Σελίδα 13 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 38910111213
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 191 από 191

Θέμα: Κράνη, μπλόκα και αγγελίες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
    Το να 'σαι όχι κατ'ανάγκη νόμιμος αλλά ΑΣΦΑΛΗΣ για τους άλλους δε χρειάζεται αστυνόμευση,απλά σωστή σκέψη.
    Με βίντσια και σιδεριές όμως δεν προφυλάσσεις του άλλους,ούτε ξέρει κανείς ΤΙ ΘΑ ΟΔΗΓΑ,ΠΩΣ,ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΤΡΑΚΑΡΕΙ.
    Τώρα αν είναι να κάνουμε αυτά που καταδικάζουμε...

Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω με το παράδειγμα.
    Για να είμαστε όλοι ασφαλείς ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΜΙΜΟΙ.

Η απλές σκέψεις του καθενός καταλήγουν σε συμπεράσματα της μορφής "εγώ θα σκοτωθώ εσείς τι ανακατεύεστε"
    "τι και αν πηγαίνω με 180 στην Αττική ο ΧΧης δεν μασάει"
    "Δεν έχω χτυπήσει κανέναν 20 χρόνια οδηγός και δεν θα αρχίσω τώρα"
    "Ολοι λαδώνουνε τι πειράζει να λαδώσω κι εγώ"
    "Τι να μου κάνει ένα ποτηράκι παραπάνω"
    Δεν είναι να έχεις εμπιστοσύνη στην ορθή κρίση του καθενός, γιατί αυτή εξαρτάται απο την μόρφωση την εμπειρία του και στην τελική το συμφέρον του.
    Και όπως βλέπεις φαίνεται πολύ λογικό να ισχυρίζεται κάποιος οτι έβαλε ένα off road προφυκτήρα στο αυτοκίνητό του για να προστατέψει τα παιδειά του ,ενώ επι της ουσίας ένα μηχανάκι με 80 χιλιόμετρα θα κόψει στα 2 οποιοδήποτε αυτοκίνητο ότι και να φοράει.
    Σε αυτά τα θέματα λοιπόν "πίστευε και μη ερεύνα" το έχουν κάνει άλλοι πρίν απο εμάς γι εμάς.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Και όπως βλέπεις φαίνεται πολύ λογικό να ισχυρίζεται κάποιος οτι έβαλε ένα off road προφυκτήρα στο αυτοκίνητό του για να προστατέψει τα παιδειά του ,ενώ επι της ουσίας ένα μηχανάκι με 80 χιλιόμετρα θα κόψει στα 2 οποιοδήποτε αυτοκίνητο ότι και να φοράει.
    Σε αυτά τα θέματα λοιπόν "πίστευε και μη ερεύνα" το έχουν κάνει άλλοι πρίν απο εμάς γι εμάς.
    Όχι φίλε δεν έιναι λογικό.
    *Αν στουκάρεις δυνατά ο προφυλακτήρας θα εισχωρήσει στην καμπίνα.
    *Αν στουκάρεις με λίγα δε θα σου προσφέρει κάτι διότι δεν απορροφά ενέργεια.Πέραν του ότι θα τραυματίσεις το σασί σου.
    *Αν μηχανάκι με 80 σε χτυπήσει απ'το πλάι ο προφυλακτήρας δε σου προσφέρει κάτι.
    *Αν μηχανάκι με 80 σε χτυπήσει από μπροστά προφανώς και δε θα σε κόψει στη μέση.
    Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κόψεις στη μέση κανα μηχανόβιο.
    Επίσης το πίστευε και μη ερεύνα δεν ισχύει,ποτέ δεν ίσχυε.

Λυπάμαι πάντως που διαβάζω νοοτροπία Leopard2 από μοτοσυκλετιστές,ειλικρινά...
    ΑΝ αυτή που με τράκαρε είχε την ίδια άποψη θα'χα ψεύτικο δεξί πόδι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kerasaki
    Κι εγω οταν ημουν 16 χρονων και πρωτοξεκινησα να οδηγω μηχανακι για να πηγαινω στο σχολειο-φροντιστηριο κτλ. δεν εβαζα κρανος.....κακως φυσικα.
    Μετα απο 1-2 χρονια λογω...αλλεργικης ρυνιτιδας αρχισα να το φοραω.
    Στην πορεια συνειδητοποιησα την σημαντικοτητα του κρανους, και μαλιστα του ποιοτικου κρανους. Λιγο τα φορουμ, πιο πολυ τα περιοδικα και ευτυχως πλεον δεν παω ουτε στο βιντεο κλαμπ χωρις αυτο, ντρεπομαι κιολας να με δουν ξεκρανωτο γειτονες και αλλοι συναδελφοι μοτοσυκλετιστες αλλα και νεα παιδια με παπιες σκουτερ κτλ.
    Δεν κατηγορω τα παιδια που ειναι νεα σε ηλικια αφου τιποτα δεν λειτουργει σωστα σε αυτη τη χωρα, αλλα τους αναβατες που εχουν περασει τα 23-25 και αδυνατουν να καταλαβουν την σπουδαιοτητα του προστατευτικου εξοπλισμου.
    Οτι και να πω ειναι λιγο, εχουν ειπωθει τοσα απο ολα τα μελη του φορουμ
    απλα παρακληση για οσους δεν εχουν πειστει

ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ
    διωχνει πετρες, σκονες, μιγακια, σταγονες κτλ
    προλαμβανει τα κρυολογηματα, ηλιασεις κτλ
    φροντιζει να ακουμε το τι γινεται εξω(ηχομονωση)
    βγαινει σε φοβερα χρωματα και γραφικα
    και το κυριοτερο ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΜΠΑ!
    Θέλω να ζήσω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά
    Να ταξιδέψω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά να δω στα μάτια την τίγρη
    Που όλο με κοιτά
    Μεσ’ απ’ τα φώτα αυτής της πόλης
    Που σκοτώνει για λεφτά
    Που με σκοτώνει από αγάπη
    Όπως με σφίγγει όταν ξυπνά
    Κι ύστερα κλαίει μ’ αγκαλιάζει και μου λέει
    Πάρε με μαζί σου

Παλαιό μέλος
    Συγγνώμη που δεν άντεξα να διαβάσω όλες της σελίδες.

Αλλά το σινιάλο το κάνεις όχι μόνο για να γλιτώσει κάποιος την κλίση που πιθανός θα φάει

Αλλά κυρίως γιατί δεν αποδέχεσαι τον τρόπο που προσπαθεί η τροχαία να σε πείσει ότι κάνει κάτι

Αν ήθελαν να μας προστατέψουν όπως κάποιοι είπαν θα μπορούσαν κάλλιστα να περιφέρονται στην πόλη και να γράφουν αβέρτα

Αν δω κάποιων να γράφει κριμένος σε μια διασταύρωση με στοπ θα τον παραδεχτώ

Όπως επίσης και κάποιον που θα γράφει παρκαρισμένα που ελαττώνουν την ορατότητα σε διασταύρωση

Τον τυπάκο που γράφει μόνο για ταχύτητα σε εθνική περιμένοντας λύγο μετά από πινακίδα μείωσης ταχύτητας η που γράφει στην πόλη μονό μηχανάκια για κράνος γιατί είναι πιο εύκολο τι να των κάνω.

Αν θέλεις πραγματικά να αστυνομεύσεις πρέπει να κοπιάσεις και όχι να κόβεις προγραμματισμένες κλίσεις για να ανεβάσεις κάποια ποσοστά στους πίνακες με σκοπό να δικαιολογήσεις τα ατυχήματα που γίνονται.

Αν και δεν με έχουν σταματήσει πολλές φορές της περισσότερες από αυτές δεν μου ζήτησαν να τους δείξω όλα τα απαραίτητα έγραφα που θα έπρεπε να είχα

Γιατί να τους ενδιαφέρει να δουν αν έχω δίπλωμα και όχι αν έχω ασφάλεια.

Μήπως γιατί αν δεν είχα βαριόταν το όργανο την διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει

Νέο μέλος

είναι απλο!!!!

Καλημερα και απο εμενα λοιπον

διαβασα ολα τα παραπανω και εχω να πω τα εξης και πιστευω πως αρκετοι θα συμφωνησουν.

Η οδηγηση δεν ειναι θεμα κρισης οπως λεει ενας φιλος αλλα θεμα παιδειας(οδηγικης) και αυτο

δεν διδασκεται!δυστυχως!

α)Δεν αφηνουμε τιποτα στην τυχη οσον αφορα το θεμα ασφαλεια πχ κρανος στολη κλπ αλλα

δεν ειναι μονο αυτα που μας παρεχουν ασφαλεια.Ασφαλεια ειναι και να εισαι ξεκουραστος αν

ξεκινήσεις να πας ταξιδι νηφαλιος και συγκεντρωμενος!

β)Η ταχυτητα ειναι γλυκια για ολους ολοι τρεχουμε ανεξερετως ασχετως τι μηχανη εχουμε αλλα

η δυσκολια δεν ειναι στο να τρεξεις ..... ειναι στο να μην τρεξεις και να κρατηθεις.Δηλαδη

πχ μπορει να ξερω τα ορια μου δεν παει να πει οτι επειδη θα ερθει ενας αλλος να με περασει θα

παω οπως εκεινος!ετσι ειμαι καταδικασμενος!

