Σελίδα 15 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 5101112131415
Προβολή αποτελεσμάτων 211 έως 217 από 217

Θέμα: Έλεος με τα ψέμματα των ΜΜΕ!!!

Παλαιό μέλος
    επειδή μάλλον έκανες επεξεργασία

Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
    θα λιωσεις στην καρεκλα, επειδη υποτιθεται σαρεσει η επιστημη σου
    Αφού όλα είναι για ένα μαμημένο υποτίθεται και ένα δήθεν, γιατί σκοτώνονται όλοι να περάσουν στην Κάτω Κωλοπετινίτσα; Δεν σου αρέσει καμάριμ'; Τα μαζεύεις και πίσω στο χωριό σου. Γιατί να πιάνεις μία θέση από τον άλλον που θέλει να πάει να μάθει 3 γράμματα;

αυτο που γραφεις παρακατω για την βαση του 10 και πτυχιο που στο χαριζουν, ΑΚΡΙΒΩς αυτο συμβαινει σημερα
    Πτυχία δεν χαρίζονται. Σχολές που είναι εύκολες, ναι. Πάλι δεν το έγραψα παραπάνω, αλλά αυτά εννοούνται, για την Ελλάδα μιλάμε, με την παραοικονομία της, τα σέα της, τα μέα της.

δεν υπαρχουν πολλα επαγγελματα στην ελλαδα
    Δεν έγραψα το αντίθετο. Δεν υπάρχουν δουλειές, και εάν τα κοριτσόπουλα γεννούσαν όπως παλιά, εκεί να δεις κλάμα.

τι θα γινουμε ολοι?? τραγουδιστες και βιζητουδες?
    Γιατί να πρέπει να γίνουμε κάτι; Τίποτα να μην γίνουμε, να βοσκάμε προβατά και να παίζουμε pro. Τι κακό είναι αυτό να θέλουμε να περάσει το εγώ μας πάνω από όλα; Όχι, εγώ θα γίνω γιατρός! Μα καμάριμ' δεν χρειαζόμαστε γιατρούς σε τούτο τον τόπο! Όχι, εγώ θα γίνω γιατρός!

Ακατομαστος δεν θα γινεις ποτε
    Ελπίζω αυτό να το έγραψες αφού αναλογίστηκες ότι είναι προσωπική επιλογή μου.

Ταξιδιάρικο μέλος... Το avatar του/της trumpet

Re: δουλεψε...διεκδικησε!

Αρχικά δημιουργήθηκε από nick183
    Δεν ειμαι πατρινος!ειμαι ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ που σπουδαζει πατρα
    gdevelek εισαι ο μόνος εδω που έγραψε την ιστορία και ξεκαθάρισε το θέμα πως γίνεται απο υπαλληλος να ανέβεις σε άλλο επιπεδο εισοδήματος (να γινεις αφεντικο).γιατι αισθανομουν οτι μιλουσα με ατομα που γραφουν στους τοιχους'' θανατος στα αφεντικα".

Βαρεθηκα τα ΠΑΙΔΙΑ που δουλευουν κ γκρινιαζουν ότι παιρνουν λιγα αλλα δεν κανουν καν τη δοκιμη να ζητησουν παραπανω.τολμηστε το.τολμηστε να ζητησε τα ενσημα που δικαιουστε τις υπερωριες και μην μασατε όταν δεν σας τα δινουν .να πατε δικαστικως.ΠΑΝΤΑ προσεχετε τι υπογραφετε,όχι υπογραφη σε οικιοθελή αποχωρηση(χωρις ημερ/νια) κατά την προσληψη,όχι υπογραφη σε ημιαπασχοληση ενώ δουλευεις κανονικα.

Οκ φίλε δεν νομίζω να σε προσέβαλλα για την καταγωγή σου, λίγο με ενδιαφέρει...

