Εισαγωγή
Πήρα τελικά την απόφαση να "εκτεθώ", χωρίς να είμαι σίγουρος αν σωστά πράττω, και να κάνω μια πρώτη απόπειρα στα "ταξιδιωτικά" χωρίς να είμαι πρωτάρης στα ταξίδια.
Σχέδιο και πλάνο οργανωμένο δεν υπάρχει για την συγγραφή του ταξιδιωτικού... όπως ακριβώς και στο ταξίδι... "Εντεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει..." λένε οι ποδοσφαιρόφιλοι. Το ταξίδι αυτό θα αφιερωθεί σε όλους όσους "συμμετείχαν" στη βόλτα μας με την φυσική τους παρουσία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο...
Πρόλογος
Μετά την πρώτη περσινή καλοκαιρινή εξόρμηση μας στο εξωτερικό (Ιταλία, Γαλλία, Μονακό, Αυστρία) και την απόκτηση εμπειριών, ο χειμώνας πέρασε κοιτώντας χάρτες των Βαλκανίων και διαβάζοντας σχετικά ταξιδιωτικά. Η απόφαση είχε ληφθεί πριν ακόμα και από την πρώτη, εκτός των συνόρων, εκδρομή και η προσπάθεια για να οργανωθεί γκρουπάκι είχε ξεκινήσει... Επειδή όλοι γνωρίζεται πως είναι αυτά και πως καταλήγουν συνήθως, θα πω μόνο ότι μετά από φοβερά σκαμπανεβάσματα, αλλαγές, αναβολές και ακυρώσεις τελικά κατάφερα να δώσω λύση στο γόρδιο δεσμό μου 5 μέρες πριν την αναχώρηση και αρχή της άδειάς μου...Τελικά θα ξεκινούσα εγώ και η Μαριέττα μαζί με το "θηρίο" μόνο. Η περσινή εμπειρία και το ταξιδιωτικό μου παρελθόν βοήθησαν να μην αγχωθώ παρά την στενότητα χρόνου...,σχόλασα στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου και η αναχώρηση ήταν Κυριακή βράδυ- ξημερώματα Δευτέρας με το πλοίο για Πειραιά. Με τη μηχανή "σερβιρισμένη" και ρυθμισμένη για φόρτωμα από πριν, δεν άργησα να μαζέψω τα πράγματα και να φορτώσω την μηχανή Κυριακή μεσημέρι. "Ήμουν έτοιμος... ήμουν; " διπλοσκέφτηκα και τελικά πήγα για μια μπύρα...αφήνοντας στο γκαράζ το "θηρίο" απορημένο που δεν ξεκίνησα αμέσως...
Για το τι κουβαλούσα και τι φόρτωσα πάνω στο "θηρίο" διαβάστε την γνωστή "λίστα"...
Μέρα 1η
Νύχτα ξεκίνησε το ταξίδι στι 3:30 πμ περίπου και 7:00πμ ξεμπουκάραμε στον Πειραιά...9:00 πμ πίναμε καφεδάκι έξω από την Λαμία και στις 15:00 περίπου περνούσαμε τα σύνορα και μπαίναμε Βουλγαρία. Είχαμε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παναγιώτη (PanVas), ο οποίος μας πρόσφερε φιλοξενία και δώσαμε ραντεβού σε κεντρικό σημείο της Σόφιας, εκκλησία Αλεξάντερ Νεφσκι... δεν το χάνεις με τίποτα... Στο τηλέφωνο μου είχε πει ότι άλλα 3 παιδιά που πήγαιναν για Βόρειο Ακρωτήρι θα έρχονταν την ίδια ακριβώς ώρα... Στις 17:00 περίπου σφίγγαμε τα χέρια και γνωριζόμασταν από κοντά με τον Παναγιώτη και μισή ώρα μετά το σκηνικό επανάλαμβανόταν με τον Βαγγέλη τον Γιάννη και τον Δημήτρη...![]()
Όμορφες στιγμές που αποδεικνύουν τα καλά και θετικά της ιντερνετικής παρουσίας και επικοινωνίας... καβαλάμε όλοι και ακολουθούμε τον Παναγιώτη. Η Σόφια με ζέστη και κίνηση θυμίζει και λίγο Αθήνα με τα παλιά Στάγιερ και το μαύρο ντουμάνι που τα ακολουθούσε...Φτάνουμε και έκπληκτος αντιλαμβάνομαι ότι τα μηχανάκια θα απολαύσουν φιλοξενία σε κλειστό υπόγειο πάρκινγκ..εκτός από το δικό μου που θα έμπαινε σαν "μπιμπελό" στο γραφείο του Παναγιώτη... Έχει γούστο αυτό το παιδί σκέφτηκα, αλλά οι Ιταλοί σχεδιαστές του Στέλβιο διαφώνησαν και εξέδωσαν ανακοίνωση απαγόρευσης εισόδου του Παναγιώτη στην Ιταλία λόγω κακόγουστιάς... επίσης τον καταράστηκαν να περιπλανιέται μόνο στα Βαλκάνια και την Βόρειο Ευρώπη , Αφρική, Ασία...