Στα πολλά κρύα και αν υπάρχει φωτιά επισκέψιμη, βγάζεις κάλτσες, ξεπλένεις με νερό τις βρωμοποδαρίλες και καπάκι ψιλοαντικρυστά στη φωτιά. Απίστευτη εμπειρία και καλό αντίδοτο α)στο κρύο και β)στη μυκητίαση.
![]()
Στα πολλά κρύα και αν υπάρχει φωτιά επισκέψιμη, βγάζεις κάλτσες, ξεπλένεις με νερό τις βρωμοποδαρίλες και καπάκι ψιλοαντικρυστά στη φωτιά. Απίστευτη εμπειρία και καλό αντίδοτο α)στο κρύο και β)στη μυκητίαση.
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
![]()
![]()
πωπω... οσοι το καναμε ειπαμε δε θα το ξανασυζητουσαμε ρε...![]()
Εκείνη η φωτιά στο δασάκι στα βουνά της Χίου είχε σώσει πολλά πόδια που είχαν γίνει πράσινα απ τη χλωρίδα 6 μέρες μέσα στην ίδια κάλτσα...Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
![]()
πωπω... οσοι το καναμε ειπαμε δε θα το ξανασυζητουσαμε ρε...![]()
Ιστορίες για αγρίους...
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Γάντια παραλλαγής από νεοπρέν. Βρίσκεις άνετα στα κυνηγετικά είδη. Έως 20 ευρώ. Εναλλακτικά fleece Pentagon. έως 7 ευρώ.
foul face για το βράδυ σε καμιά σκοπιά. Προτίμησε φλισάκι και όχι μάλλινο. 5 ευρώ
Το καλύτερο όμως είναι φουλάρι Pentagon μακρύ που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν σκούφο και σαν foul face και σαν κασκόλ.
Αρβύλες pentagon ίδιες ακριβώς με αυτές που θα σου δώσουν, μόνο στην εμφάνιση. Έως 50 ευρώ. Μπορεί να χρειαστείς να βάλεις και έχτρα πάτο, διάλεξε έναν καλό, bates κατά προτίμηση (όχι τον ρυθμιζόμενο είναι πολύ ακριβός), για μόνωση απ' το κρύο και άνεση στην ορθοστασία. έως 17 ευρώ. Μοναστηράκι στην Αθήνα και Βαρδάρη στην Θεσσαλονίκη βρίσκεις σίγουρα.
Αρβύλες Magnum, Bates, Matterhorn κτλ μπορεί να μη σε αφήσουν να τις φορέσεις και είναι και ακριβές.
Κάλτσα όχι διπλή. Όσο χοντρή θέλεις, πάντα μάλλινη ποτέ βαμβακερή και όχι διπλή. Αυτές που θα σου δώσουν είναι πολύ καλές. Πάρε άλλα 2 ζευγάρια τις πιο χοντρές μάλλινες που θα βρεις σε κάποια έξοδο από στρατιωτικό πρατήριο. Για τους υποχόνδριους υπάρχουν και καλτσούλες gortex. και κανά δύο ζευγάρια λεπτές για το καλοκαίρι (αλλά μάλλινες) και είσαι κομπλέ.
Ισοθερμικά δεν σου χρειάζονται. Η σκελέα μια χαρά θα κάνει τη δουλειά της και η επένδυση που θα σου δώσουν για το σώμα είναι πολύ καλή, fleece. Με το μάλλινο κολόβιο, χιτώνιο, τζάκετ είσαι κομπλέ πάνω κάτω. Αν θέλεις οπωσδήποτε check
here .
Εναλλακτικά στείλε την αδελφή σου στα marks n' Spencer να σου πάρει.
Αν χρειαστεί να περπατήσεις κτλ σε πολύ κρύο η λύση για να μην παγώσεις μετά είναι..
Ισοθερμικό, φανελάκι πάνω απ' το ισοθερμικό, (πάνω είπα απ' το ισοθερμικό όχι από κάτω) fleece, χιτώνιο και τζάκετ κλειστό μόνο απ' τα κουπμιά για να παίρνει αέρα. (Το super θα ήταν τζακετ gortex αλλά έχει 180.
Κατά τη γνώμη μου, δε χρειάζεται να πάρεις τίποτε. Θα δεις στην πορεία τι σου χρειάζεται και το παίρνεις από στρατιωτικό πρατήριο σε μία έξοδο. Αν πας σε νησί όλα αυτά είναι άχρηστα, μόνο κανένα wind stoper θα σου χρειαστεί και τίποτε άλλο. (Άντε και οι αρβύλες αν δεν έκανες καθόλου enduro ως τώρα)
Α ναι. Και υπομονή.![]()
Και εδώ θα είμαστε να πούμε και καλός πολίτης. Για την ώρα όμως...
Καλή θητεία νιάτο.![]()
Sent from me using a computer.
Και κανένας καλός πάτος για την αρβύλα είναι καλή φάση. Είχα κάτι με μια επίστρωση αλουμινόχαρτου απο κάτω που ήταν μπόμπα. Δεν τους ξαναβρήκα γαμωτο..
Καλή θητεία φίλε![]()
![]()
Υπάρχουν πάτοι που την πρώτη φορά που τους πατάς βγάζουν θερμότητα. Πανάκριβοι και δεν αντέχουν πολύ.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gia
Και κανένας καλός πάτος για την αρβύλα είναι καλή φάση. Είχα κάτι με μια επίστρωση αλουμινόχαρτου απο κάτω που ήταν μπόμπα. Δεν τους ξαναβρήκα γαμωτο..
Καλή θητεία φίλε![]()
![]()
Υπάρχουν μονωτικοί σαν αυτούς που είχες για να μην περνάει το κρύο απ' τον λαστιχένιο πάτο της ελληνικής αρβύλας.
Υπάρχουν πάτοι σιλικόνης.
Υπάρχουν ρυθμιζόμενοι. Για πορεία, ορθοστασία κτλ κτλ.
Το θέμα είναι πως όλα αυτά είναι λίγο ακριβά γαμώτο.
πωπω πολλα πραγματα βλεπω! ευχαριστω για το χρονο σας! Σε οτι αφορα τους πατους εχω φτιαξει ειδικους πατους σε πελματογραφο. Λετε να βάλω 2? Εναν για μονωση και αυτον απο πανω?
λοιπον φιλε ξεχνα τις αρβυλες γιατι θα φας καψωνι πριν ακομα περασεις την πυλη εκτος κ αν μετα τους 9 μηνες που υπηρετουν πλεον εχεις σκοπο να τις φορας και στον περιπατο στην πεντελη:rotflmao: :rotflmao:
ασε που βλεπω να μην τις βγαζεις ουτε στον υπνο σου να μην στις κλεψουν.
καλτσες γαντια σκουφο κ κασκολ ολα χοντρα!! καλους πατους να παρεις γιατι πονανε λιγο οι ατιμες.
κ απαραιτητως μηχανη ξυρισματος εκτος κ αν εισουν σαν εμενα που ξυριζομουν ανα 3ημερο.
αυτα κ καλη θητεια!![]()
![]()
![]()
ΕΕΕΕΕ? ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕ ΤΡΟΧΟΝΟΜΕ!!
ισοθερμικο απο mark's and spencer για τα ποδια εχω και κανει πολυ καλη δουλεια
επισης,εχω εδω και 7 χρονια μποτακι boreal αδιαβροχο.εχω εντυπωσιαστει απο την ανθεκτικοτητα,την μονωση και την αδιαβροχοποιηση του.νομιζω πως βγαζει κατι σε αρβυλο
Δεν μπορεί να φοράει μη προβλεπόμενο άρβυλο. Αυτό που του είπα εγώ είναι ελληνικού τύπου. Ίδιο ακριβώς με αυτά που θα του χορηγηθούν. Καψόνι δεν θα φάει από κανέναν και για κανέναν λόγο. Οι πάτοι που έχεις είναι μια χαρά. Κατά τη γνώμη μου μην πάρεις τίποτα πριν δεις τι πραγματικά χρειάζεσαι. Ότι και να χρειαστείς θα το βρεις ακόμα και στο κψμ της μονάδας σου ή του κέντρου που θα παρουσιαστείς και μάλιστα φθηνότερο απ' ότι θα το βρεις έξω.
+ k απο εμενα!!Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Κατά τη γνώμη μου μην πάρεις τίποτα πριν δεις τι πραγματικά χρειάζεσαι. Ότι και να χρειαστείς θα το βρεις ακόμα και στο κψμ της μονάδας σου ή του κέντρου που θα παρουσιαστείς και μάλιστα φθηνότερο απ' ότι θα το βρεις έξω.![]()
ΕΕΕΕΕ? ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕ ΤΡΟΧΟΝΟΜΕ!!
Ξεθάβω το θέμα για να ρωτήσω κάτι...Ψάχνω μπότες για να φοράω στη μηχανή τώρα το χειμώνα.Μια φίλη μου έβαλε την ιδέα λέγοντάς μου ότι ο αδερφός της(αστυνομικός στη ΔΙ.ΑΣ.) φοράει τις Bates .Θα με καλύψουν αυτά τα άρβυλα ως προς την πρακτικότητα και την αδιαβροχοποίηση;Αξίζουν τα 150+ ευρώ για τα μοντέλα με gore-tex;
Για το δεύτερο.Είμαι σε φάση έρευνας αγοράς υποδημάτων και σκέφτομαι και αυτή τη λύση αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα με καλύψει...
Αμα δεν είσαι σε κάποιο σώμα ή σεκιουριτας ή κυνηγος-ορειβάτης και της θες μόνο για μηχανή ...Πάρε μηχανής. Θα έχεις και προστασίες στον αστράγαλο κτλ κτλ
Λήπει ο Εχετλαίος ...![]()