Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 18

Θέμα: Ελάφονησος Χανίων

Ελάφονησος Χανίων

Είμαστε αραχτοί (ίντα αραχτοί, χυμέεεενοι) μέσα στη λιμνοθάλασσα της Ελαφονήσου, με το ένα χέρι να πασπατεύουμε νωχελικά τη ροζ άμμο και με το άλλο να θωπεύουμε το παραδεισένιο γαλαζοπράσινο κρυστάλλινο χρώμα της θάλασσας ξεχασμένοι από τον χρόνο, τις υποχρεώσεις, την αλήθεια...
    Τα κοπέλια δε χορταίνουνε το αμόλυντο του τοπίου, τρέχουνε πάνω-κάτω σα μέλισσες σε οργιώδη αναζήτηση φρέσκου λουλουδιού!
    Σκάρτα και που το βλέμμα συναντά και κανένα άνθρωπο μισοβυθισμένος και αυτός στη λιμνοθάλασσα, χαμένος σίγουρα και αυτός στη λήθη της στιγμής, είτε μόνος είτε ζευγάρι...Κανείς δε μιλάει, δεν ακούγεται τίποτε! Μα κάπως έτσι πρέπει να είναι όντως ο παράδεισος!
    Και εκεί που ο ίδιος ο θεός, καμαρώνοντας το τέλειο, θα τραβούσε μια ξεγυρισμένη με το δημιούργημά του, το όνειρό μου...σκάει!
    Τσικαμπούμ!
    Μια παρέα γερμανοί νέοι, άντε 25 το πολύ, 3 άνδρες, 2 γυναίκες, όλοι με μια μπύρα στο χέρι.
    Ανέμελοι δείχνουν, αλαλάζοντας, να μη χορταίνουν τη μαγεία που τους αγγαλιάζει!
    Κάθονται κάνα μισάωρο, η σακούλα με τις μπύρες ανοίγει και κλείνει, τα κουτάκια αδειάζουν το περιεχόμενό τους στα νεανικά στομάχια. Παίξαν και καμιά-δυο βουτές, βγάλαν και καμιά 10αριά φωτογραφίες, κάναν τα κουτάκια τις μπύρες ένα μικρό βουναλάκι, το παράτησαν εκεί που κάθονταν και...έφυγαν.
    Τα παίρνει ο ιθαγενής Χανιώτης, τους γυουρουντά με ευγενικές διαθέσεις στην αρχή και στα αγγλικά, με αγριεμένες διαθέσεις μετέπειτα και στα γερμανικά. Αυτοί, παριστάνοντας το...γερμανό, το βάζουν στα πόδια ( !!! ) προς το πάρκινγκ.
    Πάλι καλά που ήταν ιδιέταιρα ευγενείς και άφησαν τη σακούλα ώστε γρήγορα να αποκατασταθεί το ίσιο στο σημείο (δίχως βουναλάκι).
    Αλλά Κάφροι, τελικά, δεν υπάρχουν μονάχα στην Αφρική αλλά πολύ πιο βόρεια...
    ΟΥΓΚ!

Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator

Re: Ελάφονησος Χανίων

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Είμαστε αραχτοί (ίντα αραχτοί, χυμέεεενοι) μέσα στη λιμνοθάλασσα της Ελαφονήσου, με το ένα χέρι να πασπατεύουμε νωχελικά τη ροζ άμμο και με το άλλο να θωπεύουμε το παραδεισένιο γαλαζοπράσινο κρυστάλλινο χρώμα της θάλασσας ξεχασμένοι από τον χρόνο, τις υποχρεώσεις, την αλήθεια...
    Πασπατεύουμε...
    Θωπεύουμε......

...την άμμο!
    Με απογοήτευσες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της foler
    Θα γινω κακος αλλα να ξεκαθαρισω οτι ειμαι και εγω απο αυτους που γουσταρουν αυτους τους παρθενους τοπους να παραμεινουν παρθενοι....ΑΛΛΑ αφου μερικοι τον εχουν κανει επιχειρηση (καντινες-ξαπλωστρες) να φροντισουν αυτοι οι ιδιοι το τελος της ημερας να βρισκει την παραλια πιο καθαρη απο την προηγουμενη! Οταν ενα μερος το μετατρεπεις σε τουριστικο αξιοθεατο με σκοπο τι αλλο? το χρημα, τοτε φροντιζεις να παραμενει καθαρο και ομορφο. Αν μου ελεγες για πριν 10+ χρονια που ολο το ελαφονησι δεν ειχε ουτε μια ξαπλωστρα θα σου απαντουσα διαφορετικα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από foler
    Θα γινω κακος αλλα να ξεκαθαρισω οτι ειμαι και εγω απο αυτους που γουσταρουν αυτους τους παρθενους τοπους να παραμεινουν παρθενοι....ΑΛΛΑ αφου μερικοι τον εχουν κανει επιχειρηση (καντινες-ξαπλωστρες) να φροντισουν αυτοι οι ιδιοι το τελος της ημερας να βρισκει την παραλια πιο καθαρη απο την προηγουμενη! Οταν ενα μερος το μετατρεπεις σε τουριστικο αξιοθεατο με σκοπο τι αλλο? το χρημα, τοτε φροντιζεις να παραμενει καθαρο και ομορφο. Αν μου ελεγες για πριν 10+ χρονια που ολο το ελαφονησι δεν ειχε ουτε μια ξαπλωστρα θα σου απαντουσα διαφορετικα...
    Άδικο δεν έχεις. Όταν πρωτοπήγα Ελαφόνησο δεν υπήρχε ούτε δρόμος να φτάνει παρά εσταματούσε κανείς στη Χρυσοσκαλίτισσα.
    Όμως! Ακράδαντα πιστεύω ότι η αλλαγή γίνεται μονάχα μέσα από εμάς και από εμάς.
    Ενεργός άνθρωπος!
    Ε, όπου μπορούμε...
    Δε με ενδιαφέρει ο καντινιέρης τι μπορεί ή πρέπει να κάνει. Βλέπω όλη τη γη σα σπίτι μου. Και το θέλω καθαρό.
    Ε, όσο γίνεται...

Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VALES

Re: Ελάφονησος Χανίων

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Τα κοπέλια δε χορταίνουνε το αμόλυντο του τοπίου, τρέχουνε πάνω-κάτω σα μέλισσες σε οργιώδη αναζήτηση φρέσκου λουλουδιού!
    Σκάρτα και που το βλέμμα συναντά και κανένα άνθρωπο μισοβυθισμένος και αυτός στη λιμνοθάλασσα, χαμένος σίγουρα και αυτός στη λήθη της στιγμής, είτε μόνος είτε ζευγάρι...Κανείς δε μιλάει, δεν ακούγεται τίποτε! Μα κάπως έτσι πρέπει να είναι όντως ο παράδεισος!
    Και εκεί που ο ίδιος ο θεός, καμαρώνοντας το τέλειο, θα τραβούσε μια ξεγυρισμένη με το δημιούργημά του, το όνειρό μου...σκάει!
    Τσικαμπούμ!
    Μια παρέα γερμανοί νέοι, άντε 25 το πολύ, 3 άνδρες, 2 γυναίκες, όλοι με μια μπύρα στο χέρι.
    Ανέμελοι δείχνουν, αλαλάζοντας, να μη χορταίνουν τη μαγεία που τους αγγαλιάζει!
    Κάθονται κάνα μισάωρο, η σακούλα με τις μπύρες ανοίγει και κλείνει, τα κουτάκια αδειάζουν το περιεχόμενό τους στα νεανικά στομάχια. Παίξαν και καμιά-δυο βουτές, βγάλαν και καμιά 10αριά φωτογραφίες, κάναν τα κουτάκια τις μπύρες ένα μικρό βουναλάκι, το παράτησαν εκεί που κάθονταν και...έφυγαν.
    Τα παίρνει ο ιθαγενής Χανιώτης, τους γυουρουντά με ευγενικές διαθέσεις στην αρχή και στα αγγλικά, με αγριεμένες διαθέσεις μετέπειτα και στα γερμανικά. Αυτοί, παριστάνοντας το...γερμανό, το βάζουν στα πόδια ( !!! ) προς το πάρκινγκ.
    Πάλι καλά που ήταν ιδιέταιρα ευγενείς και άφησαν τη σακούλα ώστε γρήγορα να αποκατασταθεί το ίσιο στο σημείο (δίχως βουναλάκι).
    Αλλά Κάφροι, τελικά, δεν υπάρχουν μονάχα στην Αφρική αλλά πολύ πιο βόρεια...
    ΟΥΓΚ!

