Σελίδα 7 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 213

Θέμα: Περί καπνίσματος μια άποψη.

Re: Re: Περί καπνίσματος μια άποψη.

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Για πραγματικά δημόσιους κλειστούς χώρους, χώρους δηλαδή που ανήκουν εξίσου σε όλους μας (νοσοκομεία, σχολεία, υπουργεία, μονοπωλιακά μέσα μέσα μεταφοράς, κυλικεία γηπέδων και σταδίων, αίθουσες αναμονής υπηρεσιών, τουριστικά περίπτερα, κ.ο.κ) και στους οποίους έχουμε, εκ των προτέρων, το δικαίωμα παρεύρεσης (γιατί στο κάτω-κάτω μας ανήκουν εξίσου), η λογική σου στέκει και θα συμφωνήσω μαζί σου.

Για ιδιωτικούς όμως χώρους (μαζικής ή όχι προσέλευσης) τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι: Κανένας δεν έχει το εκ-των-προτέρων το δικαίωμα να βρίσκεται στον χώρο, για παράδειγμα, μιας ιδιωτικής καφετέριας. Το δικαίωμα αυτό το δίνει ο ιδιοκτήτης του χώρου, έναντι κάποιας εμπορικής συναλλαγής, και αυτός ορίζει τους όρους και τις παραμέτρους αυτής της συναλλαγής (εξάλλου ο χώρος του ανήκει). Όπως ακριβώς κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει κάποιον να απαγορεύσει το κάπνισμα μέσα σε χώρο που του ανήκει, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δεν μπορεί να τον εμποδίσει να το επιτρέψει. Μένοντας στο παράδειγμά σου, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να με εμποδίσει, σε δικό μου χώρο, να λειτουργήσω μία "λέχση περδόμενων", όπου, όποιοι τη βρίσκουν με αυτόν τον τρόπο, απολαμβάνουν το αφέψημά τους υπό τις γαστρικές ευωδιές των παρευρισκομένων. Είναι στην κρίση του κοινού να επιλέξει αν θα προτιμήσει τον ιδιότυπο αυτό χώρο, ή αν θα επιλέξει πιο συμβατικές απολαύσεις. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είναι στην κρίση του κοινού να επιλέξει αν θα επισκεφθεί μια καφετέρεια όπου απαγορεύεται το κάπνισμα ή μια όπου επιτρέπεται. Από την στιγμή που οι κανόνες εντός του συγκεκριμένου ιδιωτικού χώρου δηλώνονται σαφώς (π.χ. αναγράφονται στην εξώθυρα) δεν υπάρχει καμία σύγκρουση δικαιωμάτων. Η μάλλον, για να είμαι πιο ακριβής, για την όποια σύγκρουση δικαιωμάτων προκύψει δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη να την επιλύσει μόνος του (όπως ακριβώς είναι το δημοκρατικά πρέπων).
    [/B]
    Ενδιαφέρουσα η σκέψη σου και η γραφή σου.
    Θέλω όμως να κάνω μερικές παρατηρήσεις:

Ο λεγόμενος "ιδιωτικός χώρος μαζικής ή όχι προσέλευσης", όπως το λες,, δηλ. στην πράξη η καφετέρια, το μπαρ, το εστιατόριο κλπ. δεν είναι καθαρά "ιδιωτικός" χώρος. Δηλ. ναι μεν "ανήκει" κατά κυριότητα σε ιδιώτη (ή είναι μισθωμένο σε ιδιώτη ενοικιαστή) αλλά δεν ταυτίζεται από πλευράς δικαιωμάτων με τον καθαρά ιδιωτικό χώρο (το σπίτι).

Τί εννοώ;

Στο σπίτι σου κάνεις ό,τι θέλεις και λειτουργείς όπως θέλεις, και αυτό είναι το δίκαιο. Μπορείς να μην ανοίγεις ποτέ τα παράθυρα, μπορείς να κατουράς στους τοίχους και να χέζεις στο πάτωμα, μπορείς να ζεις μέσα στη βρώμα, χωρίς να έχει κανείς το δικαίωμα να σου πει το παραμικρό. Μπορείς ακόμη να επιτρέπεις να μπαίνει μέσα μόνο όποιος θέλεις εσύ και να απαγορεύεις την είσοδο σε όποιον γουστάρεις εσύ. Νόμιμα.

