Σελίδα 7 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 135

Θέμα: Άσχετος ψάχνει οικονομική μηχανή...

Καλησπέρα! ξεθάβω το θεμά, καθώς υπάρχουν νεότερα.
    Αποφάσισα να πουλήσω το αυτοκίνητο (peugeot 207 rallye 2009, για όποιον ενδιαφέρεται). και να πάρω μηχανή.
    Λόγω οικονομικών καταστάσεων, μπήκαν κ στο τραπέζι της μηχανής πέρα απο το YBR 250 που ήθελα αρχικά (που λόγω κόστους πάει στην άκρη). Μου πρότειναν όπως και εσείς κάτι σε 400.
    Έχω ακούσει κ μου αρέσουν τα:
    BROSS
    CB-1
    CB 400 super four (είναι το ίδιο με το πάνω?)
    & suzuki zeal 250.
    Οι τιμές είναι καλές, αλλά φυσικά είναι παλιές μηχανές. Αξίζει να ασχολιθώ ή θα δώσω άλλα δεν ξερώ κ εγω πόσα για να τα σημαζέψω. απο κατανάλωση ξέρετε? ακούω ότι θα τσιμπάνε κ πολύ λάδι.....
    κάτι σε τέτοιο στυλ έχετε να προτείνετε?
    στην σχολή που πήρα τώρα το δίπλωμα, έκανα με ένα cbf 600 και μου άρεσε πολύ, αλλά μάλλον καίει πολύ για μένα + οτι θα είναι κ ακριβό.

Τι λέτε?
    Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Αρχικά δημιουργήθηκε από corey
    ....
    στην σχολή που πήρα τώρα το δίπλωμα, έκανα με ένα cbf 600 και μου άρεσε πολύ, αλλά μάλλον καίει πολύ για μένα + οτι θα είναι κ ακριβό.
    Κοίτα αυτά http://www.car.gr/classifieds/bikes/...o=&cr=&hi=&ag=

παρε ενα cb/cbf 500 να λυσεις το προβλημα σου

πιο καινουργιο, ροπατο ,οικονομικο και παμφθηνο μηχανακι στην αγορα και στην συντηρηση απο ολα αυτα που ανεφερες , θα το παρεις μεταχειρο για ενα κομματι ψωμι. και σαν 500 δικυλινδρο αεροελαιοψυκτο , θα σε παει και λιγο παραπερα πιο ανετα , ενω με τα 250αρια.......???
    Καποτε ειχα χρονο,αλλα δεν ειχα χρημα.....
    Τωρα δεν εχω ουτε χρονο,ουτε χρημα....

Πάρε ένα Kawasaki KLE 500 να βρεις την ησυχία σου.Σκυλί,οικονομικό,δικύλινδρο (που σημαίνει άνεση ακόμα και σε μεγάλα ταξίδια),μπορείς να ταξιδεύεις άνετος με 140-150 ακόμα και με δύο άτομα.Σου βρήκα ένα,υπάρχουν πολλά και μοντέλα μετα το 2004 στα λεφτά αυτά

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/744590/
    Fortis Fortuna Adiuvat

Αρχικά δημιουργήθηκε από lioulios
    Κοίτα αυτά http://www.car.gr/classifieds/bikes/...o=&cr=&hi=&ag=
    ναι, τα έχω δει, αλλα όπως είπα είναι λίγο ακριβά για μένα + ότι θα καίει πολύ από ότι θέλω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από pantheman
    πιο καινουργιο, ροπατο ,οικονομικο και παμφθηνο μηχανακι στην αγορα και στην συντηρηση απο ολα αυτα που ανεφερες , θα το παρεις μεταχειρο για ενα κομματι ψωμι. και σαν 500 δικυλινδρο αεροελαιοψυκτο , θα σε παει και λιγο παραπερα πιο ανετα , ενω με τα 250αρια.......???
    δεν λέω ώραιο, αλλά ειναι πάνω από 3.000?, απο κατανάλωση??

Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
    Πάρε ένα Kawasaki KLE 500 να βρεις την ησυχία σου.Σκυλί,οικονομικό,δικύλινδρο (που σημαίνει άνεση ακόμα και σε μεγάλα ταξίδια),μπορείς να ταξιδεύεις άνετος με 140-150 ακόμα και με δύο άτομα.Σου βρήκα ένα,υπάρχουν πολλά και μοντέλα μετα το 2004 στα λεφτά αυτά

εγώ βρήκα αυτό.
    http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/742911/
    απο κατανάλωση τι λένε? ποσα λιτρα τα 100?

για κανένα SUZUKI BANDIT 400?? τι λέτε?
    αξίζει? γενικά αξίζει κάτι τόσο παλιό? θα μου καίνε πολύ?
    σκεφτίτε ότι είναι για 1η μηχανή αυτα που συζητάμε, κ σημαντικό ρόλο παίζει η αξία που θα το πάρω καθώς και η κατανάλωση, αν δω ότι μου παέι η όλη κατάσταση μπορεί να το δώσω του χρόνου και να πάρω κάτι αξιόλογο.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nobody
    το zeal ειναι της Yamaha οχι της suzuki

καλυτερα το kawasaki kle 400 απο το suzuki bandit 400

ειναι αλλο στυλ ετσι κι αλλιως,το πρωτο ειναι on-off ενω το αλλο γυμνο(street)

το bandit δεν το εχω/ειχα,αλλα εχω ακουσει απο αρκετους πως εβγαζε προβληματα(ειναι τετρακυλινδρο αν δεν κανω λαθος οποτε δεν εχει και την πιο μικρη καταναλωση ξερεις)

ουπς.... ναι έχεις δικιο για το zeal.....

απο γυμνά (street), δεν έχει να προτείνεις κάτι? κάτι απο τα παραπάνω? κάτι άλλο?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nobody
    μιλας με καποιον που εχει το Yamaha srx 400,αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα

αν επιμενεις σε γυμνα 400αρια ντε και καλα,κοιτα σε honda bros 400

υπαρχουν αρκετα ατομα εδω που το ειχαν/εχουν και μπορουν να σου δωσουν πολλες πληροφοριες

αξιοπιστο,δικυλινδρο,ομορφο

βεβαια,θελει καλο ψαξιμο μιας και ταχει τα χρονακια του και ισως ειναι ταλαιπωρημενο με αρκετα χιλιομετρα

Γυρολόγος-Λασπολόγος! Το avatar του/της adam_tsouk
    http://www.moto.gr/forums/showthread...hreadid=101285

αντε καλε, εχουμε δικα μας παιδια
    kawasaki street warriors

"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
    One more dies one more lives
    One baby cries one mother grieves
    For all the sins you will commit
    You'll beg forgiveness and none I'll give

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!

......................... Το avatar του/της SS 9/1/1900
    Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze

'ολα αυτά ισχύουν ακριβώς, αλλά ένα 6άρι στα 100 χιλιόμετρα το καίει άνετα.
    με λίγα λόγια ότι μεγάλη μηχανή και να πάρεις σοβαρή οικονομία σε σχέση με ένα μικρό αυτοκινητάκι δεν θα κάνεις (εφόσον λες οτι το θέλεις μόνο λόγω οικονομίας)

Αρχικά δημιουργήθηκε από SS 9/1/1900
    'ολα αυτά ισχύουν ακριβώς, αλλά ένα 6άρι στα 100 χιλιόμετρα το καίει άνετα.
    με λίγα λόγια ότι μεγάλη μηχανή και να πάρεις σοβαρή οικονομία σε σχέση με ένα μικρό αυτοκινητάκι δεν θα κάνεις (εφόσον λες οτι το θέλεις μόνο λόγω οικονομίας)

Νομίζω το 6lt είναι λίγο υπερβολικό.Το KLE 500 νομίζω φοράει το ίδιο μοτέρ με το ER 5,οι πραγματικές καταναλώσεις του οποίου φαίνονται εδώ

http://www.spritmonitor.de/en/overvi...tml?fueltype=2
    Fortis Fortuna Adiuvat

......................... Το avatar του/της SS 9/1/1900
    επειδή για 1 χρόνο είχα ένα KLE 500 για δεύτερο (καθημερινή χρήση "παπιού" για να μην κουνάω το μεγάλο) και έκανα πέριπου 180-200 χλμ κάθε μέρα , κάθε πρωί που έβαζα βενζίνη είχα στάνταρ το 10ευρο (με τιμές κάτω απο 1?/lt) και καμιά φορά παραπάνω. βέβαια εγώ το έλιωνα, αλλά μόνο και μόνο οτι δεν είναι ψεκαστό σημαίνει οτι καίει παραπάνω απο αντίστοιχα δικύλινδρα.
    σκυλί μαύρο όμως, και απίστευτο κόψιμο τιμονιού.

Χεράς ή Βροντάς; Το avatar του/της Dumah
    Αρχικά δημιουργήθηκε από corey
    απο γυμνά (street), δεν έχει να προτείνεις κάτι? κάτι απο τα παραπάνω? κάτι άλλο?

Καλησπέρα φίλε...

Από 400άρι υπάρχει αυτό: http://www.moto.gr/forums/showthread...hreadid=101512

Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι σίγουρο ότι θα σε καλύψει πλήρως...
    Έχει καινοτομίες και γεωμετρία (βλ. μονόμπρατσο ψαλίδι, περιμετρικό πλαίσιο κτλ.), που δε θα βρεις στα 250f...
    Και μπορεί να πιάσει και τα 160 km/h άνετα.
    Honda CB 400 Super Four
    Honda CBR 400 RR
    Honda CB 250 Classic
    Yamaha Super Tennere
    Kawasaki ZZR 600
    Yamaha TDM 850
    Honda Bros 400
    Honda Transalp 650
    Yamaha TDM 850

...and So Must Go On...

Εγώ το αυτοκίνητο το έχω κόψει εδώ και 3-4 χρόνια όχι για την κατανάλωση αλλά για τα νεύρα μου. τεσπα για να μην πολυλογώ αυτή την στιγμή έχω μια μηχανή 600 κυβικά και αναλογικά για τα κυβικά της δεν καίει πολύ, αλλά κάνω 50 χλμ την ώρα και ήθελα κάτι που να είναι όσο πιο οικονομικό γίνεται, όσο πιο φτηνό γίνεται, με όσο πιο λίγα χρόνια στις πλάτες του γίνεται (καθότι μεταχειρισμένο).

Έτσι αποφάσισα να κάνω έρευνα αγοράς και κατέληξα μετά από πάρα πολύ χαμένη φαιά ουσία και προβληματισμούς σε ένα YBR 125 μοντέλο 2008 με 17000 χλμ που το αγόρασα 1200 ευρώπουλα

το έχω μόνο 2 βδομάδες οπότε δεν μπορώ να έχω εμπεριστατωμένη άποψη αλλά από τα λίγα που έχω καταλάβει ως τώρα και έχω διαβάσει και ρωτήσει για αυτό:

plus

- δεν καίει τίποτα, πραγματικά όμως λιγότερο και από παπί που είχα, τέρας οικονομίας

- έχω ρωτήσει για τα ανταλλακτικά του και βρίσκεις πολύ φτηνά και υπάρχουν σε αφθονία

- γιαπωνέζικο μηχανάκι YAMAHA που σύμφωνα με τους κατόχους του δεν βγάζει καθόλου προβλήματα εξάλου είναι δοκιμασμένο μοντέλο τόσα χρόνια στην παραγωγή.

