Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 21 από 21

Θέμα: κατανάλωση λαδιού

Το μυστήριο κρύβεται στον αναξιόπιστο -κατά τη γνώμη- μου δείκτη του λαδιού και το ψιλομπέρδεμα που παίζει λόγω ξηρού κάρτερ.
    Όταν το πήρα κι εγώ μεταχειρισμένο φρικάρισα στην αρχή με τις διαφορετικές μετρήσεις που έκανα. Πάντως για φθορά μην το σκέφτεσαι, δεν παίζει καν, ειδικά με τα 500 σκληρά χλμ που αναφέρεις πως του έκανες όταν το αγόρασες.
    Όπως είπαν και τα παιδιά άδειασέ του τα λάδια κι όταν λέω άδειασέ τα εννοώ στράγγιξέ το.
    Από το βιδάκι χαμηλά στο πλαίσιο μπροστά και φυσικά από την βίδα αποστράγγισης κοντά και κάτω από το γρανάζι κίνησης, άλλαξε φίλτρο και βάλτου λάδι, κάντο μια βόλτα και από την ώρα αυτή θα μιλάμε για μετρημένη κατανάλωση λαδιού.
    Εν κατακλείδι μην ανησυχείς, είναι μοτέρ αλεξίσφαιρο, το δικό μου είναι μοντέλο 2002, τρίτο χέρι με τους δυο πιτσιρικάδες που το είχαν πριν να το έχουν σκίσει, το μοτέρ κελαηδάει και το μόνο που άλλαξα ήταν το πίσω λάστιχο που ήταν φυτίλια.
    Καλά χιλιόμετρα να έχεις και προσοχή στους δρόμους.

σε αεροψυκτο μοτερ το να βαζει κανεις οτιδηποτε πλην ορυκτελαιου ειναι απλως πεταμα χρηματων...βαλε απλο ορυκτελαιο(προτεινω torco t4 20-50) και πεταγε το καθε 1000-1500 max...

με σκληρη χρηση δικαιολογειται καταναλωση μεχρι και 300 ml/1000 χιλ...οχι παραπανω...

βασικα τσεκαρε σωστα τα λαδια οπως ειπαν και οι αποπανω εχοντας υπ οψιν οτι μοτερ xt οπως και dominator-fmx με ξηρα καρτερ θελουν τουλαχιστον ενα 10λεπτο καλο δουλεμα(βολτα οχι ρελαντι) για να δειξουν σωστα σταθμη...και το τσεκαρεις αμεσως μολις σβησεις...δεν περιμενεις να κατεβει ουτε λαδι ουτε καμια ιδεα...

υ.γ. αν σε ρωτησει κανεις σε φαναρι "φιλαρακι τι λαδι μιξης βαζεις" τοτε καλο θα ηταν να λυσεις μοτερ για τσεκ...
    frankly my dear, i dont give a damn...

QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
    Το μυστήριο κρύβεται στον αναξιόπιστο -κατά τη γνώμη- μου δείκτη του λαδιού και το ψιλομπέρδεμα που παίζει λόγω ξηρού κάρτερ.
    Όταν το πήρα κι εγώ μεταχειρισμένο φρικάρισα στην αρχή με τις διαφορετικές μετρήσεις που έκανα. Πάντως για φθορά μην το σκέφτεσαι, δεν παίζει καν, ειδικά με τα 500 σκληρά χλμ που αναφέρεις πως του έκανες όταν το αγόρασες.
    Όπως είπαν και τα παιδιά άδειασέ του τα λάδια κι όταν λέω άδειασέ τα εννοώ στράγγιξέ το.
    Από το βιδάκι χαμηλά στο πλαίσιο μπροστά και φυσικά από την βίδα αποστράγγισης κοντά και κάτω από το γρανάζι κίνησης, άλλαξε φίλτρο και βάλτου λάδι, κάντο μια βόλτα και από την ώρα αυτή θα μιλάμε για μετρημένη κατανάλωση λαδιού.
    Εν κατακλείδι μην ανησυχείς, είναι μοτέρ αλεξίσφαιρο, το δικό μου είναι μοντέλο 2002, τρίτο χέρι με τους δυο πιτσιρικάδες που το είχαν πριν να το έχουν σκίσει, το μοτέρ κελαηδάει και το μόνο που άλλαξα ήταν το πίσω λάστιχο που ήταν φυτίλια.
    Καλά χιλιόμετρα να έχεις και προσοχή στους δρόμους.
    [/QUOTE]

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    σε αεροψυκτο μοτερ το να βαζει κανεις οτιδηποτε πλην ορυκτελαιου ειναι απλως πεταμα χρηματων...βαλε απλο ορυκτελαιο(προτεινω torco t4 20-50) και πεταγε το καθε 1000-1500 max...

με σκληρη χρηση δικαιολογειται καταναλωση μεχρι και 300 ml/1000 χιλ...οχι παραπανω...

βασικα τσεκαρε σωστα τα λαδια οπως ειπαν και οι αποπανω εχοντας υπ οψιν οτι μοτερ xt οπως και dominator-fmx με ξηρα καρτερ θελουν τουλαχιστον ενα 10λεπτο καλο δουλεμα(βολτα οχι ρελαντι) για να δειξουν σωστα σταθμη...και το τσεκαρεις αμεσως μολις σβησεις...δεν περιμενεις να κατεβει ουτε λαδι ουτε καμια ιδεα...

υ.γ. αν σε ρωτησει κανεις σε φαναρι "φιλαρακι τι λαδι μιξης βαζεις" τοτε καλο θα ηταν να λυσεις μοτερ για τσεκ...
    Όπως τα λέτε είναι. (Μάλλον δεν είδατε και οι 2 την τελευταία μου απάντηση).

Τελικά έχει λίγο περίεργο δείκτη το XT απλά. Εγώ δυστυχώς δεν το ξερα και συμπλήρωσα γύρω στο μισό λίτρο μέχρι να δω ένδειξη (βασικά το παραγέμισα). Οπότε για να ξεμπερδεύω του έκανα μια αλλαγή λαδιών-φίλτρου με ημισυνθετικά 20W50 και όλα καλά.

Συνεπώς δεν υπήρχε τελικά θέμα να μου χει κάψει λάδι, απλά με μπέρδεψε ο δείκτης

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    μην αγχωνεσαι και τοσο,το ΧΤ εχειΠΑΡΑ πολυ λαδι,3,5 λιτρα σχεδον...

και να σου καιει,πρεπει να το αφησεις πολυ καιρο μεχρι πραγματικα να μεινει απο λαδια...

Παλαιό μέλος
    ........και συνεχιζουμε! πριν λοιπον περιπου το ανωτερο 1500χλμ ειχα παει σε ενα μαστορα , μετα απο τον 1ο μαστορα που ειχα παει το χτ 1η φορα για σερβις.Μου λεει ο κατασκευαστης λεει να βαζετε 15/50...λαθος του εβαλες 20/50.του λεω ...σιγουρα ?100% ναι μου λεει...πεταξε τα μαζι με το φιλτρο τον ενημερωνο.οπως και εγινε....σημερα μετα απο καιρο που ψαχτηκα στην yamaha και σε αντιπροσωπεια της bel ray εξωτερικου πηγα και αγορασα τα bel ray thumper 20/50.δεν ηταν να τα βαλω ακομα...τυχαια σημερα κοιταξα τι σταθμη και δειχνει σχεδον αδειο...τωρα δεν το κοιταω σωστα...τα εχει καψει...τι να σας πω δεν ξερω....εχω σαλταρει...αυριο θα παρω ενα φιλτρο...και το απογευμα θα τα αλλαξω...δεν ξερω τι να υποθεσω...!

μοτουλ 5100 15 50 .,
    καποιος εγραψε 3,5 λιτρα λαδι πιο πανω...
    μαλλον 2,7 χωρις φιλτρο
    2,8 με φιλτρο
    3,3 απο ανακατασκευη
    dagazono
    VINCERE................

φτηνα κτεβατια-επιπλα
    www.kouketa.com

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Κατανάλωση λαδιού
    από amyroukai στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 15