Δε μπορω να φανταστω καλυτερο παραδειγμα!Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
as milisoume jana me paradigmata...
2 kalokairia prin i ethniki kerdise to Euro...
ti tha grapsei i istoria lipon kai pws tha tin diigumaste sta paidia mas?
![]()
Δε μπορω να φανταστω καλυτερο παραδειγμα!Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
as milisoume jana me paradigmata...
2 kalokairia prin i ethniki kerdise to Euro...
ti tha grapsei i istoria lipon kai pws tha tin diigumaste sta paidia mas?
![]()
Κρίμα και σε είχα για μορφωμένο άνθρωπο. :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
pios ine o liakopoulos re pedia giati den ton ksero?:rotflmao:
Δεν έχεις διαβάσει την υπέρτατη προφητεία
Ο ΚΑΙΡΟC ΓΑΡ ΕΓΓΥC ; ή τα ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ
και που ζεις αγαπητέ μου.:a5::rotflmao:
Triple 1050![]()
Βρε που καταντήσαμε
O kanenas να αμφισβητεί την ιστορία της Ελλάδος
Ο πολύφημος να την υπερασπίζεται
Ο ηχητικός να μην μας διαφωτίζει στα τεχνικά και να μασ διαφωτιζει στα ιστορικα σε αψογα greeklish
Ο ραζακιάς με εβραϊκή καταγωγή
Τον Φαλμεράιερ τον λενε χανς, αντί Ιάκωβο φιλλιπο
Οι Αβατον μουσική υπόκρουση ε να μην βάλουμε και λίγο Ζαμπετα
το εικονιδιο ειναι ασχετο αλλα μου αρεσει
Πώς γράφτηκε η διαβόητη πρόζα του Γιώργου Ζαμπέτα "Αποσπάσματα από έρωτες"
Νά τι λέει ο ίδιος ο δημιουργός: Ενα βράδυ έβρεχε πολύ, κατακλυσμό έκανε. Βγαίνω να τραγουδήσω, κάνω μια εισαγωγή και πάω να τραγουδήσω ένα τραγούδι. Εχω ξεχάσει τα λόγια και δεν ξέρω τι να κάνω, τι λένε τώρα, σκέφτομαι, θα ξεφτιλιστώ, θα γίνω ρεζίλι.
Συνέρχομαι όμως, δε χάνω τη ψυχραιμία μου κι αρχίζω να λέω διάφορα με μουσική υπόκρουση. "Χειμώνας βαρύς, κρύο κάργα, κι κείνο το βράδυ το φεγγάρι δε βγήκε, και η βρόχα έπιπτε.....στρέιτ θρου. Κα, κα, κα και τα γέλια από κάτω. Σταματάω και πάω να παίξω ένα κανονικό τραγούδι. Οχι, όχι, φωνάζανε από κάτω, το ίδιο θέλουμε. Καλά λέω. Σκύβω στη Μοσχολιού και της λέω, άκου Βικάκι, για σένα είναι αυτό. Πες το, πες το λέει η Βίκυ. Συνεχίζω να αυτοσχεδιάζω.
"Εκείνη μονάχη της είχε ξαπλώσει στη ντιβανοκασέλα της. Από κάτω να γίνεται ο χαμός, χειροκροτήματα, το σώσε. Αλλά ξεκίναγα να πω, άλλα μου ερχόντουσαν στο στόμα κι εγώ γέλαγα μαζί!
Εβλεπα κι από κάτω κάτι αμερικανοβρισκόμενους κι έβαζα τα στρειτ θρου, ραιτ θρου και γινότανε το σώσε. Ξαναπές το και ξαναπές το γινόταν όλο το βράδυ. Συμπλήρωνα συνέχεια με ότι σκεφτόμουνα, ότι μου ερχόταν στο μυαλό, της στιγμής πράγματα. Ηταν η εποχή που ένας Γερμανός, ο Φριτς, με είχε ειδοποιήσει να του κάνω ένα ντοκιμαντέρ για την Ελλαδα.
