Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 62

Θέμα: Μετανάστευση... να κάνω το "μεγάλο" βήμα???

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
    Μέτα απο 8 χρόνια στην Νέα Υόρκη μπορώ χωρίς επιφύλαξη να σου πώ οτι το ερώτημα της μετανάστευσης απο προϊστορικούς χρόνους είναι ένα και μοναδικό:

Που μπορώ να βρώ καλύτερη δουλειά και να είμαι περισσότερο οικονομικά ανεξάρτητος.

κουβέντες του στυλ: "Ήλιος", "Φως", "Βροχές", "Ομίχλες", "Φεγγάρια" "Θάλασσα", "Κουλτούρα", "Νοοτροπία", "Τρόπος Ζωής" κτλ, κτλ είναι για να έχουμε να λέμε

Έαν μπορείς να απαντήσεις στο θέμα της οικονομικής ανεξαρτησίας τότε έχεις βρει και την απάντηση σου στο κατα πόσο πρέπει να φύγεις ή όχι.

Έαν στο ερώτημα σου όμως η απάντηση είναι οτι "μπορώ στην Γερμανία να κάνω 300 ευρώ παραπάνω" τότε μην φύγεις απο Ελλάδα δεν αξίζει τον κόπο. Εάν όμως μιλάμε για το 2πλάσιο μεροκάματο και βάλε τότε έχεις αργήσει ήδη να μαζέψεις τα πράγματα σου.

Eisai akoma stin N.Y???
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ares_tz

περί της ελληνικής ομογένειας

Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
    Μπορεί η ξενιτιά στην Βουλγαρία να μην πολυμετράει, μιας και είναι δίπλα, αλλά όπως τα είπε ο ατομ και τα παιδιά παραπάνω.
    Το πιο σημαντικό απ' όλα. Μην αφήσεις να μετανιώσεις για πράγματα που δεν δοκίμασες! Δοκίμασε και αν δεν, γύρνα πίσω. Κανένας δεν θα σε κατηγορήσει.
    Επίσης, ξεκίνα την γλώσσα πριν πας εκεί.
    Το σκεπτικό με την ομογένεια και δουλειά μέσω Ελλήνων προσπάθησε να το αποφύγεις. Όσο πιο βαθειά βουτήξεις τόσο το καλύτερο! Όσο πιο λίγο παρέα κάνεις με έλληνες του εξωτερικού, τόσο καλύτερα. Δες το σαν περιπέτεια και ανακάλυψε της δυνάμεις σου και τα όριά σου!

Μένοντας ένα διάστημα στις ΗΠΑ, κατάλαβα ότι η συναναστροφή με έλληνες του εξωτερικού περισσότερο προβλήματα δημιουργούσε παρά διευκολύνσεις. Λέγεται ότι η ράτσα μας είναι από τις χειρότερες ράτσες στο εξωτερικό!

Μια μέρα θα φύγω κι εγώ να πάω Γαύδο, εκεί που δεν ξέρουν τι είναι αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα, κινητό τηλέφωνο, πισί, μαγιώ...

Εκεί που ακούς μόνο πουλιά να τιτιβίζουν, ανθρώπινα και μη... :rotflmao:

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro

Re: περί της ελληνικής ομογένειας

Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
    Eisai akoma stin N.Y???
    οχι πια

Αρχικά δημιουργήθηκε από ares_tz
    Λέγεται ότι η ράτσα μας είναι από τις χειρότερες ράτσες στο εξωτερικό!
    Δεν ειναι μονο η δικοί μας. Όλοι οι μετανάστες της Αμερικής τα ίδια είναι. Και οι Μεξικάνοι και οι Πορτορικάνοι και οι Μαροκινοί και οι Πακιστανοί και οι Κινέζοι όπως και οι Έλληνες της Αμερικής και γενικότερα όπως όλοι οι οικονομικοί μετανάστες 1ης γενιάς τα ίδια είναι. Κοινώς τα μαύρα τους τα χάλια συγκριτικά με αντίστοιχους στην χώρα τους.

Μιλάμε πάντα βέβαια για τους μετανάστες της 1ης αντε και 2ης γενιάς. απο εκεί και πέρα έγκειται στο πόσο αυστηρά είναι τα θρησκευτικά ήθη και έθιμα τους για να αφήσει τις επόμενες γενιές να αφομοιωθούν και να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας που ζούνε.

όχι παλιός... Το avatar του/της PanVas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
    δλδ στην Βουλγαρια ειναι καλυτερα απο εδω????

βασικα δε ξερω ρωταω
    Evi και βέβαια όχι...
    Αν προσέξεις δεν λέω πουθενά ότι είναι καλύτερα εδώ που είμαι. Και αυτό, γιατί όλα είναι σχετικά. Καλύτερα από που; Από τους Αμπελόκηπους που έμενα στην Αθήνα για 10 χρόνια σαν φοιτητής και δουλεύοντας, ή από την Αρόη (ας πούμε περιοχή και όχι προάστιο της Πάτρας) όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα;(όποιος ξέρει καταλαβαίνει) Θα μπορούσα να έμενα και στο Μενίδι αλλά να είχα τα άπειρα λεφτά και την πιο ευτυχισμένη ζωή του πλανήτη με υγεία και αγάπη και όλα τα καλά... Πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει ο τόπος καθαυτός με το αν είναι καλύτερα ή χειρότερα. Πρέπει να έχουμε κατά νου και τα αντίσιοναλ σέρβισις όπως αποκαλούνται...

Για παράδειγμα, εδώ στην Σόφια, μου λείπει απίστευτα η θάλασσα... Όταν νιώθω αυτή την νοσταλγία, κλείνω τα μάτια και μυρίζω την θάλασσα. Μεταφέρομαι στο δευτερόλεπτο στην Κεφαλλονιά όπου και πέρασα σχεδόν όλα τα καλοκαίρια της ζωής μου... Τον απόλυτο παράδεισο ας πούμε... Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μπορούσα να μείνω για πάντα εκεί... Να κάνω τι στην Κεφαλλονιά..; Να βόσκω γιδοπρόβατα;

Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις. Και πριν δυο χρόνια έχοντας με μαθηματική ακρίβεια προβλέψει την οικονομική "κρίση" αποφάσισα ότι εδώ θα είναι καλύτερα. Προσωπικά και μόνο. Αποδοχές, επαγγελματική εμπειρία και άλλα πολλά, προσωπικά και μη.

Γι' αυτό και είπα ότι αν δεν δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις που είναι καλύτερα... Θεωρώ πάντως, ότι και μόνο που ο συμφορίτης μας έχει μπει σε διαδικασία σκέψης για να την κάνει, σημαίνει ότι τίποτα δεν τον κρατάει πίσω στην Ελλάδα...

ΣΙΩΠΗΛΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της apaleftos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
    Γι' αυτό και είπα ότι αν δεν δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις που είναι καλύτερα...
    Συμφωνώ απόλυτα!! Και σίγουρα το καλύτερα έχει να κάνει με τον άνθρωπο και όχι με τον τόπο. Μπορεί εκεί για σένα να είναι καλύτερα από εδώ αλλά για κάποιον άλλο όχι.

Δυστυχώς από σπουδές και χαρτιά δεν παίζουν και πολλά. Από όσο έχω ψάξει για να βρω μια σοβαρή δουλειά θα πρέπει να ξέρω καλά την εκεί γλώσσα ή στην καλύτερη περίπτωση πάρα πολύ καλά αγγλικά.
    Για αυτό το λόγο σκέφτηκα την ομογένεια και την λύση κάποιας "ελληνικής" δουλειάς. Βρίσκω όμως πολλές αγγελίες (για ελληνικά εστιατόρια) που για τα ελληνικά πάντα δεδομένα είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές....
    Α-μήχανος καβαλάρης

Αρχικά δημιουργήθηκε από Spyros_Thess
    Παράδειγμα για την Γερμανία, άτομα που ζούν ήδη εκεί μου είπαν να ξεχάσω το τυπικό Ελληνικό 8ωρο
    Δημοσιος υπαλληλος εισαι?
    money cant buy me love !!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Μια μέρα θα φύγω κι εγώ να πάω Γαύδο, εκεί που δεν ξέρουν τι είναι αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα, κινητό τηλέφωνο, πισί, μαγιώ...

Αν ειναι βιασου, γιατι δεν τη βλεπω να μενει για πολυ ετσι... διστυχως!
    money cant buy me love !!!

Φιλε μετα απο 12 χρονια στη Σουηδια θα σου πω: Η Ελλαδα ειναι μια ακρως τριτοκοσμικη χωρα αλλα κατσε στ'αυγα σου. Οπου και να πας η μαμα πατριδα θα φανταζει κουκλα.

Ξενιτεμέλος Το avatar του/της menos
    Εχει παντα την επιλογη να γυρισει.
    Κανεις δεν τον κραταει στην Γερμανια με το ζορι.
    Μονο για την εμπειρια θα επρεπε να εχει ηδη φυγει!!!

Re: Re: Re: Μετανάστευση... να κάνω το "μεγάλο" βήμα???

Αρχικά δημιουργήθηκε από george 1981
    Όποιος Έλληνας δεν ανήκει στην τάξη των προνομιούχων "καβαντζωμένων" έχει καθήκον απέναντι
    στον εαυτό του να αναζητήσει κάτι καλύτερο.
    Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα,που όμως τα θέλγητρά της τα απολαμβάνουν μόνο οι "εκλεκτοί"...
    pes ta +1000000000000000

Re: περί της ελληνικής ομογένειας

Αρχικά δημιουργήθηκε από ares_tz
    Μένοντας ένα διάστημα στις ΗΠΑ, κατάλαβα ότι η συναναστροφή με έλληνες του εξωτερικού περισσότερο προβλήματα δημιουργούσε παρά διευκολύνσεις. Λέγεται ότι η ράτσα μας είναι από τις χειρότερες ράτσες στο εξωτερικό!
    giati sto esoteriko eimaste mia xara.aderfia re paidaki mou

Re: Μετανάστευση... να κάνω το "μεγάλο" βήμα???

Αρχικά δημιουργήθηκε από apaleftos
    Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να την κάνω για έξω...
    Χωρίς να έχω αποφασίσει ακόμα το που αλλά μετά από αρκετό ψάξιμο λέω για Γερμανία, Ολλανδία ή Αυστρία μιας και σε αυτές τις χώρες υπάρχουν αρκετοί έλληνες (ειδικά στη Γερμανια) και είναι σίγουρα πολύ πιο εύκολο (από το να πας στην Αυστραλία για παράδειγμα όπου και εκεί υπάρχουν πολλοί έλληνες) από νομικής πλευράς λόγο ΕΕ.
    Οι λόγοι που το σκέφτομαι είναι δυο.
    Πρώτον για την εμπειρία... μιας και ακόμα είμαι σε μια ηλικία και κατάσταση που μπορώ σχετικά εύκολα να το κάνω.
    Και δεύτερον ότι νιώθω ότι η Ελλάδα όσο όμορφη και να είναι σαν χώρος, σαν κράτος δεν μου προσφέρει τίποτα για να κάτσω εδώ.

Για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω σε καμιά περίπτωση ότι εκτός Ελλάδος τα πράγματα είναι ρόδινα ούτε θέλω να πάω έξω για να κάνω τρελά λεφτά και να γυρίσω μετά από κάποια χρόνια σαν "ο θείος από το αμέρικα" που όλοι παρακαλάνε να τα τινάξει μήπως κληρονομήσουν κάνα φράγκο...
    Θέλω να ζω σε μια κοινωνία όπου να πληρώνω φόρους, ασφάλιση, διόδια, τέλη κυκλοφορίας (και άλλα διάφορα) ΑΛΛΑ να έχω δρόμους, να έχω ένα σύστημα υγείας, να έχω διάφορες δημόσιες υπηρεσίες όπου θα με σέβονται σαν πολίτη, να έχω σύστημα παιδείας για τα παιδιά μου αύριο-μεθαύριο.

Τέλος θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλο το φόρουμ που αν και σχετικά ανενεργό μέλος (διαβάζω όμως καθημερινά) ανοίγω ένα τόσο άσχετο θέμα με την μοτοσυκλέτα αλλά προσπαθώ πριν πάρω κάποια απόφαση να το συζητήσω με όσο περισσότερους μπορώ.
    poly simantiko einai na ma8eis thn glwssa opou pas.mhn gineis san tous ellinares pou exoun kanei klika kai den 3eroun le3i na milisoun.polloi sthn germania etsi einai,to 3erw apo filous pou spoudazoun ekei.opou blepoun ellina allazoun dromo

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    επρεπε να εχεις φυγει και να ψαχνεις για μπισικλετα ΗΔΗ!!!!!!!!
    Accipere quam facere praestat injuriam

καμμένος.. Το avatar του/της ronin1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206

μακη206 ερχομαι κ γω ρε παικτη..

πουλαω τα 110 παιρνω 4 κ παμε να το σκαμε το εργαλειο..

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	dsc07761 (600 x 450).jpg 
Προβολές:	170 
Μέγεθος:	80,8 KB 
ID:	173037

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Να κανω το xr supermotard
    από Vasilis_250r στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 25/10/2010, 13:11
  2. Ηλεκτρικά Dt-200 πώς να κάνω το τρικ?
    από johnpan στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2010, 05:52
  3. Να Κανω Το Hobby Επαγγελμα....? ? ?
    από SVX στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 119
    Τελευταίο μήνυμα: 13/01/2010, 15:03
  4. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 19/11/2008, 23:16
  5. Παιδια τι να κανω με το κρανος;
    από laksof στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 12