και γ) Γιατι να θελουμε εναν αστυνομο πανω απο το κεφαλι μας για να μας ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΕΙ"?

Θαρρεις πως εκεινοι δεν παρανομουν?γιατι λοιπον να του κανω τη χαρη να με γραψει για τις

ιδιες παρανομιες που κανει και εκεινος??Δεν μπουρουμε απο μονοι μας να ειμαστε σωστοι και

τυπικοι?Παιδια ειναι για δικη μας ασφαλεια!!Εγω δεν επιτρεπω στον εαυτο μου να με γραψει

καποιος για κατι το οποιο ειναι για δικο μου καλο!ειναι και θεμα εγωισμου να μου την πει οτι

ειναι για καλο σου οπως λενε ορισμενοι γιατι μια περιοδο ουτε εγω φορουσα αλλα ΟΧΙ ΠΙΑ!!!
    Suzuki Gsxr-1000 k4

Kakos Lykos..

Re: είναι απλο!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Bad_Wolf
    Η οδηγηση δεν ειναι θεμα κρισης οπως λεει ενας φιλος αλλα θεμα παιδειας(οδηγικης) και αυτο

δεν διδασκεται!δυστυχως!
    Φίλος διαφωνώ:Η οδήγηση είναι καθαρά θέμα κρίσης.Οδηγάς/καβαλάς ένα μάτσο σίδερα,ΟΚ;Απ'τη στιγμή που καταλαβαίνεις ότι αν γίνει η στραβή(που όσο αυξάνονται τ'αμάξια/μοτό τόσο πιθανότερο είναι) την έχεις άσχημα και εξακολουθείς να κυκλοφοράς απροστάτευτος κάτι δεν πάει καλά με την κρίση σου...
    Ούτε οι γονείς μου φοράγανε κράνος/ζώνη(όπως και οι περισσότεροι στην ηλικία τους).Αυτό δε σημαίνει ότι θα κάνω τα ίδια!

Νέο μέλος

κριση

η οδηγικη παιδεια φιλος δεν διδασκεται απο τους γονεις του καθενος και η κριση ειναι αποτελεσμα αυτης της παιδειας και της εμπειριας του καθενος απο εμας.τωρα τι εκαναν οι γονεις σου δε θα το κρινω εγω αλλα πρεπει εσυ να μεριμνησεις να γινεις καλυτερος και να κανεις ενα βημα παραπανω!!!Δεν πρεπει να εισαι στασιμος
    Suzuki Gsxr-1000 k4

Kakos Lykos..

Re: κριση

Αρχικά δημιουργήθηκε από Bad_Wolf
    η οδηγικη παιδεια φιλος δεν διδασκεται απο τους γονεις του καθενος και η κριση ειναι αποτελεσμα αυτης της παιδειας και της εμπειριας του καθενος απο εμας.τωρα τι εκαναν οι γονεις σου δε θα το κρινω εγω αλλα πρεπει εσυ να μεριμνησεις να γινεις καλυτερος και να κανεις ενα βημα παραπανω!!!Δεν πρεπει να εισαι στασιμος
    Η οδηγική παιδεία σαφώς διδάσκεται:από γονείς,από περιοδικά,από εκπομπές ,απ'ό,τι θες.
    Υπάρχει κακή παιδεία(μπαμπάς ξεκράνωτος) και καλή παιδεία(εκπομπές,αναβάτες με εξοπλισμό).
    Είναι καθαρά θέμα κρίσης και μυαλού του καθενός ποιά απ'τις δυο θ'ακολουθήσει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Ένα θα σάς πω:

Μην κάνετε τη βλακεία και παίζετε τα φώτα στούς επερχόμενους.Αν σάς δούν τροχαίοι,απλά την κάτσατε!!Το πρόστιμο είναι τεράστιο.
    MΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΣΕ ΚΙΟΛΑΣ?

Όχι μονο αυτός...

(ρε τι ξεθάβει κανείς...)

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΧΑΖΕΥΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΔΑ

Σελίδα 13 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 38910111213

Παρόμοια θέματα

1. Κράνη Shark και Lazer ;;;
    από darkCount στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 17/01/2008, 10:43
  2. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 13/05/2007, 20:16
  3. Τελικά τα κράνη ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ??? και αν ναι ποια?
    από Tropeas στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 07/10/2005, 08:58
  4. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 29/12/2003, 10:25

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