.
Οταν γυρναω μου λεει ο τυπος στην Reception οτι το διαβατηριο ειναι ληγμενο.
Το ξερω του λεω...τι προβλημα εχεις?τον ρωταω.
Εκει μου αρχιζει μια ιστορια οτι ωντας ληγμενο δεν ισχυει και κατι αλλες τετοιες παπαριες...
Ρε -μαλακα,δεν τον προσφωνησα ετσι αλλα το στυλ που του την ειπα ηταν ισο-δεν εχεις ακουσει για την ΕΕ,συνθηκη Σενγκεν και οτι για την Ευρωπη δεν χρειαζεται διαβατηριο!?
Εγω απλα σου κανω μια χαρη να σου δωσω το διαβατηριο λογω του οτι ειναι στα λατινικα και ρε -πιπα- εχω παει και σε αλλα ξενοδοχεια με το ιδιο ληγμενο διαβατηριο και κανενας δεν μου εχει πει τιποτα,ουτε οταν περναω τα συνορα σε κανενα τυχαιο ελεγχο.....εχω παντως ταυτοτητα αν γουσταρεις κατι μη ληγμενο!!
Ο τυπος ψαρωνει και μου λεει οτι η ταυτοτητα θα ηταν καλητερη :rotflmao:
Και τι του "σκαω στην μουρη"!?
Την ορθοδοξη Ελληνικη μου ταυτοτητα που ειμαι 17 χρονων!! :rotflmao: :rotflmao:
Γραμμενα ολα σε απταιστα Ελληνικα!!!
Ο τυπος φρικαρε!!!
-Τι ειναι αυτο μου λεει?
-Ταυτοτητα δεν ηθελες -μαλακα- του λεω?Παρε να εχεις!
-Μα κυριε ειναι στα Ελληνικα...δεν καταλαβαινω!
-Στα παπαρια μου του λεω...ας εισουν διαβαστερος στο σχολειο.
-Μα κυριε εδω εισαστε παιδακι -μου λεει-
-Ελα ρε,δεν εχω αλλαξει και τοσο πολυ-ειμαι μονο 32 χρονων τωρα-
-Μα η ταυτοτητα δεν εχει ημερομινια ληξεως?Με ρωταει
-Τι ειναι κονσερβα του λεω?-πραγματικα του το ειπα-
-Κυριε δεν ειναι δυνατον να μην εχει ημ/νια ληξεως!Οι δικες μας εχουν! -οντως εχουν οι Ιταλικες καθε 5 χρονια αντικατασταση-
-Ε,εμεις δεν εχουμε...τι να σου κανω.
-Μα κυριε δεν γινεται
-Μαλακα παρε την πρεσβεια να σου λυσει καθε απορεια.
Αν εσυ ερ8εις με την ταυτοτητα σου η το διαβατηριο σου στην Ελλαδα -γιατι επεμαινε οτι θελει διαβατηριο για τις χωρες εκτος Ιταλιας-και σου ζητησει καποιος το διαβατηριο η την ταυτοτητα και εσυ ΔΕΝ εχεις Ελληνικα χαρτια πως θα βγαλεις ακρη?Δεν ειναι υποχρεωμενοι οι αστυνομικοι,ξενοδοχοι κλπ να μιλανε η να διαβαζουν Ιταλικα!!!!
Τον πουλο! -οπως ελεγε και ο μιτιΧωστας στον αδυνατο κρικο-
Αφου ειδε οτι δεν βγαζει ακρη μαζι μου,γυρησε παλι στο ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ και εκανε την δουλεια του.
Μου εστηλε ενας φιλος αυτο το βιντεο...παπαρια ειπα θα ειναι αλλα μου κινησε την περιεργεια η αμπουλα που ειχε σαν προεπισκοπηση.
Το κλικαρα καιηταν σαν να βλεπω τα διαφημιστηκα του Λιακοπουλου αλλα αυτη την φορα απο τους Αμερικανους!!
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vuBo4E77ZXo
Εκει μου ηρθε στο μυαλο ο μαλακας του ξενοδοχειου...που μου ειπε οτι τα στοιχεια μου τα περναει στο ΠΣ για την αστυνομια λογω του οτι υπαρχει ο αντιτομοκρατικος νομος.
Σε συνδιασμο με την ταυτοτητα και διαβατηριο που δεν εχω γιατι απλα δεν ημουν στην Ελλαδα οταν σας αλλαζαν ταυτοτητες και διαβατηρια.....με εκαναν να σκεφτω οτι ρε μηπως ειναι ετσι τα πραγματα και ολα τα υπολοιπα ειναι απλα για να δικαιολογησουν,να θολωσουν τον κοσμο1?
Η εκκλησια πως ηξερε για ολα αυτα πολυ πριν ακομα ανακαλυψουμε τον ηλεκτρισμο?