Το 2010 ξεκίνησε με τύχη για μένα αφού είμαι ακόμα ζωντανός.
Δείτε στο σχήμα τι συνέβει σήμερα το απόγευμα και θα καταλάβετε:
Εγώ είμαι με το κιτρινιάρικο μεγάλο on-off και ταξιδεύω με 80 χαω με όριο τα 90, συντροφιά με mp3 player αλλά και δυνατό άνεμο να χτυπάει από δεξιά. Στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού όμως υπήρχε τσιμεντένιο στηθαίο ύψους 1,5 μέτρων που έκοβε εντελώς τη μανία του ανέμου.
http://img141.imageshack.us/img141/8919/road1.jpg
Ξαφνικά ακούω ένα βουητό στο μισό μέτρο αριστερά μου και μετά από λίγο συνειδητοποιώ ότι κάτι / κάποιος πρέπει να με προσπέρασε. Δεν προλαβαίνω να δω τις ουρές από δύο ΧΧ RRR να χάνονται στον ορίζοντα, όταν μια δυνατή ριπή ανέμου (το στηθαίο είχε μόλις τελειώσει) με παρασέρνει 1 μέτρο αριστερά προτού προλάβω να επαναφέρω το κιτρινιάρικο κήτος στον ίσιο δρόμο. Το κόκκινο βέλος δείχνει την πορεία που ακολούθησα. Με πιάνει κρύος ιδρώτας... και σκέφτομαι:
-Τί θα είχε συμβεί αν η προσπέραση είχε γίνει λίγα μέτρα παρακάτω, δηλαδή στο σημείο όπου τελείωνε το στηθαίο; (Απλώς θα είχαμε 2 νέα παιδιά νεκρά, θα λέγαμε κρίμα τα παλικάρια... και θα ψάχναμε να βρούμε τις γνωστές-άγνωστες αιτίες του δυστυχήματος).
-Ποια έπρεπε να ήταν η δικιά μου αντίδραση προκειμένου να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες να συμβεί το μοιραίο; (Τα 230+ χαω που κινούνται τα ΧΧ RRR μάλλον δεν μου άφηναν και πολλά περιθώρια αντίδρασης)
-Τη συμπεριφορά του πράσινου και του κόκκινου ινδιάνου την αφήνω στην κρίση σας.
Αυτά που κρατάω έιναι τα εξής:
1. Eίναι ζωτικής σημασίας να κρατάμε αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρων (όπως λέει και ο ΚΟΚ) από κάθε όχημα που προσπερνάμε είτε πρόκειται για αυτοκίνητο είτε -πολύ περισσότερο- για άλλη μηχανή.
2. H επίδραση του πλευρικού ανέμου είναι πολύ μεγαλύτερη σε μια μοτοσυκλέτα on-off απ΄ότι σε μια sport, λόγω ύψους της μοτοσυκλέτας αλλά και της στάσης του σώματος του αναβάτη.
3. Προς τους αδελφούς ινδιάνους: Βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας, είναι πραγματικά κρίμα, ο δρόμος ανήκει σε όλους μας, όσο γρηγορότερα τρέχετε τόσο περισσότερο εξαρτάστε από τη μ@λ@κία του άλλου, αλλά και από τα κέφια του ανέμου-όπως αποδείχθηκε.
Καλή χρονιά και πάντα όρθιοι.
Ο -παρ΄ολίγον άγγελος- atridis.
![]()