Σελίδα 7 από 7 ΠρώτοΠρώτο ... 234567
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 105

Θέμα: Τελικα εχουμε πολυ πλακα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Μην παραμυθιαζόμαστε με τον φόρο που πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.
    Είναι χαζό να ισχυριστούμε ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν φόρο, εφόσον πληρώνονται ακριβώς από τους φόρους.
    Είναι ένας φαύλος κύκλος που μόνο επιπλέον κόστος στην επεξεργασία των δηλώσεων δημιουργεί.
    Ίσως να δημιουργεί μια εντύπωση προσφοράς στα κοινά αλλά στην ουσία...
    Παρέα με τον Gandalf dr685sm να υπολογίζετε μισθοδοσία...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Παρέα με τον Gandalf dr685sm να υπολογίζετε μισθοδοσία...
    Τι να υπολογίσω ρε φίλε το αυτονόητο?
    Εντάξει παίζει και μιά επιστροφή φόρου στο τέλος του χρόνου την βάζουμε σαν επίδομα.

Κάτι έχεις μπερδέψει μάλλον.

Ο φόρος που πληρώνει ένας δημό υπαλ είναι τελείως διαφορετική έννοια αν τα λεφτά αυτά πάνε στην τσέπη τους.

Η τσέπη του δημό υπαλ, δεν ταυτίζετε με την τσέπη του κράτους. Εκτός και αν...

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    η αξιοποίηση των δασκάλων είναι ένα πολύ καλό θέμα, όπως και οι η αναλογία ωρών εργασίας με ωρών πληρωμής (1/3 νομίζω)

παρόλα αυτά κάνεις στοχοποίηση των εκπαιδευτικών σαν απάντηση στην στοχοποίηση των εφοριακών, επιμένω ότι δεν είναι απάντηση αυτό.

δεν διαφωνώ στα υπόλοιπα με εκκλησία κλπ, μακάρι να λυθεί το θέμα και γρήγορα, αλλά την στιγμή που ξεκινά ο διάλογος για την ΣΩΣΤΗ φορολόγηση των εφοριακών, κάθε αναφορά σε άλλη κοινωνική ομάδα αποτελεί απλά αποπροσανατολισμό της συζήτησης.

και για να κλείνω με το θέμα, μιας και κατέχεις το θέμα, γνωρίζεις πολύ καλά ότι υπάρχουν τμήματα σε ΔΟΥ που τρέχουν και είναι και με λίγο προσωπικό, πχ, εισόδημα,κβς,έσοδα και υπάρχουν τμήματα υπερπλήρη όπως "ελεγκτές " με πολύ μικρή απόδοτικότητα,

Πολύ σωστά όσα είπες και φαίνεται ότι και εσύ γνωρίζεις τα πράγματα.Δεν στοχοποιώ τους εκπαιδευτικούς,απλά αν θεωρούμε αδικία το ότι οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί πληρώνονται με υψηλούς μισθούς,αν τα ανάγουμε σε εργατοώρες θα δεις ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πληρώνονται καλύτερα.Και για να μην σχηματίσεις την εντύπωση ότι στοχοποιώ κάποια ομάδα θα μπορούσα να μιλήσω και για τους μισθούς των δικαστικών που ξεπερνούν κάθε φαντασία...Είναι πολλά που πρέπει να διορθωθούν για να κλείσουμε τις τρύπες και εν τέλει θεωρώ τους εφοριακούς και τους τελωνειακούς που στοχοποιήθηκαν περισσότερο απ'όλους (ειδίκα από κάτι δημοσιογράφους τύπου Χασαπόπουλος) την τελευταία τρύπα του ζουρνά
    Fortis Fortuna Adiuvat

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    Κάτι έχεις μπερδέψει μάλλον.

Ο φόρος που πληρώνει ένας δημό υπαλ είναι τελείως διαφορετική έννοια αν τα λεφτά αυτά πάνε στην τσέπη τους.

Η τσέπη του δημό υπαλ, δεν ταυτίζετε με την τσέπη του κράτους. Εκτός και αν...
    Δεν είπα κάτι τέτοιο.
    Είπα οτι η τσέπη που τον πληρώνει και του παίρνει τον φόρο είναι η ίδια.
    Οπότε θα μπορούσε να τον πλήρωνε καθαρά και όχι μικτά και να είναι το ίδιο.
    Θα γλίτωνε και τα έξοδα εκκαθάρισης.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
    Πολύ σωστά όσα είπες και φαίνεται ότι και εσύ γνωρίζεις τα πράγματα.Δεν στοχοποιώ τους εκπαιδευτικούς,απλά αν θεωρούμε αδικία το ότι οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί πληρώνονται με υψηλούς μισθούς,αν τα ανάγουμε σε εργατοώρες θα δεις ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πληρώνονται καλύτερα.Και για να μην σχηματίσεις την εντύπωση ότι στοχοποιώ κάποια ομάδα θα μπορούσα να μιλήσω και για τους μισθούς των δικαστικών που ξεπερνούν κάθε φαντασία...Είναι πολλά που πρέπει να διορθωθούν για να κλείσουμε τις τρύπες και εν τέλει θεωρώ τους εφοριακούς και τους τελωνειακούς που στοχοποιήθηκαν περισσότερο απ'όλους (ειδίκα από κάτι δημοσιογράφους τύπου Χασαπόπουλος) την τελευταία τρύπα του ζουρνά
    Ξέρεις που κάνεις λάθος? Αν οι καθηγητές και οι δασκάλοι πληρώνονταν με βάση τις ώρες που δουλεύουν, τότε θα φτάνανε να παίρνουν μισθό 600 ευρώ. Μπορεί να ζήσει κανείς με αυτά? (απάντηση πως άλλοι με τόσα ζούν είναι αστεία, μην το χέσουμε εντελώς)

Η λύση λοιπόν σε αυτή την περίπτωση είναι να τους βρεθεί/ανατεθεί επιπλέον έργο και όχι και τους περικόψουν το εισόδημα.

Είναι τελείως διαφορετική αυτή η περίπτωση από αυτή των "προνομιούχων" Δ.Υ.

Τέτοια προνομιακά πόστα αποτελούν εργαλείο εξυπηρέτησης των κομμάτων στο εκλογικό σώμα, αλλά ταυτόχρονα και εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων που μπορούν να συναλλάσσονται με τους υπαλλήλους προς οικονομικό όφελος δικό τους και εις βάρος του Κράτους και των Ελλήνων.

Η λύση δεν είναι να πάρουμε σβάρνα τους υπεράριθμους να τους απολύσουμε και να αφήσουμε οικογένειες στον δρόμο όπως ακούγεται από πολλούς, ούτε να φέρουμε τους μισθούς όλων των Δ.Υ. στα επίπεδα των πιο κακοπληρωμένων.

Η μοναδική λύση είναι η μετάλλαξη σταδιακά σε κάτι υγιές και αποδοτικό μέσω της καραμέλας που ονομάζεται "διαφάνεια".

Δεν νομίζω να γίνει ποτέ...

επαναλαμβάνω ότι η πληγή της Ελληνικής οικονομίας είναι η φοροδιαφυγή και μόνο η φοροδιαφυγή.
    Αν λειτουργουσε η εφορια δεν θα ειχαμε φοροδιαφυγη. Τρανη αποδειξη διεφθαρμενης υπηρεσιας διεφθαρμενου κρατους και πολιτικων.

Και συνεχιζω σε τριτο προσωπο...
    Μου αρεσει που κοπτεστε για τους χαμηλομισθους, αλλα μονο οταν απαιτειτε τους δικους σας μισθους και οταν χρειαζεστε συμμαχους για τη συντεχνια σας...:rotflmao:
    Σεις τελωνιακοι, που απεργειτε...
    δεν εκτελωνιζεται προϊοντα με μιζα μην μεινουν κανα μηνα πισω στις αποθηκες;
    δεν βαζετε "χερι" στα εκτελωνιζομενα;
    δεν εκτελωνιζετε στα χαρτια τα μισα και τα αλλα μισα τα μοιραζεστε με τον εμπορα;

Επειδη και μεις γνωριζουμε αλλα δε χρειαζεται να γραφουμε κατεβατα για να μπερδεψουμε..., τελικα ποσο κοστιζει μια θεση διευθυντου στην εφορια;

Και γιατι να με νοιαζει αν εσεις πηρατε καγιεν με Δανειο στο κατω κατω της γραφης...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Στο κορυδαλο επρεπε να ειναι οι 300 και οι συντεχνιες τους... ασταδιαλα!

Μονη εξαιρεση Δ.Υ. θεωρω ολους αυτους τους ανθρωπους που δουλευουν βαρδιες με 1100?
    Και καλη σας γιατι σας εχω βαρεθει εδω και χρονια και ο κομπος ειναι ηδη στο χτενι.
    "Στον πατέρα μου οφείλω το ζην, στον δάσκαλό μου το ευ ζην"
    Member of "ΚΑΓΚΟΥΡΟΓΑΜΟΣΑΥΡΟΣ" official club

Αρχικά δημιουργήθηκε από alexis_tgr
    Αν λειτουργουσε η εφορια δεν θα ειχαμε φοροδιαφυγη. Τρανη αποδειξη διεφθαρμενης υπηρεσιας διεφθαρμενου κρατους και πολιτικων.

Δεν είναι δουλειά της εφορίας να νομοθετεί και να δικάζει.Αν τα βενζινάδικα μέχρι σήμερα δεν ήταν αναγκασμένα να κόβουν αποδείξεις δε φταίει η εφορία,ούτε για το ότι δεν κόβουν αποδείξεις τα ταξί,ούτεγια τη μη φορολόγηση της εκκλησίας,των μεγαλογιατρών και των μεγαλοδικηγόρων.Αυτά είναι θέματα νομοθεσίας,οι εφοριακοί είναι ελεγκτικά όργανα,όχι νομοθετικά...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Δεν είναι δουλειά της εφορίας να νομοθετεί και να δικάζει.Αν τα βενζινάδικα μέχρι σήμερα δεν ήταν αναγκασμένα να κόβουν αποδείξεις δε φταίει η εφορία,ούτε για το ότι δεν κόβουν αποδείξεις τα ταξί,ούτεγια τη μη φορολόγηση της εκκλησίας,των μεγαλογιατρών και των μεγαλοδικηγόρων.Αυτά είναι θέματα νομοθεσίας,οι εφοριακοί είναι ελεγκτικά όργανα,όχι νομοθετικά...
    Ενω τους αλλους που ειναι υποχρεωμενοι να κοψουν (αποδειξεις ντε) τους ελεγχει...
    Για τον ελεγκτικο μηχανισμο μιλαμε οχι για τον νομοθετικο! Που εγραψα εγω περι νομοθεσιας και μου απαντας οπως ο φιλτατος Πρωθυπουργος...

Για να καταλαβω ρε φιλε, δηλαδη για τη τεραστια φοροδιαφυγη ποιος κανει τα στραβα ματια, οι ανθοπωληδες?

Ειναι γνωστο οτι καμια μεγαλη φοροδιαφυγη δεν γινεται χωρις να εχεις αβαντα απο "μεσα"

Παραδειγματα χιλιαδες... οταν πχ σκαει μια δηλωση απο καποιον super μαγαζατορα της παραλιακης που δηλωνει εσοδα... ψιλικατζη, ποιος την περναει? (με το αζημιωτο βεβαια!)

Ποιος ειναι υπευθυνος για τον ελεγχο των δηλωσεων, οι ζαχαροπλαστες μηπως?

