Τι έγινε?Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
:hypnotize :hypnotize :hypnotize :hypnotize
Ξανα 'έφτιαξαν' τον server?![]()
![]()
Τι έγινε?Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
:hypnotize :hypnotize :hypnotize :hypnotize
Ξανα 'έφτιαξαν' τον server?![]()
![]()
You BETA believe...
επικό thread..
την ίδια συζήτηση είχα με τον πατέρα μου έναν μηχανικό και τον δάσκαλο οδήγησης.. τότε..
εγώ επέμενα ότι αν πατάς τον συμπλέκτη τέρμα.. και οκτώ 24ωρα να τον έχει απλά θα πιαστεί το πόδι σου..
Δάσκαλος και μηχανικός να επιμένουν ότι φθίρεται.. ο πατέρας μου να μουρμουρίζει ότι θα βγάλω τα μάτια του δίσκου..
80.000 χλμ μετά, ο δίσκος είναι μια χαρά..και από ότι μου είπαν στην kia έχω ψωμί..
“Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook
Αρχικά δημιουργήθηκε από kawazoyras
ακριβώς ο συμπλέκτης φθείρεται όταν δέν χρησειμοποιείς.!!!!
![]()
σόρι: όταν δε ΤΟΝ χρησημοποιείς.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
george
οκ, τωρα το εσωσες!Αρχικά δημιουργήθηκε από kawazoyras
![]()
σόρι: όταν δε ΤΟΝ χρησημοποιείς.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
τελικα η αρχικη ερωτηση απαντηθηκε????
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!
Πρώτη, αν υπάρχει φόβος ολίσθησης του μηχανακίου. Νεκρά, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.
ΥΓ: "Σύμπλεξη" και "αποσύμπλεξη". Αυτές ήταν οι λέξεις που έψαχνα :P
Life begins at 45°.
Τοσο καιρο φωναζει ο sfinakis να παρετε scooter,δεν τον ακουτε...Οριστε τωρα που μπλεκετε...![]()
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Συνέχιζε να βάζεις Torco εσύ και σε λίγο δεν θα χρειάζεσαι συμπλέκτη ...Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
εφ οσον θελετε να το πατε τοσο μακρυα να πουμε οτι ακομη και με νεκρα παρατηρειται πολλες κινηση του τροχου...![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Όλοι οι συμπλέκτες (ξηροί και υγροί πολύδισκοι) φθείρονται όταν είναι πατημένοι πατημένοι με το κινητήρα σε λειτουργία είτε χωρίς ταχύτητα είτε -περισσότερο με ταχύτητα . Ειδικά των μοτοσυκλετών επειδή η αξονική κίνηση στον συμπλέκτη είναι μικρή και τα στοιχεία τριβής πολλά και υπάρχει και το λάδι οι δίσκοι συνεχίζουν να τρίβονται μεταξύ τους και με πατημένο συμπλέκτη.
Η τριβή αυτή (ολίσθησης)λόγω μικρής δύναμης δεν μπορεί να μεταδώσει ροπή αλλά προκαλεί μια σχετική φθορά. Η φθορά του συμπλέκτη ελαχιστοποιείται όταν η σύμπλεξη είναι πλήρης δηλαδή τα τριβόμενα στοιχεία έχουν την ίδια ταχύτητα περιστροφής
Δλδ. το λάδι αυξάνει τη φθορά?Αρχικά δημιουργήθηκε από toyar
. Ειδικά των μοτοσυκλετών επειδή η αξονική κίνηση στον συμπλέκτη είναι μικρή και τα στοιχεία τριβής πολλά και υπάρχει και το λάδι οι δίσκοι συνεχίζουν να τρίβονται μεταξύ τους και με πατημένο συμπλέκτη
:smilea:
You BETA believe...
ολη μερα πατημενο τον ειχες?στα φαναρια δλδ 1η μεσα και συμπλεκτη?Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
επικό thread..
την ίδια συζήτηση είχα με τον πατέρα μου έναν μηχανικό και τον δάσκαλο οδήγησης.. τότε..
εγώ επέμενα ότι αν πατάς τον συμπλέκτη τέρμα.. και οκτώ 24ωρα να τον έχει απλά θα πιαστεί το πόδι σου..
Δάσκαλος και μηχανικός να επιμένουν ότι φθίρεται.. ο πατέρας μου να μουρμουρίζει ότι θα βγάλω τα μάτια του δίσκου..
80.000 χλμ μετά, ο δίσκος είναι μια χαρά..και από ότι μου είπαν στην kia έχω ψωμί..
για τα ρουλεμαν του συμπλεκτη στην ΚΙΑ τι αποψη ειχαν?
![]()
![]()
![]()
Ας τα πάρουμε λίγο ένα-ένα για να μην χάσω και τις δυό τρίχες που μΕ έχουν μείνει...
Κοπελιά,Αρχικά δημιουργήθηκε από mreth
.... όταν παρκάρουμε και κλείνουμε τη μηχανή είναι καλό να έχουμε μέσα ταχύτητα (εκτός του ότι είναι πιο δύσκολο να τη μετακινήσει κάποιος)? Επηρεάζει η ύπαρξη ή μη ταχύτητας στο κιβώτιο κάπου αλλού? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγγνώμη για τη δικαιολογημένη παρερμηνεία...
1. Καλό είναι όταν παρκάρεις την μηχανή σου να έχεις μιά ταχύτητα στο κιβώτιο. Καλλίτερα πρώτη.
2. Πρίν βάλεις μπροστά το μοτέρ, καλό είναι να βγάλεις νεκρά.
3. Όταν βάζεις μπροστά το μοτέρ καλό είναι να πατάς και συμπλέκτη (άς έχεις βγάλει νεκρά), αν και σε τελευταίας τεχνολογίας μοτο επιβάλλεται.
4. Πρίν βάλεις πρώτη να φύγεις, κράτα πατημένο για 5-8 δεύτερα τον συμπλέκτη σου και ρίξε μιά-δυό κοφτές γκαζιές.
5. Επίσης όταν την μετακινείς σβηστή, πρέπει να έχεις βγάλει νεκρά.
Αυτά.
Μην ρωτήσεις γιατί και πώς.
@Μάγε: έχει δίκιο ο dirtbird σε ότι έγραψε. Καθώς και οι mrbig/blitzer.
(Μην ακούς τον ραιηνμιστύριους δεν έχει ιδέα τι του γίνεται.)
+1000...Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Ας τα πάρουμε λίγο ένα-ένα για να μην χάσω και τις δυό τρίχες που μΕ έχουν μείνει...
Κοπελιά,
1. Καλό είναι όταν παρκάρεις την μηχανή σου να έχεις μιά ταχύτητα στο κιβώτιο. Καλλίτερα πρώτη.
2. Πρίν βάλεις μπροστά το μοτέρ, καλό είναι να βγάλεις νεκρά.
3. Όταν βάζεις μπροστά το μοτέρ καλό είναι να πατάς και συμπλέκτη (άς έχεις βγάλει νεκρά), αν και σε τελευταίας τεχνολογίας μοτο επιβάλλεται.
4. Πρίν βάλεις πρώτη να φύγεις, κράτα πατημένο για 5-8 δεύτερα τον συμπλέκτη σου και ρίξε μιά-δυό κοφτές γκαζιές.
5. Επίσης όταν την μετακινείς σβηστή, πρέπει να έχεις βγάλει νεκρά.
Αυτά.
Μην ρωτήσεις γιατί και πώς.
@Μάγε: έχει δίκιο ο dirtbird σε ότι έγραψε. Καθώς και οι mrbig/blitzer.
(Μην ακούς τον ραιηνμιστύριους δεν έχει ιδέα τι του γίνεται.)
Απλα,μην την σβηνεις με ταχυτητα μεσα.Βαλε νεκρα,σβησε και ξαναβαλε 1η αν χρειαζεται...
Να ριξω λιγο λαδι στην φωτια???:smilea:
Στα φαναρια,βαζουμε νεκρο και περιμενουμε το πρασινο ή κραταμε κουμπομενη πρωτη?!
Τι γινεται με την θερμοκρασια των δισκων?!
Αν έχεις παπια, κρατάς πατημένο το λεβιέ γκαζώνεις του σκοτωμού και αφήνεις τον λεβιέ μόλις ανάψει πράσινο.Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
Στα φαναρια,βαζουμε νεκρο και περιμενουμε το πρασινο ή κραταμε κουμπομενη πρωτη?!
Καλά και σε χαιρετάει.Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
Τι γινεται με την θερμοκρασια των δισκων?!![]()
επιτρέπεται να ρωτήσω γιατί...?Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
....Απλα,μην την σβηνεις με ταχυτητα μεσα.
τι γίνεται...?Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
Τι γινεται με την θερμοκρασια των δισκων?!