Δεν νομίζω ότι έγραψα πουθενά "Θάνατος στα αφεντικά", αν το έγραψα κάπου μπορείς να μου το υποδείξεις. Και θα σε παρακαλούσα να μην μιλάς προσβλητικά επειδή δεν έχεις το σθένος να συζητήσεις με άτομα αυτού του χώρου που ονομάζουμε "αναρχικοί-αντιεξουσιαστές" και που διαφωνώ κάθετα μαζί τους σε πολλά πράγματα αλλά δεν τους μειώνω γιαυτό που πιστεύουν. Κακώς τσουβαλιάζεις τα πάντα και γενικεύεις. Μάλλον δεν έχεις κάνει και ποτέ σου τον κόπο να συζητήσεις με αυτούς θεωρώντας πως μόνο με ομοιδεάτες σου θα κάνεις ουσιαστική συζήτηση...

Τα παιδιά που δουλεύουν και γκρινιάζουν ότι παίρνουν λίγα πρέπει να τολμήσουν τα όσα λές και συμφωνώ μαζί σου αλλά όταν το κάνουν μία δύο τρεις και ο εργοδότης δεν τους πάρει στη δουλειά ξέρεις πολύ καλά τι θα κάνουν:

Θα πιάσουν δουλειά και μάλιστα χωρίς ένσημα, με απλήρωτες υπερωρίες, με 25 ευρώ την ημέρα κλπ.

Α! Γνώριζες ότι υπάρχει νόμος που επιτρέπει στους εργοδότες να κολλάνε τα μισά ένσημα στους φοιτητές που εργάζονται εάν το θέλουν? (εάν το θέλουν οι εργοδότες βεβαίως βεβαίως...)

Γνωρίζεις για τα γεγονότα πρόπερσυ στη Γαλλία ενάντια στον CPE (σύμφωνο πρώτης αποσχόλησης)? Ξέρεις τι προωθείται μέσω της πολυαγαπημένης μας ΕΕ? Αν όχι...:τα παιδιά στη Γαλλία βγήκαν στους δρόμους γιατί το κράτος έφερνε ένα νόμο ο οποίος επέτρεπε στους εργοδότες να προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους δίνοντάς τους μισό μισθό και με δικαίωμα να τους απολύουν όποτε θέλουν χωρίς καμία κύρωση??
    Κάτι παρόμοιο με αυτά που γίνονται εδώ και 2 χρόνια στα Ελληνικά ΑΕΙ-ΤΕΙ σε πρωταρχικό στάδιο όμως... φροντίζοντας να ξεμπερδεύουν με τους φοιτητές από μέσα από τις σχολές ακόμη και ας μην το αναλύσουμε άλλο αυτό γιατί δεν καταλήγουμε πουθενά...

Αναφορικά με την είσοδο των φοιτητών στα ΑΕΙ-ΤΕΙ με εξετάσεις εσωτερικές των ιδρυμάτων σκεφτείτε παρακαλώ...
    ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ?

Μήπως αυτοί που από πολύ μικρή ηλικία από το δημοτικό και το νηπιαγωγείο ακόμη, θα έχουν εφόδια για αυτές τις εξετάσεις? Αυτοί που ο μπαμπάς και η μαμά θα έχουν τα φράγκα να τους στείλουν στα ακριβότερα φροντιστήρια όπως γίνεται και τώρα? Ή μήπως υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι οι θέσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν θα μειωθούν κι άλλο κι άλλο κι άλλο όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια?

Για να μην σκεφτόμαστε μόνο την επιφάνεια, σκεφτείτε και το άλλο..

Γνωρίζουμε τι εστί Μαθησιακές Δυσκολίες? Γνωρίζουμε ποια στρώματα πλήττονται από αυτές?
    Ποια στρώματα χτυπάει κατά συντριπτική πλειοψηφία η δυσλεξία ας πούμε που έιναι και η πιο λάιτ από αυτές?
    Όλες οι στατιστικές δείχνουν τα χαμηλά οικονομικά στρώματα, τα παιδιά των φτωχών και των ανέργων...
    Γνωρίζουμε αν αυτά τα στρώματα έχουν καν την οικονομική δυνατότητα να εξετάσουν τα παιδιά τους για τέτοιου είδους προβλήματα? Δεν την έχουν... Γνωρίζουμε αν και εφόσον διαπιστωθούν τέτοια προβλήματα πόσο κοστίζουν οι θεραπείες σε παιδοψυχολόγους-λογοπαιδικούς-λογοθεραπευτές κλπ? Πάρα πολλά χρήματα! Γνωρίζουμε αν το να δουλεύει ένας πατέρας από το πρωί μέχρι το βράδυ για να πληρώσει για την εξάλειψη των προβλημάτων του παιδιού του κάνει περισσότερο καλό από το να περνάει ώρες δίπλα του και να ασχολείται μαζί του? Φυσικά το δεύτερο...

Όταν λοιπόν φτάσουμε στις εσωτερικές εξετάσεις πρόσβασης στα ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν θα υπάρχει μεγάλος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ αφού όσοι είναι να πεταχτούν έξω από την παιδεία το παθαίνουν από πολύ νωρίς...ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ όπως υπάρχει και τώρα, θα υπάρχει αλλά μεταξύ των φραγκάτων που στάθηκαν τυχεροί με τον μπαμπά και τη μαμά που τους έτυχε...

Ας μην είμαστε λοιπόν τόσο κολλημένοι σε κάποια πράγματα, γιατί η κοινωνιολογική ανάλυση είναι μεγάλο τσιβδί κια πρέπει να την λαμβάνεις πάντα υπόψην σου πριν κάνεις ανέξοδη κριτική για τα πάντα με εύκολες λύσεις που δεν προσφέρουν τίποτα...(Το οτι γράφω σε 2ο πρόσωπο δε σημαίνει ότι αναφέρομαι στον nick από την Λάρισα που σπουδάζει Πάτρα, για να μην παρεξηγιόμαστε κιόλας...)

Φιλικά
    Θέλω ταξίδι με μοτοσυκλέτα, ένα μήνα Κάτω Ιταλία και Σικελία...

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Ναι υπηρεσίες, αλλά όχι το "σερβίρισμα και την προετοιμασία του καφέ". Αυτά είναι πολύ μικρό κομμάτι της αξίας της.

Οι υπηρεσίες που παράγει ο σερβιτόρος είναι μικρό κομμάτι του πλούτου (όπως θες πες το) που παράγει μια καφετέρια.

Ισα ισα ειναι το μεγαλυτερο και βασικοτερο κομματι των υπηρεσιων και των αγαθων που παραγει/πουλαει μια καφετερια ο σερβιτορος και οι ανθρωποι στην κουζινα/μπαρ....

Να στο πω κι αλλιώς: Ο σερβιτόρος σε μια καφετέρια είναι τόσο σημαντικός όσο και οι... τουαλέτες. Είναι και τα δυο απαραίτητα, πρέπει να είναι αξιοπρεπούς επιπέδου, αλλά δεν έχουν να κάνουν με το κύριο προϊόν που παράγει η καφετέρια.

Μα αυτο ειναι το κυριο προιον μιας καφετεριας...Οι καφεδες και το σερβις...Αν δεν κανεις καλο καφε και δεν σερβιρεις γρηγορα,με ευγενια κτλ τοτε τι να ερθει ο αλλος να κανει...Να ερθει επειδη ειναι καλο παιδι το αφεντικο ή επειδη εχει ανετες καρεκλες οσο περιμενει το βραστο νερο να ερθει απο την Βραζιλια??

Και πραγματικα λυπαμαι που,εστω και μεταφορικα,πιστευεις οτι ενας εργαζομενος παραγει το ιδιο εργο με μια τουαλετα..Και μεγιστο λαθος απο καθε αποψη..Σημαντικη υπηρεσια σε μια καφετερια να υπαρχει καθαρη τουαλετα,δεν λεω,αλλα απο τα τελευταια που κοιταει κανεις σε ενα μαγαζι...Εγω παντως δεν παω σε καφετεριες για την τουαλετα τους....