Μου έρχεται η εικόνα του Γερμανού του Φριτς σαν αγαπητικού και τόνε βάζω κι αυτόν στο σίριαλ του τραγουδιού. "Αυτή τον αγάπησε τρελά", λέω και κοιτάω τη Μοσχολιού για πω το Μίμη Δομάζο. Η Βίκυ, λέει, πες το, πες το. Και τότε της πετάω το "Τον Γερμανό το Φροτς από το Χασισεμπούργκ που έμενε στην Τσιμπουκοστράσσε".![]()
Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση
οτι ο φαλμεραυρερ λεγοτανε φιλιππος ιακωβος μου ειναι γνωστο αλλα κατι παιζει με το ονομα του, πιστευω το κανονικο του ονομα ειναι Jacob Fillip αλλα αυτοονομαστηκε ο ιδιος Χανς για λογους μαλον προφανεις. Μπορει βεβαια να ειχε συμβει το αναποδο αλλα δεν ειμαι σιγουρος τωρα το πως βαφτιστηκε και ποιο ειναι το νομικο επισημο του ονομα. Τελος παντων αν το κοιταξεις θα δεις οτι υπαρχουν διαφορα κειμενα του που τα υπογραφει με ιακωβος φιλλιπος και αλλα με χανς, δεν ξερω τωρα τι συμβαινει εκει.
Τελος παντων ας μην κολησουμε εκει, θα αναφερω απλα οτι το θεμα ειναι πολυσυζητημενο και στο παρελθον και στο παρον, και δεν ειναι κατι ριζοσπαστικο η καινουργιο, ειναι διαμαχη που υπαρχει 100-150 χρονια τωρα, δηλαδη τοτε που οι ευρωπαιοι καταλαβαν τι γινεται στην συγχρονη ελλαδα. Μπορει ο Φαλμεραυρερ να ειναι απο τους πρωτους που ειχαν αμφισβητησει την συγχρονη ελλαδα δημοσιως αλλα ακολουθησαν πολλοι αλλοι ευρωπαιαιοι και μη που ασχοληθηκαν λιγο με την ιστορια και τον πολιτισμο της αρχαιας και συγχρονης ελλαδος. Πιστευω οτι οποιοσδηποτε ασχοληθει αρκετα με την αρχαια ιστορια και πολιτισμο της ελλαδος και μετα δει την συγχρονη ελλαδα θα καταληξει σε παρομοια συμπερασματα, οποτε δεν ειναι καθολου παραλογο η τυχαιο γεγονος. Ξυπνηστε λιγο ο κοσμος γυρναει και χωρις να το παιρνετε χαμπαρι.
O Captain! my Captain! our fearful trip is done;
The ship has weathered every rack, the prize we sought is won;
The port is near, the bells I hear, the people all exulting,
While follow eyes the steady keel, the vessel grim and daring.
Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Rezeguet
. Ξυπνηστε λιγο ο κοσμος γυρναει και χωρις να το παιρνετε χαμπαρι.![]()
Ρε Rezeguet δεν πας στο Κράσι να πιείς καμμιά ρακί και να αφήσεις την :a31:
Άντε αγόρι μου, έχει καταντήσει ανούσια αυτή η συζήτηση.![]()
Triple 1050![]()
Καποιος σοφος ανθρωπος ειπε καποτε ''να αμφισβητεις τα παντα''Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Δεν το καταλαβαινω το ποστ σου.
Ανερεις τις πηγες.ΟΚ
Ανερεις και την "εξελιγμενη"κριτικη ικανοτητα πανω στην πληροφορια,για να αισθανθει εστω κανεις την ορθοτητα της.
Μετα ανερεις και το επιχειρημα ως λογικο εργαλειο.
Τελικα τι προτεινεις;
Λες"Εχουμε μαθει...."μην γενικευεις ,δεν δεχομαι να με συμπεριλαμβανεις
"...με επιδεξιο παραπλανητικο τροπο..."και εσυ εισαι επιδεξιος,τι παει να πει αυτο;Οτι πρεπει να αμφιβαλ"ουμε" για τα λεγομενα σου;
Τι προτεινεις ως μοντελο φιλαληθη ανθρωπου που να συμφωνει με αυτα που εγραψες;
Τιποτα στο κοσμο δεν ειναι δεδομενο τα παντα ειναι διαφορετικα αποτι φαινονται. Δεν εχουμε ανακαλυψει ακομα τιποτε. Δεν εχουμε δει ουτε ενα κλασμα απο τον κοσμο. Δεν ξερουμε τιποτε.
Καποιος αλλος (?) σοφος ανθρωπος ειπε ''Πραγματικη σοφια ειναι να ξερεις οτι δεν ξερεις τιποτε''
Δεν σου λεω να πιστεψεις τιποτε αποσα ειπα. Ισα ισα σε ΠΡΟΤΡΕΠΩ να τα αμφισβητησεις....εφ'οσων μπορεις. Ομως επισης σε προτρεπω να αμφισβητησεις αυτα που ξερεις, που σου εχουν μαθει, που σου εχουν ταξει ως δεδομενο και σου εχουν επιβαλλει να μην το αμφισβητησεις.
Ακομα και την ορθολογια, ακομα και την κριτικη, ακομα και την ιδια την λογικη που ωθει το μυαλο σου, να αμφισβητησεις, ακομα και τον ιδιο τον εαυτο σου.
Το θεμα ειναι κατα ποσο εισαι ικανος να το κανεις αυτο.
Δεν σου δινω δεδομενα γιατι δεν υπαρχουν δεδομενα, ειναι ολα στο μυαλο μας. Δεν σου δινω στοιχεια γιατι δεν υπαρχει στοιχειο να αποδειξει οτιδηποτε. Το μονο που υπαρχει ειναι το μυαλο σου και το πως θα το χρησημοποιησεις για να δεις τα πραγματα.
![]()
![]()
ego ta protokola ta vlepo ston dromo ke sinxizomeΑρχικά δημιουργήθηκε από m1ke
Κρίμα και σε είχα για μορφωμένο άνθρωπο. :rotflmao:
Δεν έχεις διαβάσει την υπέρτατη προφητεία
Ο ΚΑΙΡΟC ΓΑΡ ΕΓΓΥC ; ή τα ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ
και που ζεις αγαπητέ μου
idika otan plesiononte me poli konta mini ke gialistera ifasmata
ligo eleos den exis megalodiname?
poso na anteksoume pia?
:rotflmao: :rotflmao:
Αφροτζιξ.kata tin nona druna
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
ego ta protokola ta vlepo ston dromo ke sinxizome
idika otan plesiononte me poli konta mini ke gialistera ifasmata
ligo eleos den exis megalodiname?
poso na anteksoume pia?
Το πρόβλημα δεν είναι τα πρωτόκολλα αλλά τα δευτερόκολλα....![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
....afro δοκιμασα με την μαλακια και το γαλα(μαλλον αγαπημενες σου συνηθειες για να τις προτινεις) αλλα εξακολουθεις να εισαι εκνευριστικος , και ευχαριστος οσο η γαστρεντεριτιδα.
ολα αυτα που κατεθεσα και εγραψα δεν ειναι ουτε αποψεις ουτε αφορμες για αντιπαραθεση , ειναι στοιχεια που εχουν προκυψει απο εμπεριστατωμενη ερευνα (οχι δικη μου!!!) ανθρωπων που εχουν ασχοληθει με την μουσικολογια ..... αφορμη για να τα μεταφερω σε post ηταν η αποψη του rezeguet οτι η μουσικη μας προερχεται απο τους Τουρκους.
Αν εχεις αποδειξεις για τα λεγομενα σου , παρακαλω κοινοποιησε τες και σε μας , αυτος ειναι ο τροπος που αποκτιεται γνωση , η αντιπαραθεση ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ και η συγκριση αυτων...αλλιως μαλλον εχεις σχεση με το πουλι σου......(στενη!!)
Για την αρχαιοελληνικη μουσικη -ευχαριστω αλλα ειμαι ενημερος-
απλα σου επισημαινω οτι οι αξιεπενες προσπαθειες που γινονται
απο διαφορους ερευνητες αφορουν την αποκωδικοποιηση και την κατα το δυνατο προσεγγιση του τροπου που παιζαν μουσικη στην αρχαια ελλαδα , δεν αποτελουν δηλαδη 100% αντιπροσωπευτικο δειγμα αρχαιοελληνικης μουσικης αλλα μια εικασια για την αρχαιοελληνικη μουσικη....καθ΄οτι τα διαθεσιμα στοιχεια (μουσικη γραφη - θεωρητικα κειμενα ) ειναι ελαχιστα.
22χρονια ενασχοληση με την μουσικη? καθολου δεν εχει επηρεασει τον τροπο που σκεφτεσαι και εκφραζεσαι?
για την μαλακια και το γαλα σου ειπα στην αρχη δεν δουλευει.....:rotflmao:
α! και το αν με συγχωρεις η οχι μου ειναι παντελως αδιαφορο :ZZZ:
οπως και η υποδειξη (λασκα!!!) του τροπου εκφρασης μου....
Τι Έλληνες και παπαριές τσαμπουνάτε ρε?Ακούστε για να μαθαίνετε
"Στον κόσμο σαν τον Κρητικό δεν είναι άλλη ράτσα
στη χάρη και στη λεβεντιά μα προπαντώς στη φάτσα"
Άντε που παινεύεστε οτί είστε Έλληνες.Ρε η καλυτερότερη ράτσα είναι η ΚΡΗΤΙΚΗ.Επίσης όπως λέμε εδώ στην Κρήτη,σωβινιστής είναι αυτός που νομίζει οτί ο τόπος του είναι πιο ωραίος από την Κρήτη.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Όλσοου,όπως λέμε και στην τοπική διάλεκτο,μήπως πρέπει να αλλάξει ο τίτλος του τόπικ?Ποιοι προβληματισμοί ρε σεις????Αν ότι μαλακία μας κατεβαίνει στο ξερό μας είναι προβληματισμός κι εγώ έχω πολλούς!!!![]()
![]()
Άντε γεια,άντε γεια
Τρώω άρα υπάρχω.Τρώω περισσότερο,υπάρχω περισσότερο.
Αφου γνωριζεις ολα αυτα,τα σωστα,γιατι εν μερει ειναι σωστα θα σου θεσω και εγω δυο ερωτηματα για να δω τελικα τι πουλια πιανεις.Αρχικά δημιουργήθηκε από Rezeguet
Καποιος σοφος ανθρωπος ειπε καποτε ''να αμφισβητεις τα παντα''
Τιποτα στο κοσμο δεν ειναι δεδομενο τα παντα ειναι διαφορετικα αποτι φαινονται. Δεν εχουμε ανακαλυψει ακομα τιποτε. Δεν εχουμε δει ουτε ενα κλασμα απο τον κοσμο. Δεν ξερουμε τιποτε.
Καποιος αλλος (?) σοφος ανθρωπος ειπε ''Πραγματικη σοφια ειναι να ξερεις οτι δεν ξερεις τιποτε''
Δεν σου λεω να πιστεψεις τιποτε αποσα ειπα. Ισα ισα σε ΠΡΟΤΡΕΠΩ να τα αμφισβητησεις....εφ'οσων μπορεις. Ομως επισης σε προτρεπω να αμφισβητησεις αυτα που ξερεις, που σου εχουν μαθει, που σου εχουν ταξει ως δεδομενο και σου εχουν επιβαλλει να μην το αμφισβητησεις.
Ακομα και την ορθολογια, ακομα και την κριτικη, ακομα και την ιδια την λογικη που ωθει το μυαλο σου, να αμφισβητησεις, ακομα και τον ιδιο τον εαυτο σου.
Το θεμα ειναι κατα ποσο εισαι ικανος να το κανεις αυτο.
Δεν σου δινω δεδομενα γιατι δεν υπαρχουν δεδομενα, ειναι ολα στο μυαλο μας. Δεν σου δινω στοιχεια γιατι δεν υπαρχει στοιχειο να αποδειξει οτιδηποτε. Το μονο που υπαρχει ειναι το μυαλο σου και το πως θα το χρησημοποιησεις για να δεις τα πραγματα.
![]()
![]()
1.Τι ειναι αυτο που πρεπει να κατεχει ενας σοφος για να εχει νοημα η σοφια του.Να σου πω οτι το "νοημα εχει 2 και μονο 2 ερμηνιες και αντιστοιχη ειναι η απαντηση.
2.Τι σημβαινει οταν κανεις αμφισβητει την αμφισβιτηση αλλα και το αντιθετο της;
"Αν ο Ρεζεκουετ σημφωνει,δεν συμφωνει οτι συμφωνει.Αν δεν συμφωνει,δεν συμφωνει οτι δεν συμφωνει"
Ποια ειναι η θεση του ρεζεκουετ;
και "θεση" ως προς τι;
Σε παρακαλω μοναχα να προσπαθησεις να απαντησεις στα ερωτηματα μου εστω απο ευγενια.Και να εκτιμησεις την λεπτοτητα μου να μην σου δωσω ουτε μια συμβουλη.![]()
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not
κοιτα θελεις μια δεδομενη απαντηση και στα δυο ερωτηματα. Μια απαντηση που εσυ σκεφτηκες. Δεν δεχεσαι καμια αλλη απαντηση και δεν την θεωρεις σωστη. Αυτο ειναι κατεξοχην λαθος φιλε μου. Το μυαλο σου να ειναι πιο ανοιχτο.Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Αφου γνωριζεις ολα αυτα,τα σωστα,γιατι εν μερει ειναι σωστα θα σου θεσω και εγω δυο ερωτηματα για να δω τελικα τι πουλια πιανεις.
1.Τι ειναι αυτο που πρεπει να κατεχει ενας σοφος για να εχει νοημα η σοφια του.Να σου πω οτι το "νοημα εχει 2 και μονο 2 ερμηνιες και αντιστοιχη ειναι η απαντηση.
2.Τι σημβαινει οταν κανεις αμφισβητει την αμφισβιτηση αλλα και το αντιθετο της;
"Αν ο Ρεζεκουετ σημφωνει,δεν συμφωνει οτι συμφωνει.Αν δεν συμφωνει,δεν συμφωνει οτι δεν συμφωνει"
Ποια ειναι η θεση του ρεζεκουετ;
και "θεση" ως προς τι;
Σε παρακαλω μοναχα να προσπαθησεις να απαντησεις στα ερωτηματα μου εστω απο ευγενια.Και να εκτιμησεις την λεπτοτητα μου να μην σου δωσω ουτε μια συμβουλη.![]()
Τωρα στις απαντησεις σου. Θα ξεκινησω αναποδα
2. Εγω αμφισβητω αυτα που μου εμαθαν, αλλα αμφισβητω και αυτα που λεω. Τα δυο αυτα σε μερικες περιπτωσεις ειναι αντιθετα, δηλαδη αμφισβητω την αμφισβητηση μου, αλλα αυτο θα σημανε οτι θα κατεληγα ξανα σε αυτο που μου εμαθαν, πραγμα ομως που παλι αμφισβητω. Βλεπεις υπαρχει ενας φαυλος κυκλος που δεν ολοκληρωνεται ποτε και δεν καταληγει πουθενα. Αλλα αυτο ειναι και το ζητουμενο φιλε σταυρο. Δεν πρεπει να καταληγεις πουθενα. Αν αυτο σε κανει να νοιωθεις ανασφαλης και δεν σε αφηνει να ζησεις την ζωη σου τοτε δεν μπορεις να αμφισβητησεις τα παντα.
Ελπιζω να επιασες το νοημα οποτε να βρηκες και την απαντηση στο ερωτημα σου...
1. Κοιτα, ολα ειναι σχετικα. Εφοσων πουμε οτι καποιος ειναι σοφος δεν παει να πει οτι ξερει πολλα πραγματα αλλα σημαινει οτι ξερει περισσοτερα απο τους περισσοτερους ανθρωπους που τον χαρακτηριζουν σοφο. Και γενικα δεν λεμε καποιον ''σοφο'' οταν ξερει πολλα πραγματα σε ενα αντικειμενο, λεμε ετσι καποιον που εχει κυριως εμπειρια ζωης (γιαυτο και εχει επικρατησει το οτι οι 'σοφοι' πρεπει να ειναι γεροι) και να ξερει πολλα πραγματα για τη ζωη.
Τωρα στην απαντηση που ηθελες. Οπως λεει το ρητο μονος καποιος σοφος ξερει οτι δεν ξερει τιποτα. Αυτο παλι ειναι παραδοξο γιατι απο τη στιγμη που λεει οτι δεν ξερει τιποτα, λογικα παυει να ειναι σοφος. Αλλα για να το λεει αυτο πρεπει να εχει μαθει πολλα πραγματα ωστε να εχει καταλαβει την υπαρξη απειρων πραγματων τα οποια δεν ξερει και δεν μπορει να μαθει ποτε του. Ετσι εξηγειται το ρητο. Οταν φτασεις στο σημειο να συνειδητοποιησεις το κοσμο γυρω σου, το τι υπαρχει εκει εξω και τα ποσα πραγματα υπαρχουν αλλα δεν μπορεις να τα μαθεις, δεις η και καταλαβεις, τοτε θα εχεις φτασει στο σημειο να εισαι σοφος. Οταν νομιζεις οτι ξερεις πολλα και δεν εχεις τιποτα πια να μαθεις τοτε απεχεις πολυ απο την πραγματικη σοφια.
Σκεψου και αυτο
''Οσο ζω μαθαινω, αλλα και απειρα χρονια να ζησω, ποτε δεν θα τα ξερω ολα''
Αρχικά δημιουργήθηκε από Rezeguet
αχα δηλαδη εσυ τα διαβασες ολα αυτα προσεχτικα και ακολουθησες ολα τα λινκς που εδωσε και τσεκαρες ακριβως ολα τα στοιχεια ωστε να μην μπορεις να τον αμφισβητησεις? Το θεμα φιλε μου ειναι οτι αφενος δεν τα κανεις αυτα και αφετερου επηρεαζεσαι πολυ ευκολα χωρις να το σκεφτεις. Δηλαδη απο που εσυ ξερεις οτι ολα αυτα ειναι αξιοπιστα δεδομενα, και ακομα κι αν ειναι, πώς εσυ ξερεις οτι αποδεικνυουν το ελαχιστο για το αντικειμενο που προσπαθει να αποδειξει?
Και για να αποφευχθουν παρεξηγησεις δεν αναφερομαι ουτε σε σενα προσωπικα ουτε στα συγκεκριμενα δεδομενα του κανενα ουτε στον ιδιο τον κανενα. Ειναι γενικη παρατηρηση και αφορα ολους (και εμενα βεβαιως) ακομα και αυτους που πιστευουν οτι εχουν εξελιγμενη κριτικη ικανοτητα. Απλα το θεμα ειναι οτι εχουμε μαθει να δεχομαστε τα παντα που μας πλασαρουν εφοσων το κανουν με επιδεξιο παραπλανητικο τροπο (και παλι δεν αναφερομαι σε κανενα συγκεκριμενα σε ολους αναφερομαι)
![]()
Συγνωμη για να καταλαβω εισαι κατα των πηγων? Μα οποιοδηποτε βιβλιο ιστοριας διαβασεις στην τελευταια σελιδα αναφερει βιβλιογραφια. Και αυτο δεν ειναι προαιρετικο ειναι υποχρεωτικο . Θα το καταλαβεις οταν αργοτερα θα γραφεις εργασιες στο πανεπιστημιο. Τωρα για το αν τσεκαρει ο καθενας τις πηγες ειναι δικο του προβλημα (και ποσο συνεπεις θελει να ειναι απεναντι στον εαυτο του) . Το θεμα ειναι οτι αν θελω να τσεκαρω να μου δινεις αυτο το δικαιωμα.
Θα ηθελα να σου πω και κατι ποιο γενικο. Ειναι παρηγορο για μενα να βλεπω νεους που τους απασχωλει η ιστορια σε κοντρα με τις τασεις της εποχης. Αλλα μοιραια το νεαρο της ηλικιας σου σε οδηγει σε ατοπηματα. ΠΟλλα απο αυτα που λες εχουν βαση αλλα δεν τα κατεχεις 100% και δεν καταληγεις σε σωστους δρομους. Συνεχισε τη μελετη και ειμαι σιγουρος οτι με τον καιρο θα φτανεις ολο και ποιο κοντα στην αληθεια. Δεν σου κανω τον εξυπνο ουτε πως εγω εχω κατακτησει την αληθεια αλλα λογο ηλικιας ,μελετης και επεγγελματος ισως εχω ενα σκαλη παραπανω.
Τελος μια φιλικη συμβουλη. Μαθε να προστατευεις τον εαυτο σου.![]()
Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.
Εχω γραψει εργασιες και εχω διαβασει βιβλια δεν χρειαζεται να παω στο πανεπιστημιο για να δω μια βιβλιογραφια...Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Συγνωμη για να καταλαβω εισαι κατα των πηγων? Μα οποιοδηποτε βιβλιο ιστοριας διαβασεις στην τελευταια σελιδα αναφερει βιβλιογραφια. Και αυτο δεν ειναι προαιρετικο ειναι υποχρεωτικο . Θα το καταλαβεις οταν αργοτερα θα γραφεις εργασιες στο πανεπιστημιο. Τωρα για το αν τσεκαρει ο καθενας τις πηγες ειναι δικο του προβλημα (και ποσο συνεπεις θελει να ειναι απεναντι στον εαυτο του) . Το θεμα ειναι οτι αν θελω να τσεκαρω να μου δινεις αυτο το δικαιωμα.
Θα ηθελα να σου πω και κατι ποιο γενικο. Ειναι παρηγορο για μενα να βλεπω νεους που τους απασχωλει η ιστορια σε κοντρα με τις τασεις της εποχης. Αλλα μοιραια το νεαρο της ηλικιας σου σε οδηγει σε ατοπηματα. ΠΟλλα απο αυτα που λες εχουν βαση αλλα δεν τα κατεχεις 100% και δεν καταληγεις σε σωστους δρομους. Συνεχισε τη μελετη και ειμαι σιγουρος οτι με τον καιρο θα φτανεις ολο και ποιο κοντα στην αληθεια. Δεν σου κανω τον εξυπνο ουτε πως εγω εχω κατακτησει την αληθεια αλλα λογο ηλικιας ,μελετης και επεγγελματος ισως εχω ενα σκαλη παραπανω.
Τελος μια φιλικη συμβουλη. Μαθε να προστατευεις τον εαυτο σου.![]()
Κατα της βιβλιογραφιας και των πηγω δεν εχω τιποτε. Ειναι θεσμος που εχει επικρατησει λογω ευκολιας στην αναζητηση περισσοτερων πληροφοριων και επιβεβαιωσης των λεγομενων του συγγραφεα, οπως και ακομα βασικοτερα λογου του θεσμου του copyright. Ειναι βολικο, αλλα σιγουρα δεν σου δινει, αυτο καθαυτο, το δικαιωμα να επιβεβαιωσεις τα λεγομενα του συγγραφεα, γιατι το δικαιωμα το εχεις ουτως η αλλως. Απλα σε βοηθαει στην αναζητηση... εχει μεγαλη διαφορα αυτο.
Τωρα για το γενικο που λες, θα συμφωνησω. Οπως ανεφερα και πιο πριν ολα αυτα δεν ειναι 100% σωστα, αλλωστε για να γραψεις τοσα πολλα πραγματα και να ειναι 100% σωστα πρεπει να εισαι πολυ σχετικος με το θεμα, πραγμα που λογω ηλικιας και αλλων ενδιαφεροντων, σιγουρα ΔΕΝ ειμαι. Απλα ξερω οσα χρειαζονται για να βγαλω δικα μου συμπερασματα, χωρις να σημαινει οτι δεν ενδιαφερομαι να μαθω παραπανω πραγματα η οτι ειμαι απολυτα σταθερος στις αποψεις μου. Απλα για να αμφισβητησω μερικα πραγματα χρειαζομαι τα καταλληλα κινητρα και τα εφοδια, που σιγουρα στις 10 μερες και 15 σελιδες αυτου του θεματος ΔΕΝ αποκτησα ουτε στο παραμικρο, χωρις αυτο παλι να σημαινει οτι δεν υπαρχει κανενας να μου τα δωσει η οτι δεν μπορω και μονος μου να αποκτησω κινητρα για την αμφισβητηση των δικων μου λεγομενων.
Τωρα στο οτι εισαι ενα σκαλι παραπανω στις ιστορικες γνωσεις, δεν μπορω να σου απαντησω γιατι αφενος δεν σε ξερω ουτε και τι δουλεια κανεις η τι εμπειριες εχεις, και αφετερου δεν μπορω να δεχτω την διαβαθμιση μιας τετοιας γενικης αλλα ουτε και οποιασδηποτε ειδικης γνωσης.
Αυτα...
Και οσον αφορα την φιλικη σου συμβουλη σε ευχαριστω, αν και δεν καταλαβαινω τα ειδικα σου κινητρα για μια τετοια συμβουλη. (δηλαδη τα κινητρα να το γραψεις σε μενα ειδικα, γιατι η συμβουλη ειναι γενικη και μπορει να δωθει σε ολους αλλα σιγουρα εχεις καποιους ειδικους λογους που στηριζεις σε αυτα που διαβασες εδω για να μου το πεις)
![]()
Ρε μπαγασα λαθευεις.Ειναι το πρωτο πραγμα που σου καταλογιζω.Το χειροτερο ειναι οτι λαθευεις ενω εχεις δικιο.Οταν λες οτι αυτο εχω στο μυαλο μου εχεις ηδη χασει το νοημα,γιατι ενω εσυ λες οτι τα κεφαλια πρεπει να ειναι ανοιχτα,θεωρεις ηδη δεδομενο οτι το δικο μου δεν μπορει να ειναι.Αλλα ενω σου ειπα καποια πραγματα,χωρις στην ουσια να σου πω απολυτως τιποτα,επιτηδες,.. εσυ θεωρησες οτι ενοουσα το Α η το Β.Ξερω πολυ καλα τι εννοω και δεν θα το αφησω να διαρευσει ετσι ευκολα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Rezeguet
κοιτα θελεις μια δεδομενη απαντηση και στα δυο ερωτηματα. Μια απαντηση που εσυ σκεφτηκες. Δεν δεχεσαι καμια αλλη απαντηση και δεν την θεωρεις σωστη. Αυτο ειναι κατεξοχην λαθος φιλε μου. Το μυαλο σου να ειναι πιο ανοιχτο.
Τωρα στις απαντησεις σου. Θα ξεκινησω αναποδα
2. Εγω αμφισβητω αυτα που μου εμαθαν, αλλα αμφισβητω και αυτα που λεω. Τα δυο αυτα σε μερικες περιπτωσεις ειναι αντιθετα, δηλαδη αμφισβητω την αμφισβητηση μου, αλλα αυτο θα σημανε οτι θα κατεληγα ξανα σε αυτο που μου εμαθαν, πραγμα ομως που παλι αμφισβητω. Βλεπεις υπαρχει ενας φαυλος κυκλος που δεν ολοκληρωνεται ποτε και δεν καταληγει πουθενα. Αλλα αυτο ειναι και το ζητουμενο φιλε σταυρο. Δεν πρεπει να καταληγεις πουθενα. Αν αυτο σε κανει να νοιωθεις ανασφαλης και δεν σε αφηνει να ζησεις την ζωη σου τοτε δεν μπορεις να αμφισβητησεις τα παντα.
Ελπιζω να επιασες το νοημα οποτε να βρηκες και την απαντηση στο ερωτημα σου...
1. Κοιτα, ολα ειναι σχετικα. Εφοσων πουμε οτι καποιος ειναι σοφος δεν παει να πει οτι ξερει πολλα πραγματα αλλα σημαινει οτι ξερει περισσοτερα απο τους περισσοτερους ανθρωπους που τον χαρακτηριζουν σοφο. Και γενικα δεν λεμε καποιον ''σοφο'' οταν ξερει πολλα πραγματα σε ενα αντικειμενο, λεμε ετσι καποιον που εχει κυριως εμπειρια ζωης (γιαυτο και εχει επικρατησει το οτι οι 'σοφοι' πρεπει να ειναι γεροι) και να ξερει πολλα πραγματα για τη ζωη.
Τωρα στην απαντηση που ηθελες. Οπως λεει το ρητο μονος καποιος σοφος ξερει οτι δεν ξερει τιποτα. Αυτο παλι ειναι παραδοξο γιατι απο τη στιγμη που λεει οτι δεν ξερει τιποτα, λογικα παυει να ειναι σοφος. Αλλα για να το λεει αυτο πρεπει να εχει μαθει πολλα πραγματα ωστε να εχει καταλαβει την υπαρξη απειρων πραγματων τα οποια δεν ξερει και δεν μπορει να μαθει ποτε του. Ετσι εξηγειται το ρητο. Οταν φτασεις στο σημειο να συνειδητοποιησεις το κοσμο γυρω σου, το τι υπαρχει εκει εξω και τα ποσα πραγματα υπαρχουν αλλα δεν μπορεις να τα μαθεις, δεις η και καταλαβεις, τοτε θα εχεις φτασει στο σημειο να εισαι σοφος. Οταν νομιζεις οτι ξερεις πολλα και δεν εχεις τιποτα πια να μαθεις τοτε απεχεις πολυ απο την πραγματικη σοφια.
Σκεψου και αυτο
''Οσο ζω μαθαινω, αλλα και απειρα χρονια να ζησω, ποτε δεν θα τα ξερω ολα''
2.Λες οτι :"Βλεπεις υπαρχει ενας φαυλος κυκλος που δεν ολοκληρωνεται ποτε και δεν καταληγει πουθενα. Αλλα αυτο ειναι και το ζητουμενο φιλε σταυρο"Stavrogin παρακαλω.
Αυτα που λες ειναι τα προφανη.Μια κατασταση την οποια τυνχανει να απολαμβανω.Υπαρχει ομως και ενα αποτελεσμα.Το γνωριζεις;
1.Το δευτερο τα πηγες καλουτσικα.Το πρωτο ουτε κατα διανεια.Φανταζομαι οτι αναφερεσαι στον σωκρατη.Ενα ειδα οτι τιποτα δεν ειδα,και τριχες κατσαρες.
Ενταξει τα ξερουμε αυτα,παρακατω, δηλαδη εσυ τωρα με αυτο καλυφτικες;
Power o Σωκρατης αλλα κατι ηξερε ο Νιτσε και δεν τον πολυγουσταριζε
Ο Σωκρατης επελεξε να πιει το κονιο και ζητησε να κανουν μια κοτα δωρο στον θεο Ασκληπιο γιατι τον γιατρεψε απο......
Αληθεια ξερεις απο τι τον γιατρεψε ο Ασκληπιος τον Σωκρατη;
.
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not