Δεν τους συμφερει να κανουν κινηση, χανουν, προτημουν να σε ζαλιζουν, οσο οι τοκοι αυξανονται
Δεν τους συμφερει να κανουν κινηση, χανουν, προτημουν να σε ζαλιζουν, οσο οι τοκοι αυξανονται
αν ρωτάς εμένα... πέρα από τα τηλεφωνήματα και μερικές επιστολές του στυλ θα προχωρήσουμε σε κατάσχεση δεν έκαναν τίποτα οι τράπεζες.
Επί ένα χρόνο το κυκλοφορούσα κανονικά, ώσπου το πούλησα πριν από λίγο καιρό. Δεν υπήρχε παρακράτηση κυριότητας γιατί ήταν ένα παλιό μεταχειρισμένο και μάλιστα η αξία του ήταν πάρα πολύ μικρή.
Και μια μηχανή που έχω φρόντισα από την αρχή να την μεταβιβάσω στην κοπέλα μου. Δεν έχω δηλώσει πουθενά την πραγματική μου διεύθυνση, δεν έχω κανέναν λογαριασμό στο όνομα μου και δεν απαντάω στα τηλεφωνήματα τους
Αν θέλουν ας με βάλουν φυλακή, χάρη θα μου κάνουν!!! Αλλά ούτε κι αυτό παίζει γιατί ήδη άρχισαν να αδειάζουν τις φυλακές.
Χωρίς ίχνος και διάθεση αντιπαράθεσης, βάσει της λογικής σου, αν κάποια μέρα κάποιος που έχει σπουδάσει 4 χρόνια, έχει κάνει 2 μεταπτυχιακά και δεν έχει δουλέψει ούτε μισή ώρα και είναι άνεργος παρά τις προσπάθειες για ανεύρεση εργασίας, περάσει κάτω από το σπίτι σου και δει το αμάξι σου και σκεφτεί "κοίτα, αύριο πρέπει να πάω να κάνω μια αίτηση για δουλειά στου διαόλου τη μάνα και δεν έχω ούτε μισό ευρώ στην τσέπη, αυτός για να έχει αυτοκίνητο και να το συντηρεί έχει και λεφτά και δουλειά, ας του το βουτήξω γιατί έχω φτάσει στην έσχατη λύση...θα το δεχόσουν;;;Αρχικά δημιουργήθηκε από gigenis
Όταν έχεις πληρώσει ένα σκασμό λεφτά αλλά το χρέος δεν πέφτει γιατί κάποια στιγμή σου πήγαν στραβά τα πράγματα (υγεία - δουλειά) και δε μπορούσες να πληρώσεις... αλλά κι όταν οι τράπεζες παίρνουν δισεκατομμύρια από το κράτος, δηλαδή πάλι από μένα και σένα... τότε ναι καταφεύγεις στην έσχατη λύση να κρύβεσαι και να λειτουργείς σαν κλέφτης.
Αλλά στην πραγματικότητα είσαι το θήραμα κι όχι το αρπαχτικό!!!
Ή άλλο ενδεχόμενο...εγώ σου χρωστάω λεφτά, μου έτυχε μια στραβή αναποδιά και πνίγομαι, θα γούσταρες να εξαφανιζόμουνα και θα μου τα χάριζες;;; Ειλικρινά πες μου...
Έχουν εξαφανιστεί άνθρωποι που μου χρωστούσαν ή με εξαπάτησαν... όταν κινήθηκα δικαστικά πήρα κοινώς τα @@ μου!!! Οπότε μη ψάχνεις τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο.
Και μη συγκρίνεις έναν άνθρωπο με μια τράπεζα. Δεν χρωστάω σε κανέναν ιδιώτη... άλλοι χρωστάνε σε μένα.
Κι από τη στιγμή που δεν έχω λεφτά τι να πάω να τους δώσω; τα νεφρά μου;
Ειλικρινά όμως ακόμη κι αν βρω μια δουλειά που να μου δίνει έναν μισθό όπου θα μπορώ να πληρώσω τα χρέη στις τράπεζες θα το σκεφτώ πολύ πριν το κάνω!!!
Λες να είναι τυχαίο το νομοσχέδιο που έβγαλαν για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά; Στην ουσία θέλουν να βάλουν στο χέρι και τους μισθούς που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να το κάνουν...
το να χρωστας σε τραπεζα και να βρεις και τροπο να μην τα δωσεις την στιγμη που σε εχει φεσωσει
παρανομα ειναι οχι μονο θεμιτο αλλα και επιβεβλημενο να γινει.
Το ηθικο ειναι το νομιμο με λιγα λογια AUFGEBRACH
Και λιγο λιγο αυτη η ιδεα εξαπλωνεται...
Λες να είναι τυχαίο το νομοσχέδιο που έβγαλαν για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά; Στην ουσία θέλουν να βάλουν στο χέρι και τους μισθούς που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να το κάνουν...
Το εβγαλαν αφου πρωτα κατεσχεσαν οτι υπήρχε ,αδιαφοροντας για πρωτες κατοικιες κτλ κτλ
... Μονα ζυγα δικα τους τα λαμογια των τραπεζων![]()
Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)
"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
[B]το να χρωστας σε τραπεζα και να βρεις και τροπο να μην τα δωσεις την στιγμη που σε εχει φεσωσει
παρανομα ειναι οχι μονο θεμιτο αλλα και επιβεβλημενο να γινει.
Το ηθικο ειναι το νομιμο με λιγα λογια AUFGEBRACH
Και λιγο λιγο αυτη η ιδεα εξαπλωνεται..
Κάτσε τώρα ρε φίλε, αυτά τα "επαναστατικά" ώρες-ώρες δεν τα αντέχω...Γιατί σε έχει φεσώσει παράνομα μια τράπεζα; Όταν παίρνεις δάνειο δεν ξέρεις ότι θα πληρώσεις τόκους; Δηλ παίρνουμε το δάνειο από την τράπεζα γιατί έτσι είναι η νοοτροπία μας, να ζούμε ως χώρα και άτομα στην καθημερινή μας ζωή με δανεικά, παίρνω λοιπόν τα ξένα λεφτά, κάνω τη δουλειά μου, πουλάω μούρη και μετά το παίζω επαναστάτης Ποπολάρος ότι είναι ανήθικος ο δανεισμός από τράπεζα και δεν τα πληρώνω...Εμένα γιατί καμιά τράπεζα δεν με έχει χρεώσει; Ήρθε καμιά τράπεζα να σε πάρει από το αφτί να σε αναγκάσει να πάρεις δάνειο χωρίς να το θες;
Για το δε άλλο το ηθικό είναι νόμιμο...οκ, άμα μεθαύριο κάποιος που δεν έχει λεφτά να πληρώσει το πετρέλαιο για το καλοριφέρ έρθει και σου αδειάσει το τεπόζιτο επειδή κατ΄αυτόν είναι ηθικό και επιβεβλημένο έλα πες μου τα ίδια...
Τα όσα δις έδωσε το κράτος στις τράπεζες θα μπορούσε να τα δώσει σε όσους έχουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα και είναι ένα βήμα πριν τινάξουν τα μυαλά τους στον αέρα... οι οποίοι με την σειρά τους θα τα έδιναν στις τράπεζες για να ξεχρεώσουν... οπότε πάλι στις τράπεζες θα πήγαιναν τα λεφτά.
Όσον αφορά τις τράπεζες... εμένα μου είχε στείλει 4 πιστωτικές κάρτες (η ίδια τράπεζα) με 2.500 όριο η κάθε μία, χωρίς να τις ζητήσω και χωρίς να έχω αντίστοιχο φανερό εισόδημα στο εκκαθαριστικό και έχοντας ήδη κι άλλα χρέη στην ίδια τράπεζα. Κι αν δεν ήμουν στον λαβύρινθο των νοσοκομείων εκείνη την εποχή θα κατέληγαν στα σκουπίδια...
Όταν μετά από 2 χρόνια πήγα στην ίδια τράπεζα να ρυθμίσω τα χρέη μου (κοινώς να τα βάλω σε ένα δάνειο με βάθος χρόνου) μου ζητούσαν ένα κάρο χαρτιά (που δεν μου είχανε ζητήσει όταν μου έστελνα τις κάρτες) και στο τέλος μου το αρνήθηκαν!!!!!
Οι τράπεζες είναι κοράκια!!! κι όσοι σκέφτονται να μπλέξουν μαζί τους καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν!!!
“What is the crime of robbing a bank compared with the crime of founding one.”
Bertolt Brecht
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
παλικάρια, η τράπεζα είναι ένας επενδυτής...
αναλύει την οικονομική σου κατάσταση,
μελετάει και προβλέπει, και αναλόγως επενδύει επάνω σου ή όχι...
είτε είσαι εταιρεία, έιτε νοικοκυριό οι αναλύσεις είναι ίδιες...
όλοι μας κάνουμε επενδύσεις, αν πέσουμε έξω δεν έρχετε το κράτος
να μας πει, αχ κακόμοιρο ατύχησες πόσα έχασες πάρτα...
Έπαιξες και κέρδισες μαγκιά σου, έχασες ας πρόσεχες...
το ίδιο ισχύει και με τις τράπεζες, οι οποίες ουσιαστικά,
και αν πάρουμε τα πράγματα ως έχουν δεν χάνουν ποτέ,
για τον απλούστατο λόγο ότι δεν επενδύουν τα δικά τους χρήματα
αλλά τα δικά μας... και μάλιστα έχουν και ένα τεράστιο περιθώριο
κέρδους χωρίς ουσιαστικά να κάνουν και τίποτα...
πάιρνουν τα χρήματα του Γιωργάκη με 3%
και τα δίνουν στον Κωστάκη με 15% και αν βάλουμε και έξοδα
πανωτόκια και σου ξου μούξου μανταλάκια περνάνε το 20%...
Αυτή την στιγμή, η Ελλάδα βρίσκετε σε οικονομικό μαρασμό
γτ αυτοί οι λεχρίτες πήραν τα χρήματα του Ελληνικού λαού
και τα επένδυσαν σε άλλες οικονομίες οι οποίες δεν τους βγήκαν...
(Αυτά όλα βέβαια στα χαρτιά, στην πραγματικότητα αισχροκερδούν ακόμα και σήμερα...)
Έκλεισαν λοιπόν την στρόφιγκα, και σταμάτησαν να δίνουν ρευστό
στην αγορά με αποτέλεσμα καταναλωτές και έμποροι να μην μπορούν
να κινηθούν...
Όταν καταφέρουν να ξεχρεώσουν μετά κόπων και βασάνων
πάλι θα τους βάλουνε στη σβούρα και πάλι τούμπαλιν...
Αυτή η υπερχρέωση των νοικοκυριών ξεκίνησε επί Σημιτη,
επειδή τότε ήταν και η εποχή που ήρθαν οι μεγάλες εταιρίες
στην Ελλάδα, τότε εδρεώθηκε η ιμιαπασχόληση, και από τότε,
έμεινε ο βασικός μισθός στα 600 ριμαδοευρώ...
Επίσης τότε εδρεώθηκε το Μακεδονικό, τα προβλήματα στη Θράκη, και
πολλά άλλα κατάπτυστα στην Ελληνική ιστορία τα οποία μέσα στο όργιο του υπερκαταναλωτισμού πέρασαν στο ντούκου...
Ο Έλληνας σαν μια ζωή μαλάκας να βρέθηκε με πλαστικά χρήματα
στην τσέπη και μπορούσε να ξοδεύει για χάρη του μεγάλου κεφαλαίου,
διαλύοντας ουσιαστικά την οικονομία των μικρομεσέων...
Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ...
Να ξεκαθαρίσω ότι ούτε έχω ψηφίσει ποτέ, και ούτε πρόκειτε να ψηφίσω, γενικά δεν είμαι κοματικοποιημένος, απλά αυτή είναι η αλήθεια...
Made in Greece...
Δεν σε υποχρεωσε κανεις να παρεις δανειο.Ουτε για αμαξι,ουτε για μηχανη,ουτε για σπιτι αλλα και για οτιδηποτε αλλο.Μονος σου πηγες στην τραπεζα και ειπες "θελω 10,000 ευρω για να παρω μηχανη".
Σου λενε "μαλιστα,αυτοι ειναι οι οροι".
Υπεγραψες.Δε φταιει η τραπεζα,εσυ φταις(δε σε προσβαλλω προσωπικα,στο "εσυ" βαλε οποιον θελεις)
Το ιδιο συμβαινει και με την πιστωτικη καρτα.
Πρεπει σε ολα αυτα,να υπολογιζεις μια ενδεχομενη αναποδια και να μην τα φτανεις στα ορια τους ρισκαρωντας.
Προσωπικα δεν εχω δανειο και εχω χρεωστικη καρτα.Οταν εχω λεφτα ψωνιζω,οταν δεν εχω δεν ψωνιζω.Οι τραπεζες δε λενε ψεματα αλλα εχουν εξυπνα τρικ και σε ξεγελανε(καπως ετσι αρχισε και η κριση στην αμερικη στην αγορα ακινητων,εδιναν δανεια υψηλου ρισκου μακροπροθεσμα αλλα ο κοσμος εβλεπε πως τα πρωτα 2-3 χρονια δεν ειχα να πληρωνουν πολλα τοκακια,μετα απο αυτην την περιοδο ομως ανεβαιναν αποτομα και αδυνατουσε η αποπληρωμη.Επαιρνε η τραπεζα τα σπιτια με τεραστιο χρεος και δεν μπορουσε να τα πουλησει.Τα υπολοιπα τα ξερετε).
Δεν ειναι επιβεβλημενο να "κλεβεις" ειτε τραπεζα λεγεται αυτο, ειτε ιδιωτης.
Γι αυτο και η κριση ειναι πρωτα κοινωνικη και μετα,αναποφευκτα,οικονομικη.Γιατι ολοι θελουν να αγοραζουν με λεφτα που ΘΑ βγαλουν ενω υπαρχουν τοσα ρισκα,απο το να χασεις μια δουλεια μεχρι θεματα υγειας,που κανενας δεν υπολογιζει σοβαρα.
The sickness
A good rider has balance, judgment, and good timing. So does a good lover.
Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ ΑΥΤΟ!!!!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
Δεν σε υποχρεωσε κανεις να παρεις δανειο.Ουτε για αμαξι,ουτε για μηχανη,ουτε για σπιτι αλλα και για οτιδηποτε αλλο.Μονος σου πηγες στην τραπεζα και ειπες "θελω 10,000 ευρω για να παρω μηχανη".
Υπεγραψες.Δε φταιει η τραπεζα,εσυ φταις(δε σε προσβαλλω προσωπικα,στο "εσυ" βαλε οποιον θελεις)
Πρεπει σε ολα αυτα,να υπολογιζεις μια ενδεχομενη αναποδια και να μην τα φτανεις στα ορια τους ρισκαρωντας.
Προσωπικα δεν εχω δανειο και εχω χρεωστικη καρτα.Οταν εχω λεφτα ψωνιζω,οταν δεν εχω δεν ψωνιζω.Οι τραπεζες δε λενε ψεματα αλλα εχουν εξυπνα τρικ και σε ξεγελανε(καπως ετσι αρχισε και η κριση στην αμερικη στην αγορα ακινητων,εδιναν δανεια υψηλου ρισκου μακροπροθεσμα αλλα ο κοσμος εβλεπε πως τα πρωτα 2-3 χρονια δεν ειχα να πληρωνουν πολλα τοκακια,μετα απο αυτην την περιοδο ομως ανεβαιναν αποτομα και αδυνατουσε η αποπληρωμη.Επαιρνε η τραπεζα τα σπιτια με τεραστιο χρεος και δεν μπορουσε να τα πουλησει.Τα υπολοιπα τα ξερετε).
Γι αυτο και η κριση ειναι πρωτα κοινωνικη και μετα,αναποφευκτα,οικονομικη.Γιατι ολοι θελουν να αγοραζουν με λεφτα που ΘΑ βγαλουν ενω υπαρχουν τοσα ρισκα,απο το να χασεις μια δουλεια μεχρι θεματα υγειας,που κανενας δεν υπολογιζει σοβαρα.![]()
![]()
![]()
![]()
@sakis_200sx
Όπως ήδη αναφέρθηκε, θα πας σε άλλη τράπεζα και θα ζητήσεις μεταφορά οφειλών. Τόσες τράπεζες, κάποια θα βρεθεί να δεχτεί. Οι όροι μάλλον δεν θα είναι ευνοικοί και πιθανότατα θα αυξηθεί η συνολική οφειλή αλλά θα πάρεις την κυριότητα του αυτοκινήτου και μετά θα μπορέσεις, αν δεις και δεν βγαίνει, να το πουλήσεις, έστω κοψοχρονιά, να βγάλεις την δύσκολη. Τις προτάσεις για μη πληρωμή και κρύψιμο τις θεωρώ ανόητες και δεν θα βγουν σε καλό μακροπρόθεσμα - μπορεί κάποτε να ξαναχρειαστείς υπηρεσίες από τράπεζα!
Έχε υπόψιν σου ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει μια τράπεζα όταν θα πάει να ζητήσει δάνειο θα είναι να τον ψάξει στον Τειρεσία...οι αναζητήσεις που γίνοντα φαίνονται στην εικόνα του πελάτη στον Τειρεσία...αν μια τράπεζα δει ότι έχουν γίνει πριν από αυτή άλλες 4-5 αναζητήσεις, σου λέει "ώπ, αυτός έχει πάει σε άλλες 4 και του το έχουν κόψει, εμείς γιατί να το δώσουμε, κάτι τρέχει εδώ"...επίσης για να το μεταφέρει σε άλλη τράπεζα θα του ζητήσουν τραπεζική ενημερότητα του δανείου, ο φίλος παραπάνω δεν έχει το δάνειό του ενήμερο...Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο που έχει να κάνει είναι ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση να αφήνει μία το πολύ δύο δόσεις απλήρωτες, αλλά κάθε μήνα να βάζει ένα ποσό, έτσι θα δείξει ότι έχει διάθεση και καλή πίστη, ίσως τότε τους ζητήσουν μόνοι τους ρύθμιση.Αρχικά δημιουργήθηκε από thePrince
@sakis_200sx
Όπως ήδη αναφέρθηκε, θα πας σε άλλη τράπεζα και θα ζητήσεις μεταφορά οφειλών. Τόσες τράπεζες, κάποια θα βρεθεί να δεχτεί. Οι όροι μάλλον δεν θα είναι ευνοικοί και πιθανότατα θα αυξηθεί η συνολική οφειλή αλλά θα πάρεις την κυριότητα του αυτοκινήτου και μετά θα μπορέσεις, αν δεις και δεν βγαίνει, να το πουλήσεις, έστω κοψοχρονιά, να βγάλεις την δύσκολη. Τις προτάσεις για μη πληρωμή και κρύψιμο τις θεωρώ ανόητες και δεν θα βγουν σε καλό μακροπρόθεσμα - μπορεί κάποτε να ξαναχρειαστείς υπηρεσίες από τράπεζα!
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
Γι αυτο και η κριση ειναι πρωτα κοινωνικη και μετα,αναποφευκτα,οικονομικη.Γιατι ολοι θελουν να αγοραζουν με λεφτα που ΘΑ βγαλουν ενω υπαρχουν τοσα ρισκα,απο το να χασεις μια δουλεια μεχρι θεματα υγειας,που κανενας δεν υπολογιζει σοβαρα.
+ σε ολα...
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από gigenis
Τα όσα δις έδωσε το κράτος στις τράπεζες θα μπορούσε να τα δώσει σε όσους έχουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα και είναι ένα βήμα πριν τινάξουν τα μυαλά τους στον αέρα... οι οποίοι με την σειρά τους θα τα έδιναν στις τράπεζες για να ξεχρεώσουν... οπότε πάλι στις τράπεζες θα πήγαιναν τα λεφτά.
Όσον αφορά τις τράπεζες... εμένα μου είχε στείλει 4 πιστωτικές κάρτες (η ίδια τράπεζα) με 2.500 όριο η κάθε μία, χωρίς να τις ζητήσω και χωρίς να έχω αντίστοιχο φανερό εισόδημα στο εκκαθαριστικό και έχοντας ήδη κι άλλα χρέη στην ίδια τράπεζα. Κι αν δεν ήμουν στον λαβύρινθο των νοσοκομείων εκείνη την εποχή θα κατέληγαν στα σκουπίδια...
Όταν μετά από 2 χρόνια πήγα στην ίδια τράπεζα να ρυθμίσω τα χρέη μου (κοινώς να τα βάλω σε ένα δάνειο με βάθος χρόνου) μου ζητούσαν ένα κάρο χαρτιά (που δεν μου είχανε ζητήσει όταν μου έστελνα τις κάρτες) και στο τέλος μου το αρνήθηκαν!!!!!
Οι τράπεζες είναι κοράκια!!! κι όσοι σκέφτονται να μπλέξουν μαζί τους καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν!!!
και γιατι ρε φιλε να δωσει το κρατος σε αυτους που εχουν δανεισθει και ζουσαν με δανεικα τοσο καιρο??
για να τα δωσουν μετα στις τραπεζες, να ξεχρεωσουν και ουτε γατα ουτε ζημια??
και οι αλλοι που δεν δανεισθηκαν τι ειναι? μ@λακες??
προσοχη, δεν ειπα να μην υπαρχει κρατος προνοιας που να βοηθαει τους ανημπορους κλπ...
αλλα οταν καποιοι δανειζονται με σκοπο να ζησουν καλα, ειτε αυτο αφορα αυτοκινητο, ειτε διακοπες, ειτε καλυτερο σπιτι, ειτε καταναλωτικα αγαθα και δεν εχουν υπολογισει ολες τις παραμετρους οπως αρρωστιες, απολυση κλπ...ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ!!
οπως γραφτηκε απο πανω. γι'αυτο εγινε η κριση. κοινωνικα κομπλεξ.
α,γιατι ο γειτονας εχει καινουργιο αμαξι?? να παρουμε και εμεις ενα.
α,γιατι ο ταδε παει μπουζουκια?? να παμε και εμεις..
να παρουμε και ενα διακοποδανειο και παει λεγοντας...
πρεπει ομως να παιρνεις το χειροτερο σεναριο σε αυτα τα πραγματα...
αλλιως, μονο μετρητα.
το πολυ πολυ και να απολυθεις, δεν θα χρωστας. ισα ισα, θα πουλησεις και θα ανταπεξελθεις.
και σε μια αρρωστια, μια απο τα ιδια.
επισης μπορει να εχεις δωσει λαθος διευθυνσεις, τηλεφωνα κλπ...
αλλα το ΑΦΜ σου παραμενει ιδιο. και οταν σφιξουν τα πραγματα η εφορια θα κανει τα μαγικα της και θα βρεθεις...απλα ειναι μεγαλος ο αριθμος αυτων των περιπτωσεων και αργει...(εκτος αν πας να ζησεις σε καμια σπηλια)
![]()