Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 22

Θέμα: Αράουντ Πήλιον 2010

Δίτροχος Κένταυρος Το avatar του/της Gi_4ce

Αράουντ Πήλιον 2010

Πήλιο.

Το βουνό των Κενταύρων.

Η εξοχική κατοικία των Θεών του Ολύμπου.

Ενα μαγευτικό μέρος που μπορείτε να πάτε οποιαδήποτε απο τις 4 εποχές προτιμάτε και να σας πιάσουν τον κώλο με την ίδια ευκολία...

15άυγουστος. Οσο και να μη θέλω να ταξιδέψω τέτοια μέρα, η τάση φυγής έχει φτάσει στο ζενίθ.

Το μοτοσακό μου με περιμένει πανέτοιμο για να γράψουμε χιλιόμετρα.
    Το φορτώνω και ξεκινάω. To on the road again "παίζει" σε προσωπική εκτέλεση μεσα στο μυαλό μου.

Τα χιλιόμετρα φεύγουν γρήγορα και φτάνω στον Βόλο.
    Απο την πρώτη στιγμή, καταλαβαίνω οτι ο Βόλος (απο τον οποίο έχω καταγωγή) δεν έχει αλλάξει καθόλου!

Πραγματικά είναι αξιοπρόσεχτο το πόσοι αγενείς άνθρωποι μπορούν να βρεθούν μαζεμένοι σε μια πόλη.
    Βεβαια σε αυτό βοηθάει και η εικόνα της πόλης, η οποία φέρνει έντονα στο Κερατσίνι (αλλα στο πολύ πιο βρώμικό του).

Στήνω την σκηνούλα μου στο Camping Sikia. Στάθηκα τυχερός μιας και βρήκα μια απο τις πολύ όμορφες θέσεις που έχει, με μπαλκόνι στον Παγασητικό.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	pic-0597.jpg 
Προβολές:	638 
Μέγεθος:	34,1 KB 
ID:	207607
    ::Τάσος::
    παπιοανταλλακτικά, ζάντα πίσω για άφρικα και ανταλλακτικά απο ΑΧ-1 σε καλές τιμές λέμε...

Ρίχνω μια βουτιά στην παραλία και φεύγω για Μηλιές.
    Αν σας βγάλει ο δρόμος, αξίζει να περάσετε απο τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό και αν ειναι ΣΚ, να κανετε μια βόλτα με το παλιό τρενάκι!
    Αξίζει επίσης να επισκευθείτε την Μαγική Αυλή. Μια καφετέρια που έχει ο Γιάννης, ένας άνθρωπος που δεν άντεξε άλλο το άγχος της Αθήνας, τα μάζεψε, έριξε μαύρη πέτρα πίσω του και έφυγε για Πήλιο.

Εφ'οσον πιούμε το καφεδάκι μας, ακολουθούμε το καλντερίμι για την πλατεία, αράζουμε κατω απο τον τεράστιο πλάτανο και απολαμβάνουμε το τοπικό Μπουμπάρι, παρέα με οτιδήποτε λαδερό της αρεσκείας σας.
    Οι ντόπιοι στα λαδερά δεν παίζονται!

Αν θέλετε να κανετε και καμιά βολτούλα πριν τσιμπήσετε κάτι, ανηφορίστε προς την γραφική πλατεία της Βυζίτσας. Μην ξεχάσετε να καθήσετε για γλυκό στον Ερωδιό! Εδώ τα γλυκά είναι χειροποίητα και οι μερίδες είναι υπέρ του δέοντος χορταστικές!

Για τη συνέχεια, τι καλύτερο απο μια βόλτα σε Αγιο Γεώργιο και Αγιο Βλάσση... Εδώ, το πράσινο γεμίζει το οπτικό σου πεδίο, ενώ η διαδρομή δίπλα απο τον ποταμό (στα εκτροφεία πέστροφας) ειναι μαγευτική, με τα πλατάνια να κρύβουν τον ουρανό και να σου χαρίζουν απλόχερες δορσιστικές δόσεις σκιάς!

http://www.youtube.com/watch?v=TKUYPvbs9oI

Η επόμενη μέρα είχε τον γύρο του ανατολικού Πηλίου! Δρόμοι φιδίσιοι, τριβής γυαλόχαρτου, σε προϊδεάζουν για οδηγικές απολαύσεις! Ειδικά ο δρόμος προς Τσαγκαράδα, θυμίζει ράλλυ Κορσικής με θέα το Αιγαίο!