Αν επέλεγες μια καφετέρια κυρίως βάσει της σερβιτόρας που έχει (και όχι λόγο θέσης, ατμόσφαιρας, διάκοσμου, κόσμου που μαζεύει), τότε η σερβιτόρα θα έπαιρνε πολύ περισσότερα.

Τώρα που το σκέφτομαι... σε "καφετέριες" που τις διαλέγεις βάση των υπηρεσιών της σερβιτόρας, η σερβιτόρα, φαντάζομαι, παίρνει σημαντικό ποσοστό των εσόδων.
    Δεν νομιζω...Εκτος αν βλεπεις συχνα ασχημες σερβιτορες και σερβιτορους....

Ξεφυγαμε και απο το θεμα αλλα εχεις πολυ λαθος αποψεις για το τι παραγει/υπηρετει ενα καφε...

Νέο μέλος

ωραιος!

Με εφτιαξες!!!ειπες κατι που το εχω σαν αρχη "συζητησε με ατομα που εχουν διαφορετικη ιδεολογια μεσενα αν θελεις να διευρυνεις τους οριζοντες σου''.
    μπορεις να ειπες οτι δεν εχω το σθενος να το κανω αλλα δεν με πειραζει καθολου διοτι πρωτη φορα συζηταμε μαζι...αρα δεν ξερεις πως λειτουργω.
    Αληθεια εισαι ωραιος,ενιωσα μεγαλη ικανοποιηση μολις το ειδα γραμμενο διοτι λιγοι το διαπιστωνουν αυτο.
    Σε ευχαριστω ...για την σοφή κουβέντα.
    Αυτό....και επιμένω πως εχουμε την δυναμη να αλλαξουμε πολλα και να εχουμε ενα καλυτερο αυριο....την δυναμη την εχουμε...την εφυια και την αλληλεγγυη ομως??

φιλικα νικος
    σε ευχαριστω θεε μου που ουτε σημερα χτυπησε μπιελα!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Καταρχάς να ζητήσω συγνώμη απο όσους δεν διάβασα στον συρφετό των 15 σελίδων μηνυμάτων και απλά θα καταθέσω την γνώμη μου , μόνο βάσει των πρώτων και των τελευταίων μηνυμάτων που διάβασα.

Γνωρίζουμε τι εστί Μαθησιακές Δυσκολίες? Γνωρίζουμε ποια στρώματα πλήττονται από αυτές?
    Ποια στρώματα χτυπάει κατά συντριπτική πλειοψηφία η δυσλεξία ας πούμε που έιναι και η πιο λάιτ από αυτές?
    Όλες οι στατιστικές δείχνουν τα χαμηλά οικονομικά στρώματα, τα παιδιά των φτωχών και των ανέργων...
    Γνωρίζουμε αν αυτά τα στρώματα έχουν καν την οικονομική δυνατότητα να εξετάσουν τα παιδιά τους για τέτοιου είδους προβλήματα? Δεν την έχουν... Γνωρίζουμε αν και εφόσον διαπιστωθούν τέτοια προβλήματα πόσο κοστίζουν οι θεραπείες σε παιδοψυχολόγους-λογοπαιδικούς-λογοθεραπευτές κλπ? Πάρα πολλά χρήματα! Γνωρίζουμε αν το να δουλεύει ένας πατέρας από το πρωί μέχρι το βράδυ για να πληρώσει για την εξάλειψη των προβλημάτων του παιδιού του κάνει περισσότερο καλό από το να περνάει ώρες δίπλα του και να ασχολείται μαζί του? Φυσικά το δεύτερο...

Και παιδάκι με πρόβλημα έχω.. και φυσικά παλεύω να του δώσω οτι περισσότερο μπορεί να πάρει. Αυτό ίσως μου δίνει και ενα περισσότερο δικαίωμα να "επαναφέρω στην τάξη" κάποια πράγματα.

Τι εστί φοιτητής;... δώστε μου παρακαλώ μια έννοια εδώ. Είναι εκείνος ο νεαρός που προσπαθεί να διαβάσει έτσι ώστε να πάρει ενα πτυχίο (που να έχει και αντίκρυσμα γνώσεων!) έτσι ώστε να ενταχθεί και με την δική του βοήθεια , απο όποιο εργασιακό τομέα, να βοηθήσει στην εξέλιξη της κοινωνίας .. σωστά;

Τι σχέση έχει ο σημερινός "συνδικαλισμένος φοιτητής" που αναμασά ιδεολογίες κομματόσκυλων , με το παραπάνω; Τι σχέση έχει ο σημερινός φοιτητής που αντιδρά με τον τρόπο που το κάνει σήμερα, πιθανώς εμποδίζοντας άλλους να φοιτήσουν ή διαθέτοντας 5-10-20 ώρες ανά εβδομάδα σε συνδικαλιστικά κινήματα όπως ΠΑΣΚΕ, ΟΝΝΕΔ και δεν ξέρω τι άλλο, αντί να κάνει διαχείριση τους προς την απορρόφηση γνώσεων, έστω και με εξωσχολικά εφόδια;

Τι εστί δημόσιο Πανεπιστήμιο;... αν εννοείται αυτό το κτίριο που ούτε οι ίδιοι οι φοιτητές δεν σέβονται και είτε το "διακοσμούν" με βαφές σε τοίχους, καταστροφές εξοπλισμού (έχω δεί το μερίδιο μου σε αυτές ... όταν τις αντικαταστούσαμε) , τότε ας το κλείσουν μια ώρα αρχύτερα, μιας και δεν προσφέρει τίποτα. Αν εννοείται οτι είναι ο χώρος διάδοσης κομματικών ιδεών και προσκυνημάτω, καλύτερα ας ανοίξουν ακαδημίες για αυτούς που θέλουν να το ακολουθήσουν σαν "σκλάβοι υποταγής".

Στην υπογραφή μου , υπάρχει ενα ρητό του Ισοκράτη που αντικατοπτρίζει πιστεύω το χάλι της Ελληνικής κοινωνίας γενικότερα και πιθανώς ειδικότερα το χάλι του αντικατοπτρισμού της Ελληνικής κοινωνίας, στα ιδρύματα παιδείας.

Να κάνω μια πρόταση;

Αντί να υπάρχει μια γενική αντίδραση σε κάθε αλλαγή (που θα γίνει ότι και να λέμε/λένε) μήπως θα ήταν καλό να υπάρξει μια προσπάθεια βελτίωσης των σημερινών συνθηκών σε αυτά τα ιδρύματα;

1. Ας πούμε το γνωσιακό επίπεδο των καθηγητών που επιεικώς ανήκει στην δεκαετία των παιδιών με τα λουλούδια (με εξαιρέσεις σίγουρα...αλλά αυτός είναι ο κανόνας).

2. Το οτι κάποιοι συνταξιοδοτούνται στα θρανία. Παιδάκι μου δεν περνάς μέσα σε 6 μήνες;... στο καλό και να μας γράφεις! Τι είναι αυτό με τα χρωστούμενα που μεταφέρονται απο χρόνο σε χρόνο; Δάνειο είναι;

3. Οι υποχρεωτικές παρουσίες σε μαθήματα... οτι και να λένε κάποιοι , τα μαθήματα πρέπει να τα παρακολουθήσεις για να μην πνιγείς σε ενα τόνο απο βιβλία , εκτός και αν είσαι καμιά διάννοια. Στο πανεπιστήμιο , νομίζω εγγράφεσαι για να τα παρακολουθήσεις και οχι να δηλώνεις ωσεί παρόν/παρούσα!