- είναι πιο ασφαλές από παπί και έχει καλύτερο στήσιμο από παπί

minus

- γεροντίστικο στυλ (προσωπικά στα @@ μου αλλά για κάποιους είναι παράγοντας αγοράς)

- είναι μεν πιο ασφαλές από παπί αλλά από τίποτα άλλο, έχοντας οδηγήσει διάφορα μηχανάκια τα φρένα του δεν είναι και ό,τι καλύτερο (το πίσω ταμπούρο δεν είναι να σε ανησυχεί, μια χαρά είναι) το μπροστά δισκόφρενο θα ήθελα να έχει περισσότερη δύναμη

- ο κινητήρας παρότι απίστευτα οικονομικός και σκυλί είναι και απίστευτα αναιμικός, τα παπιά σε περνάνε στάνταρ, και η τελική του είναι 100 με 110 στην καλύτερη. το μηχανάκι έχει φτιαχτεί για να πηγαίνει με 80 (εγώ βέβαια το πηγαίνω τσίτα καθημερινά και δεν μου έχει παραπονεθεί προς το παρόν και ούτε νομίζω ότι πρόκειται να παραπονεθεί .)

- είναι αρκετά αργό και έχοντας συνηθίσει με την κανονική μου μηχανή με ψιλοχάει αλλά βλέποντας την κατανάλωση και ξεχνώντας να πάω βενζινάδικο μου ξαναφτιάχνει αμέσως, εξάλλου για εργαλείο δουλειάς το πήρα όχι για απόλαυση

- μην περιμένεις να βγάλεις γκόμενα οδηγώντας αυτό
    :rotflmao: :rotflmao:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Από εκεί και πέρα αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις τις παραπάνω παραχωρήσεις μια χαρά, αλλά φίλε μου δεν ξέρω αν θα αντέξεις το χειμώνα καθότι δεν έχεις συνηθίσει και το χειμώνα θα έχεις μια σχετική ταλαιπωρία, αδιάβροχα κτλ συν το γεγονός ότι πρέπει να προσέχεις πολύ με μικρό μηχανάκι και βροχή.

αυτά ελπίζω να σε βοήθησα να έχεις μια άποψη για το 125 αν το σκέφτεσαι.

Γενικά πάντως δεν συμφωνώ με τους περισσότερους ότι δεν γίνεται, είμαστε απλά καλομαθημένοι και θέλουμε την βολή μας. Ο παππούς μου με μοτοποδήλατο 50 κυβικά γύριζε όλη την Πελοπόννησο και έφτανε ως Αθήνα για να πουλήσει την πραμάτεια του πριν 30 χρόνια. Δεν λέω ότι είναι ό,τι πιο βολικό τα 125 κυβικά για 50χλμ την μέρα αλλά δεν είναι και τίποτα το φοβερό, εγώ μέχρι στιγμής πάντως που το κάνω δεν μου φαίνεται έτσι, σέβομαι βέβαια τις γνώμες όλων των φίλων παραπάνω απλά γράφω και την δική μου.

Υ.Γ. Ο γράφων είναι 1,8 σε ύψος και 89 κιλά

Φιλε μου αν μιλας για 50 χιλιομετρα ανοιχτο δρομο, πιστεψε με... ποιο οικονομικα ταξιδευει το 600ρι (να οδηγας οικονομικα ομως) παρα το 125 τσιτα τα γκαζια.

Σελίδα 7 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Άπειρος οδηγός ψάχνει μηχανή (και βοήθεια)!
    από Yannakis13 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 07/06/2010, 05:56
  2. Φτηνη και οικονομικη μηχανη
    από toure7 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 12/06/2008, 08:49
  3. Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 05/09/2007, 14:51
  4. Γυναικα Και ΜηΧανη
    από motopower στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 13/11/2003, 23:46
  5. ΣΚ χωρίς μηχανή
    από SeNNinhA στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2003, 19:52