Λίγο πριν την Τσαγκαράδα, συναντάμε την παραλία του Λαμπινού. Οι ντόπιοι έχουν παρατήσει εκεί παλιές βάρκες, δίχτυα κλπ, σε μια προσπάθεια να δωσουν μια γραφική εικόνα στην παραλία, αλλα το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να μετατρέψουν μια υπέροχη παραλία σε σκουπιδότοπο. Ανεπίτρεπτο, ειδικά απο τη στιγμή που η παραλία πλέον είναι οργανωμένη και λειτουργούν beach bar, ξαπλώστρες κλπ.

Όνομα:	img_8864.jpg 
Προβολές:	620 
Μέγεθος:	84,8 KB 
ID:	207609
    παπιοανταλλακτικά, ζάντα πίσω για άφρικα και ανταλλακτικά απο ΑΧ-1 σε καλές τιμές λέμε...

Αποφασίσαμε να μην καθήσουμε για μπάνιο. Συνεχίζουμε λοιπόν και μετά την Τσαγκαράδα, κάνουμε δεξιά, ακολουθώντας τον δρόμο για τον υπέροχο Μυλοπόταμο!

Όνομα:	p8160259.jpg 
Προβολές:	613 
Μέγεθος:	34,4 KB 
ID:	207610

Στην άκρη της παραλίας, υπάρχει σπηλιά που οδηγεί σε
    μια δευτερη, μικρότερη παραλία

Πολλές ώρες παιχνιδιού με βουτιές απο τον βραχο!

Όνομα:	p8160261.jpg 
Προβολές:	626 
Μέγεθος:	34,0 KB 
ID:	207611

Περνάμε απο Νταμούχαρη, οπου γυρίστηκαν πολλές σκηνές απο το Mama Mia και συνεχίζουμε για Ζαγορά, απ'όπου βάζουμε και βενζίνη. Ο βενζινάς δεν ξεχνάει να μου θυμίσει το πόσο αγενείς είναι οι ντόπιοι, όταν για 5 Ε βενζίνη του δίνω 20αρικο.

Σταματάμε στο Χορευτό για φαγητό. Ο ταβερνιέρης έρχεται να μας πάρει παραγγελία, αφού πρώτα έχει σκυλοβρισει 3 παληκάρια που θέλανε να φάνε μακαρονάδα αντι για ψάρι.
    Παραγγέλνουμε λίγα πράγματα μιας και έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Απογοητευμένος απο την παραγγελία μας, φεύγει νευριασμένος και βιαστικός, προφανώς πηγαίνοντας να ρίξει ενα καλό ξύλο στη γυναίκα του.

Ακολουθόντας άλλον εναν δρόμο-γυαλόχαρτο, ανεβαίνουμε για Χάνια και φτάνουμε σε Πορταριά - Μακρυνίτσα. Δοκιμάζουμε το τοπικό Φυρίκι σε version γλυκό του κουταλιού, δροσιζόμαστε με νερό απο την Πηγή και φεύγουμε για το camping.

Απο το 2008 που είχα πάει με τον φίλο μου τον Νίκο στο Τρίκερι, μου είχαν μείνει καταπληκτικές εικόνες στο μυαλό.

Ετσι λοιπόν, η επόμενη μέρα είχε πρωινό καφεδάκι στο λιμανάκι της Αγίας Κυριακής.
    Προσπερνώντας το Χόρτο και τη Μηλίνα, ο παραλιακός δρόμος αποκαλύπτει μικρούς κολπίσκους με ελαιόφυτες ακτές!
    http://www.youtube.com/watch?v=8eRy2dJqNEo

Όνομα:	tzasteni.jpg 
Προβολές:	624 
Μέγεθος:	60,9 KB 
ID:	207612

Στην επιστροφή, περνάμε και απο την περιοχή του Νότιου Πηλίου προς Κατηγιώργη, το οποίο είναι σκέτη απογοήτευση...

Μια ακόμη παραλία που μου έκανε εντύπωση, είναι τα λεγόμενα, Ποτιστικά.
    Αυτή η παραλία έχει μια ιδιαιτερότητα για την οποία, άλλοι την λατρεύουν, ενω άλλοι τη μισούν. Είναι μια τεράστια αμμουδιά!!!

Όνομα:	potistika_2.jpg 
Προβολές:	617 
Μέγεθος:	91,0 KB 
ID:	207613

Το βραδάκι, αφου έχουμε γυρίσει πλέον όλο το Πήλιο, αποφασίζουμε να βγούμε στον Βόλο.
    Ο Βόλος φημίζεται για τα τσιπουράδικα και τα πεινιρλί του. Αυτά μονο. Εδώ τελειώνει η νυχτερινή ζωή του Βόλου (για να ειμαι ειλικρινής, έχει και κατι καρεκλάδικα κλαμπάκια που ακολουθούν τα χνάρια αυτών που είχε στην ταινία "όλα είναι δρόμος" του Παντελή Βούλγαρη).

Στην προσπάθειά μας να βρούμε κάπως να διασκεδάσουμε, ο δρόμος μας βγάζει στο Καρνάγιο, λίγο μετά την Αγριά. Μαγευτικό Beach bar για να χαλαρώνεις σε lounge ρυθμούς.

Πίσω στο camping λοιπόν... Αύριο ειναι το ταξίδι της επιστροφής...

Για ακόμη μια φορά, τα χιλιόμετρα βγαινουν εύκολα.
    Το μυαλό μου έχει γεμίσει με τόσες όμορφες εικόνες!

Δεν λυπάμαι που φεύγω!
    Γύρισα κάθε χωριό, κάθε παραλία, κάθε καλντερίμι.

Πάμε γι άλλα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald

Απο το 2008 που είχα πάει με τον φίλο μου τον Νίκο στο Τρίκερι, μου είχαν μείνει καταπληκτικές εικόνες στο μυαλό.

Που θα παει ρε....

Θα ξανακατσει......

Ανεξαρτητα απο αυτα που ακουω για τους ντοπιους τα μερη τους ειναι απιστευτα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της transalpblack

Re: Αράουντ Πήλιον 2010

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gi_4ce
    To on the road again "παίζει" σε προσωπική εκτέλεση μεσα στο μυαλό μου.
    Barrabas

Τρομερό τραγούδι

Για όσους δεν ξέρουν...
    http://www.youtube.com/watch?v=5luLh...feature=search
    Όποιος πουκάμισο φορεί που έχει της νύχτας χρώμα ή έχει πόνο στην καρδιά ή άνθρωπο στο χώμα...

Όταν πεθάνω, θέλω να με θάψουν οι φίλοι μου. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε...

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gi_4ce
    Το βραδάκι, αφου έχουμε γυρίσει πλέον όλο το Πήλιο, αποφασίζουμε να βγούμε στον Βόλο.
    Ο Βόλος φημίζεται για τα τσιπουράδικα και τα πεινιρλί του. Αυτά μονο. Εδώ τελειώνει η νυχτερινή ζωή του Βόλου (για να ειμαι ειλικρινής, έχει και κατι καρεκλάδικα κλαμπάκια που ακολουθούν τα χνάρια αυτών που είχε στην ταινία "όλα είναι δρόμος" του Παντελή Βούλγαρη).

Στην προσπάθειά μας να βρούμε κάπως να διασκεδάσουμε, ο δρόμος μας βγάζει στο Καρνάγιο, λίγο μετά την Αγριά. Μαγευτικό Beach bar για να χαλαρώνεις σε lounge ρυθμούς.

Πίσω στο camping λοιπόν... Αύριο ειναι το ταξίδι της επιστροφής...

Για ακόμη μια φορά, τα χιλιόμετρα βγαινουν εύκολα.
    Το μυαλό μου έχει γεμίσει με τόσες όμορφες εικόνες!

Δεν λυπάμαι που φεύγω!
    Γύρισα κάθε χωριό, κάθε παραλία, κάθε καλντερίμι.

Πάμε γι άλλα...

μας εφτιαξες μεσημεριατικα....πολυ ωραιες φωτογραφιες!!!
    Μπραβο παντα τετοια,ως γνησιο Βολιωτακι δεν μπορουσα να μην σχολιασω.....

Η αληθεια ειναι πως λενε για τους Πηλιοριτες οτι ειναι κακοι ανθρωποι,τσιγκουνηδες και κλειστοι (αυτο εχει να κανει με την ιστορια τους...) μην το δενουμε ομως οκ. Ψιλοισχυει βεβαια χεχε...

Καθε χωριο δεν το γυρισες , ειμαι σιγουρη, εχει παρα πολλα ....και φυσικα καποια που ακομα δεν ειναι πολυ γνωστα στο ευρυ κοινο...Ετσι ειναι το Πηλιο,δεν πανε ολοι, γιατι δεν ειναι ευκολα προσβασιμο, θελει αντοχη και περπατημα σε καποιες παραλιες. Αλλα τα εχει ολα. εχει γραφει στο National Geographic οτι ειναι το μοναδικο σημειο στη γη που σε 30 λεπτα εισαι απο το χιονοδρομικο στη θαλασσα. nice ε?

Με ταξιδεψες

Ωραιος φιλε.
    Μενω σην Αγρια λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων εδω και 3 1/2 χρονια.
    Οπως εχεις γραψει ηδη, δεν εχω γνωρισει ανιδιοτελη πηλιορειτη ή βολιωτη, εκτος απο ελαχιστες φωτεινες εξαιρεσεις.Η εκπληξη μου συνεχιστηκε οταν δεν ακουγα καμμια καλη κουβεντα απο τους ντοπιους για τους ντοπιους!
    Τον πρωτο καιρο προβληματιζομουν παρα πολυ, τωρα απολαμβανω την θαλασσα και τα ωραια μερη με τους δικους μου ανθρωπους, χωρις να ασχολουμαι με κανεναν...

@efxxxx:
    Μηπως πρεπει να μαζευομαστε οι μηχανοβιοι του βολου (και προαστιων) για να οργανωθουμε?
    Start doing what's necessary, then what's possible and suddenly doing the impossible. Just start.

Νέο μέλος
    ναι Κωνσταντινε να μαζευτουμε , μονο που , να , δεν μενω πια Βολο ...ανφορτουνατελι χεχεχεχε
    τι να κανουμε , ο Βολος δεν εχει πια δουλειες , εχει πολυ ανεργια

Ανεργία ο Βόλος? Να και κατι που δεν το περιμενα για να ειμαι ειλικρινης...

Εκανα μια βόλτα στην πόλη και έβλεπα να μην εοχυν ξενοικιαστεί τόσα όσο εδω κατω, οπότε υπέθεσα οτι καλά κρατάει η πατρίδα ακόμα...

Μέλος Το avatar του/της FJ
    @Gi_4ce
    Φιλε μου δεν σε γνωριζω, αλλα απο αυτα που γραφεις η Βολο δεν εχεις παει η Κερατσινι. Εχει καμια σχεση η παραλια του Βολου με τους φοινικες και το τεραστιο αλσος καθως και ολο το παρκο μετα την μαρινα του αγ. Κωσταντινου μεχρι τον Αναυρο? Ολοι οι δρομοι εχουν δεντρα. Υπαρχουν ακομα αμετρητες μονοκατοικιες με αυλες ιδιαιτερα απο την Αναληψεως και πανω.
    Εχει βρωμια ο Βολος και που? Στους πεζοδρομους απο το λιμανι μεχρι τα παλια ψαραδικα?
    Τι αλλο να πω, δεν εχω ξενοδοχειο εδω αλλα με αυτα που διαβασα κουφαθηκα, εχω ταξιδεψει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στη ζωη μου και τους πιο αγενεις ανθρωπους τους συναντησα στην Σκιαθο. Ο Βολος ειναι ισως η καλυτερη και σιγουρα η ομορφοτερη πολη της Ελλαδας.

Ειμαι στο Βολο με το μηχανακι απο τις 15 του μηνα η
    και εχω γυρισει τα παντα και παρα πολυ το Πηλιο, πουθενα δεν ,ειδα κακες συμπεριφορες, μπορει να μην ετυχε.
    Τελος αυτη η ομαδοποιηση σιγουρα δειχνει εσφαλμενη κριση η προσωπικη ευθυνη. Οι βολιωτες δεν εχουν σχεση με τους πηλιοριτες και οι πηλιοριτες δεν ειναι στο συνολο τους σκαρτοι.

Νέο μέλος
    πσσσσσσ
    πολυ περαση σημερα ο Βολος ρε παιδι΄μ

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΝΕΟ Vfr απο το 2010..
    από TDM900A στο forum Honda VFR's
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 26/06/2009, 12:08
  2. Yamaha MT-01SP (2010)
    από makis206 στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 15