Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 105

Θέμα: Τελικα εχουμε πολυ πλακα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    ΤΑ τελωνεία και οι εφορίες παράγουν το μεροκάματό σας.
    Ελπίζω να μην σοβαρολογείς...

Δηλαδή εν συντομία μας λές ότι θα πρέπει να τους χρωστάμε και χάρη που απλά κάνουν την δουλειά που τους ανατέθηκε και για την οποία αμοίβωνται πλουσιοπάροχα...

Και να την κάνανε και καλά πάει στο διάολο, αλλά είναι σε όλους γνωστό ότι από την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο χάνονται κάθε χρόνο αρκετά δις και εκτός αυτού οι υπηρεσίες αυτές όπως εφορία, τελωνεία, πολεοδομία κλπ είναι πασίγνωστο ότι συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο διεφθαρμένες και με διαφορά. Γιαυτό και η ουρά (αλλά και η απαιτούμενη ταρίφα...) για μετάταξη σε αυτές πλησιάζει τον Θεό...

Μιλάμε για το άκρο-άωτο του παραλόγου... Φτάνουμε δηλαδή στο σημείο οι εφοριακοί που υποτίθεται πρέπει να είναι οι θεματοφύλακες της φοροδιαφυγής να διεκδικούν για τον ευατόν τους το δικαίωμα να μην φορολογούνται για τα 2/3 των αμοιβών τους... Και καθόμαστε τώρα εμείς εδώ σαν μαλάκες και υποτίθεται ότι συζητάμε σοβαρά επ' αυτού...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Ελπίζω να μην σοβαρολογείς...

Δηλαδή εν συντομία μας λές ότι θα πρέπει να τους χρωστάμε και χάρη που απλά κάνουν την δουλειά που τους ανατέθηκε και για την οποία αμοίβωνται πλουσιοπάροχα...

Και να την κάνανε και καλά πάει στο διάολο, αλλά είναι σε όλους γνωστό ότι από την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο χάνονται κάθε χρόνο αρκετά δις και εκτός αυτού οι υπηρεσίες αυτές όπως εφορία, τελωνεία, πολεοδομία κλπ είναι πασίγνωστο ότι συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο διεφθαρμένες και με διαφορά. Γιαυτό και η ουρά (αλλά και η απαιτούμενη ταρίφα...) για μετάταξη σε αυτές πλησιάζει τον Θεό...

Μιλάμε για το άκρο-άωτο του παράλογου... Φτάνουμε δηλαδή στο σημείο οι εφοριακοί που υποτίθεται πρέπει να είναι οι θεματοφύλακες της φοροδιαφυγής να διεκδικούν για τον ευατόν τους το δικαίωμα να μην φορολογούνται για τα 2/3 των αμοιβών τους... Και καθόμαστε τώρα εμείς εδώ σαν μαλάκες και υποτίθεται ότι συζητάμε σοβαρά απ' αυτού...
    Τι σου φαίνεται αστείο?
    Τα έσοδα του Δημοσίου προέρχονται από τις εφορίες και τα τελωνεία.
    Σοβαρολογώ.
    Τώρα αυτή η υποκρισία του φόρου εισοδήματος των Δημοσίων υπαλλήλων την συζητάμε.
    Η κατάργηση του θα μείωνε τις ανάγκες σε προσωπικό στο μισό αλλά τέλος πάντων λείπει η κοινή λογική από το κράτος.
    Τώρα επειδή είμαστε κλέφτες όλοι φυσικά πρόκειται για τις καλύτερες θέσεις εφόσον ο ένας κλέφτης λαδώνει τον άλλο, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός οτι τα μεροκάματα μας σε ένα τεράστιο βαθμό είναι χρήματα του Δημοσίου που εισπράττουν οι εφορίες και τα τα τελωνεία.

Τι σου φαίνεται αστείο?
    Τα έσοδα του Δημοσίου προέρχονται από τις εφορίες και τα τελωνεία.
    Τα έσοδα του Δημοσίου δεν προέρχονται από τις εφορίες και τα τελωνεία... Προέρχονται ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ... Είτε έμμεσα, είτε άμεσα...
    Οι εφορίες και τα τελωνεία απλά είναι τα εργαλεία είσπραξης αυτών των φόρων - ένα κομμάτι στην αλυσίδα... Και παρ' όλο που τα εργαλεία αυτά τα ακριβοπληρώνουμε ΑΚΡΙΒΩΣ για να κάνουν σωστά αυτήν την δουλειά, αυτά την κάνουν χάλια...

Όλα τα υπόλοιπα μου θυμίζουν ξεπερασμένα επιχειρήματα γραφικών συνδικαΛΗΣΤΩΝ και είναι μόνο για λαική κατανάλωση...

Τα έσοδα του Δημοσίου δεν προέρχονται από τις εφορίες και τα τελωνεία... Προέρχονται ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ... Είτε έμμεσα, είτε άμεσα...
    Οι εφορίες και τα τελωνεία απλά είναι τα εργαλεία είσπραξης αυτών των φόρων - ένα κομμάτι στην αλυσίδα... Και παρ' όλο που τα εργαλεία αυτά τα ακριβοπληρώνουμε ΑΚΡΙΒΩΣ για να κάνουν σωστά αυτήν την δουλειά, αυτά την κάνουν χάλια...

Όλα τα υπόλοιπα μου θυμίζουν ξεπερασμένα επιχειρήματα γραφικών συνδικαΛΗΣΤΩΝ και είναι μόνο για λαική κατανάλωση...
    Χωρίς λοιπόν αυτά τα εργαλεία δεν θα πληρώσει κανένας φόρο και είναι πρός όφελός σου να τα διατηρείς καλοσυντηρημένα και αποτελεσματικά αλλιώς θα πεινάσουμε.

Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
    Δυστυχως αυτη η χωρα εχει αλλη μια παγκοσμια πρωτοτυπια, να διαμαρτυρονται/απεργουν οι... βολεμενοι/προνομιουχοι

Σταδιαλα πια
    +950...
    "Στον πατέρα μου οφείλω το ζην, στον δάσκαλό μου το ευ ζην"
    Member of "ΚΑΓΚΟΥΡΟΓΑΜΟΣΑΥΡΟΣ" official club

Δεν υπερασπίζομαι το Δημόσιο.
    Πολλές υπηρεσίες δεν έχουν λόγο ύπαρξής, διευθύνσεις χωρίς αντικείμενο, υπέρ επανδρωμένες υπηρεσίες και άλλες με τεράστιες ελλείψεις που δυσκολεύονται να λειτουργήσουν.
    Οι περισσότερες υπηρεσίες δεν έχουν περιγραφή θέσεων εργασίας και έτσι δεν υπάρχει και κανένας υπεύθυνος στην περίπτωση στραβής.
    Χρειάζεται ανακατασκευή το σύστημα, αλλά δεν φταίνε οι υπάλληλοι, φταίνε οι πολιτικοί (στην πλειοψηφία τους τραγικά αμόρφωτοι και εκ πεποιθήσεως άνεργοι)

Αυτό το φαινόμενο να υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ χιλιάδες μονίμων και αμετακίνητων υπαλλήλων, πολλές φορές βασικής εκπαίδευσης, που χωρίς καμία διάκριση και στα "μουλωχτά" αμείβονται με το +3πλάσιο απ’ ότι οι αντίστοιχοι ιδιωτικοί και το +2πλάσιο από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους στον Δημόσιο τομέα (και λίγα λέω...), είναι καθαρά Ελληνικό

Και να μην μιλήσουμε για την αναγκαιότητα του αριθμού τους…. Μιλάμε για απίστευτα νούμερα όπως +4.500 άνθρωποι στην ΕΡΤ, ή +1.600 στην Βουλή !!!!, ή πολλές χιλιάδες στον ΟΣΕ και πάει λέγοντας… Μιλάμε για νούμερα +3πλάσια από ότι οι λογικές-πραγματικές ανάγκες, την ίδια ώρα που το ΕΣΥ παραπαίει από έλλειψη προσωπικού, ενώ τεράστια αντιστοιχα κενά καθηγητών-εκπαιδευτικών υπάρχουν στην Παιδεία…

Να μην αναφέρω ότι πολλοί απ’ αυτούς δεν εμφανίζονται σχεδόν ποτέ σε κανέναν χώρο εργασίας και είναι απλώς ονόματα στην κατάσταση μισθοδοσίας και τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους κατατίθεται το παχουλό μηνιάτικο…

Και το εξοργιστικότερο όλων είναι ότι αυτές οι ευνοημένες και κακομαθημένες συντεχνίες αντί στην δύσκολη αυτή συγκυρία να κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο και να φροντίσουν τουλάχιστον να παράγουν έργο υπέρ του Έλληνα πολίτη που τους χρηματοδοτεί αδρά, είναι και οι πρώτες που αντιδρούν με εκβιαστικές απεργίες φοβούμενες μην τυχόν μετριαστούν τα τερατώδη και παράλογα κεκτημένα τους… Ούτε καν το ελάχιστο αυτονόητο δεν δέχονται δηλαδή να φορολογούνται σαν κανονικό εισόδημα τα απίστευτα παχουλά τους επιδόματα - απαιτούν δηλαδή να συνεχίσουν να τα παίρνουν μαύρα γράφοντας στα αρχ@δι@ τους κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας !!!

Τώρα αν εσύ θεωρείς σωστό, δίκαιο και φυσιολογικό ο τελευταίος κλητήρας στο Υπ Οικονομικών να αμείβεται με περισσότερα λεφτά από τον γιατρό-διευθυντή κλινικής του ΕΣΥ, ή το κομματόσκυλο που έχει αποσπαστεί στο πολιτικό γραφείο του συγγενή του πολιτικού να αμείβεται με τα 2πλάσια του προέδρου του Αρείου Πάγου, τότε εγώ πάω πάσο…

Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω και αρνούμαι να δεχτώ είναι γιατί τα χαώδη ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού που τουλάχιστον σε έναν βαθμό δημιουργούνται από αυτές τις ανισότητες θα πρέπει να τις πληρώσουμε όλοι μας μέσω της αύξησης του ΦΠΑ, των καυσίμων και των άλλων εμμέσων φόρων χωρίς ΠΡΩΤΑ να γίνει ένα συμμάζεμα-εξορθολογισμός σε όλες αυτές τις τραγελαφικές καταστάσεις …

Και για να μην παρεξηγηθώ ότι αναφέρομαι μόνο στον δημόσιο τομέα, τα ίδια ακριβώς πρέπει να γίνουν και με τα ευνοημένα κλειστά επαγγέλματα-συντεχνίες του ιδιωτικού τομέα… Που ξανακούστηκε πχ επαγγελματικός κλάδος να απεργεί (βλέπε ταξιτζήδες) με αίτημα να συνεχίσει να φορολογείται τεκμαρτά (δηλαδή χαριστικά - που σημαίνει 5 φορές κάτω από τα πραγματικά εισοδήματα) και όχι με έσοδα-έξοδα όπως όλοι οι υπόλοιποι κάνουν και η κοινή λογική επιβάλλει ???

Και βαριέμαι να συνεχίσω και για κάτι άλλα επίσης κλειστά-προνομιούχα επαγγέλματα όπως βυτιοφόρα, συμβολαιογράφοι, ξεναγοί, και πολλά άλλα που δεν βάζει ο νους σας ότι υπάρχουν…
    ...ετσι...ετσι..., να το ξαναδιαβασουμε ολοι!

Και η εφορία και τα τελωνία είναι οι πλέον σημαντικές και παραγωγικές υπηρεσίες του Δημοσίου.
    Ειναι αντιπαραγωγικοι και βολεμενοι.
    Οταν σου ερχετε ο εφοριακος στην επιχειρηση να σε ελεγξει, περνει επιδομα για να το κανει αυτο. Οταν σου βρει παραπτωμα σου λεει την ταριφα για να μη σου κοψει προστιμο. Ο διευθυντης μιας τοπικης εφοριας πληρωνει ΝΑΙ πληρωνει για να παρει τη θεση αυτη καπου 10 εκατ.δραχμες ειχα ακουσει πριν το 2000 γιατι αραγε το κανει? προφανως τα βγαζει με το παραπανω.

Αντε να τα λεμε με το ονομα τους καποια στιγμη ποιος τα τσιμπαει και ποιος πληρωνει τη νυφη. Καμμια αλληλεγγυη δεν νιωθω για βολεμενους δημοσιους υπαλληλους και συντεχνιες ιδιωτικου συμφεροντος.
    Οποιος παραγει να αμειβεται καλα, οποις προστατευει το δημοσιο συμφερον να αμειβεται επισης. Οποιος παρασιτει να δημευεται η περιουσια του.

Αρχικά δημιουργήθηκε από alexis_tgr
    Ειναι αντιπαραγωγικοι και βολεμενοι.
    Οταν σου ερχετε ο εφοριακος στην επιχειρηση να σε ελεγξει, περνει επιδομα για να το κανει αυτο. Οταν σου βρει παραπτωμα σου λεει την ταριφα για να μη σου κοψει προστιμο. Ο διευθυντης μιας τοπικης εφοριας πληρωνει ΝΑΙ πληρωνει για να παρει τη θεση αυτη καπου 10 εκατ.δραχμες ειχα ακουσει πριν το 2000 γιατι αραγε το κανει? προφανως τα βγαζει με το παραπανω.

Αντε να τα λεμε με το ονομα τους καποια στιγμη ποιος τα τσιμπαει και ποιος πληρωνει τη νυφη. Καμμια αλληλεγγυη δεν νιωθω για βολεμενους δημοσιους υπαλληλους και συντεχνιες ιδιωτικου συμφεροντος.
    Οποιος παραγει να αμειβεται καλα, οποις προστατευει το δημοσιο συμφερον να αμειβεται επισης. Οποιος παρασιτει να δημευεται η περιουσια του.

Επειδή ο διευθυντής τα παίρνει φταίει ο κλητήρας?
    Η μπάς και λαδώνεις και τον κλητήρα?
    Γενικεύεται επικίνδυνα.
    Μην τρώτε ότι σας σερβίρουν.

Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι εφοριακοί,οι τελωνειακοί και γενικότερα οι Δ.Υ .Κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με την μείωση των μισθών των Δ.Υ.Το μόνο πρόβλημα όσο αφορά την οικονομία (κατά την γνώμη μου) είναι η φοροδιαφυγή και μόνο η φοροδιαφυγή και από το εργατικό δυναμικό της χώρας,είναι σίγουρο ότι οι μόνοι που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν είναι οι υπάλληλοι και δη οι Δ.Υ.Όσο για αυτό που λες ότι χαλάνε το πρόγραμμά τους σκέψου κάτι απλό.Έχω έναν γνωστό μου που είναι εφοριακός,παίρνει 2400 ? το μήνα.Η γυναίκα του δεν δουλεύει,έχει πάρει λοιπόν το σπίτι του με δάνει που είναι 700? τον μήνα και σπουδάζει 2 κόρες,μία Αθήνα και μία Θεσσαλονίκη.Αυτός ο άνθρωπος που είχε σαν δεδομένο τα 2400? είδε ότι τα φέρνει τσίμα τσίμα με αυτά που παίρνει χωρίς φυσικά να υπολογίζει αύξηση και ξαφνικά του λένε θα σου κόψουμε όχι 100,όχι 200 αλλά 700 ευρώ...Δεν θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί δηλαδή;Άλλο να λες σε κάποιον ότι δεν θα πάρει αύξηση και άλλο να λες ότι δεν θα πάρεις αύξηση αλλά στα κεκτημένα σου θα φας και μία μείωση 25%.Μην τα βλέπετε όλα μονόπλευρα...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Ακριβές νούμερο δεν μπορώ να σου πω, αλλά σίγουρα θα ήταν συνδυασμός προσόντων, προϋπηρεσίας και πραγματικής παραγωγικότητας…
    Αυτό το φαινόμενο να υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ χιλιάδες μονίμων και αμετακίνητων υπαλλήλων, πολλές φορές βασικής εκπαίδευσης, που χωρίς καμία διάκριση και στα "μουλωχτά" αμείβονται με το +3πλάσιο απ’ ότι οι αντίστοιχοι ιδιωτικοί και το +2πλάσιο από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους στον Δημόσιο τομέα (και λίγα λέω...), είναι καθαρά Ελληνικό

Και να μην μιλήσουμε για την αναγκαιότητα του αριθμού τους…. Μιλάμε για απίστευτα νούμερα όπως +4.500 άνθρωποι στην ΕΡΤ, ή +1.600 στην Βουλή !!!!, ή πολλές χιλιάδες στον ΟΣΕ και πάει λέγοντας… Μιλάμε για νούμερα +3πλάσια από ότι οι λογικές-πραγματικές ανάγκες, την ίδια ώρα που το ΕΣΥ παραπαίει από έλλειψη προσωπικού, ενώ τεράστια αντιστοιχα κενά καθηγητών-εκπαιδευτικών υπάρχουν στην Παιδεία…

Να μην αναφέρω ότι πολλοί απ’ αυτούς δεν εμφανίζονται σχεδόν ποτέ σε κανέναν χώρο εργασίας και είναι απλώς ονόματα στην κατάσταση μισθοδοσίας και τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους κατατίθεται το παχουλό μηνιάτικο…

Και το εξοργιστικότερο όλων είναι ότι αυτές οι ευνοημένες και κακομαθημένες συντεχνίες αντί στην δύσκολη αυτή συγκυρία να κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο και να φροντίσουν τουλάχιστον να παράγουν έργο υπέρ του Έλληνα πολίτη που τους χρηματοδοτεί αδρά, είναι και οι πρώτες που αντιδρούν με εκβιαστικές απεργίες φοβούμενες μην τυχόν μετριαστούν τα τερατώδη και παράλογα κεκτημένα τους… Ούτε καν το ελάχιστο αυτονόητο δεν δέχονται δηλαδή να φορολογούνται σαν κανονικό εισόδημα τα απίστευτα παχουλά τους επιδόματα - απαιτούν δηλαδή να συνεχίσουν να τα παίρνουν μαύρα γράφοντας στα αρχ@δι@ τους κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας !!!

Τώρα αν εσύ θεωρείς σωστό, δίκαιο και φυσιολογικό ο τελευταίος κλητήρας στο Υπ Οικονομικών να αμείβεται με περισσότερα λεφτά από τον γιατρό-διευθυντή κλινικής του ΕΣΥ, ή το κομματόσκυλο που έχει αποσπαστεί στο πολιτικό γραφείο του συγγενή του πολιτικού να αμείβεται με τα 2πλάσια του προέδρου του Αρείου Πάγου, τότε εγώ πάω πάσο…

Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω και αρνούμαι να δεχτώ είναι γιατί τα χαώδη ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού που τουλάχιστον σε έναν βαθμό δημιουργούνται από αυτές τις ανισότητες θα πρέπει να τις πληρώσουμε όλοι μας μέσω της αύξησης του ΦΠΑ, των καυσίμων και των άλλων εμμέσων φόρων χωρίς ΠΡΩΤΑ να γίνει ένα συμμάζεμα-εξορθολογισμός σε όλες αυτές τις τραγελαφικές καταστάσεις …

Και για να μην παρεξηγηθώ ότι αναφέρομαι μόνο στον δημόσιο τομέα, τα ίδια ακριβώς πρέπει να γίνουν και με τα ευνοημένα κλειστά επαγγέλματα-συντεχνίες του ιδιωτικού τομέα… Που ξανακούστηκε πχ επαγγελματικός κλάδος να απεργεί (βλέπε ταξιτζήδες) με αίτημα να συνεχίσει να φορολογείται τεκμαρτά (δηλαδή χαριστικά - που σημαίνει 5 φορές κάτω από τα πραγματικά εισοδήματα) και όχι με έσοδα-έξοδα όπως όλοι οι υπόλοιποι κάνουν και η κοινή λογική επιβάλλει ???

Και βαριέμαι να συνεχίσω και για κάτι άλλα επίσης κλειστά-προνομιούχα επαγγέλματα όπως βυτιοφόρα, συμβολαιογράφοι, ξεναγοί, και πολλά άλλα που δεν βάζει ο νους σας ότι υπάρχουν…
    Μεγάλες αλήθειες. Συμφωνώ απόλυτα.
    Και δεν θέλουν ούτε να φορολογηθούν. Το αυτονόητο δηλ. Βολεμένοι ΔΕ (απαίδευτοι) που θεωρούν δεδομένο το ωράριο-μισθό κλπ γιατί ψήφιζαν ή ψιφίζουν λες και ο άλλος κόσμος δεν ψήφιζε. Βολεμένοι βουλευτές, άθλιοι και ψευτολόγοι, έτοιμοι να ``λύσουν προβλήματα`` για να έχουν το ταγάρι με τους ψήφους και να είναι αιώνια βουλευτές.
    Σας τα λέω όλα αυτά την στιγμή που πριν 7 μήνες ο ΑΣΕΠ μου έδωσε το οκ για μια θέση στην ειδικότητα μου στο δημόσιο. Με κανέναν γνωστό, με αξιοπρέπεια και με προσοντολόγιο. Κάτι που μου άρεσε και ασχολήθηκα 7 χρόνια. Δηλ. με άλλα λόγια θα είμαι ένας από τους παραπάνω. Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα αντέξω τις συντεχνίες αυτές. Τους ζω λίγο και τους σιχάθηκα είδη.
    Νομίζω πρέπει να μπει μια τάξη. Είναι δύσκολο πολύ, πιστέψτεμε. Δεν αλλάζει η νοοτροπία του μεγαλύτερου ηλικιακά Έλληνα πολίτη και πολιτικού. Μια σειρά υπήρχε, σας λέω τι έβλαιπα, από το 2002 που ασχολήθηκα, με κάποια προσοντολόγια. Αυτό σταμάτησε το 2007 όπου και ξανα-άρχισε η ``πελατιακή σχέση`` βουλευτή-κόματος-πολίτη.
    Προχθές κάποια μου έκανε και μάθημα, διότι υπαλληλος σε σύνταξη αυτή, έβαλε τον γιο της, την νύφη της (δεν είχε άλλους) και τώρα λέει δεν έγιναν ........ΜΟΝΙΜΟΙ. Η μεγάλη εφεύρεση και σκοπός ζωής στην χώρα μας. Κυρία της λέω, εσύ φταις για την κατάντια μας. Η κλασική απάντηση ``να κάνω την δουλειά`` μου και άσε τους άλλους..... και πάλι δεν ήταν βέβαια ευχαριστημένη.
    Θέλω να μπει μια αρχή. Πρέπει να μπει μια αρχή, δεν γίνεται αλλιώς.

Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas_1100gs
    Μεγάλες αλήθειες. Συμφωνώ απόλυτα.
    Και δεν θέλουν ούτε να φορολογηθούν. Το αυτονόητο δηλ. Βολεμένοι ΔΕ (απαίδευτοι) που θεωρούν δεδομένο το ωράριο-μισθό κλπ γιατί ψήφιζαν ή ψιφίζουν λες και ο άλλος κόσμος δεν ψήφιζε. Βολεμένοι βουλευτές, άθλιοι και ψευτολόγοι, έτοιμοι να ``λύσουν προβλήματα`` για να έχουν το ταγάρι με τους ψήφους και να είναι αιώνια βουλευτές.
    Σας τα λέω όλα αυτά την στιγμή που πριν 7 μήνες ο ΑΣΕΠ μου έδωσε το οκ για μια θέση στην ειδικότητα μου στο δημόσιο. Με κανέναν γνωστό, με αξιοπρέπεια και με προσοντολόγιο. Κάτι που μου άρεσε και ασχολήθηκα 7 χρόνια. Δηλ. με άλλα λόγια θα είμαι ένας από τους παραπάνω. Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα αντέξω τις συντεχνίες αυτές. Τους ζω λίγο και τους σιχάθηκα είδη.
    Νομίζω πρέπει να μπει μια τάξη. Είναι δύσκολο πολύ, πιστέψτεμε. Δεν αλλάζει η νοοτροπία του μεγαλύτερου ηλικιακά Έλληνα πολίτη και πολιτικού. Μια σειρά υπήρχε, σας λέω τι έβλαιπα, από το 2002 που ασχολήθηκα, με κάποια προσοντολόγια. Αυτό σταμάτησε το 2007 όπου και ξανα-άρχισε η ``πελατιακή σχέση`` βουλευτή-κόματος-πολίτη.
    Προχθές κάποια μου έκανε και μάθημα, διότι υπαλληλος σε σύνταξη αυτή, έβαλε τον γιο της, την νύφη της (δεν είχε άλλους) και τώρα λέει δεν έγιναν ........ΜΟΝΙΜΟΙ. Η μεγάλη εφεύρεση και σκοπός ζωής στην χώρα μας. Κυρία της λέω, εσύ φταις για την κατάντια μας. Η κλασική απάντηση ``να κάνω την δουλειά`` μου και άσε τους άλλους..... και πάλι δεν ήταν βέβαια ευχαριστημένη.
    Θέλω να μπει μια αρχή. Πρέπει να μπει μια αρχή, δεν γίνεται αλλιώς.
    Γιατί την κατηγορείς όταν επί 7 χρόνια και εσύ προσπαθούσες.
    Τα κίνητρα είναι ίδια.
    Να ζήσουμε και να περνάμε και όσο καλά μπορούμε.
    Εάν έβρισκες μια αξιοπρεπή δουλειά στον ιδιωτικό τομέα δεν θα σου πέρναγε ποτέ από το μυαλό να πάς να δουλέψεις στο δημόσιο με ψίχουλα.
    Το ότι νέοι άνθρωποι με προσόντα πάνε πρός το δημόσιο θυσιάζοντας προσωπικές φυλοδοξίες και όνειρα είναι ακριβώς επειδή υπάρχει ΑΔΙΕΞΟΔΟ και όντος ο μόνος δρόμος είναι το Δημόσιο.
    Συμβιβασμός.
    Και σε αυτό επαναλαμβάνω δεν φταίνε οι υπάλληλοι.

http://troktiko.blogspot.com/2010/02/350.html

Όχι φυσικά ότι το τροκτικό έχει και καμμιά σοβαρή αξιοπιστία, αλλά ούτε παραγγελία να το είχα όταν πριν μερικές ώρες έγραφα

Χωρίς λοιπόν αυτά τα εργαλεία δεν θα πληρώσει κανένας φόρο και είναι πρός όφελός σου να τα διατηρείς καλοσυντηρημένα και αποτελεσματικά αλλιώς θα πεινάσουμε.
    Δηλαδή μέχρι τώρα που τα τσεπώνανε κανονικά (και να είσαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουνε - μια στιγμαία στραβή είναι και θα την...ξαναβρούν την άκρη ) δουλεύανε καλοσυντηρημένα και αποτελεσματικά ??? :rotflmao:

Επειδή ο διευθυντής τα παίρνει φταίει ο κλητήρας?
    Η μπάς και λαδώνεις και τον κλητήρα?
    Γενικεύεται επικίνδυνα.
    Μην τρώτε ότι σας σερβίρουν.

α. Ο διευθυντης απο κλητηρας ξεκινησε. Απο τη στιγμη που γινεσαι δ.υ. αρχιζει η εκπαιδευση...:rotflmao:
    β. Η υποθεση "φταιει αυτος που λαδωνει και οχι αυτος που λαδωνεται" ειναι ανακαλυψη των εργαζομενων στη πολεοδομια... :rotflmao: :rotflmao:
    γ. Δε μας τα σερβιρουν, τους τρωμε στη μαπα καθε μερα.

Δεν γενικευω, η διαφθορα ειναι γενικευμενη Στεφανε.

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Έχουμε πλάκα τελικά....
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 62
    Τελευταίο μήνυμα: 18/03/2009, 10:08
  2. Πολύ πλάκα!!!
    από dimmeneidis στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2006, 22:36
  3. Ειμαστε πολυ λιγοι τελικα....
    από AFTER στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 05/09/2005, 02:24
  4. Απόσυρση μοτοσυκλετών ....πολύ φασαρία για το τίποτα τελικά...
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2005, 12:52

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF