Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 24

Θέμα: "Άποψή σου"

Banned

"Άποψή σου"

Κατεβάζουμε ό,τι μαμακία κατεβάσει η κούτρα μας, το βαφτίζουμε "άποψη" και το περηφανευόμαστε. Ή το χρησιμοποιούμε εναντίον του άλλου.

Γιατί δε μου ακούγεται καλό;

Η πραγματικότητα είναι αντικειμενική, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων για τις οποίες οι άνθρωποι τραβάνε τα μαλλιά τους να βρουν μια απάντηση... Και προσέξτε, δε μιλάω κατ'ανάγκη για "λύση". Αυτοί που λένε "εγώ αντιλαμβάνομαι την πραγματικότητα διαφορετικά", το μόνο που κάνουν είναι να δικαιολογούνται για το ότι είτε δε θέλουν να δεχτούν την πραγματικότητα ώς έχει, είτε γιατί δεν μπορούν.

Το "άποψή σου" το έχουν κάνει πιπίλα πολλοί σε μια προσπάθεια να λήξουν τη συζήτηση όταν πια δεν έχουν άλλα επιχειρήματα ή για κάποιο άλλο λόγο (το ίδιο και για το "έτσι νομίζεις").

Φυσικά δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπως η παρακάτω:

-Μ'αρέσει το παγωτό βανίλια.
    -Εμένα το παγωτό σοκολάτα.
    -Άποψή σου.

Πρόκειται για προτίμηση.

Όταν ακούω "άποψή σου" από κάποιον, το καμπανάκι ΝΤΙΝΓΚ ΝΤΙΝΓΚ ΝΤΙΝΓΚ, ότι ο άλλος βάρεσε κόφτη και το μοτεράκι του κρέμασε.

Και τώρα, περιμένω στοϊκά το μπαραζ από μαμακίες που θα εκσφενδονιστούν εναντίον αυτών που είπα ή εναντίων εμένα από τυχόν γκασμάδες που θα πιαστούν από κάποιο από τα επιχειρήματά που είπα και θα αρχίσουν να γκαρίζουν "είσαι απόλυτος" και τα τοιαύτα νομίζοντας ότι έχουν πιάσει τον ελέφαντα από τ'αρχίδια.

Τέλος, αν ποτέ με ακούσετε να λέω "άποψή σου" ή "έτσι νομίζεις" (και δεν το κάνω για πλάκα) να με φτύσετε.

Αποψη σου! :wacko:
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Πλακα κανω,κοιτα:

Επειδη εχω εμπειρια με αυτο το θεμα,ειχε τυχει να τσακωθω πολυ ασχημα με καποιον φιλο στο παρελθον,πιστευω οτι το σωστο, δεν ειναι να λες:

''Το παγωτο σοκολατα ειναι το καλυτερο'',αλλα, ''Κατα την δικη μου γνωμη,το παγωτο σοκολατα ειναι καλυτερο'' ή ''Για τα γουστα μου,ΕΜΕΝΑ,μου αρεσει καλυτερα το παγωτο σοκολατα''

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Εγω εχω να προσθεσω οτι οι αποψεις ειναι σαν τις κ***τρυπιδες.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Banned
    Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
    ''Το παγωτο σοκολατα ειναι το καλυτερο'',αλλα, ''Κατα την δικη μου γνωμη,το παγωτο σοκολατα ειναι καλυτερο'' ή ''Για τα γουστα μου,ΕΜΕΝΑ,μου αρεσει καλυτερα το παγωτο σοκολατα''
    Άσχετο αυτό που λες. Μάλιστα το αναφέρω και στο αρχικό ποστ:

Φυσικά δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπως η παρακάτω:

-Μ'αρέσει το παγωτό βανίλια.
    -Εμένα το παγωτό σοκολάτα.
    -Άποψή σου.

Πρόκειται για προτίμηση.
    Δεν μιλάω λοιπόν για αυτές τις περιπτώσεις.

(και αυτό που ίσως χρειάζεται να αναφέρω ρητά για να φανεί το νόημα των προηγούμενων: στον προαναφερθέντα διάλογο η χρήση του "άποψή σου" είναι λάθος. Δεν κολλάει να αναφέρεις ότι η προτίμηση καποιου στο παγωτό σοκολάτα είναι άποψή του, γιατί δεν πρόκειται για άποψη. πρόκειται για προτίμηση.)

edit: και στο κάτω-κάτω δεν έχει νόημα να πει κανείς ότι το παγωτό σοκολάτα είναι "καλύτερο" από το παγωτό βανίλια.

Λάθος χρήση του "καλύτερο"

Αρχικά δημιουργήθηκε από gtsiros
    Άσχετο αυτό που λες. Μάλιστα το αναφέρω και στο αρχικό ποστ:

Δεν μιλάω λοιπόν για αυτές τις περιπτώσεις.

(και αυτό που ίσως χρειάζεται να αναφέρω ρητά για να φανεί το νόημα των προηγούμενων: στον προαναφερθέντα διάλογο η χρήση του "άποψή σου" είναι λάθος. Δεν κολλάει να αναφέρεις ότι η προτίμηση καποιου στο παγωτό σοκολάτα είναι άποψή του, γιατί δεν πρόκειται για άποψη. πρόκειται για προτίμηση.)

edit: και στο κάτω-κάτω δεν έχει νόημα να πει κανείς ότι το παγωτό σοκολάτα είναι "καλύτερο" από το παγωτό βανίλια.

Λάθος χρήση του "καλύτερο"
    παραιτουμαι

Ελαιόψυκτο Μέλος Το avatar του/της free rider
    Έχω άποψη…

Είναι πολύ δύσκολο πάντα να κρατάς την ψυχραιμία σου και να μην μιλάς να έχεις ένα χαμογελαστό ύφος μια ηρεμία. Συμβαίνουν πολλά και διάφορα κάθε μέρα που εύκολα μπορεί να σε εξοργίσουν να σε βγάλουν έξω από τα νερά σου. Το χειρότερο είναι ότι οι αντιστάσεις σου σε τέτοιου είδους ψυχικές αναταραχές μειώνονται όταν κάποιος από διαφορετικό χώρο από διαφορετικό τρόπο σκέψης, που δεν πάει να πει απαραίτητα ότι είναι χειρότερος, βρίσκεται κατά λάθος σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη , τυχαία κοντά σου. Τότε τουλάχιστον η αντίδρασή μου μεταφράζεται σε μια χλεχλεδικη διάθεση οπού όλα τα μηνύματα προς , θα περάσουν καμουφλαρισμένα , ο…. μπαινάκης και ο βγαινάκης παίζουν τον κύριο λόγω και όποιος κατάλαβε κάτι καλώς…
    Είναι όμως και δική μας ευθύνη όταν βρισκόμαστε με γνωστούς και φίλους τα νέα άτομα ή μάλλον εκείνους που δεν τους γνωρίζουμε και πολύ καλά να τους εντάσσουμε στην παρέα. Μου συνέβη το σκ που μας πέρασε να βρεθώ με φίλους και να ακουστούν τα αυτιά μου ΤΑ άπαιχτα ανέκδοτα. Τι και πως δεν έχει σημασία , το γιατί είναι ίσως πιο αξιοπαρατήρητο…
    Οι νέοι άνθρωποι λίγο ως πολύ έχουν μια πιο δυναμική αντιμετώπιση στα πράγματα , μια πιο έντονη αντίδραση. Πολλές φορές είναι μια δυναμική σε παρέες μια δυναμική που βγαίνει από την δίψα τους για να επιπλεύσουν στον Ωκεανό της ανωνυμίας. Και ναι φτάνουμε στο άπαιχτο να ακούς πάντα σχεδόν το απόλυτο « ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ» το οποίο μου θυμίζει κάτι αντίστοιχο με το ότι αναπνέω άρα υπάρχω. Εντάξει ρε φιλαράκι υπάρχεις και δεν θέλω να σε επισκιάσω δεν θέλω να είμαι ανταγωνιστικός είτε να σου δημιουργήσω την διάθεση να νιώσεις έτσι , εγώ τι φταίω που ακούω τέτοια…
    Δεν πάει να πει ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι αν εξετάσουμε το περιβάλλον που δέχονται σαν εξωτερικό τους. Δεν είναι αποδεκτό για πολλά νέα παιδιά ότι ξέρεις τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο απόλυτα .Είναι πιο σκληροπυρηνικές οι απόψεις τους και τα ζητήματα που θέτουν,
    αλλά και αφοπλιστικά ανώριμες οι τοποθετήσεις .

Ένα παράδειγμα των οσων αναφέρω που έζησα πρόσφατα κι εγώ αλλά και κάποιοι σύντροφοι από εδώ μέσα το σκ είχαμε την ευτυχή ευκαιρία να ακούσουμε το άπαιχτο από κορίτσι εικοσιτριών ετών «εγώ είμαι μαύρο σκυλί , είμαι από τα δεκατρία στη νύχτα» ….

Μήπως έγινα πολύ αρτιριοσκληρωμένος που άκουσε κάτι τέτοιο και μου πετάχτηκαν τα αυτιά και έβγαλαν καπνούς από ένα παιδί που το λανσάριζε με στόμφο για να δείξει την ανυπαρξία του? Βέβαια μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ναι ρε φίλε βρέθηκε σε μια παρέα με σαραντάρηδες τριαντάρηδες γενικότερα μεγαλύτερους , είχε πιει πέντε μπύρες ε κάπως λύθηκε και η γλώσσα της όλα δεκτά μωρέ.. αλλά αυτό που με χαλάει είναι ότι νταραβερίζεται με δικό μου άνθρωπο.
    Ένας νέος άνθρωπος που απλά θέλει να επιπλεύσει να πει ξέρεις υπάρχω , ξέρεις έχω άποψη για όλα έχω κάνει έχω δείξει στη ζωή μου έχω εμπειρίες είμαι μια οντότητα που βρέθηκε στη τάδε στιγμή και έζησα αυτό το σημαντικό έχω τους τάδε ανθρώπους γνωστούς έχω ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ…

Ρε παιδιά εγώ δεν θέλω να δείχνω ότι έχω ταυτότητα και μου αρέσει να είμαι ένα μηδενικό ένα τίποτα…
    Δεν μου είναι εύκολο να συνυπάρχω με όλα αυτά το σπουδαία άτομα που το λένε και το δείχνουν κατάφατσα …
    θέλω να είμαι ….

σαν τον γκούφη…
    ο χαζός του χωριού…
    και η ζωή συνεχίζεται...

Αρχικά δημιουργήθηκε από free rider
    Έχω άποψη…

Είναι πολύ δύσκολο πάντα να κρατάς την ψυχραιμία σου και να μην μιλάς να έχεις ένα χαμογελαστό ύφος μια ηρεμία. Συμβαίνουν πολλά και διάφορα κάθε μέρα που εύκολα μπορεί να σε εξοργίσουν να σε βγάλουν έξω από τα νερά σου. Το χειρότερο είναι ότι οι αντιστάσεις σου σε τέτοιου είδους ψυχικές αναταραχές μειώνονται όταν κάποιος από διαφορετικό χώρο από διαφορετικό τρόπο σκέψης, που δεν πάει να πει απαραίτητα ότι είναι χειρότερος, βρίσκεται κατά λάθος σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη , τυχαία κοντά σου. Τότε τουλάχιστον η αντίδρασή μου μεταφράζεται σε μια χλεχλεδικη διάθεση οπού όλα τα μηνύματα προς , θα περάσουν καμουφλαρισμένα , ο…. μπαινάκης και ο βγαινάκης παίζουν τον κύριο λόγω και όποιος κατάλαβε κάτι καλώς…
    Είναι όμως και δική μας ευθύνη όταν βρισκόμαστε με γνωστούς και φίλους τα νέα άτομα ή μάλλον εκείνους που δεν τους γνωρίζουμε και πολύ καλά να τους εντάσσουμε στην παρέα. Μου συνέβη το σκ που μας πέρασε να βρεθώ με φίλους και να ακουστούν τα αυτιά μου ΤΑ άπαιχτα ανέκδοτα. Τι και πως δεν έχει σημασία , το γιατί είναι ίσως πιο αξιοπαρατήρητο…
    Οι νέοι άνθρωποι λίγο ως πολύ έχουν μια πιο δυναμική αντιμετώπιση στα πράγματα , μια πιο έντονη αντίδραση. Πολλές φορές είναι μια δυναμική σε παρέες μια δυναμική που βγαίνει από την δίψα τους για να επιπλεύσουν στον Ωκεανό της ανωνυμίας. Και ναι φτάνουμε στο άπαιχτο να ακούς πάντα σχεδόν το απόλυτο « ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ» το οποίο μου θυμίζει κάτι αντίστοιχο με το ότι αναπνέω άρα υπάρχω. Εντάξει ρε φιλαράκι υπάρχεις και δεν θέλω να σε επισκιάσω δεν θέλω να είμαι ανταγωνιστικός είτε να σου δημιουργήσω την διάθεση να νιώσεις έτσι , εγώ τι φταίω που ακούω τέτοια…
    Δεν πάει να πει ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι αν εξετάσουμε το περιβάλλον που δέχονται σαν εξωτερικό τους. Δεν είναι αποδεκτό για πολλά νέα παιδιά ότι ξέρεις τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο απόλυτα .Είναι πιο σκληροπυρηνικές οι απόψεις τους και τα ζητήματα που θέτουν,
    αλλά και αφοπλιστικά ανώριμες οι τοποθετήσεις .

Ένα παράδειγμα των οσων αναφέρω που έζησα πρόσφατα κι εγώ αλλά και κάποιοι σύντροφοι από εδώ μέσα το σκ είχαμε την ευτυχή ευκαιρία να ακούσουμε το άπαιχτο από κορίτσι εικοσιτριών ετών «εγώ είμαι μαύρο σκυλί , είμαι από τα δεκατρία στη νύχτα» ….

Μήπως έγινα πολύ αρτιριοσκληρωμένος που άκουσε κάτι τέτοιο και μου πετάχτηκαν τα αυτιά και έβγαλαν καπνούς από ένα παιδί που το λανσάριζε με στόμφο για να δείξει την ανυπαρξία του? Βέβαια μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ναι ρε φίλε βρέθηκε σε μια παρέα με σαραντάρηδες τριαντάρηδες γενικότερα μεγαλύτερους , είχε πιει πέντε μπύρες ε κάπως λύθηκε και η γλώσσα της όλα δεκτά μωρέ.. αλλά αυτό που με χαλάει είναι ότι νταραβερίζεται με δικό μου άνθρωπο.
    Ένας νέος άνθρωπος που απλά θέλει να επιπλεύσει να πει ξέρεις υπάρχω , ξέρεις έχω άποψη για όλα έχω κάνει έχω δείξει στη ζωή μου έχω εμπειρίες είμαι μια οντότητα που βρέθηκε στη τάδε στιγμή και έζησα αυτό το σημαντικό έχω τους τάδε ανθρώπους γνωστούς έχω ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ…

Ρε παιδιά εγώ δεν θέλω να δείχνω ότι έχω ταυτότητα και μου αρέσει να είμαι ένα μηδενικό ένα τίποτα…
    Δεν μου είναι εύκολο να συνυπάρχω με όλα αυτά το σπουδαία άτομα που το λένε και το δείχνουν κατάφατσα …
    θέλω να είμαι ….

σαν τον γκούφη…
    ο χαζός του χωριού…
    Θεε μου 10 σελιδες απαντηση.
    Καλα ρε συ το παρακανες
    Και τελικα δεν μαε ειπες τι σου αρεσει πιο πολυ.
    Το παγωτο κυπελλακι η.....

....χωνακι
    Εεεεεε
    -..Not Yet!

Γυρολόγος-Λασπολόγος! Το avatar του/της adam_tsouk
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Εγω εχω να προσθεσω οτι οι αποψεις ειναι σαν τις κ***τρυπιδες.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

και μερικές είναι ΒΑΘΥστόχαστες!

kawasaki street warriors

"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
    One more dies one more lives
    One baby cries one mother grieves
    For all the sins you will commit
    You'll beg forgiveness and none I'll give

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk

και μερικές είναι ΒΑΘΥστόχαστες!

Ευτυχως που σκεφτομαι ρηχα δηλαδη, μη μας παρεξηγησουν κι'ολας.

Το spamming το ιδιο ειμαστε
    -..Not Yet!

γενικα η λεξη αποψη-γνωμη χρησημοποιηται σχεδον παντα λαθος...

για να εχει καποιος αποψη πανω σε καποιο θεμα θα πρεπει να ειναι γνωστης ολων των γεγονοτων ολων των παραμετρων που επηρεαζουν το γεγονος και γενικα να ειναι ενας γνησιοσ παντογνωστης...

τωτε οτι λεει αυτος ειναι σωστο (αυθεντια) και δεν μπορουν αν υπαρξουν αντιθετες γνωμες...

υπαρχουν ωμοσ περιστατικα οπου πολλες γνωμες μπορουν να γινουν δεχτες

π.χ. το ποτηρι ειναι μισογεματο ή μισοαδειο (εκτημηση)

για το παγωτο μπορω να πω οτι το σοκολατα ειναι πιο ευγευστω αν κανω χημικη αναλυση και φανερωσω οτι εχει περισωτερα γευστικα στοιχεια απο το βανιλια

αλλα απο τη στηγμη που επισερχετε ο παραγον ανθρωπος-δοκημαστης δεν μπορουμε να συμφωνησουμε στο πιο ειναι καλυτερο...

αν το ποστ αυτο ειναι τελειος εκτος θεματος και δεν βοηθα καθολου και πουθενα sorry ειναι μεσημερι...

(λες και οταν δεν ειναι μεσημερι γραφω πιο εξυπνα... τεσπα..:wacko: )

Banned
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
    γενικα η λεξη αποψη-γνωμη χρησημοποιηται σχεδον παντα λαθος...

για να εχει καποιος αποψη πανω σε καποιο θεμα θα πρεπει να ειναι γνωστης ολων των γεγονοτων ολων των παραμετρων που επηρεαζουν το γεγονος και γενικα να ειναι ενας γνησιοσ παντογνωστης...

τωτε οτι λεει αυτος ειναι σωστο (αυθεντια) και δεν μπορουν αν υπαρξουν αντιθετες γνωμες...

υπαρχουν ωμοσ περιστατικα οπου πολλες γνωμες μπορουν να γινουν δεχτες

π.χ. το ποτηρι ειναι μισογεματο ή μισοαδειο (εκτημηση)

για το παγωτο μπορω να πω οτι το σοκολατα ειναι πιο ευγευστω αν κανω χημικη αναλυση και φανερωσω οτι εχει περισωτερα γευστικα στοιχεια απο το βανιλια

αλλα απο τη στηγμη που επισερχετε ο παραγον ανθρωπος-δοκημαστης δεν μπορουμε να συμφωνησουμε στο πιο ειναι καλυτερο...

αν το ποστ αυτο ειναι τελειος εκτος θεματος και δεν βοηθα καθολου και πουθενα sorry ειναι μεσημερι...

(λες και οταν δεν ειναι μεσημερι γραφω πιο εξυπνα... τεσπα..:wacko: )
    Σονικ, παραληρείς.

ήρθαν μέρες καλές... Το avatar του/της nimbus
    άποψη=θέα από απόσταση και ιδίως από ψηλά προς τα γύρω//(μτφ.) τρόπος αντιμετωπίσεως, θεωρήσεως των πραγμάτων, αντίληψη, γνώμη, πλευρά, σκοπιά, θέση, εικόνα.

προτίμηση=η απόδοση μεγαλύτερης σημασίας ή αξίας σε κάποιον ή σε κάτι// ιδιαίτερη επιθυμία, κλίση, συμπάθεια, επιλογή.

επιλογή=εκλογή, διάλεγμα, διαλογή.

εμπειρία=γνώση που βασίζεται στην πείρα, μάθηση, τριβή, δαημοσύνη, βίωμα.

ύπαρξη=η κατάσταση του υπαρκτού//η ζωή του ανθρώπου, πνεύμα, οντότητα, υπόσταση.

ανυπαρξία=απουσία, μηδέν, σκοτεινιά, έλλειψη.

...you people...
    ..ready to smile...
    ...speak to the wind...
    ...open your wings...
    ...ready to fly...
    ...life is life out there...

nimbus

ΒΟΥΛΩΣΑ!!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	catman.jpg 
Προβολές:	94 
Μέγεθος:	45,8 KB 
ID:	19310

Banned
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nimbus

ήρθαν μέρες καλές... Το avatar του/της nimbus
    τα πράγματα είναι απλά

εμείς οι άνθρωποι ενίοτε, τα κάνουμε περίπλοκα

...you people...
    ..ready to smile...
    ...speak to the wind...