Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 55

Θέμα: Ισοθερμικά...

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Τα καλύτερα ισοθερμικα (και τα πιο ακριβά) είναι τα full season...
    αυτά δηλαδή που σε ζεσταίνουν χωρίς ιδρώτα το χειμώνα ,
    και σε δροσίζουν (πάλι χωρίς ιδρώτα) το καλοκαίρι... μιλάμε για κόστη της τάξης των 75-100? το σετ...

Ρακό - μέλος Το avatar του/της villy

Re: Re: Re: Re: Ισοθερμικά...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
    villy πως το είδες τελικά γιατί πήρα χθες και εγώ ένα, 35.10€ αυτό με τη ρίγα στα μανίκια.
    Θα κάνει τίποτα;

Είμαι πολύ ευχαριστημένος!

Παίζουμε?

Θέλω...
    Θέλω κι άλλες...
    Θέλω κι άλλες διακοπές...
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη............
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη το καλοκαίριιιιιιιιιιιι......

"Με την καλή έννοια" Το avatar του/της Trans
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
    Τα καλύτερα ισοθερμικα (και τα πιο ακριβά) είναι τα full season...
    αυτά δηλαδή που σε ζεσταίνουν χωρίς ιδρώτα το χειμώνα ,
    και σε δροσίζουν (πάλι χωρίς ιδρώτα) το καλοκαίρι...
    Εγώ αφήνω ...τρίχα (και πιο οικονομική)

Alpine Lowe νομίζω είναι μια καλή λύση (σετ πάνω κάτω που πήρα μου για το χωριό -ορεινό-βγήκε στα 90 ευρά)

Δες στα μαγαζιά με ορειβατικά (NAzca κτλ). Έχει και η Dainese αν θες για μοτό αλλά τα θεωρώ πεταμένα λεφτά γιατί είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MAG/FMX
    Για κοντομανικο ισοθερμικο για ζεστη τι προτεινετε?Ελπιζω ναστε καλα 2χρονια περασαν.
    love will save the planet,hate is a good start.

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Για ισοθερμικα γενικα καλες τιμες και καλη ποιοτητα εχω βρει στα καταστηματα του factory outlet στην Πειραιως, columbia, north face, helyhansen σε τιμες -50% και παραπανω καμια φορα...απλα ειναι θεμα τυχης να σου κατσει η εκπτωση και το νουμερο μαζι αλλα μπορειται να κανεται μια βολτα...
    Προς MAG/FMX... κοντομανικο ισοθερμικο north face πολυ καλο αλλα δεν εχω και αλλη εμπειρια... Γενικα σε ολα αυτα τα "τεχνικα" ρουχα υπαρχουν πολλες λεπτομερειες που καμια φορα ειναι σημαντικες, αλλοτε οχι... Θελει παντως λιγο μελετη πριν τις αγορες γενικως για να μην πεταμε φραγκα για πραγματα που τελικα δεν ειναι αυτα που πραγματικα χρειαζομαστε...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Εχω διαβασει παρα πολυ
    Αλλα σαν την εμπειρια του καταναλωτη δεν βαζω τιποτα

Παλαιό μέλος
    Ισοθερμικά υπάρχουν και σε μαγαζί με στρατιωτικά στο μοναστιράκι!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bentouza
    ριξε μια ματια στα subzero. εχει κ καλοκαιρινα. τα χειμωνιατικα παντως που εχει αμα φορεθουν σε συνδυασμο (εχει ενα για πανω στο δερμα κ ενα λιγο πιο χοντρο για αποπανω σαν φλισακι) ειναι φουρνος. δινει κ ενα περιεργο αριθμο για τη μονωτικη τους συμπεριφορα (TOG). πολυ καλη εντυπωση κ σαν ποιοτητα μου δωσανε.

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    εμενα παντως τα ισοθερμικα δεν με ζεστενουν....μονο εν κινηση και πανω στη μοτοσυκλετα δεν περπαταω
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Για ισοθερμικο κοντομανικο για καλοκαιρι κ μεσα απτο zentex μποuφαν που ειναι διατρητο εχω αποφασισει της exteonto που εχει μπροστα windstoper k piso coolmax .Για μακριμανικο ειμαι αναμεσα σε alpine k odlo .

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mreth
    Γενικά υπάρχουν πολλά είδη ισοθερμικών εσωρούχων, ανάλογα για τη χρήση τα θέλει κανείς. Για τη μηχανή, που γενικά τα φοράμε το χειμώνα και δεν κάνουμε και πολλές κινήσεις (ώστε να ιδρώνουμε) κατάλληλα είναι τα warm ισοθερμικά (σε αντίθεση με τα dry που είναι σχεδιασμένα για να σε κρατάνε κυρίως στεγνό και χρησιμοποιούνται από ποδοσφαιριστές κ.τ.λ.). Τα warm μπορεί να είναι βαμβακερά, μάλλινα ή από συνθετικά υφάσματα. Τα βαμβακερά δεν θα τα συνιστούσα, μιας και δεν είναι και τόσο ζεστά και σε περίπτωση που ιδρώσεις όταν το φοράς σε εσωτερικό χώρο μουσκεύουν και στεγνώνουν πάνω στο σώμα σου. Τα συνθετικά κάνουν πολύ καλή δουλειά, έχουν περισσότερη ενίσχυση στα σημεία του σώματος που θερμαίνονται δυσκολότερα και λιγότερη π.χ. στις μασχάλες και απορροφούν τον ιδρώτα (έχω ένα της lowe alpine, το είχα αγοράσει από ένα κατάστημα με είδη ορειβασίας σε μια στοά μεταξύ Ιπποκράτους και Χαρ. Τρικούπη, όπως πηγαίνουμε προς Ομόνοια δεξιά) αλλά θέλουν συχνό πλύσιμο, ιδίως για όποιον έχει πρόβλημα με τον ιδρώτα του (μιλάω για όταν κατεβείς από τη μηχανή και κινηθείς σε εσωτερικό χώρο που αναγκαστικά δεν μπορείς να το βγάλεις). Τα μάλλινα επίσης είναι πολύ ζεστά αλλά προσοχή η σύνθεσή τους να είναι από merino wool (μαλλί προβάτου που υπάρχει σε Αυστραλία-Ν. Ζηλανδία), διαφορετικά "τσιμπάνε" το δέρμα και δεν είναι άνετο αυτό. Σίγουρα υπάρχουν και σε άλλες εταιρείες, εγώ έχω ένα σετ της Helen Hansen. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικά ισοθερμικά για ποδηλάτες, που έχουν στο στήθος και wind-stoper, αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω αν είναι τα ενδεδειγμένα για αναβάτες μηχανής, καθώς οι ποδηλάτες κάνουν σωματική άσκηση που θερμαίνει το σώμα και ιδρώνουν.

Σε κάθε περίπτωση, προσοχή το ισοθερμικό να φοριέται απευθείας πάνω στο σώμα (όχι πάνω από φανελάκια κ.τ.λ.) και να είναι εφαρμοστό (διαφορετικά μπορεί να περνάει ο αέρας).

Ελπίζω να βοήθησα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bentouza
    Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
    εμενα παντως τα ισοθερμικα δεν με ζεστενουν....μονο εν κινηση και πανω στη μοτοσυκλετα δεν περπαταω
    τα ισοθερμικα κακως τα λεμε ετσι. στα αγγλικα λεγονται base layer και αυτη ειναι η δουλεια τους.τα φορας κατασαρκα κ μεταφερουν την υγρασια του δερματος στο επομενο στρωμα κατακραντωντας την ελαχιστη δυνατη. απο πανω φορας τα κυριως μονωτικα ρουχα(φλις και μαλλινα).
    μπες σε μια εταιρεια με τετοια ειδη κ θα βρεις συμβουλες για το πως κ τι φορας.

κ μην ξεχναμε οτι αν ειμαστε για ωρα πανω στο μηχανακι η θερμοτητα που παραγει το σωμα μειονεται.επισης αν καβαλησουμε "κρυοι" δεν προκειται να ζεσταθουμε...

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
    τα ισοθερμικα κακως τα λεμε ετσι. στα αγγλικα λεγονται base layer και αυτη ειναι η δουλεια τους.τα φορας κατασαρκα κ μεταφερουν την υγρασια του δερματος στο επομενο στρωμα κατακραντωντας την ελαχιστη δυνατη. απο πανω φορας τα κυριως μονωτικα ρουχα(φλις και μαλλινα).
    μπες σε μια εταιρεια με τετοια ειδη κ θα βρεις συμβουλες για το πως κ τι φορας.

κ μην ξεχναμε οτι αν ειμαστε για ωρα πανω στο μηχανακι η θερμοτητα που παραγει το σωμα μειονεται.επισης αν καβαλησουμε "κρυοι" δεν προκειται να ζεσταθουμε...

Σωστός ο βεντούζας...

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Ο μηχανισμός είναι ο εξής:

1η στρώση -ισοθερμικά:
    πρέπει να φοριούνται κατάσαρκα, έχουν τη ιδιότητα να διατηρούν σταθερή θερμοκρασία και να αποβάλλουν διαρκώς ποσά υγρασίας που προέρχονται από το σώμα. Ειδικός τρόπος ύφανσης, μαλακές ραφές, μαλακή και ευχάριστη υφή, αντιαλλεργικές συνθέσεις -συνήθως πολυεστέρα και μαλλιού. Το μαλλί πάντα στίς έξω στοιβάδες του εσώρουχου.

2η στρώση:
    πάνω από την πρώτη, όχι πολύ εφαρμοστά, πρέπει να έιναι κάποιο ρούχο τύπου fleece απαλό και με την ιδιότητα να εξατμίζει εύκολα την υγρασία που μεταφέρει η 1η στρώση. Πρέπει να είναι απαλό και ευχάριστο στην υφή/αίσθηση και ταυτόχρονα μονωτικό από τις εξωτερικές συνθήκες.

3η στρώση -μπουφάν
    Τα γνωστά. Μονόδρομες διαπνέουσες μεμβράνες για αποβολή υγρασίας, αδιάβροχα και μονωτικά ως πρός τις εξωτερικές συνθήκες και με προσθαφαιρούμενη εσωτερική θερμική επένδυση.

Αν φοράτε διαφορετικά τα ''ισοθερμικά'' από ότι πρέπει, δεν μπορείτε να έχετε βέλτιστα αποτελέσματα...

@EVI: δόκίμασε να χρησημοποιήσεις τον παραπάνω τρόπο και θα δείς...

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    ευχαριστω!
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Εγω τα ξελω ολα αυτα , καμια μαρκα ζηταω που ναειναι καποιος happy.Το γεγονος οτι τα alpine μηριζουν ευκολα δεν ειναι καλο , γιατι θεορουντε απτα καλητερα.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ισοθερμικα moto-στρατου!
    από mangalord στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 01/03/2013, 10:48
  2. lidl ισοθερμικα την δευτρεα και πε
    από edie στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2006, 09:33

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα