χμμ δεν μπορω να σου τα πω ολα γιατ δεν τα θυμαμαι ολα, παντως για αρχη μερικα βιβλια για να παρεις μια αποψη ειναι τα 3 βιβλια της ιστοριας του λυκειου, εκει λεει τα βασικα για την ελληνικη ιστορια. Φυσικα δεν αναφερει τιποτα απο μπασταρδισμο και τα λοιπα ΑΜΕΣΑ, αλλα φυσικα αρκετα ευκολα μπορει καποιος να συνδυασει τα στοιχεια ωστε να βγαλει τα συμπερασματα του. Τωρα περα απο αυτα που σιγουρα ολοι εχουμε διαβασει λιγο πολυ, υπαρχουν πολυ καλα βιβλια απο εναν γνωστο γερμανο αρχαιολογο του οποιου το ονομα μου διαφευγει και πρεπει να το ψαξω λιγο. Τα βιβλια του ειναι στα γερμανικα αλλα πρεπει να υπαρχει και μεταφραση. Ο ιδιος υποστηριζει και την θεωρια οτι οι αρχαιοι ελληνες ηταν στην πλειοψηφια τους ομοφυλοφιλοι. Τωρα περα απο αυτα μια αναδρομη της ελληνικης ιστοριας μπορεις να τα βρεις υποθετω και αρκετα ευκολα σε Online λεξικα...Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
Μας δινει λιγο την βιβλιογραφια που τα διαβασες ολα αυτα;
Ετσι για να εχουμε μια αποψη!
Παντως το θεμα δεν ειναι τα ιστορικα στοιχεια, αυτα τα ξερουμε λιγοτερο η περισοτερο ολοι, αν και πολλες φορες σε κομματια η λανθασμενα, αλλα παντως ολο το θεμα ειναι η συνθεση των στοιχειων. Αυτο ειναι μαλιστα και το πιο δυσκολο σημειο γιατι ολη η ελληνικη κοινωνια σε αποτρεπει απο το να συνθεσεις τα στοιχεα. Για παραδειγμα, ας αρχισουμε απο το οικογενειακο μας περιβαλλον και γενικα την κοινωνια μας, που μας επιβαλλει πατριωτισμα εθνικη υπερηφανεια και τα λοιπα και τα λοιπα. Μετα ειναι το σχολειο που σου μαθαινει σε δυσκολα και κακογραμμενα κεφαλαια
που εχουν πολλες πληροφοριες μεσα τις οποιες ομως πρεπει να συγκρατησεις μεχρι το διαγωνισμα και να τις επαναφερεις στο τελος της χρονιας ωστε να της διαγραψεις εντελως οταν τελειωσεις την χρονια. Αυτο φυσικα δεν σε αφηνει να σκεφτεις και να επεξεργαστεις τα δεδομενα γιατι πολυ απλα εχεις τοσα πολλα να συγκρατησεις παπαγαλιστικα ωστε δεν εχεις πια την θεληση την αντοχη η καν την δυνατοτητα να επεξεργαστεις. Ολα αυτα συνθετουν ενα ιδανικο παζλ που σε αποτρεπει εντελως να ασχοληθεις με περαιτερω αναλυση της ιστοριας και απλα να αποδεχτεις μερικα πραγματα που ητανε δεδομενα σε προηγουμενες πιο αμορφωτες γενειες.
Περα απο αυτο, αν τωρα θελεις να ξερεις που τα εμαθα εγω αυτα, εκει θα σε γελασω, ουτε εγω δεν ξερω να σου πω λεπτομερως. Μαλον φταιει αρκετα το οικογενειακο περιβαλλον μου, οι καθηγητες που κατα διαστηματα ειχα και η περιεργεια μου, μαζι με το γεγονος οτι μαρεσει η ιστορια και σιχαινομαι το ελληνικο σχολικο συστημα λογω της ανεγκεφαλης επαναληψης τω λεγομενων ενος βιβλιου, η αλλιως παπαγαλια.
![]()