Το (ιδιωτικό) κατάστημα, όπου έχει (εκ του νόμου) το δικαίωμα να προσέλθει ο καθένας (ο οποιοσδήποτε), χωρίς ο ιδιοκτήτης να μπορεί να αρνηθεί (νόμιμα) την είσοδο σε κανέναν, οφείλει να λειτουργεί με κανόνες (μεταξύ των οποίων και οι κανόνες υγιεινής), είτε αυτό αρέσει είτε όχι στον ιδιοκτήτη ή τον καταναλωτή. Το ιδιωτικό κατάστημα είναι δημόσιος χώρος συνάντησης και όχι το σπίτι του καθενός, όπου ζει στις συνθήκες που γουστάρει ανεμπόδιστα. Το κατάστημα οφείλει να έχει τουαλέτες, εξαερισμό, πυρασφάλεια, πόρτες που ανοίγουν προς τα έξω και... καθαρό αέρα. Ο ιδιοκτήτης καταστήματος δε μπορεί να έχει κακές συνθήκες υγιεινής στο μαγαζί του, με το αιτιολογικό ότι "σε όποιον δεν αρέσει, να πάει να ξεκουμπιστεί". Αν θέλει να πράττει σαν να είναι στο σπίτι του, μπορεί να ιδρύσει σωματείο με εγγεγραμμένα μέλη που μόνο αυτά θα έχουν δικαίωμα εισόδου (κάτι σαν κλειστή λέσχη). Το κατάστημα όμως είναι χώρος ελευθέρως προσερχόμενων πολιτών. Δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης να "αφήνει" το νόμο "απέξω" και να κάνει νόμο τη δική του άποψη.

Επανέρχομαι λοιπόν στην άποψή μου περί σύγκρουσης δικαιωμάτων.

Ο καθαρός αέρας είναι δικαίωμα όλων. Και η λογική που κάποιοι προσπαθούν να εισάγουν ότι "αμα δε γουστάρουν οι μή καπνίζοντες, να μη μπαίνουνε μέσα" δεν είναι δημοκρατική. Το δικαίωμα να αναπνέει κάποιος καθαρό αέρα είναι θεμελιώδες και μή διαπραγματεύσιμο.

Αυτό δεν αναιρεί το επίσης σημαντικό δικαίωμα του καπνίζοντος να καπνίζει. Και αυτό είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου και πρέπει να μπορεί να το ασκεί, κατά το δυνατόν ανεμπόδιστα. Αλλά όχι σε βάρος του δικαιώματος του κάθε ανθρώπου να αναπνέει καθαρό αέρα (για να ζήσει).

Πώς να το κάνουμε, ρε παιδιά, δεν είναι ίδιας αξίας τα δύο δικαιώματα. Δικαιώματα μεν και τα δύο, σεβαστά και τα δύο αλλά όχι ίδιας αξίας.

Το ένα (δικαίωμα να καπνίζω) έχει να κάνει με την απόλαυση.
    Το άλλο (δικαίωμα να αναπνέω) έχει να κάνει με τη ζωή.

Λογικό λοιπόν δεν είναι να υποχωρήσει το ένα υπέρ του άλλου, που είναι σημαντικότερο;
    ΠΡΟΣΟΧΗ: Δε λέω να "θάψουμε" το ένα δικαίωμα για χάρη του άλλου. Λέω ότι δίκαιο είναι να το περιορίσουμε (στους κλειστούς και ΜΟΝΟ κοινόχρηστους χώρους), για να έχουν ΟΛΟΙ (και οι καπνίζοντες επομένως) καλύτερη ποιότητα αναπνεύσιμου αέρα! Καλά να είμαστε όλοι και στους ανοιχτούς χώρους θα μπορούμε πάλι να πράττουμε ασκώντας και τα δύο δικαιώματα ταυτόχρονα.
    Κώστας.
    "Το ταξιδεύειν εστί φιλοσοφείν"

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator

Re: Re: Re: Περί καπνίσματος μια άποψη.

Αρχικά δημιουργήθηκε από αιγαιοπλόος

Το (ιδιωτικό) κατάστημα, όπου έχει (εκ του νόμου) το δικαίωμα να προσέλθει ο καθένας, χωρίς ο ιδιοκτήτης να μπορεί να αρνηθεί (νόμιμα) την είσοδο σε κανέναν, οφείλει να λειτουργεί με κανόνες υγιεινής, είτε αυτό αρέσει είτε όχι στον ιδιοκτήτη ή τον καταναλωτή. Το ιδιωτικό κατάστημα είναι δημόσιος χώρος συνάντησης και όχι το σπίτι του καθενός, όπου ζει στις συνθήκες που γουστάρει ανεμπόδιστα. Το κατάστημα οφείλει να έχει τουαλέτες, εξαερισμό, πυρασφάλεια, πόρτες που ανοίγουν προς τα έξω και... καθαρό αέρα. Πάνω σε αυτό στηρίζεται και η άποψή μου περί σύγκρουσης δικαιωμάτων.
    Το λάθος που κάνεις εδώ, όπως το βλέπω εγώ, είναι το εξής (το έγραψα και παραπάνω, αλλά το επαναλαμβάνω λίγο διαφορετικά διατυπωμένο): Δέχομαι ότι ένας ιδιωτικός χώρος μαζικής συγκέντρωσης πρέπει να λειτουργεί υπό κάποιους κανόνες, ανάλογα με την χρήση για την οποία προορίζεται (υγειονομικούς, αγορανομικούς, ασφαλείας, ή δεν ξέρω 'γω τι άλλο). Το θέμα όμως είναι ποιος δικαιωματικά ορίζει αυτούς τους κανόνες. Προφανώς οι κανόνες αυτοί δεν υπήρχαν από πάντα. Ποιος λοιπόν τους όρισε και βάσει ποιων κριτηρίων? Η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω, στα πλαίσια μια ελεύθερη κοινωνίας, είναι "οι χρήστες του χώρου, και μόνο αυτοί". Οι θεσπισμένοι δηλαδή από την κοινωνία κανόνες οφείλουν---και δεν μπορούν παρά---να εκφράζουν τις επιθυμίες και πεποιθήσεις των πολιτών: όλων ή ομάδων αυτών. Άμα δηλαδή ένα σύνολο πολιτών επιθυμεί να συνευρίσκεται σε έναν χώρο συγκεκριμένης φύσεως, μια ελεύθερη κοινωνία οφείλει να θεσμοθετήσει κατάλληλα για την εύρυθμη λειτουργία αυτού του χώρου όπως την αντιλαμβάνονται οι χρήστες του.

Να στο πω και αλλιώς: Μπορώ να υποστηρίξω ότι η δυνατή μουσική κατά τη διάρκεια του φαγητού προκαλεί εκνευρισμό, πονοκεφάλους και ένα οδηγεί σε ένα σωρό νευρώσεις. Βασιζόμενος σε αυτό, μπορώ να διεκδικήσω το δικαίωμά μου στην ήσυχη εστίαση (κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να μου αρνηθεί κάτι τέτοιο). Θα ήταν όμως παράλογο να απαιτήσω από το σύνολο των χώρων εστίασης να μην έχουν μουσική.

Οι καθολικοί κανόνες λειτουργίας χώρων μαζικής συγκέντρωσης είναι καθολικοί μόνο και μόνο επειδή καμία ομάδα πιθανών χρηστών δεν αντιτίθεται σε αυτούς. Κανένας, για παράδειγμα, δεν επιθυμεί ένα εστιατόριο με βρόμικες τουαλέτες. Αν υπήρχε μια ομάδα ανθρώπων (πόσο μάλιστα μια σημαντικά πολυπληθής ομάδα) που έτσι την έβρισκε, τότε μια ελεύθερη πολιτεία θα όφειλε να θεσμοθετήσει καταλλήλως για την λειτουργία τέτοιον χώρων.

Οπότε: είναι σχεδόν αυταπόδεικτο ότι η απαγόρευση του καπνίσματος από το σύνολο των χώρων μαζικής συγκέντρωσης μπορεί μόνο να δικαιολογηθεί στα πλαίσια μιας πατερναλιστικής κοινωνίας (η οποία, εξ ορισμού, είναι ανελεύθερη---και αυτό, αν θέλεις, το συζητάμε). Μπορεί βέβαια να πιστεύεις ότι μια κοινωνία πρέπει να είναι πατερναλιστική. Σε αυτή την περίπτωση ξεκινάμε από τελείως διαφορετική αξιωματική βάση και η όποια κουβέντα δεν έχει νόημα (η τουλάχιστον θα μας πάει πολύ μακριά και πολύ βαθιά).

Ποροσοχή: Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν ισχυρίζομαι ότι η κατάσταση ως έχει είναι η ιδανική και ότι καμία λύση δεν πρέπει να βρεθεί. Ισχυρίζομαι απλά ότι η λύση μέσω της απαγόρευσης είναι βαθιά φασιστική και απαράδεκτη. Και όχι μόνο αυτό αλλά επιπλέον ότι, στην βάση της, δεν έχει στόχο την προστασία των μη-καπνιστών αλλά τον εξαναγκασμό των καπνιστών.

Καλός μ@λ@κ@ς Το avatar του/της vaskunito

Re: Re: Re: Re: Περί καπνίσματος μια άποψη.

Οπότε: είναι σχεδόν αυταπόδεικτο ότι η απαγόρευση του καπνίσματος από το σύνολο των χώρων μαζικής συγκέντρωσης μπορεί μόνο να δικαιολογηθεί στα πλαίσια μιας πατερναλιστικής κοινωνίας (η οποία, εξ ορισμού, είναι ανελεύθερη---και αυτό, αν θέλεις, το συζητάμε). Μπορεί βέβαια να πιστεύεις ότι μια κοινωνία πρέπει να είναι πατερναλιστική. Σε αυτή την περίπτωση ξεκινάμε από τελείως διαφορετική αξιωματική βάση και η όποια κουβέντα δεν έχει νόημα (η τουλάχιστον θα μας πάει πολύ μακριά και πολύ βαθιά). [/B]
    Όχι λάθος. Πρώτον δεν είναι στο σύνολο των χώρων. Άμα θες εσύ να ανοίξεις δημόσιο καπνιστήριο μετά το 2010, πάρε μία ειδική άδεια και άνοιξε το. Άλλα δεν μπορείς να το ανοίξεις ως εστιατόριο, καφενείο, κτλ.

Η απαγόρευση αυτή δικαιολογείτε στα πλαίσια της δημοκρατικής επιλογής και ακόμα ποιό σημαντικό της προστασίας της υγείας που υπερτερεί σε αυτές τις περιπτώσεις.
    2004 R1 red-black

by the way...με την ίδια ακριβώς λογική, το κράτος σου επιβάλει την χρήση κράνους. Που λειτουργεί σε προσωπικό επίπεδο, και σε καθολική βάση (είσαι σε δημόσιο δρόμο, πρέπει να φοράς κράνος).

Φυσικά δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην καταλαβαίνει την αναγκαιότητα αυτή γιά την προστασία της υγείας όλων μας. Πιστεύω ξέρεις πως αντιδράσε οι πληοψηφία των μοτοσυκλετιστών στην αρχή.

Με την λογική σου, αυτό είναι πολύ ποιό καταπιεστικό μέτρο. Γιατί, εδώ η "πατερναλιστική" κυβέρνηση πέρνει μέτρα γιά την προστασία (όπως την ορίζει) της ζωής σου, και όχι των άλλων (όπως γιά το κάπνισμα).

Εδώ όμως δεν σε ακούω να μιλάς. Γιατί; Δεν είναι το ίδιο (και ποιό τρανταχτό) παράδειγμα; ή μήπως καταλαβαίνουμε όλοι την ανάγκη προστασίας;

Στο κάπνισμα γιατί όχι δηλαδή;
    2004 R1 red-black

και επιπλέον να προσθέσω κάτι προσπαθώντας να προλάβω κάποιον που ίσως πάει το θέμα προς αυτήν την κατεύθυνση....

δεν μιλάμε γιά μέτρο της κυβέρνησης ενάντια σε μία φανταστική απειλή γιά το σύνολο (όπως πχ η τρομοκρατία) έτσι ώστε να πείσει τον κόσμο και να αυξήσει τον έλεγχο και την επιρρόη της πάνω στην ζωή μας.

Είναι ένας πρόβλημα με αποδεδιγμένη βλάβη, που έχει αποδεχθεί οι κοινωνία (μέχρι και οι ίδιοι οι καπνιστές) ότι πρέπει να δωθεί μία λύση από κάποιον.

Αυτές οι ιδεολογίες του στύλ "ναι κάνε την πάπια εσύ και θα βάλουν μυαλό οι καπνιστές να το σβήσουν μπροστά σου" μόνο στην σφαίρα της φαντασίασ γίνονται, και από την άλλη το τσαμπουκαλίκι "αμα δεν σου αρεσει φύγε" δεν το πολυσηκώνω επίσης. Γιατί τότε δεν μιλάμε για δημόσιους χώρους αλλά γιά χώρους καπνιστών. Και στο τέλος την πληρώνουνε αυτοί που δεν φταίνε.

Εντάξι, δες το όπως θες. Μέτρο γία την προστάσια των πολλών (μην πω όλων) σε βάρος τον λίγων; Αλλά δυστυχώς κάπως πρέπει να βάλουμε μυαλό. Έγω πάντως δεν βασίζομαι στην καλή θέληση των καπνιστών να το σβήσουνε όταν κάθεται μη καπνιστής δίπλα τους.

Αυτά. Δεν έχω τίποτε άλλο να πω.
    2004 R1 red-black

Re: Re: Re: Re: Περί καπνίσματος μια άποψη.

Να στο πω και αλλιώς: Μπορώ να υποστηρίξω ότι η δυνατή μουσική κατά τη διάρκεια του φαγητού προκαλεί εκνευρισμό, πονοκεφάλους και ένα οδηγεί σε ένα σωρό νευρώσεις. Βασιζόμενος σε αυτό, μπορώ να διεκδικήσω το δικαίωμά μου στην ήσυχη εστίαση (κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να μου αρνηθεί κάτι τέτοιο). Θα ήταν όμως παράλογο να απαιτήσω από το σύνολο των χώρων εστίασης να μην έχουν μουσική.
    Καλά αυτή η αναλογία είναι λανθασμένη απ την αρχή. Εκτός και αν αποδείξεις ότι ο συνεχής δυνατός θόρυβος θα σου μειωσει την ζώή γιά πχ. 20 χρόνια. Υπάρχει αντίρρηση γιά την βλαβή του καπνού; Αν κάπως έβρισκαν ότι ο δυνατός θόρυβος σκοτώνει τότε θα πέρναν μέτρα και γιά αυτό. Βεβαίως σε εκείνο το σημείο το κοινωνικό σύνολο θα το είχε αποδεχθεί. Εκτός βέβαια όλα αυτά που λες τα υποθέτεις με την λογική ότι τα μέτρα κατά του καπνίσματος δεν είναι απδεκτά από την πλειοψηφία.

Γιατί κάποτε δεν ήταν παράνομο το να κάνεις θόρυβο στις μεσημεριανές ώρες; Αυτό δεν ήταν καθολικό μέτρο που είχε αποδεχθεί η κοινωνία γιατί ακριβώς το είχε επιδιώξει;

Δηλαδή νομίζεις το κράτος δρα μόνο του σε αυτές τις περιπτώσεις;

Ποροσοχή: Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν ισχυρίζομαι ότι η κατάσταση ως έχει είναι η ιδανική και ότι καμία λύση δεν πρέπει να βρεθεί. Ισχυρίζομαι απλά ότι η λύση μέσω της απαγόρευσης είναι βαθιά φασιστική και απαράδεκτη. Και όχι μόνο αυτό αλλά επιπλέον ότι, στην βάση της, δεν έχει στόχο την προστασία των μη-καπνιστών αλλά τον εξαναγκασμό των καπνιστών.
    καλά αυτό το χω καταλαβει απ την αρχή. Κρίνεις μόνο γιά να κρίνεις αλλά δεν προσφέρεις μία πρακτική λύση. Δεν σε άκουσα να λες τίποτα γι αυτό. Άμα είναι έτσι μιλάω κι εγώ και σου φέρνω δεκάδες επιχειρήματα γιά οποιοδήποτε θέμα συζήτησης και δεν τελειώνουμε ποτέ.

Στα πρακτικά είναι που κολλάει η αμπελοφιλοσοφία δυστυχώς.
    2004 R1 red-black

Και για να γελάσουμε λίγο. Ξέρετε, λένε, ποιά θα είναι η επιχείρηση του μέλλοντος; Να κάνεις την πίσω αυλή του σπιτιού σου "παράνομο τεκέ". Με τις απαγορεύσεις θα βγάλεις χοντρό χρήμα.

:rotflmao:
    Κώστας.
    "Το ταξιδεύειν εστί φιλοσοφείν"

Και για να γελάσουμε λίγο. Ξέρετε, λένε, ποιά θα είναι η επιχείρηση του μέλλοντος; Να κάνεις την πίσω αυλή του σπιτιού σου "παράνομο τεκέ". Με τις απαγορεύσεις θα βγάλεις χοντρό χρήμα.

ε ναι κάτι τέτοιο θα γίνει στο τέλος. Όπως έγινε με την ποταπαγόρευση στην Αμερική. Ένας νέος Αλ Καπόνε που θα στρίβει τσιγάρα στις υπόγες.
    2004 R1 red-black

Artificial Spammer Το avatar του/της Elle

Ναι, στις 2 πρώτες μέρες η επιχείρηση θα είναι πολύ επικερδής!!
    Το πολύ 2 μέρες όμως, γιατί μετά θα είσαι στο ίδιο κελί με τον Καπετανάκη
    που'χει μπούκλα στο μουστάκι και τα συναφή
    :a36: Θεσσαλικό κλιμάκιο :a36:
    :a07:Τη λένε Μαίρη
    Ζητείται νεαρός για delivery σε πιτσαρία με GSXR hayabusa K8

Παιδιά μάλλον αργά είδα τη συζήτηση και ομολογώ ότι δεν διάβασα όλα τα posts γιατί αφενώς μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο από κάτι απόψεις τύπου: είναι δικαίωμα μου να καπνίζω στη μάπα σας και αφετέρου δεν υπάρχει (κατά τη γνώμη μου) κανένα θέμα για αντιπαράθεση!!!

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να καπνίζει στο χώρο που βρίσκονται και άνθρωποι που επιλέγουν να μην καπνίζουν κατά την ίδια λογική που κανένας δεν έχει δικαίωμα να πίνει αλκοόλ σαν φίδι και μετά να βγαίνει στους δρόμους ή να οδηγεί σα μαλάκας χωρίς να υπολογίζει κανένα κτλ κτλ.

Εν κατακλείδι, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ.

Διαφωνεί κάποιος?

Και για να μην παρεξηγηθώ θα τονίσω ότι δεν με αφορά αν κάποιος καπνίζει, πίνει, πίνει μπάφους, ρουφάει κόκα, τρυπιέται, τρώει σκατά, δέρνει τη γυναίκα του (αν το θέλει αυτή μόνο!), δένεται με χειροπέδες και μαστίγια και τελικά κάνει ότι γουστάρει στον εαυτό του ή σε άλλους ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥΣ! Αλλά το μαλάκα που καπνίζει στη μάπα μου γιατί νομίζει ότι έχει το δικαίωμα δεν τον αντέχω!

Καταλαβαίνω ότι η ανθρώπινη φύση είναι συνυφασμένη (και) με τη διαστροφή, γιατί αν το να ρουφάς καπνό, αυτό δηλαδή που σε πνίγει, βρωμάει, εθίζει, πιθανά σε σκοτώνει και αποδεδειγμένα δεν προσφέρει απολύτως τίποτα δεν είναι διαστροφή, τότε πραγματικά δεν ξέρω τι είναι...

Α, και για την ιστορία, αγαπητοί καπνιστές (οχι ειρωνικά) ηρεμείστε. Με το που ξεκινήσει το μέτρο, θα υπάρξουν δεκάδες μαγαζιά που θα λειτουργούν ως prive club μετά από κάποια ώρα (π.χ. στη Γερμανία από τις 23:00), όπου θα μπορείτε να καπνίζετε με την άνεση σας. Και αν δείτε τη φάτσα μου εκεί να σας λέει να το σβήσετε πλακώστε με και με την άδεια μου!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Dr Luv

Καταλαβαίνω ότι η ανθρώπινη φύση είναι συνυφασμένη (και) με τη διαστροφή, γιατί αν το να ρουφάς καπνό, αυτό δηλαδή που σε πνίγει, βρωμάει, εθίζει, πιθανά σε σκοτώνει και αποδεδειγμένα δεν προσφέρει απολύτως τίποτα δεν είναι διαστροφή, τότε πραγματικά δεν ξέρω τι είναι...[/B]
    Μπα εγώ νομίζω πως οι περισσότεροι το καταλαβαίνουν και προσπαθούν να το κόψουν αλλά δεν μπορούν. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος
    2004 R1 red-black

Αρχικά δημιουργήθηκε από vaskunito
    Μπα εγώ νομίζω πως οι περισσότεροι το καταλαβαίνουν και προσπαθούν να το κόψουν αλλά δεν μπορούν. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος
    Δεν είπα ποτέ ότι δεν το καταλαβαίνουν, αλλά από το να καταλάβεις ότι κάτι σε βλάπτει μέχρι να το αποβάλλεις έχει συχνά μία απόσταση και ένα κόστος. Σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ τους καπνιστές κουτούς (όχι σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους μη καπνιστές τουλάχιστον) και καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη τους. Όσο για το κόψιμο του καπνίσματος σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά είναι εφικτό και όχι με φασιστικές πρακτικές όπως γελοίες αυξήσεις στην τιμή του καπνού για να γεμίζουν τα κατασπαραγμένα ταμεία του (κάθε) κράτους, αλλά με την συνειδητοποίηση ότι το κάπνισμα είναι μια μαλακία και μισή και δεν αξίζει, απλά!

Περι καπνισματος....

Μας αναψες τη φωτια Αιγαιοπλοε αλλα λυση δεν προτεινες.Ολα ειναι σωστα σαν θεωριες αλλα η λυση και η εφαρμογη της ειναι το ζητουμενο.Επισης νομιζω οτι ο Vaskunito εχει λαθος οταν λεεει οι πολλοι εχουν δικιο,διοτι στατιστικα οι πολλοι ειναι οι καπνιστες,αυτο σημαινει οτι πρεπει να γινουμε ενας απεραντος τεκες ?.Ειμαι καπνιστης 45 χρονια [63 ετων],αναγνωριζω οτι το καπνισμα ειναι θανασιμο ελλατωμα και το πληρωνω με προβλημα υγειας,ομως ειναι για μενα εξαρτηση και τροπος ζωης.Παντα προσπαθουσα να μην προκαλω με το βιτσιο μου,σεβομενος και τους μη καπνιζοντες και νομιζω οτι η λυση πρεπει να βρισκεται καπου στη μεση [χωροι με καλλυτερη υποδομη για τους μη καπνιστες ενω για μας εστω καποια γωνια με καλο αερισμο].Τα αλλα ειναι υποκρισια και φανατισμος,γιατι μετα θα αρχισουμε να εκτελουμε τα παιδια που κυλησαν στα ναρκωτικα χωρις να αγγιζουμε τους μεγαλεμπορους που τα προμηθευονται απο τις κρατικα καλλιεργουμενες και προστατευομενες περιοχες των χωρων που βρισκονται στο προγραμμα 'Δημοκρατικης ανασυστασης' βλεπε Αφγανισταν,Τουρκια,Ιρακ,Λατινικη Αμερικη,Βιρμανια κλπ.Τι οφελος εχω οταν ο αερας που αναπνεω εχει ολα τα συστατικα του ΘΑΝΑΤΟΥ αλλα δεν εχει νικοτινη ?.Οταν οτι τρωω η πινω κρυβει ΘΑΝΑΤΟ,το τσιγαρο με χαλαει ?.Πρεπει ολα να αρχισουν απο ΝΕΕΣ βασεις και προοπτικες και να προσπαθησουμε για τους επομενους να αφησουμε κατι ΘΕΤΙΚΟ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ.
    BBBBBBBBB

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Νικο (npat) η ελευθερια σου πρεπει να σταματα εκει που ξεκινα η δικη μου και το αντιστροφο.

η ελευθερια μου ειναι ο καθαρος αερας που υπαρχει παντου (εσωτερικοι-εξωτερικοι χωροι)
    η ελευθερια σου ειναι αυτο που βγαινει απο το τσιγαρο καθε φορα που το αναβεις.

αν περιορισεις τον καπνο σου και δεν ερχεται σε μενα, μπορεις να καθεσαι οπου γουσταρεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Συγνωμη αλλα επειδη κατι παει εντελως στραβα σε αυτο το θρεντ,....δεν νομιζετε καποιοι, σαν αναβατες μοτοσυκλετας πρωτιστως,που γραφετε σε ενα φορουμ για την μοτοσυκλετα,οτι ειναι τραγικα αφελες να επικροτειτε την καθολικη απαγορευση του καπνισματος απο τους ιδιωτικους χωρους; . :rotflmao:

Σελίδα 7 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Περί σεβασμού (μια μικρή καθημερινή ιστορία)
    από Johnny_Nik στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 67
    Τελευταίο μήνυμα: 05/07/2012, 21:02
  2. Απαντήσεις: 1401
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2011, 10:25
  3. Πες μια αποψη βάση εμπειρίας
    από mzac στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2009, 21:39
  4. Τεχνικο, Την αποψη σας περι του θεματος
    από Πατρινός στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5