Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 90

Θέμα: ΝΤΡΟΠΗ!!!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Μια χαρά διατηρείται το βιβλίο αρκεί αυτός που θα το έχει να μην ζωγραφίζει, να μην το πετάει απο εδώ και απο κεί , να μην έχει την σελιδα εισαγωγής και στοιχείων ευρετηρίου σαν σημειωματάριο κτλ. Σίγουρα οχι για 3 συνεχόμενα έτη... αλλά για 2 μια χαρά βγαίνει.

Όπως είπα, το ίδιο σύστημα εδώ και χρόνια ισχύει σε άλλες χώρες.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Re: ΝΤΡΟΠΗ!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από CHRISTOF
    ΝΤΡΟΠΗ!!!
    Ποιός την έχασε για να τηνε βρούνε αυτοί, δικέ μου;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    41€ της τριτης δημοτικου, δωρεαν παιδεια!
    δεν υπαρχει δωρεαν παιδια....κ δεν θυμαμε να υπηρχε .....

πες μου αν ξερεις εστω κ εναν ανθρωπο που μπηκε στη τριτοβαθμια χωρις να πληρωσει φροντηστηρια...

σ'αυτη τη χωρα τα δωρεαν κοστιζουν πολυ ακριβα,
    μαζι κ η "δωρεαν" υγεια
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    έπρεπε να έρθει η κρίση για να καταλάβουμε ότι επιμένουμε σε κάτι που είναι ουσιαστικά νεκρό...
    Τι χρησιμότητα πια μπορούν να έχουν στον 21ο αιώνα το σχολικό βιβλίο και ο μαυροπίνακας ?

Δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος να υπάρχουν (με όλα τα έξοδα και τα παρεμφερή οικολογικά που αυτό συνεπάγεται) βιβλία

Όλα πλεον τα σπίτια διαθέτουν τουλάχιστον έναν ηλ. υπολογιστή και μια σύνδεση στο ίντερνετ. Τα ελάχιστα που δεν διαθέτουν είναι μια ευκαιρία να βάλουν.
    Κάλλιστα τα βιβλία μπορούν να γίνουν download για την μελέτη στο σπίτι (που και αυτό αναχρονιστικό τρόπος διδασκαλίας είναι αλλά τέλος πάντων...) και στο σχολείο η παράδοση να γίνεται μέσω διαδραστικών ή απλών προβολέων με πανί, ή ακόμα και με τηλεοράσεις-μόνιτορ. Και σας πληροφορώότι αρκετά σχολεία διαθέτουν τον περισσότερο εξοπλισμό. Απλά σαπίζει σε αποθήκες επειδή το Υπουργείο ποτέ δεν το είδε σαν μεταρύθμιση (αγορές για τις μίζες γινόντουσαν), και οι Ελληνες δασκάλοι-καθηγητές δεν θέλουν να ξεβολευτούν, να μάθουν κάτι καινούργιο και κυρίως δεν θέλουν να πάει μπροστά το θέμα μην χάσουν τα μαύρα εξτραδάκια από τα φροντιστήρια...

Εδώ ολοι οι μαθητές είναι κολημένοι 10+ ώρες την μέρα στα facebook και στα twitter και στα msn. Καιρός λοιπόν να αρχίζουν να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους και για πιο δημιουργικά πράγματα

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    έπρεπε να έρθει η κρίση για να καταλάβουμε ότι επιμένουμε σε κάτι που είναι ουσιαστικά νεκρό...
    Τι χρησιμότητα πια μπορούν να έχουν στον 21ο αιώνα το σχολικό βιβλίο και ο μαυροπίνακας ?

Δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος να υπάρχουν (με όλα τα έξοδα και τα παρεμφερή οικολογικά που αυτό συνεπάγεται) βιβλία

Όλα πλεον τα σπίτια διαθέτουν τουλάχιστον έναν ηλ. υπολογιστή και μια σύνδεση στο ίντερνετ. Τα ελάχιστα που δεν διαθέτουν είναι μια ευκαιρία να βάλουν.
    Κάλλιστα τα βιβλία μπορούν να γίνουν download για την μελέτη στο σπίτι (που και αυτό αναχρονιστικό τρόπος διδασκαλίας είναι αλλά τέλος πάντων...) και στο σχολείο η παράδοση να γίνεται μέσω διαδραστικών ή απλών προβολέων με πανί, ή ακόμα και με τηλεοράσεις-μόνιτορ. Και σας πληροφορώότι αρκετά σχολεία διαθέτουν τον περισσότερο εξοπλισμό. Απλά σαπίζει σε αποθήκες επειδή το Υπουργείο ποτέ δεν το είδε σαν μεταρύθμιση (αγορές για τις μίζες γινόντουσαν), και οι Ελληνες δασκάλοι-καθηγητές δεν θέλουν να ξεβολευτούν, να μάθουν κάτι καινούργιο και κυρίως δεν θέλουν να πάει μπροστά το θέμα μην χάσουν τα μαύρα εξτραδάκια από τα φροντιστήρια...

Εδώ ολοι οι μαθητές είναι κολημένοι 10+ ώρες την μέρα στα facebook και στα twitter και στα msn. Καιρός λοιπόν να αρχίζουν να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους και για πιο δημιουργικά πράγματα
    Τώρα να πω ότι έχεις άδικο; Μα δεν έχεις!
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

ολοι μας χρησιμοποιουμε το ΗΥ κ το νετ με τις ωρες....
    για πειτε ποιος εχει διαβασει λογοτεχνικο βιβλιο σε οθονη????
    κακα τα ψεματα ειναι δυσκολο να διαβαζεις σε υπολογιστη...

κ αν υποθεσουμε οκ μια χα διαβαζεις σε ΗΥ, αν μια οικογενια εχει 3+ παιδια θα πρεπει να εχει κ τους αναλογους ΥΗ ή θα παει το φδιαβασμα με δελτιο?

δε νομιζω πως ειναι λυση τα e-books

+1000 ομως στην επαναχρησιμοποιηση απο τους επομενους μαθητες,
    κ αποκτα ενα αισθημα υπευθηνοτητας κ σεβασμου ο νεαρος μαθητης...

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    ΗΛΙΑΣΚΤΜ...ρίξτα στο φιλότιμο. Πίστεψε με τα παιδιά είναι όλα φιλότιμα. Αν πείς οτι πρέπει να το κρατήσουν καθαρό και σωστά διατηρημένο έτσι ώστε του χρόνου ενα παιδάκι που δεν θα έχει τρόπο να το προμηθευτεί, θα πάρει το δικό τους και θα τα ευχαριστεί για αυτό.. ... να είσαι σίγουρος οτι θα το κρατήσουν καλύτερα και απο καθαρό.

Στο δικό μου παιδί έπιασε πέρισυ...
    Γενικα μιλαω αναφερομαι σε ολους μας και οχι μονο σε εμενα.Συμφωνω οτι αν τα προβληματισεις λιγο στο θεμα και θιξεις το φιλοτιμο θα το πραξουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
    ολοι μας χρησιμοποιουμε το ΗΥ κ το νετ με τις ωρες....
    για πειτε ποιος εχει διαβασει λογοτεχνικο βιβλιο σε οθονη????

κ αν υποθεσουμε οκ μια χα διαβαζεις σε ΗΥ, αν μια οικογενια εχει 3+ παιδια θα πρεπει να εχει κ τους αναλογους ΥΗ ή θα παει το φδιαβασμα με δελτιο?

δε νομιζω πως ειναι λυση τα e-books
    Δεν εννοώ να διαβάζεις στον υπολογιστή τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ βιβλία...Αυτό πιθανόν στην χώρα μας να είναι μόνο το πρώτο στάδιο λόγω οικονΟμικής αδυναμίας εκτύπωσης.
    Ίσα - ίσα που λέω το αντίθετο... Πλέον αφού η τεχνολογία το επιτρέπει ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ξαναγραφτούν-επανασχεδιαστούν τα βιβλία από την αρχή με βασικό σκεπτικό την μελέτη στον υπολογιστή.
    Θα μπορούν να είναι πιο περιεκτικά, διασκεδαστικά, και πρακτικά.
    Κάλλιστα μπορούν να ενσωματώνουν λινκ με flashάκια, video, animation και πόσα άλλα κόλπα που θα τα κάνουν πιο φιλικά στον μαθητή, λιγότερο αποκρουστικά, περισσότερο μαθησιακά....
    Δεν είναι η ίδια λογική με το να διαβάζεις λογοτεχνικό βιβλίο...

όσο αυτό για την οικογένεια με πολλά παιδιά ....Πέραν το ότι πολλά σπίτια διαθέτουν πάνω από έναν υπολογιστή, εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανένα παιδί Γυμνασίου-Λυκείου που δεν έχει πλέον το φορητό του-απλά δεν το χρησιμοποιεί για τα μαθήματα...Και φυσικά πάντα μπορείς να εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα όπως το περσινό με τα δωρεάν netbook...

Μέλος Το avatar του/της CHRISTOF
    Πρώτον θα ήθελα να συμφωνήσω με τον φίλο παραπάνω, ότι είναι δείγμα έλλειψης πολιτισμού το κάψιμο των βιβλίων στο τέλος της χρονιάς.
    Βεβαίως και να χρησιμοποιηθούν τα μεταχειρισμένα βιβλία και δύο και τρεις και τέσσερις χρονιές. Όχι μόνο δεν διαφωνώ, αλλά με αυτόν τον τρόπο διδάσκουμε στα παιδιά μας σεβασμό και υπευθυνότητα. Και εδώ συμφωνώ και με τον άλλο φίλο, ότι τα παιδιά μας βεβαίως και διαθέτουν φιλότιμο.
    Αυτό όμως θα πρέπει να εφαρμοστεί ως ένα οργανωμένο μέτρο μέσα στα πλαίσια και τους κανονισμούς του τρόπου διαπαιδαγώγησης ενός κράτους.
    Και μην μου πει κανείς ότι το έκαναν για να διδάξουν σεβασμό.
    Βεβαίως και τα βιβλία πωλούνται στα βιβλιοπωλεία. Τα αγόρασα ήδη. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα. Το θέμα είναι τί μου δίνει αυτό το κράτος στη στιγμή που μου τα χρεώνει μέσα από τους φόρους.
    Σε κάθε άλλη περίπτωση, όπου όλα αυτά θα ήταν ξεκαθαρισμένα, δεν θα είχα πρόβλημα.
    Αυτό όμως είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ.
    Ευτυχία δεν είναι να κάνεις αυτό που θέλεις, αλλά να μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις

Καμμένο μέλος Το avatar του/της ERRIKA
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    δεν διαφωνώ.. για αυτό λέω πως τα βιβλία πρέπει να χρεώνονται.. για να πονάει η τσέπη των ηλίθιων ύστερα μιας και μόνο έτσι καταλαβαίνουν.
    +650
    Dura lex, sed lex.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Κάθε νέα σχολική χρονιά είναι χαρά μου να κάθομαι με τα παιδιά μου και να ντύνουμε τα βιβλία με διάφανο αυτοκόλλητο. Το έκανα από μαθητής, το έμαθα στη μεγάλη 18 χρονών σήμερα, τα ακολουθεί και η μικρή 7 χρονών. Μάλιστα έχω κόλπα για τη σωστή τοποθέτηση της ζελατίνας, έτσι που το εξώφυλλο δεν ζαρώνει αλλά και δεν μένει μόνιμα ανοιχτό.

Τα βιβλία των τάξεων του δημοτικού είναι άχρηστα για μεγαλύτερα παιδιά πέραν της συναισθηματικής αξίας που μπορεί να έχουν, οπότε δεν βλέπω πουθενά κακό στα να ξαναχρησιμοποιηθούν. Με τα βιβλία της μικρής μου βολεύτηκε μια χαρά γειτονόπουλο. Και τα βιβλία παραδόθηκαν στον επόμενο καθαρισμένα με σβησμένες όλες τις απαντήσεις (τα πιτσιρίκια γράφουν με μολύβι).

Τώρα για την κατάντια της παιδείας στην Ελλάδα θα συμφωνήσω αφού πω ότι δεν είναι μόνον η παιδεία που παραπαίει, όλα γύρω μας παραπαίουν.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Μέλος Το avatar του/της CHRISTOF
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
    Κάθε νέα σχολική χρονιά είναι χαρά μου να κάθομαι με τα παιδιά μου και να ντύνουμε τα βιβλία με διάφανο αυτοκόλλητο. Το έκανα από μαθητής, το έμαθα στη μεγάλη 18 χρονών σήμερα, τα ακολουθεί και η μικρή 7 χρονών. Μάλιστα έχω κόλπα για τη σωστή τοποθέτηση της ζελατίνας, έτσι που το εξώφυλλο δεν ζαρώνει αλλά και δεν μένει μόνιμα ανοιχτό.

Τα βιβλία των τάξεων του δημοτικού είναι άχρηστα για μεγαλύτερα παιδιά πέραν της συναισθηματικής αξίας που μπορεί να έχουν, οπότε δεν βλέπω πουθενά κακό στα να ξαναχρησιμοποιηθούν. Με τα βιβλία της μικρής μου βολεύτηκε μια χαρά γειτονόπουλο. Και τα βιβλία παραδόθηκαν στον επόμενο καθαρισμένα με σβησμένες όλες τις απαντήσεις (τα πιτσιρίκια γράφουν με μολύβι).

Τώρα για την κατάντια της παιδείας στην Ελλάδα θα συμφωνήσω αφού πω ότι δεν είναι μόνον η παιδεία που παραπαίει, όλα γύρω μας παραπαίουν.
    Ευτυχία δεν είναι να κάνεις αυτό που θέλεις, αλλά να μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις

Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid

Πάντως εγώ στις διακοπές μια χαρά τα διάβασα τα δυο βιβλιαράκια μου στο άη φον.

Και δε κουβάλαγα και 45 κιλά χαρτί. Και δεν σκίζονταν οι σελίδες στη παραλία. Και δεν ήταν και βίπερ.

Και στη δουλειά, έχουμε καταργήσει όλες τις εκτυπώσεις φαξ. Και όλα τα έγγραφα, ακόμα
    και όταν μας έρχονται σε χαρτί, σκανάρονται και αρχειοθετούνται σε φακέλους.

Εκτός, φυσικά, από τα της εφορίας (βλ. δελτία αποστολής κλπ).

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    ...........
    που δουλευεις?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Κατ αρχήν το διάβασμα από κομπιούτερ είναι πολύ πιο αργό απ ότι στο βιβλίο.
    Άρα δεν είναι μαγκιά το λαπ τοπ. (μόνο του, έτσι?)

Ύστερα στο εξωτερικό έχουν πράγματι μεταχειρισμένα βιβλία, που όμως όλοι ξέρουν, ότι μια και θα χρησιμοποιηθούν και από άλλους πρέπει να μένουν καθαρά.

Αφήνω στο τέλος το καλλίτερο

ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΝΕ ΡΕ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΟ-ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ
    Εγώ μαζί με τα παιδιά !
    Από τη μια τους μαθαίνουν να είναι καλοί καγαθοί και από την άλλοι βιώνουν το πουταναριό τα νταβατζιλίκια και όλα τα σχετικά δίπλα τους στη κοινωνία.
    Τα βιβλία καίγονται γιατί τα παιδιά απεχθάνονται το σχολείο και τον κόσμο που τους ετοιμάσαμε εμείς οι μεγάλοι.
    Γιατί τα παιδιά λογική, ακόμα έχουν.
    Εμπειρία δεν έχουν, να κάνουν το άσπρο μαύρο !
    Από μένα ?
    Στο διάβολο λεχρίτες των υπουργείων κι εσείς και τα βιβλία σας και τα θρησκευτικά που διδάσκεται για ιστορία
    ΧΑΜΕΝΟΙ !
    Τα παιδιά έχουν πάντα δίκιο !!!!
    ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΓΩ !

(δεν προσβάλω κανένα από τους συζητητές εδώ μιλάω μόνο για το κράτος)

Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 88
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2007, 22:36
  2. Milame....ΝΤΡΟΠΗ
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2005, 21:23
  3. Ντροπή και αίσχος
    από kostasfazer στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2005, 12:55