Αποκλείεται... οι Γερμανοί δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Οι Γερμανοί είναι πολιτισμένος λαός.

Στην πατρίδα τους όλα είναι πεντακάθαρα όλες τις μέρες του χρόνου.
    Έτσι τους έχουν μάθει από μικρά παιδιά. Από το δημοτικό σχολείο μαθαίνουν πράγματα που εμείς οι απολίτιστοι ίσως να μη τα μάθουμε σε όλη μας τη ζωή.
    Είναι τρόπος ζωής για τους Γερμανούς... στη Γερμανία.
    Με τη μοτοσικλέτα μπορεί να σκοτωθείς είναι αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ζήσεις το χρόνο που σου έχει παραχωρηθεί

Άντε γεια... Blog

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus

Re: Re: Ελάφονησος Χανίων

Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
    Είναι τρόπος ζωής για τους Γερμανούς... στη Γερμανία.
    θα τολμουσε γερμανος στην γερμανια να αφησει τις μπυρες;

αρα;

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86

Re: Re: Re: Ελάφονησος Χανίων

Αρχικά δημιουργήθηκε από virus72

αρα;

Άρα πάμε διακοπές ελλάδα όπου μπορούμε να κάνουμε μλκίες που δεν μπορούμε εδώ (ισχύει και για άγγλους κτλ)
    Give me fuel, Give me fire

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Όταν οι Γερμανοί βλέπουν τους ιθαγενείς στην παραλία να κάνουν τα τσιγαράκια τους και μετά να πετάνε την βρώμικη γόπα τους μεγαλειωδώς στην άμμο,θα ακολουθήσουν τα ήθη και τα έθιμα που επικρατούν στον τόπο που επισκέπτονται.Αχαρακτήριστη η ενέργειά τους και μάλιστα το να το βάλουν στα πόδια αλλά μια ερώτηση: Αποκλείεται στην πανέμορφη παραλία που λες να μην υπήρχαν καπνίζοντες Έλληνες.Υπέπεσε στην αντίληψή σου οι βρωμερές γόπες να μαζεύτηκαν σε καμια σακούλα για να πεταχτούν σε κάδο;;; Την τελευταία φορά που πήγα στην αγαπημένη μου Αμοργό στην παραλία της Αγίας Άννας,πιο πολλές ήταν οι γόπες από αποτσίγαρα παρά τα βότσαλα...Σιχαμάρα...

Re: Re: Re: Ελάφονησος Χανίων

Αρχικά δημιουργήθηκε από virus72
    αρα;

Άρα αυτό που ( έχουν οι Γερμανοί-Άγγλοι- και δεν ξέρω πόσοι λαοί ακόμη, και ) κάποιοι από εμάς αποκαλούν παιδεία, εγώ το λέω φόβο.

Ειρωνικό ήταν όλο το σχόλιό μου.
    Με τη μοτοσικλέτα μπορεί να σκοτωθείς είναι αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ζήσεις το χρόνο που σου έχει παραχωρηθεί

Άντε γεια... Blog

Re: Re: Re: Re: Ελάφονησος Χανίων

Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
    Όταν οι Γερμανοί βλέπουν τους ιθαγενείς στην παραλία να κάνουν τα τσιγαράκια τους και μετά να πετάνε την βρώμικη γόπα τους μεγαλειωδώς στην άμμο,θα ακολουθήσουν τα ήθη και τα έθιμα που επικρατούν στον τόπο που επισκέπτονται.

Ωραίος!!!
    Τότε να πάω με τη γυναίκα μου διακοπές στο Αφγανιστάν. Με το πρώτο κιχ που θα κάνει... φάπες.
    Στο δεύτερο κιχ... λιθοβολισμός. Και όταν με το καλό επιστρέψουμε, όλα μέλι γάλα. Πολιτισμένος και πάλι.

υ.γ. Τότε γιατί αυτοί είναι πολιτισμένοι και οι ιθαγενείς όχι?

Άντε γεια... Blog

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Ωραίος!!!
    Τότε να πάω με τη γυναίκα μου διακοπές στο Αφγανιστάν. Με το πρώτο κιχ που θα κάνει... φάπες.
    Στο δεύτερο κιχ... λιθοβολισμός. Και όταν με το καλό επιστρέψουμε, όλα μέλι γάλα. Πολιτισμένος και πάλι.

υ.γ. Τότε γιατί αυτοί είναι πολιτισμένοι και οι ιθαγενείς όχι?
    Ανέφερα ότι δεν το δικαιολογώ και ήταν αχαρακτήριστη η ενέργειά τους...και βεβαίως δεν είναι δείγμα πολιτισμού.Το είπε και κάποιος παραπάνω,έρχονται στην Ελλάδα που ξέρουν ότι δεν υπάρχουν νόμοι και δεν τηρούνται και κάνουν ό,τι δεν θα έκαναν σε ευνομούμενο κράτος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
    ...έρχονται στην Ελλάδα που ξέρουν ότι δεν υπάρχουν νόμοι και δεν τηρούνται και κάνουν ό,τι δεν θα έκαναν σε ευνομούμενο κράτος.
    Ίσως συμφωνήσεις, όμως, ότι άνθρωπος που συμπεριφέρεται έτσι (αλλιώς στη χώρα του και αλλιώς αλλού) προφανώς δεν έχει πραγματική παιδεία αλλά "κατ επίφασιν" παιδεία.
    Αν είχε παιδεία, ακόμη και στο χειρότερο πολιτισμικά μέρος θα έδειχνε άλλη εικόνα.
    Άρα, ακόμη και στη χώρα του, απλά, προσποιείται τον "πολιτισμένο" επειδή "πρέπει" και επειδή εκεί ελέγχεται.
    Σε κάθε περίπτωση, και ξέχασα να το αναφέρω, στην εν λόγω παραλία αποτσίγαρα δεν είδα. Σε αντίθεση με τους (επίσης) εν λόγω γερμανούς που άφησαν και μερικά άδεια πακέτα δίπλα στις μπύρες.
    Ίσως όντως κάποιος καθαρίζει νωρίς τα πρωινά (θα το ψάξω) αλλά ίσως πάλι, η μαγεία της τοποθεσίας αποτρέπει ακόμη και τον τελευταίο κάφρο γηγενή να συμπεριφέρεται ως είθιστε.

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo

Re: Re: Re: Re: Ελάφονησος Χανίων

Άρα αυτό που ( έχουν οι Γερμανοί-Άγγλοι- και δεν ξέρω πόσοι λαοί ακόμη, και ) κάποιοι από εμάς αποκαλούν παιδεία, εγώ το λέω φόβο.

Good point!

Ποιος σας είπε ότι στη Γερμανία από τήρηση καθαριότητας μέχρι ΚΟΚ και φορολόγηση είναι όλοι σωστοί;
    Πολλοί από αυτούς αν μπορούν να πετάξουν τη γόπα κάτω ή να τρέξουν πάνω από το όριο ή να κλέψουν την εφορία θα το κάνουν! Μόνο που εκεί υπάρχει έλεγχος και πρόστιμο!
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

εχετλαιος εισαι τυχερος που κανεις τα μπανακια σου στην ελαφονησο χανιων.

τι να πουμε εμεις που κανουμε τα μπανακια μας σε κατι καλαμο και ωροπο

μου θυμισες τωρα το 82 που ημουν δεκαχρονο πιτσιρικι και ειχαμε μαζευτει μια παρεα 4 αμαξια για να παμε ελαφονησο. αυτο που θυμαμαι χαρακτηριστικα ηταν οτι ειχαμε 7 κλαταρισμενα λαστιχα για να φτασουμε. πως; απλα με το μπαλωμα της σαμπρελας :rotflmao: :rotflmao: ναι σε αμαξι και μπαλωνανε σαμπρελες οι πατεραδες μας.:rotflmao: :rotflmao:

και φυσικα το παρθενο μερος που δεν ειχε ψυχη

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. 'Λαφονήσι Χανίων
    από Εχετλαίος στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2010, 05:10
  2. Ο εκ των Χανίων και λοιπαί κομπανίαι...
    από Gares' στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 15/01/2010, 14:13
  3. Ελαφονησος
    από strat στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 04/06/2009, 10:04
  4. Ελαφονησος
    από staffaki στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 53
    Τελευταίο μήνυμα: 18/06/2008, 11:48
  5. Ελαφόνησος Σεπτέμβριος 06