Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 64

Θέμα: Η άλλη άποψη περί Ελλήνων

Παλαιό μέλος Το avatar του/της LIBYKOS

Η άλλη άποψη περί Ελλήνων

Δεν ξέρω αν έχει ξαναμπεί.
    Ισως σε κάποια θέματα να είναι λίγο υπερβολικό, αλλά γενικά, μπορούμε να προβληματιστούμε αρκετά με τα "κακά" μας.

ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΈΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΙ:

- Κάθε νίκη που πανηγυρίζεται στην Ομόνοια έχει μέσα και το σύνθημα "Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ - Αλβανέ -Αλβανέ"

- Γλύφουμε τους ξένους τα καλοκαίρια (για να τους τα πάρουμε) και κάθε ανέραστη τουρίστρια (προφανείς λόγοι), γινόμαστε σούργελα όταν βγούμε εκτός συνόρων αλλά έχουμε πρόβλημα να κρατήσει Αλβανός τη σημαία μας σε παρέλαση.

- Ο Δήμαχος του Ευόσμου (ή του Κορδελιού ήταν απαγορεύει στα δημοτικά λεωφορεία να παίρνουν αλλοδαπούς.

- Δεν έχουμε αίσθηση του μέτρου. Πανηγυρίζουμε τη Eurovision σαν να πήραμε την Πόλη, αλλά αποχαυνωμένοι από τη σκουπιδοτηλεόραση, δεν ξέρουμε ότι έχουμε στείλει δορυφόρο στο διάστημα.

- Έχουμε χάσει την ιστορική μας μνήμη. Ο Παναγούλης είναι απλά ένας σταθμός του ΜΕΤΡΟ, η 17η Νοέμβρη τρομοκρατική οργάνωση και το "Σαν βγω απ' αυτή τη φυλακή", τραγούδι του Σφακιανάκη.

- Είμαστε ο ορισμός του τζάμπα μάγκα. Πάντα έτοιμοι να πάρουμε τα όπλα για να σφάξουμε τους Τούρκους, αλλά το ίδιο έτοιμοι να πεταχτούμε μέχρι Τουρκία για φτηνά ψώνια (κι ας φωνάζουν οι Κούρδοι).

- Πάσχουμε από καλπάζουσα μεγαλομανία. Οι Αμερικάνοι υπάρχουν μονάχα για να σαμποτάρουν το μεγαλείο του έθνους μας, οι Δανοί θέλουν να μας πάρουν την δαφνοστεφανομένη φέτα και οι Ευρωπαίοι γενικά παλεύουν να μας υποτάξουν στον επάρατο καθολικισμό. Εμείς όχι μόνο δεν φταίμε αλλά παρακολουθούμε και αμέτοχοι.

- Ανακαλύψαμε τη χοληστερίνη και σπάμε κάθε ρεκόρ στα σχετικά αθλήματα. Από τους πρώτους στην Ευρώπη σε παχυσαρκία, καρδιοπάθειες και εμφράγματα. Σε λίγο θα είμαστε όλοι καθιστά κτήνη (σαν κάτι Νότιους Αμερικάνους) και οι χοντροί κώλοι μας δεν θα ξεκολλάνε από τον καναπέ. Αλλά είμαστε ωραίοι έτσι;

- Παλεύουμε απεγνωσμένα να κατοχυρώσουμε την ελληνικότητα του σφαγέα της Ανατολής Αλέξανδρου.

- Σχετικά με το παραπάνω -η περήφανη στάση μιας πόλης-κράτους που αποφασίζει να μην συμμετάσχει σε επεκτατικό πόλεμο και εκφράζεται με το "πλην Λακεδαιμονίων" είναι υποτιμητική έκφραση για εμάς.

- - Είμαστε θύματα της αλόγιστης κατανάλωσης και επιμένουμε, βουτηγμένοι στα χρέη, να θεωρούμε πως είμαστε "άρχοντες".

- - Κάποτε ο χουντικός, σκληροπηρυνικός (θιασώτης παραθρησκευτικών οργανώσεων) Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος χτυπούσε πρωτιές από δημοτικότητα.

- Ο άνθρωπος που δεν έκανε ποτέ τίποτα στην πολιτική ζωή του, αποτυχημένος κομματικά και ακροδεξιών πεποιθήσεων (όποτε είχε πολιτικό πόστο) Κ. Στεφανόπουλος, χτυπούσε κορυφή στις λίστες δημοτικότητας, όσο ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

- Είμαστε τόσο συνειδητοποιημένα Ελληναράδες, που σκάμε χιλιάδες Ευρώ για να πάμε εξωτερικό και όταν βρεθούμε έξω τρέχουμε να βρούμε μπουζουξίδικο 3ης διαλογής.

- Αγοράζουμε τζιπ 2.000 κυβικών για να μποτιλιαριστούμε στην Βουλιαγμένης.

- Βρωμίζουμε ότι ακουμπάμε. Από παραλία μέχρι ιδέα.

- Ψηφίζουμε με άκρως πολιτικά κριτήρια. Γιατί δεν γουστάρουμε να είναι ο τάδε με τα ξινά μούτρα στο Υπουργείο, για να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο, γιατί μας έταξαν βολεματάκι. Και μετά τους βρίζουμε όλους, αλλά όχι και τον εαυτό μας που τους ανέχεται.

- Έίμαστε οι ιδανικοί πελάτες στους οποίους μπορούν να πουληθούν τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

- Μας ταϊζει η μαμά μέχρι να πάμε 45 χρονών (μετά πεθαίνει). - Τα παιδιά μας είναι πάντα τα καλύτερα και τα πιό αδικημένα (να έτρωγαν και λίγο παραπάνω ....).

- - Τα αγαπημένα μας αστεία έχουν να κάνουν με αδελφές αλλά ξερογλυφόμαστε τα βράδια στη Συγγρού και παζαρεύουμε με τις τραβεστί.

- Πάμε διακοπές στην Καραϊβική και τις Μαλδίβες, πληρώνουμε μια ζωή τα διακοποδάνεια και δεν κάνουμε μπάνιο αφού οι θάλασσα εκεί είναι χειρότερη από τη νερολακούβα απέναντι από το σπίτι μας.

- Είμαστε "ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας"

- Και βεβαίως "ωχ αδερφέ, εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;"

- Ερωτευόμαστε με πάθος, παντρευόμαστε αυτή που μας λέει η μαμά και την κερατώνουμε με τη γραμματέα που έχει την ανάγκη μας.

- Κοροϊδεύουμε τους ξένους αλλά κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να γίνουμε σαν αυτούς.

- Θέλουμε μόνο δικαιώματα.

- Κλέβουμε όταν πρέπει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας.

- Έχουμε ήρωες, που είναι θεοί μέχρι να γίνουν κρέατα, ηλίθιοι, άσχετοι στην πρώτη στραβή. Και να δεν κάνουν στραβή δεν τρέχει τίποτα

- Είμαστε περήφανοι για τους αρχαίους, αλλά δεν ξέρουμε αν έχουν κάνει τίποτα άλλο εκτός από τον Παρθενώνα.

- Βλέπουμε με παραμορφωτικά γυαλιά. Όταν σφάζουμε εμείς είμαστε απελευθερωτές (Ελληνικός Στρατός στην Τουρκία, όταν σφάζουν οι άλλοι είναι φονιάδες (Μικρασιατική Καταστροφή αμέσως μετά).

- Το ιδανικό της Δημοκρατίας είναι βαθειά ριζωμένο μέσα μας. Άλλο τώρα που νοσταλγούμε τον Παπαδόπουλο κάθε φορά που μας τη βαράει.

- Είμαστε οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη (αλλά δεν ξέρουμε σε τι).

- Είμαστε οι πρώτοι σε όλο τον κόσμο (αλλά δεν ξέρουμε σε τι).

- Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για τα ιδανικά μας. Αρκεί να μην χρειαστεί να κουνηθούμε από τον καναπέ.
    LIBYKOS

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    εγω γουστάρω που ειμαι ελληνας και δε γουσταρω καθολου που καθε πικραμενος (καμενος) βγαινει και γραφει οτι μαλακια του ερθει στο κεφαλι κατακρίνοντας ενα λαο μια ιστρορια κτλ κτλ.... αντι για μεμονομενα ατομα που κανουν τα παραπανω ...

και φυσικα ατομα που σκέφτονται οπως παραπανω εχουν ετοιμη την απαντηση σε αυτο που ειπα....

ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ "ΦΑΣΙΣΤΑΣ" :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

(βασικα για αυτα τα ατομα ΟΛΟΙ ειναι "ΦΑΣΙΣΤΕΣ" εκτός απο τους φιλους τους)

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Solomostrongos Το avatar του/της byron

Re: Η άλλη άποψη περί Ελλήνων

Αρχικά δημιουργήθηκε από LIBYKOS
    Δεν ξέρω αν έχει ξαναμπεί.
    Ισως σε κάποια θέματα να είναι λίγο υπερβολικό, αλλά γενικά, μπορούμε να προβληματιστούμε αρκετά με τα "κακά" μας.
    Σε κάποια συμφωνούμε, αλλά εσύ συμφωνείς και προβληματίζεσαι με όλες τις καραμαλακίες που αναφέρονται?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

γιατι........ Το avatar του/της bartlal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από idi

ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ "ΦΑΣΙΣΤΑΣ"
    αφου εχεις περασει και συ ως moderator, δεν περιμεναμε κατι διαφορετικο!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    :a29: just ME, MYself & Bart . + _ :a29:
    :-Q
    H κλίκα μου!!!

Re: Re: Η άλλη άποψη περί Ελλήνων

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
    Σε κάποια συμφωνούμε, αλλά εσύ συμφωνείς και προβληματίζεσαι με όλες τις καραμαλακίες που αναφέρονται?
    Το θέμα δεν είναι σε όσα είναι υπερβολές ( για μένα ), ή μαλακίες ( για άλλους ), αλλά σε αυτά που συμφωνούμε.
    Ο δικός μου ο προβληματισμός είναι το τι κάνουμε για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα.
    LIBYKOS

πρωην μελος Το avatar του/της idi

Re: Re: Re: Η άλλη άποψη περί Ελλήνων

...
    Ο δικός μου ο προβληματισμός είναι το τι κάνουμε για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα.
    το να "ΜΗ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ" ειναι η λυση?

Παλαιό μέλος
    όχι φυσικά.

λύση είναι να μην κάνουμε, αυτά που δε γουστάρουμε.

Αλλά, όταν εμείς δεν τα κάνουμε αυτά, τί μπορούμε να κάνουμε για αυτούς που δεν ενδιαφέρονται;

Γι'αυτό γράφτηκε το κείμενο, για να δείξουν οι πρώτοι τη δυσαρέσκειά τους για τη συμπεριφορά των τελευταίων.

Re: Re: Re: Re: Η άλλη άποψη περί Ελλήνων

Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    το να "ΜΗ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ" ειναι η λυση?
    Από τη μια υπερβολή στην άλλη.
    Εννοείται πως πρέπει να γουστάρουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ που είμαστε Ελληνες.
    LIBYKOS

Re: Re: Re: Η άλλη άποψη περί Ελλήνων

Το θέμα δεν είναι σε όσα είναι υπερβολές ( για μένα ), ή μαλακίες ( για άλλους ), αλλά σε αυτά που συμφωνούμε.
    Εμένα σαν συλλήβδην αφορισμός μου φαίνεται.
    Σαν άτομα δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε ιδιαίτερα πράγματα. Σαν άτομο, μπορείς.

Μπορείς να βάλεις κάποιες κόκκινες γραμμές, σε αυτά που θέλεις και ανέχεσαι από τους γύρω σου. Μπορείς να αποκτήσεις μιά καλύτερη ποιότητα ζωής. Μην μου πεις ότι η επιλογή εκδρομή στην Ελλάδα μας ή μπουζούκια 3ης διαλογής, καθορίζονται από τα γονίδια μας ή από τους γύρω μας.

Μπορείς να διαβάσεις ιστορία, για να δείς αν ο Αλέξανδρος και το εκστρατευτικό σωμα της Μ. Ασίας ήταν σφαγείς ή απελευθερωτές.

Τέσπα, επειδή η κουβέντα έχει ξαναγίνει, και επειδή σύντομα θα πάει στις διαμάχες, καλό θα ήταν να μην υιοθετούμε τέτοια κείμενα, που προβάλλουν την ¨κακή¨Ελλάδα για να προβληματιστούμε. Πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Για μένα δεν υπάρχει καλή και κακή, αλλά μια ΕΛΛΑΔΑ.
    Απλά, συμβαίνουν πράγματα, που όλοι μας θέλουμε να αλλάξουν, προς το καλύτερο φυσικά.
    Και αν κάποιοι προβληματισμοί προβάλουν την εικόνα μιας "κακής" Ελλάδας, τότε τα λαμόγια οι ηθοποιοί που σφαχτήκανε μπροστά στα μάτια εκκατομυρίων, τι προβάλουν;
    LIBYKOS

Για μένα δεν υπάρχει καλή και κακή, αλλά μια ΕΛΛΑΔΑ.
    Απλά, συμβαίνουν πράγματα, που όλοι μας θέλουμε να αλλάξουν, προς το καλύτερο φυσικά.
    Και αν κάποιοι προβληματισμοί προβάλουν την εικόνα μιας "κακής" Ελλάδας, τότε τα λαμόγια οι ηθοποιοί που σφαχτήκανε μπροστά στα μάτια εκκατομυρίων, τι προβάλουν;
    Υπάρχει η Ελλάδα με τους κακούς και τους καλούς Έλληνες. Όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες. Σ΄αυτό που υπάρχει έλλειμα, είναι η παιδεία των πολιτών της. Και θα συνεχίσει να υπάρχει αν δεν αλλάξουν τα πράγματα πρώτα σε ατομικό επίπεδο.

Δεν λέω ότι κάποιοι από τους Έλληνες που περιγράφονται στο κείμενο δεν μου προκαλούν αηδία, διαφωνώ με τον τίτλο ¨ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΙ¨. Θα προτιμούσα τον τίτλο ¨ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ¨

Όσο για την περιφημη διαμάχη των ηθοποιών (που επίσης τους βάζεις σε ένα τσουβάλι αποκαλώντας τους λαμόγια), προσωπικά δεν με ενόχλησε. Όταν κάποιος παραποιεί την ζωή σου, λεέι κομματικές μαλακίες, δεν σ΄αφήνει να μιλήσεις, το να εκραγείς είναι μέσα στα όρια ένος ανθρώπου που δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Και προσωπικά προτιμώ τα μπινελίκια από την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών.
    Θα προτιμούσες απάντησεις του στυλ ¨Η καθημερινή πρακτική έχει αποδείξει ότι ένα μοντέλο πολύπλευρης δράσης, συμβάλλει με τρόπο αποφασιστικό στο να σηματοδοτήσει τις βάσεις μιας προοδευτικής μετεξέλιξης.¨ ας πούμε?
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
    Υπάρχει η Ελλάδα με τους κακούς και τους καλούς Έλληνες. Όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες. Σ΄αυτό που υπάρχει έλλειμα, είναι η παιδεία των πολιτών της. Και θα συνεχίσει να υπάρχει αν δεν αλλάξουν τα πράγματα πρώτα σε ατομικό επίπεδο.
    Δεν λέω ότι κάποιοι από τους Έλληνες που περιγράφονται στο κείμενο δεν μου προκαλούν αηδία, διαφωνώ με τον τίτλο ¨ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΙ¨. Θα προτιμούσα τον τίτλο ¨ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ¨
    Μαζί σου 10000%

[/QUOTE]
    Όσο για την περιφημη διαμάχη των ηθοποιών (που επίσης τους βάζεις σε ένα τσουβάλι αποκαλώντας τους λαμόγια), προσωπικά δεν με ενόχλησε. Όταν κάποιος παραποιεί την ζωή σου, λεέι κομματικές μαλακίες, δεν σ΄αφήνει να μιλήσεις, το να εκραγείς είναι μέσα στα όρια ένος ανθρώπου που δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Και προσωπικά προτιμώ τα μπινελίκια από την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών.
    [/QUOTE]

Μίλησα για τους ηθοποιούς που τους είδε όλος ο κόσμος να πλακώνονται και που σε καμία περίπτωση αυτή η συμπεριφορά δεν συνάδει με τον πολιτισμό που θέλουν να δείξουν ότι διαθέτουν οι Ελληνες. Και για έναν ακόμη λόγω, ότι θα ασχοληθούν με τα κοινά.

[/QUOTE]
    Θα προτιμούσες απάντησεις του στυλ ¨Η καθημερινή πρακτική έχει αποδείξει ότι ένα μοντέλο πολύπλευρης δράσης, συμβάλλει με τρόπο αποφασιστικό στο να σηματοδοτήσει τις βάσεις μιας προοδευτικής μετεξέλιξης.¨ ας πούμε?
    [/QUOTE]

:rotflmao: :rotflmao:

Εννοείται πως όχι. Ομως, ούτε αυτές οι εκφράσεις έχουν αποτέλεσμα, ούτε και οι χυδαιότητες.
    LIBYKOS

Μίλησα για τους ηθοποιούς που τους είδε όλος ο κόσμος να πλακώνονται και που σε καμία περίπτωση αυτή η συμπεριφορά δεν συνάδει με τον πολιτισμό που θέλουν να δείξουν ότι διαθέτουν οι Ελληνες. Και για έναν ακόμη λόγω, ότι θα ασχοληθούν με τα κοινά.

Εννοείται πως όχι. Ομως, ούτε αυτές οι εκφράσεις έχουν αποτέλεσμα, ούτε και οι χυδαιότητες.
    Νταξ την φάγαμε την γυναίκα...απ΄ότι δήλωσε ένα πάρκο θέλει να καθαρίσει, και να ανοίξει ένας κινηματογράφος που έκλεισε, κάπου στην περιοχή της.

Συμφωνούμε ότι ξεφύγανε λίγο και δεν ήταν και ότι καλύτερο. Αλλά όταν ακούω τον Γκλετζο να μιλάει σαν κασσετόφωνο για τις αρετές του κομμουνισμού και τι μαλάκες είμαστε όλοι οι υπόλοιποι που δεν συμφωνούμε μ΄αυτές, εεεεε κάτι με πιάνει ρε φίλε.

SRX6 & Tuono Rulezzz

Μέλος Το avatar του/της nasos75
    Oποιος δεν γουσταρει που ειναι Ελληνας, να αλλαξει ηπηκοοτητα, ή να παει να μηνει σε αλλη χωρα...και στο φιναλε της γραφης ,δεν επιβωσαμε τοσα χρονια επειδη δεν ειμαστε κατι απο τα παραπανω...αυτο μας κανει να ξεχωριζουμε απο τα προβατα...

Λιβυκος στειλε πμ για καφε. Ετσι απλα.

Συνεχισε ρε μαγκα...Δεν προλαβαινω να τα χωσω και εγω γιατι πρεπει να φυγω για δουλεια.

Στειλε πμ για καφε

Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF