Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 72

Θέμα: Εμείς χρωστάμε ως κράτος, οι Αγγλοσάξονες ως κοινωνίες

  1. #1

    Εμείς χρωστάμε ως κράτος, οι Αγγλοσάξονες ως κοινωνίες

    Ελευθεροτυπία, Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ, ΕΝΩ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΙΣ «ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΕΣ» ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ
    Εμείς χρωστάμε ως κράτος, οι Αγγλοσάξονες ως κοινωνίες
    Του ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΑ

    Την Ελλάδα αποκαλούν επιτιμητικά «γουρούνι» (από το «ακρωνύμιο» Ρ.Ι.G.S.), λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους της, οι ξένοι εταίροι μας, οι δικοί τους ρουθουνισμοί, όμως, είναι που ακούγονται τόσο ηχηρά εδώ και μια δεκαετία, καθώς οι πολίτες και οι επιχειρήσεις τους βυθίζονται στις λάσπες της πιο τρομακτικής υπερχρέωσης που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης.

    Αν το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος, που για το 2010 εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 120% του ΑΕΠ (έναντι 84% του ευρωπαϊκού μέσου όρου), η νάρκη, στην οποία πατούν κυρίως οι αγγλοσαξονικές χώρες, αλλά και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που κερδοσκοπούν ασύστολα με το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα, είναι το συνολικό τους εξωτερικό χρέος, που σε περιπτώσεις χωρών, όπως η Αγγλία, η Δανία, η Ολλανδία, ξεπερνά το 300% και φτάνει ακόμη και το 400% του ΑΕΠ τους.




    απο εδω

  2. #2
    Δύο τρόποι μέτρησης

    Υπάρχουν δύο τρόποι για να μετρήσει κάποιος την υπερχρέωση σε μια χώρα. Το δημόσιο χρέος -και ειδικότερα το χρέος της γενικής κυβέρνησης- είναι ένας βασικός δείκτης, που πιστοποιεί ότι το ελληνικό κράτος, εδώ που έχει φτάσει σήμερα, δεν απέχει πολύ από τη χρεοκοπία. Υπάρχει, όμως, και το εξωτερικό χρέος, δηλαδή το χρέος που οφείλουν τόσο το Δημόσιο όσο και οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις έναντι άλλων χωρών, ενώ σε αυτό δεν περιλαμβάνονται υποχρεώσεις από μετοχές και άμεσες επενδύσεις.

    Στην πρώτη περίπτωση (δημόσιο χρέος) η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά, μια και σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, στο τέλος του 2010 το κράτος θα χρωστά 304 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική παραγωγή της χώρας θα είναι στα 234 δισ. ευρώ (χρέος 129,3% του ΑΕΠ). Συγκριτικά, το δημόσιο χρέος για την Ιταλία υπολογίζεται ότι θα φτάσει φέτος στο 120%, για το Βέλγιο στο 105% του ΑΕΠ, για την Πορτογαλία το 86%, για τη Γαλλία το 84% του ΑΕΠ, ενώ για τη Γερμανία το 78,86%.

    Τα... μαλλιοκέφαλά τους


    Αν, όμως, υπολογίσει κάποιος το χρέος με βάση τα λεφτά που χρωστάνε μαζί ο δημόσιος τομέας, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες, τότε η Ελλάδα μοιάζει με... παράδεισο μπροστά σε αυτό που συμβαίνει στον υπόλοιπο αναπτυγμένο κόσμο, ο οποίος έχει χρεώσει το παρόν και το μέλλον των παιδιών σε μια... πιστωτική κάρτα.

    Σε αντίθεση με πολλές χώρες της Δύσης, η Ελλάδα είναι μια χώρα με αναλογικά υψηλές καταθέσεις (ξεπερνούν τα 230 δισ. ευρώ, ήτοι όσο το ετήσιο ΑΕΠ), με συγκριτικά ελάχιστα χρεωμένους πολίτες (τα νοικοκυριά χρωστούν 119 δισ. ευρώ), χαμηλό δανεισμό στις επιχειρήσεις (133,795 δισ. ευρώ συνολικά) και με ένα μάλλον «πλούσιο» τραπεζικό σύστημα, όπου οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες διαθέτουν καταθέσεις 165 δισ. ευρώ. Το πρόβλημά της έγκειται στο γεγονός ότι το Δημόσιο έχει δανειστεί ένα σκασμό λεφτά και χρειάζεται κάθε χρόνο να δαπανά το 6-7% του ΑΕΠ για να το εξυπηρετεί.

    Με βάση τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύει η Παγκόσμια Τράπεζα (τρίτο τρίμηνο 2009) για το εξωτερικό χρέος, καθώς και στοιχεία της Eurostat, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΟΟΣΑ, προκύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των χωρών με το μεγαλύτερο εξωτερικό χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ. Πρόσφατη σύγκριση, που επιχείρησε στην ιστοσελίδα του το NBC, κατατάσσει την Ελλάδα στη 16η θέση, σε σύνολο 20 χωρών. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το ακαθάριστο εξωτερικό χρέος της χώρας μας στο τέλος του 2009 υπολογιζόταν σε 594 δισ. δολάρια, μέγεθος θηριώδες σε απόλυτα νούμερα, αλλά λιγότερο «τρομακτικό» από όσο άλλων χωρών, καθώς αντιστοιχεί στο 182% του ΑΕΠ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, καθίσταται προφανές πως το εξωτερικό χρέος έχει δημιουργήσει ισχυρές εξαρτήσεις της ελληνικής οικονομίας, κυρίως του δημόσιου τομέα, ο οποίος χρειάζεται τους ξένους επενδυτές, για να μπορέσει να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος. Ετσι, από το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας, πάνω από το 60% αντιπροσωπεύουν ομόλογα του Δημοσίου, τα οποία βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια ξένων θεσμικών επενδυτών.

  3. #3

    το ζουμι τωρα

    1.200% του ΑΕΠ η Ιρλανδία

    Με ΑΕΠ της τάξης των 200 δισ. δολαρίων και εξωτερικό χρέος 1,235 τρισ. δολαρίων, η Ιρλανδία εμφανίζεται να χρωστά πάνω από το 1.200% του ΑΕΠ της.

    Για την Ολλανδία, με ΑΕΠ 675 δισ. δολάρια και εξωτερικό χρέος 2,580 τρισ. δολάρια, η σχέση διαμορφώνεται στο 380%, ενώ για την Αγγλία το συνολικό εξωτερικό χρέος ξεπερνά το 370% του ΑΕΠ, μολονότι το δημόσιο χρέος της χώρας υπολογίζεται στο 80% του ΑΕΠ. Σε κάθε κάτοικο της Αγγλίας αντιστοιχεί εξωτερικό χρέος 150 χιλιάδων ευρώ. Πολύ υψηλό εξωτερικό χρέος, σε σχέση με το ΑΕΠ, εμφανίζουν επίσης το Βέλγιο (350%), η Δανία (310%), η Αυστρία (275%), η Γαλλία (246%), αλλά και η Πορτογαλία (217%), η Νορβηγία (207%) και η Φινλανδία (197%). Πάνω από την Ελλάδα κατατάσσεται και η Γερμανία, με εξωτερικό χρέος στο 189% του ΑΕΠ. *

    ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ σε %
    Ιρλανδία 1.235,00
    Ολλανδια 382,20
    Αγγλία 372,00
    Βέλγιο 348,70
    Δανία 310,40
    Αυστρία 275,80
    Σουιηδία 269,40
    Γαλλία 246,20
    Ελβετία 228,00
    Πορτογαλία 217,80
    Νορβηγία 207,18
    Φιλανδία 197,38
    Γερμανία 189,65
    ΕΛΛΑΔΑ 182,70
    Ισπανία 176,10
    Ιταλία 145,00
    Ουγγαρία 116,60
    Αυστραλία 111,00
    ΗΠΑ 99,50

  4. #4
    αντιπαθητικο μελος Το avatar του/της junkier6
    Εγγραφή
    22/12/2009
    Μηνύματα
    72
    τι λες τωρα ρε μαγκα;;;;;;;;;;;;;;

  5. #5
    Δηλαδή !!
    Αν κατάλαβα καλά.
    Φτωχό μεν το μαγαζί.... πλουσίων συνεταίρων όμως.



    Οπουδήποτε αλλού ... Το αντίθετο!!!



    Αρα ... Τετραγωνίσαμε τον κύκλο!!

