Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 62

Θέμα: Μετανάστευση... να κάνω το "μεγάλο" βήμα???

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Εφοσον κατι δεν σε κραταει φυγε..

Δεν βρισκω κατι το τρομερα διαφορετικο απο το να ζουσες πχ Ξανθη και να κατεβαινες Αττικη για δουλεια.

Απλα το αεροπλανο κανει λιγο περισσοτερο.

Καλη δυναμη

Αρχικά δημιουργήθηκε από ronin1
    μακη206 ερχομαι κ γω ρε παικτη..
    πουλαω τα 110 παιρνω 4 κ παμε να το σκαμε το εργαλειο..
    Έεετσι, κι εγώ θα φέρω τα δίχτυα με τ'αγκίστρια και τα κάρβουνα με τα CD του Ψαραντώνη, ε ρε γλέντιααα!!

Μα δες εικόνα, μα θαύμασε ομορφιά της φύσης, πιο παρθένα κι από τη Μαρία την άσχημη

Στο βάθος είναι η Κρήτη, όχι ο παράδεισος που θα πάμε

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	gaydos_5616_s.jpg 
Προβολές:	429 
Μέγεθος:	92,9 KB 
ID:	173053

Προβοκάστορας Το avatar του/της gloum
    Έχοντας φύγει 2 φορές και με μια μελλοντική τρίτη μπορώ να σου πω ούτε καν να το σκέφτεσαι. Κυνήγα την ζωή σου και ζήσε την. Και μην πολυκολλάς στο αν έχει Έλληνες η όχι..Στην αρχή τους ψάχνεις για να κρατήσεις έναν δεσμό αλλά μετά ανοίγεσαι. Είναι φοβερά λυπηρό να βλέπεις ανρθώπους να συναναστρέφονται μόνο και μόνο επειδή είναι Έλληνες χωρίς να τους συνδέει κάτι άλλο. Οι άνθρωποι σε δένουν ανεξαρτήτως από το από που είναι.
    I love deadlines.I love the whoosing sound they make as they go by. Douglas Noel Adams

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει δείτε εδώ http://bilaguras.blogspot.com/

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kokos08
    Και που θα βρεις Επιδαυρο να στριβεις? Που θα περνας τα διοδια αερα πατερα,που θα σε κυνηγανε τα xcara,που θα πιεις μια φραπεδια ρε παιδι μου χαζευοντας την θαλασσα ακουγοντας Μαρτακη,που θα βρεις δρομο με 2 λωριδες κυκλοφοριας και νησιδα στη μεση με οριο 40 και να σε γραφουν γιατι πηγαινεις με 60,που θα κανεις σουζες,που θα πεφτεις σε λακουβες,που θα βρεις γκομενες σαν τις ελληνιδες,που θα βρεις νερο Ζαγορι,που θα χορευεις μεχρι τις 8 το πρωι και μετα θα πηγαινεις σε αλλο μαγαζι......

Ρε μπορει στο εξωτερικο να ειναι πιο οργανωμενα αλλα εκει θα εισαι Robot.

Εδω τουλαχιστον εισαι Robot με ψυχη!

Σκεψου το! Εγω παντος δεν σε αφηνω να φυγεις,τελος!

Παλαιό μέλος
    Στην Τσεχια εγω θα πηγαινα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
    Στην Τσεχια εγω θα πηγαινα...
    στην Τσεχια ρε μεγαλε θα πηγαινε και ο παππους μου που εχει να του σηκωθει 20 χρονια!
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

όχι παλιός... Το avatar του/της PanVas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    στην Τσεχια ρε μεγαλε θα πηγαινε και ο παππους μου που εχει να του σηκωθει 20 χρονια!

Νέο μέλος
    Καλησπέρα σας.

Σκέφτομαι να μεταναστεύσω σε μία χώρα της Ευρώπης (η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να αποφασίσω πού) και θα ήθελα να μου δώσετε μερικές πληροφορίες για να αποφασίσω τι θα κάνω από 'δω και πέρα.

Ενδιαφερόμουν και για Γερμανία, αλλά μετά το είδα σχετικά πολύ δύσκολο να πάω προς τα εκεί και λόγω της γλώσσας τους και λόγω της ιδιοσυγκρασίας τους.

Όσον αφορά τη δεύτερη μου επιλογή, είναι η Σκωτία και συγκεκριμένα το Εδιμβούργο, παρότι έχει κρύο και σκοτάδι το χειμώνα (δε με απασχολεί καθόλου αυτό), και γι'αυτό λέω να μετακινηθώ τελικά προς τα εκεί, δεδομένου ότι μιλάω τέλεια τα αγγλικά.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω μερικά πράγματα, δεδομένου ότι έχω ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας (μείζονα κατάθλιψη) και παίρνω επίδομα αναπηρίας 313 ευρώ από την πρόνοια.

1. Τι χρειάζεται να κάνω με το που θα πρωτοπάω στο Εδιμβούργο?? Θα πρέπει να πάω στον κοντινότερο δήμο για να κάνω εγγραφή?? Χρειάζεται να βγάλω διαβατήριο ή αρκεί μόνο η καινούργια ταυτότητα?? Γιατί σε κάποιους, από ό,τι διάβασα, δε χρειάστηκε να βγάλουν διαβατήριο.

2. Μπορώ να λάβω επιπλέον ένα ΔΕΥΤΕΡΟ επίδομα αναπηρίας από τη Σκωτία χωρίς να έχω δουλέψει ή μάλλον δε γίνεται ούτε εκεί??

3. Δεδομένου ότι πλέον είμαι ανίκανος για κάθε εργασία, χρειάζεται να βγάλω κανέναν άλλο αριθμό στη Σκωτία, όπως ΑΦΜ?? Θα μπορέσω να ζήσω μόνο με 313 ευρώ το μήνα από το επίδομα της Ελλάδας?? Αν ΔΕΝ ζητούσα καθόλου επίδομα αναπηρίας από τη Σκωτία και απλά πήγαινα και ζητούσα να μείνω μόνιμα εκεί, για βιοποριστικούς λόγους και ζώντας μόνο με το επίδομα από την Ελλάδα, θα με δεχόντουσαν??

4. Ξέρετε μήπως ΑΝ υπάρχουν ξενώνες (hostels) στη Σκωτία και πόσο είναι το κόστος σε λίρες??
    Απ' ό,τι με πληροφόρησαν, στη Σκωτία το κόστος στο σούπερ μάρκετ είναι πάνω κάτω το ίδιο με την Ελλάδα και ότι σε ορισμένα ενοίκια συμπεριλαμβάνονται φως, νερό και τηλέφωνο. Ισχύει αυτό??

5. Μπορεί κάποιος, με μία κάρτα ανάληψης μετρητών, να βγάζει λεφτά από ΑΤΜ στη Σκωτία και να γίνεται ταυτόχρονα η μετατροπή από ευρώ σε λίρες??.

6. Πώς είναι οι Σκωτσέζοι?? Ευγενικοί?? Φιλικοί?? Φιλόξενοι?? Αντιμετωπίσατε ρατσισμό?? Η εγκληματικότητα πώς είναι?? Χαμηλή??

Συγνώμη για τα τόσα πολλά ερωτήματα αλλά είμαι καρα-απογοητευμένος από την Ελλάδα και είναι θέμα επιβίωσης πλέον να σηκωθώ και να φύγω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για τη μεγάλη ανάρτησή μου.
    Δημήτρης

Προσπερνωντας τα γραφειοκρατικα.

Με 313 ευρω ΔΕΝ ζεις στη Σκωτια. Προφανως τα επιδόματα εκει ειναι υψηλοτερα, αλλα τα δικαιούνται πρωτιστως οι μονιμοι κατοικοι και για να γινεις τετοιος θα περασει πολύς καιρος.

Λογω της κατάστασης σου, δε σου συνιστω Σκωτια, λογω καιρου.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από norwich Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα σας.

Σκέφτομαι να μεταναστεύσω σε μία χώρα της Ευρώπης (η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να αποφασίσω πού) και θα ήθελα να μου δώσετε μερικές πληροφορίες για να αποφασίσω τι θα κάνω από 'δω και πέρα.

Συγνώμη για τα τόσα πολλά ερωτήματα αλλά είμαι καρα-απογοητευμένος από την Ελλάδα και είναι θέμα επιβίωσης πλέον να σηκωθώ και να φύγω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για τη μεγάλη ανάρτησή μου.
    Δημήτρης
    Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ

Για όλα αυτά που ρωτάς περί επιδομάτων δεν έχω γνώσεις για να σε βοηθήσω.

Να σε ρωτήσω όμως, αν επιτρέπεται, τί είναι αυτό που σε κάνει να θες να φύγεις?
    Απ'όσο καταλαβαίνω δεν είναι το οικονομικό, γιατί αν δεν τη βγάζεις στην Ελλάδα με αυτά τα λεφτά, δύσκολα θα τη βγάλεις κι έξω, και δεν πας για να ψάξεις για δουλειά γιατί όπως λες δεν μπορείς να εργαστείς (σεβαστό απόλυτα και κατανοητό).

ΥΓ. Αν δε θέλεις να απαντήσεις δημόσια, μπορείς αν θες να μου στείλεις πμ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Εδώ έχει χρήσιμα στοιχεία http://www.numbeo.com/cost-of-living...city=Edinburgh

Έχει ζήσει ένας ξάδερφος μου στο Αμπερντήν για κάποια χρόνια ως φοιτητής κ είχε περάσει καλά.

Προσωπικά, έχω ζήσει σε Λονδίνο και Midlands (τεράστιες διαφορές σε νοοτροπία) ως φοιτητής και ως εργαζόμενος.

Επειδή είχα θετική διάθεση, προσάρμοζα στο μέτρο του δυνατού τις καταστάσεις στα μέτρα μου ώστε να περνώ καλά.

Ωστόσο σε διαβεβαιώνω πως βίωσα ρατσιστική συμπεριφορά, που δεν θα ξεχάσω ποτέ, σε κοινωνικό επίπεδο. (γείτονες, αστυνομία, δημόσιες υπηρεσίες - κ πίστεψε με είμαι ΑρΝί - γάλακτος).

Από την άλλη, έκανα φίλους Άγγλους και Ινδούς κυρίως αλλά κάποιους Τούρκους, ενώ σε εργασιακό επίπεδο υπήρχε μεγάλη πίεση αλλά όλα καλά.

Το έχω πει πάμπολλες φορές σε κατ ιδίαν συζητήσεις με φίλους: Το εξωτερικό ΔΕΝ είναι πανάκεια. Η φυγή δεν είναι λύση.

Τέλος, θεωρώ περιττό να μπω στη διαδικασία να αναλύσω τις σκέψεις μου ως προς το παραπάνω και μη γνωρίζοντας την προσωπική σου κατάσταση, αλλά έχοντας αυτά τα δεδομένα, τη Σκωτία δεν τη θεωρώ ενδεδειγμένη λύση για την περίπτωση σου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    για τη θεση και την κατασταση σου νομιζω πως ταιριαζει η ελληνικη επαρχια
    χαμηλο κοστος ζωης, χαλαροι ρυθμοι, καλος καιρος.........

Νέο μέλος
    Καλησπέρα και πάλι και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας.

Μπορεί να σας φανούν λίγο περίεργα αυτά που θα σας γράψω παρακάτω, αλλά, δυστυχώς ή ευτυχώς, έτσι είναι ο χαρακτήρας και η ιδιοσυγκρασία μου.

Μερικοί λόγοι για τους οποίους θέλω να φύγω είναι οι εξής:

1. Καταρχήν, δεν μπορώ καθόλου να κυκλοφορήσω στο κέντρο της Αθήνας, όπου και μένω, λόγω υψηλής εγκληματικότητας. Δεν μπορώ να αλλάξω και περιοχή, γιατί αφενός και έχω δικό μου σπίτι στο κέντρο (ευτυχώς) και αφετέρου δεν έχω λεφτά να πληρώσω νοίκια στο επόμενο. Σκέφτηκα να πάω να μείνω επαρχία, αλλά από ό,τι μου έχουν πει κάποιοι που φύγανε από την Αθήνα, δεν τους άρεσε ιδιαίτερα...
    2. Εκτός από την εγκληματικότητα, στην Ελλάδα φοβάμαι και τον ίσκιο μου και σε άλλα θέματα. Την έχω πατήσει πολλές φορές από δήθεν σωτήρες, στους οποίους στράφηκα για τα προβλήματά μου (και όχι μόνο τα ψυχολογικά), με αποτέλεσμα να βρεθώ ζημιωμένος και ακόμα σε χειρότερη κατάσταση.
    3. Κάθε φορά που μπαίνω στο λεωφορείο, φοβάμαι μήπως στριμωχθώ μέσα σαν σαρδέλα, μήπως με κάνει ρεζίλι ο κόσμος και ο οδηγός, μήπως μπει κανένας ελεγκτής και με αγριεμένο ύφος με ξεφτιλίσει μπροστά σε όλους που δεν έχω λεφτά να πληρώσω το εισιτήριό μου.
    4. Σιχάθηκα τον τρόπο που με αντιμετώπιζαν όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι στην Ελλάδα, λες και ήμουν κανένας τρελός ή ψυχοπαθής ή βρομύλος. Είτε οι καθηγητές στο πανεπιστήμιο, είτε γενικά ο έξω κόσμος, είτε, είτε κλπ... Κι όμως πιο καθαρός και πιο τίμιος στην ψυχή και στο σώμα, από αυτούς τουλάχιστον, δεν νομίζω ότι υπήρχε.
    5. Η αλήθεια είναι ότι ζω μόνο με το επίδομα αναπηρίας, το οποίο δεν μου φτάνει καθόλου για να ζήσω. Και θεώρησα πηγαίνοντας σε μία άλλη χώρα, της οποίας τη γλώσσα μιλάω σχετικά καλά, ότι θα μπορούσα να βοηθηθώ και στην καθημερινότητά μου, μέσω της συναναστροφής με άλλους καλύτερους ανθρώπους αλλά και στη σίτιση, αφού μου είπανε ότι στη Σκωτία, το σούπερ μάρκετ είναι σαφώς φθηνότερο από αυτό της Ελλάδας.

Αν έκανα κάπου λάθος ή αν μου είπανε κάτι λάθος και δεν κατάλαβα καλά, δεν το ξέρω ακόμα.
    Το μόνο που ξέρω είναι ότι θέλω να φύγω από εδώ, όσο το δυνατόν γρηγορότερα...

Έστω, παρότι μου είναι αδύνατον να το κάνω, ακόμα και σαν οδοκαθαριστής να δουλέψω στην αρχή, χωρίς να το λέω επ' ουδενί για να μειώσω κάποιον που δουλεύει έτσι, μέχρις ότου πάρω κάποια ένσημα, για να μπορέσω να πάρω και ένα καλύτερο επίδομα στην πορεία.

Είμαι πραγματικά σε απελπισία, είμαι μπερδεμένος και δεν ξέρω τι να κάνω πια.

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Φιλε μου, εχω ζησει εξω πολλα χρονια και μπορω να σου πω με σιγουρια οτι ο κοσμος ειναι παντου ιδιος. Παντου υπαρχουν καλοι, κακοι, αορατοι, ενοχλητικοι, ανυπαρκτοι, κοκ.
    Ο κοινωνικος αποκλεισμος που νιωθεις νομιζω οτι δε προερχεται τοσο πολυ απο τους ανθρωπους γυρω σου αλλα απο το κρατος και τις παροχες που δεν μας προσφερει.
    Για να ξαναμπω στο θεμα μας, νομιζω οτι η ελληνικη επαρχια εχει να σου δωσει κατι διαφορετικο μιας και εκει η καθημερινοτητα δεν εχει ακομα εξαπλωθει σα νοσος στους κατοικους της. Βεβαια και εκει εχεις αλλη νοοτροπια η οποιο επαναλαμβανω υπαρχει και στις "επαρχιες" αλλων χωρων. Νομιζω με τα χρηματα που διαθετεις θα μπορουσες να πειραματιστεις και να ζησεις σε καποια σχετικα απομακρυσμενη επαρχιακη πολη και να αποφασισεις μονος σου αν σ'αρεσει η οχι.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από norwich Προβολή μηνύματος
    το οποίο δεν μου φτάνει καθόλου για να ζήσω. Και θεώρησα πηγαίνοντας σε μία άλλη χώρα, της οποίας τη γλώσσα μιλάω σχετικά καλά, ότι θα μπορούσα να βοηθηθώ και στην καθημερινότητά μου, μέσω της συναναστροφής με άλλους καλύτερους ανθρώπους αλλά και στη σίτιση,
    Δημήτρη, μην πιστεύεις οτι οι καλύτεροι άνθρωποι φτιάχνονται λόγω χώρας. Όπως και εδώ έτσι και εκεί, αφορά την παιδεία τους, και μπορούν κάλλιστα να γίνουν ΠΟΛΥ μαλάκες, ιδίως αν έχουν να κάνουν με ξένο.

Θα συμφωνήσω με τα παιδιά, πως η επαρχία θα βοηθούσε περισσότερο, πάντως.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Να κανω το xr supermotard
    από Vasilis_250r στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 25/10/2010, 13:11
  2. Ηλεκτρικά Dt-200 πώς να κάνω το τρικ?
    από johnpan στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2010, 05:52
  3. Να Κανω Το Hobby Επαγγελμα....? ? ?
    από SVX στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 119
    Τελευταίο μήνυμα: 13/01/2010, 15:03
  4. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 19/11/2008, 23:16
  5. Παιδια τι να κανω με το κρανος;
    από laksof στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 12