4. Αντί να αντιδρούν οι καθηγητές και οι φοιτητές στην εισβολή του "ιδιωτικού τομέα" , μήπως πρέπει να απαιτήσουν απο την Κυβέρνηση ,να τους χορηγήσει τα ίδια όπλα που δίνει και στον ιδιωτικό τομέα;... χρήματα και γνωσιακό επίπεδο προς ανάπτυξη, δηλαδή;

Όσον αφορά τον εργασιακό τομέα... τα έχουμε πεί πολλές φορές εδώ. Πήξαμε στους επιστήμονες, για αυτό υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι παίρνουν απο 50-100€ την φορά. Αλλά μάθαμε όλοι σε γραφεία , γραβάτες και Η.Υ. Και πριν σπεύσει να πεί κάποιος ... εσύ τι είσαι;...

Θα πω οτι παρόλο που σπούδασα πληροφορική... και χωρίς ένσημα δούλεψα σαν αποθηκάριος σε super market.. .και σε νυχτερινή δουλειά ... και σε συνεργείο ... και σε ανταλλακτικά. Κατόρθωσα όμως βάζοντας στόχους , να φτάσω σε ενα επιθυμητό επιπεδο , συνέχεια απορροφώντας γνώση ταυτοχρόνως απο βιβλία και κείμενα (παρόλο που ποτέ δεν πήγα πανεπιστήμιο, έτσι; ).

Σήμερα και το παιδί μου βοηθώ με τις όποιες δυσκολίες του ... και έχω μια πολύ καλή δουλειά πλέον... και γενικά έχω κάνει κάτι στην ζωή μου για τα δικά μου πρότυπα.

Η συμβουλή μου , προς νεότερους και όποιος θέλει την ακούει... και επειδή έχω μιλήσει με κάποιους σε συνεντεύξεις και βλέπω το πως σκέφτονται...

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ "ΠΙΑΤΟ"

Και αν θεωρείται οτι ειστε αδικημένοι, να σπεύσω να πώ οτι υπάρχουν και παιδάκια σε χωριά την ίδια εποχή με τους αυτούς "φοιτητές" που αριστεύουν ή παιδιά που κάνουν θαύματα μηχανολογικά (Βραβείο σε 16χρονο που έφτιαξε το "έξυπνο οικολογικό σπίτι", Ελληνόπουλο) στην Ελλάδα , χωρίς να έχουν γονείς με "οικονομικά εφόδια"... το μόνο που έχουν είναι θέληση και μυαλό.

Αντί λοιπόν να τα σπαταλάτε σε "αυνανίες πολιτικάντηδων" , δεν τα χρησιμοποιείτε υπέρ σας;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Νέο μέλος

πολλα λεφτα=σιγουρη επιτυχια εξετασεων??

gandalf μαζι και εγω φιλε μου στις αποψεις σου,διοτι πηγα 3ηλυκειου σε ιδιωτικο σχολειο στη λαρισα(ειχε πολλα πλουσιοπαιδα) και δεν πιστευω σε καμια περιπτωση οτι οταν εχεις πολλα χρηματα για να κανεις φροντιστηρια κτλ θα εχεις επιτυχια στις εξετασεις σου.Αντιθέτως ειδα οτι οσα παιδια ειχάν ορεξη και δυναμη να διαβασουν....τα καταφεραν!αντιθετως μαλιστα οταν εχεις πολλα χρηματα,ετοιμη δουλεια κτλ ...ειναι σχεδον απιθανο οτι θα κανεις προσπαθεια να διαβασεις!!(γιατι αν δεν διαβασεις???θα πεινασεις μηπως??)

φιλικα νικος
    σε ευχαριστω θεε μου που ουτε σημερα χτυπησε μπιελα!

ένας πολύ μεγάλος αριθμός πετυχημενων σημερινών 60άρηδων ξεκίνησε από την απόλυτη φτώχεια, δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για δουλειά στο σχολείο/πανεπιστήμιο από τη φτώχεια, αντίθετα όποιος τα έχει ήδη έτοιμα, αράζει

Σελίδα 15 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 5101112131415

Παρόμοια θέματα

1. Απάτη με τα dot των ελαστικών !!!!!
    από immoral στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2012, 21:25
  2. Έλεος με τα "μπιμπ-μπιμπ"..
    από Gandalf dr685sm στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 47
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2010, 23:13
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 27/05/2010, 04:45