  6. #6
    Μοτοσυκλετιστής Το avatar του/της dimr1
    Εγγραφή
    19/08/2009
    Μηνύματα
    161
    To P.I.G.S. βγαίνει από το Portugal, Italy, Greece, Spain, χώρες της Νότιας Ευρώπης με προβλήματα στην οικονομία τους, και τα μεγαλύτερα έως τώρα στην Ευρωπαική Ένωση, ως εκ τούτου δεν είναι χαρακτηρισμός που απεθύνεται μόνο στη Ελλάδα.
    Δεν καταλαβαίνω όμως το νόημα του τίτλου, γιατί χρωστάνε οι Αγγλοσάξονες ως κοινωνίες;

  7. #7
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dimr1
    Δεν καταλαβαίνω όμως το νόημα του τίτλου, γιατί χρωστάνε οι Αγγλοσάξονες ως κοινωνίες;
    "..Αν, όμως, υπολογίσει κάποιος το χρέος με βάση τα λεφτά που χρωστάνε μαζί ο δημόσιος τομέας, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες, τότε η Ελλάδα μοιάζει με... παράδεισο μπροστά σε αυτό που συμβαίνει στον υπόλοιπο αναπτυγμένο κόσμο, ο οποίος έχει χρεώσει το παρόν και το μέλλον των παιδιών σε μια... πιστωτική κάρτα."

    ".. Σε κάθε κάτοικο της Αγγλίας αντιστοιχεί εξωτερικό χρέος 150 χιλιάδων ευρώ...."

    ".... που σε περιπτώσεις χωρών, όπως η Αγγλία, η Δανία, η Ολλανδία, ξεπερνά το 300% και φτάνει ακόμη και το 400% του ΑΕΠ τους...."

    βοήθησα??

  8. #8
    Μοτοσυκλετιστής Το avatar του/της dimr1
    Εγγραφή
    19/08/2009
    Μηνύματα
    161
    Ναι νομίζω καταλαβαίνω . Μήπως πάμε σε συμπέρασμα τύπου και οι άλλοι τα ίδια και χειρότερα από εμάς είναι, αλλά οι αγορές την πέσανε στην μικρή Ελλαδίτσα? Ελπίζω πως όχι...

  9. #9
    κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Εγγραφή
    25/04/2004
    Μηνύματα
    1.755
    Θουκιδήδης Β 60 όπως το διάβασα απο υπενθύμιση φίλου.

    Περί πλούσιας πολιτείας και φτωχών κατοίκων και φτωχής πολιτείας και πλουσιων κατοίκων.

    όποιος έχει ικανή κρίση μπορεί να το διαβάσει και να σκεφτεί... εγώ δεν θα το σχολιάσω.

    Διότι άνθρωπος που ευδοκιμεί εις τας ιδιωτικάς του υποθέσεις, εάν η πατρίς του καταστραφή, χάνεται κι αυτός μαζί της , ενω είναι πολύ μάλλον πιθανόν οτι θα σωθή, εάν κακοτυχή μεν ο ίδιος, η πατρίς του όμως ευτυχή. Αφού λοιπόν η μεν πόλις είναι ικανή να βαστά τας ατυχίας των ιδιωτών, αλλ εις έκαστος απο αυτούς ανικανος να βαστά τας ιδικάς της, οφείλομεν όλοι να την υποστηρίξωμεν και όχι να συμπεριφερώμεθα όπως εσείς τώρα, οι οποίοι τρομαγμένοι απο τας ιδιαιτέρας δυστυχίας σας , παραμελείτε το έργον της σωτηρίας της πόλεως...
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

  10. #10
    Μοτοσυκλετιστής Το avatar του/της dimr1
    Εγγραφή
    19/08/2009
    Μηνύματα
    161


    Φίλε Gandalf, δεν ξέρω άν έχει πράγματι εφαρμοστεί αυτό ποτέ στην Ελλάδα

  11. #11
    quote:
    --------------------------------------------------------------------------------
    "Διότι άνθρωπος που ευδοκιμεί εις τας ιδιωτικάς του υποθέσεις, εάν η πατρίς του καταστραφή, χάνεται κι αυτός μαζί της , ενω είναι πολύ μάλλον πιθανόν οτι θα σωθή, εάν κακοτυχή μεν ο ίδιος, η πατρίς του όμως ευτυχή. Αφού λοιπόν η μεν πόλις είναι ικανή να βαστά τας ατυχίας των ιδιωτών, αλλ εις έκαστος απο αυτούς ανικανος να βαστά τας ιδικάς της, οφείλομεν όλοι να την υποστηρίξωμεν και όχι να συμπεριφερώμεθα όπως εσείς τώρα, οι οποίοι τρομαγμένοι απο τας ιδιαιτέρας δυστυχίας σας , παραμελείτε το έργον της σωτηρίας της πόλεως... "


    Ακριβώς Αυτό.

    Πράγμα που σημαίνει πως ο εν λόγω κύριος ... Θουκιδήδης....

    Καμία πιθανότητα εκλογής στο Ελληνικό κοινοβούλιο ... Σήμερα!



    Παράκληση.

    Ας σταματήσουμε να μπερδεύουμε τον Πατριωτισμό με τον Εθνικισμό....

  12. #12
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Θουκιδήδης Β 60 όπως το διάβασα απο υπενθύμιση φίλου.

    Περί πλούσιας πολιτείας και φτωχών κατοίκων και φτωχής πολιτείας και πλουσιων κατοίκων.

    όποιος έχει ικανή κρίση μπορεί να το διαβάσει και να σκεφτεί... εγώ δεν θα το σχολιάσω.
    ναι μεν αλλα....

    δεν θα πω ΦΥΣΙΚΑ, οτι το κείμενο και ο παππους Θουκυδίδης ειναι λάθος, αλλα το οτι ειναι λαθος η ανάγνωσή του ΤΩΡΑ.
    Και εξηγώ.
    Το αρθρο το εβαλα για να δείξω αυτο που λεω εδω και καιρό.
    Οτι η Ελληνική "κρίση" δεν ειναι σημερινή, οπως επίσης δεν ειναι και μοναδική.
    Ειναι μια κατάσταση χρόνια και δεν είναι δυνατόν ΞΑΦΝΙΚΑ να θέλουν ολοι τα χρωστούμενα πισω ΤΩΡΑ!!
    Απο την στιγμή που οι "μεγάλοι" χρωστάνε την μάνα και τον πατέρα τους, και δεν τρέχει τπτ, γιατί υπάρχει τόση πρεμούρα για τα δικά μας τα χρωστούμενα???
    Μήπως η αδυναμία εξώφλησης των χρεών άλλαξε??
    ΟΧΙ!!!
    Την ιδια μηδενική (σχεδόν) δυνατότητα εξόφλησης είχαμε και πριν 2 ή3 χρόνια.

    Αυτο το ξαφνικό με πονηρεύει!!

    Κατι επείγει!
    κατι πρέπει να δώσουμε και θα πρέπει να είμαστε σκυφτοί και με κομενη την λαλιά
    ΚΑΠΟΙΟΙ θα μας "σπρώξουν" και μας ανοίγουν σιγα σιγα και με συναίσθημα την τρύπα.
    το νου σας

    το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα απο τα μέσα του 20ου αιώνα δουλεύει με δανικά!
    Δεν ειναι δυνατόν να θελουν ΞΑΦΝΙΚΑ (ΤΟ ΤΟΝΊΖΩ) να εξοφλήσουμε!!

    γιατι δεν ζητανε να κανουμε οικονομία.
    προσεχτε τι ΖΗΤΑΝΕ
    θέλουν να "μειώσουν" το κοινωνικό κράτος.
    Θέλουν να φτωχύνουμε
    Δεν του απασχολεί το ΚΛΕΨΙΜΟ, παρ'όλο που ΞΕΡΟΥΝ οτι ΕΚΕΙ πανε τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσα που ζητάνε.
    Δεν θελουν να διορθόσουν τπτ
    αν το θέλανε θα παίρνανε μέτρα ενάντια στην αρπαχτή και οχι ενάντια στον μεσοαστό.


    Θα δείξει

  13. #13
    Ναι και οι άλλοι χρωστούν.
    Αλλά δεν έχουν ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ... εξαπατήσει.

  14. #14
    ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Εγγραφή
    07/05/2006
    Μηνύματα
    10.592
    εγω ρε παιδια εχω μια ερωτηση που ειλικρινα δε κατεχω...

    αντε εμεις χρωσταμε στους δανιστες μας (αντιλαμβανομαι ως τετοιους τις οικονομικα ''ευρωστες χωρες'' π.χ.(τυχαια) αγγλια,γερμανια,γαλλια).

    αυτοι ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΧΡΩΣΤΑΝΕ??

    αληθεια δε ξερω.αν εχει καποιος απαντηση...ευχαριστω
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

  15. #15
    Τα κράτη δανείζονται , εκδίδοντας ομόλογα, απο το Διεθνές Νομισματικό Ταμειο (ΔΝΤ) και την Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ) μέσω των κλώνων αυτής ,δηλ Παγκόσμια Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα που είναι Τράπεζες επίσης, ελεγχόμενες απο την ΠΤ.

    Το ΔΝΤ και η ΠΤ ιδρύθηκαν μεταπολεμικά στις ΗΠΑ απο τον ΟΗΕ με σκοπό την οικονομική ανασυγκρότηση του κόσμου.

    Αρχιτέκτονας αυτης της δημιουργίας , ο Αγγλος οικονομολόγος Κέινς, υπέρμαχος της κρατικής παρέμβασης στην οικονομία.

    Στο ΔΝΤ και ΠΤ συμμετέχουν όλα τα κράτη πλην ελαχίστων (νομίζω δεν συμμετέχουν η Β.Κορέα και η Κούβα και μερικά άλλα μικρά.. ).

    Σκοπός τους είναι η διαχείριση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος και η παροχή βοήθειας σε χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέση με το ισοζύγιο πληρωμών τους, με αντάλλαγμα διάφορα μέτρα που πρέπει να πάρουν όπως αύξηση της φορολογίας, ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιριών κα.

    Επίσης καθορίζουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες αλλά και τα επιτόκια δανεισμού αναλόγως της πιστοληπτικής φερεγγυότητας των δανειζομένων (κρατών).

    Στην περίπτωσή μας , οι χώρες της ΕΕ που ανήκουν στην ζώνη του ευρώ , επειδή ακριβώς έχουν κοινό νόμισμα αντιμετωπίζονται (θα έπρεπε , γιατί δεν ισχύει) σαν αυτοτελής οικονομική
    οντότητα. Αρα πρέπει να πληρούν κάποιες κοινές προυποθέσεις όσον αφορά τα ισοζύγια πληρωμών τους που αναφέραμε πιο πάνω.

    Είναι σίγουρο ότι "μαγειρέματα" γίνονται ...

    Απλά εμείς είμαστε οι πρώτοι που ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ δεχθήκαμε ότι τα κάναμε.

    Γιατί το ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΜΕ??.... Ανικανότητα?... Δεν πήγαινε παραπέρα γιατι τα ποσά ήταν μεγάλα???

    Απο αυτό το σημείο και πέρα χρειάζεται πολιτική ανάλυση , που σίγουρα θα είναι και υποκειμενική, άρα όχι του παρόντος.

    Φτάσαμε ως εδώ λοιπόν γιατί κυρίως κάποιοι είτε έκλεψαν είτε λαικίζοντας αποσκοπούσαν στο δικό τους πολιτικό όφελος (μη παίρνοντας αναγκαία μέτρα) ή έκαναν και τα δυό. Φρόντισαν εαυτούς και φίλους δηλ. εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. (και εδώ είναι που κολάει .. ο Θουκιδύδης..).

    Μια παρατήρηση για τον φίλο Tai..

    Νομίζω ότι ο ιδιωτικός δανεισμός είναι εσωτερική υπόθεση των κρατών και δεν αφορά τους δανειστές (τουλάχιστον άμεσα ) Ακόμη όμως και έτσι να είναι , τι αποδεικνύουν τα στοιχεία?

    Οτι είμαστε χρεωκοπημένη χώρα... "πλουσίων" (δυστυχώς όχι όλων) κατοίκων.

    ΥΓ.
    Δεν είμαι οικονομολόγος άρα κρατήστε επιφυλλάξεις για την ορθότητα των ανωτέρω.
    Είναι απλά η γνώμη μου (όχι άποψη γιατι αποψη δικαιουνται μόνο οι καλώς γνωρίζοντες)

    Καλή Κυριακή.
    Τάκης Κ.

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

  1. Οι μικρές ηλεκτρονικές κοινωνίες μας..... το moto.gr ώς μία απο αυτές.
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 25/04/2007, 17:38
  2. Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2006, 14:13
  3. Αλλάζουν οι εποχές ...πρέπει να αλλάξουμε και εμείς;....
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 56
    Τελευταίο μήνυμα: 26/09/2005, 00:18
  4. ως επισκεπτης...
    από GST στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2005, 09:03

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF