Κατεβάζουμε ό,τι μαμακία κατεβάσει η κούτρα μας, το βαφτίζουμε "άποψη" και το περηφανευόμαστε. Ή το χρησιμοποιούμε εναντίον του άλλου.
Γιατί δε μου ακούγεται καλό;
Η πραγματικότητα είναι αντικειμενική, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων για τις οποίες οι άνθρωποι τραβάνε τα μαλλιά τους να βρουν μια απάντηση... Και προσέξτε, δε μιλάω κατ'ανάγκη για "λύση". Αυτοί που λένε "εγώ αντιλαμβάνομαι την πραγματικότητα διαφορετικά", το μόνο που κάνουν είναι να δικαιολογούνται για το ότι είτε δε θέλουν να δεχτούν την πραγματικότητα ώς έχει, είτε γιατί δεν μπορούν.
Το "άποψή σου" το έχουν κάνει πιπίλα πολλοί σε μια προσπάθεια να λήξουν τη συζήτηση όταν πια δεν έχουν άλλα επιχειρήματα ή για κάποιο άλλο λόγο (το ίδιο και για το "έτσι νομίζεις").
Φυσικά δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπως η παρακάτω:
-Μ'αρέσει το παγωτό βανίλια.
-Εμένα το παγωτό σοκολάτα.
-Άποψή σου.
Πρόκειται για προτίμηση.
Όταν ακούω "άποψή σου" από κάποιον, το καμπανάκι ΝΤΙΝΓΚ ΝΤΙΝΓΚ ΝΤΙΝΓΚ, ότι ο άλλος βάρεσε κόφτη και το μοτεράκι του κρέμασε.
Και τώρα, περιμένω στοϊκά το μπαραζ από μαμακίες που θα εκσφενδονιστούν εναντίον αυτών που είπα ή εναντίων εμένα από τυχόν γκασμάδες που θα πιαστούν από κάποιο από τα επιχειρήματά που είπα και θα αρχίσουν να γκαρίζουν "είσαι απόλυτος" και τα τοιαύτα νομίζοντας ότι έχουν πιάσει τον ελέφαντα από τ'αρχίδια.
Τέλος, αν ποτέ με ακούσετε να λέω "άποψή σου" ή "έτσι νομίζεις" (και δεν το κάνω για πλάκα) να με φτύσετε.