Μιλάμε για τους πολιτικούς λες και είναι απο τον πλανήτη Άρη και μας έχουν κάτσει στο σβέρκο.
Μιλάμε για τους κεφαλαιούχους λες και είναι οθωμανοί κατακτητές που μας παίρνουν τα κεφάλια επειδή δουλεύουμε στις φυτείες τους.
Μιλάμε για τους Δημόσιους Υπάλληλους καθώς κάθε ένας πολίτης στο Δημόσιο κατάλογο υπαλλήλων είναι μεταλλαγμένος.
Μιλάμε για τις Αρχές της χώρας όπου τα όργανα εκτέλεσης της είναι όργανα κατακτητών και επιβάλλονται στους υπόλοιπους με το έτσι θέλω.
Μιλαμε για την διαφθορά σε κάθε επίπεδο , όπου αυτοί που τα παίρνουν είναι κάποιοι που ζούσαν σε άλλη χώρα και φυσικά μας ρουφάνε το μεδούλι τώρα ώς άλλοι γερο-λαδάδες.
ΚΥΡΙΟΙ....
Κοιτάχτε στον καθρέφτη , δείτε την φάτσα σας/μας και αναρρωτηθείτε πως θα ήσασταν εσείς και τι θα κάνετε στην θέση τους.
Μήπως θα κάναμε τα ίδια; Μήπως θα τα παίρναμε/γαμούσαμε/δέρναμε και δεκάρα τσακιστή δεν θα δίναμε;
Μήπως τελικά είναι στην φύση του Έλληνα να υπερισχύει το ΕΓΩ του , έναντι του συνόλου , για αυτό και γίνεται οτι γίνεται;
Την διαφήμιση με τον κλασσικό Έλληνα την έχετε δεί που αναζητεί τον υπεύθυνο για κάθε τι στραβό που γίνεται , ενώ με την δική του συμμετοχή γιγαντώνεται;
Μπορεί οι ΗΠΑ ποτέ να μην ήταν η συμπάθεια των λαών , αλλά ενα ρητό του Κέννεντυ νομίζω οτι έιναι ιστορικό και αξίζει να αναλυθεί στο μυαλό μας κάθε φορά που γκρινιάζουμε...
"Μην ρωτάς τι κάνει το κράτος για σένα... αλλά τι κάνεις εσύ για το κράτος"
Και σε μια εκτεταμένη παράφραση...
"Τι κάνουμε εμείς για να καλυτερεύσουμε την κατάσταση που ζούμε; "
- Πόσοι Έλληνες έχουν όνειρο το Δημόσιο;
- Πόσοι Έλληνες δεν θα άπλωναν το χέρι στο βάζο με το μέλι αν μπορούσαν να το κάνουν;
- Πόσοι λουφάρουν αντί να δουλεύουν όταν και όπως μπορούν;.. και αν δεν μπορούν εφευρίσκουν τρόπους να το κάνουν;
- Πόσοι κοιτάνε να είναι καλά και οι δίπλα τους , έστω και ψυχολογικά ... τους σέβονται και δεν λένε το "δε πα να γαμηθεί και αυτός".. προκείμενου να ενισχύσουν τα συμφέροντα τους;
ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!!
Και αν δεν αλλάξουμε εμείς σαν άτομα πρώτα ακόμα και στο μικρό μας χώρο μέσα σε ενα δωμάτιο... μην περιμένουμε να αλλάξει κάποιος άλλος τον κόσμο για εμάς.
Σωτήρες δεν υπάρχουν... μόνο Δικτάτορες μεταμφιεσμένοι σε σωτήρες.
Αίντε καλημέρα μας και πάω να κάνω και καμιά δουλειά τώρα.
Gandalf