Παλικάρια μετά από πολλές περιπέτειες και αλλαγές σχεδίων και πλάνων, φαινεται πλέον πιθανότατα εφικτό το ταξίδι στα Βαλκάνια που ήταν εδώ και καιρό στο μυαλό μου... Υπάρχουν ακόμα κάποια θεμετάκια αλλά πιστευω ότι θα ξεπεραστούν, οπότε θα καταφέρω να ταξιδέψω για 2 εβδομάδες. Πιθανες ημερομηνίες 02/07 αναχώρηση από Αθήνα και 16/07 επιστροφή στην Αθήνα. Δυστυχώς με όλα τα θέματα που υπήρξαν δεν κατάφερα να ψήσω κανένα συνοδοιπόρο εκτός από την κοπελιά που ακολουθεί σαν συνοδηγός. Το ταξίδι θα είναι lowbuget με σκηνή και υπνόσακους χωρίς να αποκλείονται τα φτηνά δωμάτια...μας ενδιαφέρει η γευση και η μυρωδιά των Βαλκανίων και όχι τόσο τα αξιοθέτα ιστορικού χαρακτήρα. Θα προτιμούσα να μην κινηθώ σε μέρη τουριστικά και ακριβά.Υπαρχουν κάποια θεματάκια που θα χρειαστώ βοήθεια και για αυτό περνάω στις ερωτήσεις...
- Ποιες πόλεις - προορισμούς θα προετείνατε γενικώς;
- Στα σύνορα θα χρειαστώ χρόνο και χρήμα; ή θα είναι κυριλέ; το θέμα με το Κόσοβο παίζει ακόμα; πρέπει να το αποφύγω και πως;
- Με το χρήμα τι παίζει; θα κινηθώ και με "πλαστικό" κυρίως αλλά το ευρό περνάει παντού;
- Βενζίνες ; στην υπόλοιπη ευρώπη έβαζα μόνος μου παντού... τώρα ; θα ψάχνω για τα ανοιχτα;
- Καμπινγκ στη Ευρώπη είχε παντού... τώρα τι παίζει; το "ελεύθερο" επιτρέπεται και αν ναι πόσο να φοβάμε ή να μην το σκέφτομαι καν (με την κακή την έννοια...);
- Από έγγραφα έχω διαβατήριο, νέα ταυτότητα, καινούρια άδεια κυκλοφορίας, πράσινη κάρτα, και το ροζ τρίπτυχο δίπλωμα... θα χρειαστώ κάτι άλλο;
Μια ιδέα που παίζει στο μυαλό μου είναι να ανέβω από Αθήνα- Σκόπια(1), Σκόπια- Mokra Gora(2-3), Mokra Gora- Δαλματικές ακτές(split?, zadar? κάτι άλλο;...)(4-5), Δαλματικές ακτές- Λιουμπλιάνα(6,7,8), και 9, 10 ,11, 12, 13 διανυκετρεύσεις κάπου σε Ρουμανία- Βουλγαρία κατεβαίνοντας προς Σόφια και Σόφια- Αθήνα τελευταία διαδρομή του οδοιπορικού.
Για όλα αυτά ακούω τις προτάσεις σας και τις συμβουλές σας όλος αυτιά... Είμαι έτοιμος και για εντελώς διαφορετική πορεία- διαδρομή και υπάρχει και πλαν μπι με βουλγαρία Ρουμανία και Τουρκία στα σχέδια μόνο...
Επειδή μάλλον σας κούρασα σταματάω εδώ και αναμένω...ευχαριστρώ έτσι και αλλιώς...![]()
![]()