Εκανες τον κοπο να μας πεις για τις καθαρες απολαβες ενος εφορα... για τα ΜΑΥΡΑ ομως που ειναι υπερδιπλασια απο τα κανονικα δεν λες κουβεντα why?

Και στο φιναλε, ζητας απο μια χωρα που πνιγεται στην ανεργεια και στα "700 ευρω" να λυπηθουμε τους εφορες... ΗΜΑΡΤΟΝ!!!
    money cant buy me love !!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από alexis_tgr
    Ενω τους αλλους που ειναι υποχρεωμενοι να κοψουν (αποδειξεις ντε) τους ελεγχει...
    Για τον ελεγκτικο μηχανισμο μιλαμε οχι για τον νομοθετικο! Που εγραψα εγω περι νομοθεσιας και μου απαντας οπως ο φιλτατος Πρωθυπουργος...
    Δεν διάβασες μου φαίνεται παραπάνω για την αυτοκτονία του εφοριακού.

Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
    Για να καταλαβω ρε φιλε, δηλαδη για τη τεραστια φοροδιαφυγη ποιος κανει τα στραβα ματια, οι ανθοπωληδες?

Ειναι γνωστο οτι καμια μεγαλη φοροδιαφυγη δεν γινεται χωρις να εχεις αβαντα απο "μεσα"

Παραδειγματα χιλιαδες... οταν πχ σκαει μια δηλωση απο καποιον super μαγαζατορα της παραλιακης που δηλωνει εσοδα... ψιλικατζη, ποιος την περναει? (με το αζημιωτο βεβαια!)

Ποιος ειναι υπευθυνος για τον ελεγχο των δηλωσεων, οι ζαχαροπλαστες μηπως?

Εκανες τον κοπο να μας πεις για τις καθαρες απολαβες ενος εφορα... για τα ΜΑΥΡΑ ομως που ειναι υπερδιπλασια απο τα κανονικα δεν λες κουβεντα why?

Και στο φιναλε, ζητας απο μια χωρα που πνιγεται στην ανεργεια και στα "700 ευρω" να λυπηθουμε τους εφορες... ΗΜΑΡΤΟΝ!!!
    Διάβασε και εσύ παραπάνω για την αυτοκτονία του εφοριακού.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Δεν διάβασες μου φαίνεται παραπάνω για την αυτοκτονία του εφοριακού.
    Μαλλον σου τελειωσαν τα επιχειρηματα Στεφανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Σας βαρέθηκα... :a16: Πάω να τσακωθώ στο πόστ του Βγενόπουλου... :a17: :a17: :a17:

Ξέρω επίσης 3-4 περιπτώσεις όπου αυτοκτόνησαν λόγο οικονομικών προβλημάτων, δήμευση περιουσίας απο ΔΟΥ λόγο οφειλων κλπ. τι σημαίνει αυτό?

Παιδιά είναι αστείο να περιμένετε να λυπηθούμε τους εφοριακούς των 2500 και τα μισά απο αυτά να είναι μαύρα, όταν παίρνουμε το πολύ 2.5-3 φορές λιγότερα...

Τρελά επιδόματα επειδή οι συνδικαλιστικές συντεχνίες τόσα χρόνια έγιναν κομματικά παραμάγαζα, ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ.

Μην λέμε τα ίδια, καιρός να σφίξουν οι κώλοι και να κάνουμε ΟΛΟΙ λίγη οικονομία...

Σελίδα 7 από 7 ΠρώτοΠρώτο ... 234567

Παρόμοια θέματα

1. Έχουμε πλάκα τελικά....
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 62
    Τελευταίο μήνυμα: 18/03/2009, 10:08
  2. Πολύ πλάκα!!!
    από dimmeneidis στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2006, 22:36
  3. Ειμαστε πολυ λιγοι τελικα....
    από AFTER στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 05/09/2005, 02:24
  4. Απόσυρση μοτοσυκλετών ....πολύ φασαρία για το τίποτα τελικά...
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2005, 12:52

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF