Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 90

Θέμα: ΝΤΡΟΠΗ!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS

Ακόμα θυμάμαι τι μλκες ήταν όλοι αυτοί στο κ…λύκειο που πήγα, ένα δυο καλοί κι άλλοι όλοι τούβλα…
    Θυμάμαι και το φυσικό που έμπαινε στη τάξη κι έλεγε, μισό λεπτό να διαβάσω το μάθημα να σας το πω να φύγετε…

Άη σιχτίρ βραδιάτικο τα θυμήθηκα και σπάστηκα !

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT

Re: ΝΤΡΟΠΗ!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από CHRISTOF
    Ξεκίνησε η νεα χρονιά λοιπόν, με το καλό για όσους από εμάς έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας.
    Να τα χαιρόμαστε λοιπόν και καλή πρόοδο σε όλους και όλες.
    Αυτά είναι τα καλά νεα καθώς αποτελούν - αν μη τι άλλο - ειλικρινείς ευχές για τους ανθρώπους που θα πάρουν στα χέρια τους την αυριανή Ελλάδα ή τέλος πάντων ότι έχει απομείνει από αυτήν.
    Στον χαιρετισμό, ο Διευθυντής αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, ενημέρωσε γονείς και μαθητές ότι θα δοθούν μόνο δύο βιβλία και αυτά με αλφαβητική σειρά
    Χαρά λοιπόν ο γιός μου που δεν έφτασαν μέχρι το επώνυμό του ( δεν περιμένω να το μεταφράσει το παιδί αυτό ως ΚΑΤΑΝΤΙΑ και ΞΕΦΤΙΛΑ, δίκιο έχει ).

Βιβλία με αλφαβητική σειρά...μου θυμίζει ατάκα από ισοβίτη του Αρκά:
    -Για τις εορτές των Χριστουγέννων θα μοιρασθούν δέματα στους κρατούμενους από εκπρόσωπους φιλανθρωπικής οργάνωσης...Επειδή τα δέματα δεν επαρκούν για όλους,θα τηρηθεί προτεραιότητα με απόλυτη αλφαβητική σειρά
    -Τα έχω χεσμένα τα δέματά σας!!!
    -Σκασμός Ωραιόπουλε!

Ως μαθητής ακόμα,δεν μπορώ να διαβάζω στον υπολογιστή.Απλά και μόνο το ότι έχω ένα κλίκ μακριά μου το Ίντερνετ με βάζει σε πειρασμό.Και ούτε εθισμένος είμαι ούτε τίποτα,γενικά στην τάξη μου όποιος έχει μια παραπάνω απο τυπική γνωριμία με τους Η/Υ τα ίδια παθαίνει.Άλλος μου έλεγε ότι πήγε να διαβάσει και κατέληξε να παίζει Call of Duty! Οκ,μικροπρόβλημα είναι,μάλλον απλά πρέπει να συνηθίσω!

Εγώ θέλω να σταθώ στις τελετουργίες των μαθητών στο τέλος της χρονιάς.Υπάρχουν περιγραφές για τα αθηναικά έθιμα της παράδοσης των βιβλίων στην πυρά την εποχή των σύγχρονων Μεγάλων εν αστυ Διονυσίων (βλ.επίσκεψη στα κολόμπαρα μετά τις εξετάσεις).Εμείς πάντως στην Αχαική Ηγεμονία συνηθίζουμε να τα πετάμε στη θάλασσα,κατα προτίμηση πριν την κατανάλωση ενός είδους νερωμενου κρασιού(βλ.Baccardi Breezer).:wacko:

Σοβαρά τώρα! Εγώ βλέπω να κάνουν τις τελετουργίες αυτές κυρίως άτομα που δεν τα ανοίξαν ποτέ τα ρημάδια.Πως γίνεται να μισείς κάτι που τόσο λίγο το ξέρεις?Αλλα και όσοι ξέρουν τα βιβλία,είναι απαράδεκτο να απαξιώνουν έτσι το σύμβολο της δωρεάν παιδείας ή ο,τι εχει μείνει απο αυτή τουλάχιστον.Όταν βεβαια στο μαθημα της ιστοριας μιλαμε για το ποσο παλεψαν οι λαοι για δωρεαν παιδεια,οι περισσοτεροι ξυνουν το αυτι τους ή προσπαθούν να θυμηθούν τι έφαγαν χτες το μεσημέρι.Τώρα σε πολλόυς κακοφάνηκε που δε θα έχουν βιβλία.Λογικό,τι θα ρίξουν στη θάλασσα στο τέλος της χρονιάς?Μήπως να πέσουν οι ίδιοι στο νερό μπάς και ξυπνήσουν?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Θαυμάσια η ανακύκλωση, θαυμάσια και τα σχολεία των 20 μαθητών που υπάρχουν τώρα ,θαυμάσια και οι ασκήσεις σε φωτοτυπίες που παίρνει ο γιός μου, έχουν και υπολογιστές στο Δημοτικό, αλλά όταν το κόστος των βιβλίων είναι ελάχιστο και το μόνο κόλλημα είναι η παροιμιώδης ανικανότητα του κράτους να εκτελέσει μια απλή διαδικασία προμήθειας τότε είναι πραγματικά να ρίχνεις σφαλιάρες.
    Η υπουργός ήταν και εκπρόσωπος μας στην Ευρώπη.
    Συγχαρητήρια.

Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
    που δουλευεις?
    Στον ιδιωτικό τομέα, κάπου που ακόμα παράγουμε και κάνουμε και εξαγωγές.

Α! Στην Ελλάδα είναι αυτό. Υπάρχουν και τέτοιοι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
    ....
    ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΝΕ ΡΕ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΟ-ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ
    Εγώ μαζί με τα παιδιά !
    Από τη μια τους μαθαίνουν να είναι καλοί καγαθοί και από την άλλοι βιώνουν το πουταναριό τα νταβατζιλίκια και όλα τα σχετικά δίπλα τους στη κοινωνία.
    Τα βιβλία καίγονται γιατί τα παιδιά απεχθάνονται το σχολείο και τον κόσμο που τους ετοιμάσαμε εμείς οι μεγάλοι.
    Γιατί τα παιδιά λογική, ακόμα έχουν.
    Εμπειρία δεν έχουν, να κάνουν το άσπρο μαύρο !
    Από μένα ?
    Στο διάβολο λεχρίτες των υπουργείων κι εσείς και τα βιβλία σας και τα θρησκευτικά που διδάσκεται για ιστορία
    ΧΑΜΕΝΟΙ !
    Τα παιδιά έχουν πάντα δίκιο !!!!
    ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΓΩ !
    ......
    Ποτέ δεν υπάρχει δίκιο στο κάψιμο ενός βιβλίου. Θυμίσου ποιοι το έχουν κάνει από τότε που εφευρέθηκε η τυπογραφία.

2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
    Κατ αρχήν το διάβασμα από κομπιούτερ είναι πολύ πιο αργό απ ότι στο βιβλίο.
    Άρα δεν είναι μαγκιά το λαπ τοπ. (μόνο του, έτσι?)

Ύστερα στο εξωτερικό έχουν πράγματι μεταχειρισμένα βιβλία, που όμως όλοι ξέρουν, ότι μια και θα χρησιμοποιηθούν και από άλλους πρέπει να μένουν καθαρά.

Αφήνω στο τέλος το καλλίτερο

ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΝΕ ΡΕ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΟ-ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ
    Εγώ μαζί με τα παιδιά !
    Από τη μια τους μαθαίνουν να είναι καλοί καγαθοί και από την άλλοι βιώνουν το πουταναριό τα νταβατζιλίκια και όλα τα σχετικά δίπλα τους στη κοινωνία.
    Τα βιβλία καίγονται γιατί τα παιδιά απεχθάνονται το σχολείο και τον κόσμο που τους ετοιμάσαμε εμείς οι μεγάλοι.
    Γιατί τα παιδιά λογική, ακόμα έχουν.
    Εμπειρία δεν έχουν, να κάνουν το άσπρο μαύρο !
    Από μένα ?
    Στο διάβολο λεχρίτες των υπουργείων κι εσείς και τα βιβλία σας και τα θρησκευτικά που διδάσκεται για ιστορία
    ΧΑΜΕΝΟΙ !
    Τα παιδιά έχουν πάντα δίκιο !!!!
    ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΓΩ !

(δεν προσβάλω κανένα από τους συζητητές εδώ μιλάω μόνο για το κράτος)

:hypnotize
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Νέο μέλος Το avatar του/της Zodd
    πρώτα από όλα καλησπέρα

στο θέμα τώρα... τελείωσα το λύκειο τον Ιούνιο, συγκεκριμένα το 2ο Χολαργού που είναι πειραματικό και σε κάποια μαθήματα χρησιμοποιούσαν οι καθηγητές υπολογιστές, ιντερνετ και πολυμέσα για την διδασκαλία, και έχω να πω΄οτι δεν είναι τόσο υπέροχα όσο τα παρουσιάζουν....

Τα μαθήματα ήταν τρία: Ιστορία, Φυσική Κατεύθυνσης και Χημεία Κατεύθυνσης

Ιστορία: όσο και όσοι πρόσεχαν χωρίς τόσοι πρόσεχαν και με τα πολυμέσα

Φυσική: όποτε είχαμε προβολές γινόταν απλά πιο υποφερτό το μάθημα του πιο βαρετού καθηγητή του λυκείου

Χημεία: εδώ είχε μια επιτυχία, το μάθημα γινοταν κάπως πιο άνετα λογω οτι συχνα δεν χρησιμοποιούσαμε τα βιβλία κυρίως στα θεωρητικά κομμάτια του μαθήματος αλλά για ασκήσεις τα βιβλία ήταν απαραίτητα

Για το διάβασμα στο σπίτι τώρα: δοκίμασα να διαβάσω κάποιες φορές χρησιμοποιοντας τα σχολικά στην ηλεκτρονική τους μορφή οταν δεν είχα κάποια απο αυτά στη κανονική, δεν ηταν οτι καλύτερο, μετά απο μια-δυο (το πολύ) ώρες είχα πονοκέφαλο και πονούσαν τα μάτια μου παρόλο που εχω συνηθήσει να κάθομαι στο pc με τις ώρες ( αυτά τα παιχνίδια θα με καταστρέψουν)

Και για να κλέισω θα πω μόνο οτι τα βιβλία εμένα προσωπικά με βολεύουν περισσότερο στο διάβασμα απ' ότι ο υπολογιστης

Καληνήχτα

Απροσάρμοστος Το avatar του/της railDG
    Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    έπρεπε να έρθει η κρίση για να καταλάβουμε ότι επιμένουμε σε κάτι που είναι ουσιαστικά νεκρό...
    Τι χρησιμότητα πια μπορούν να έχουν στον 21ο αιώνα το σχολικό βιβλίο και ο μαυροπίνακας ?

Δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος να υπάρχουν (με όλα τα έξοδα και τα παρεμφερή οικολογικά που αυτό συνεπάγεται) βιβλία

Όλα πλεον τα σπίτια διαθέτουν τουλάχιστον έναν ηλ. υπολογιστή και μια σύνδεση στο ίντερνετ. Τα ελάχιστα που δεν διαθέτουν είναι μια ευκαιρία να βάλουν.
    Κάλλιστα τα βιβλία μπορούν να γίνουν download για την μελέτη στο σπίτι (που και αυτό αναχρονιστικό τρόπος διδασκαλίας είναι αλλά τέλος πάντων...) και στο σχολείο η παράδοση να γίνεται μέσω διαδραστικών ή απλών προβολέων με πανί, ή ακόμα και με τηλεοράσεις-μόνιτορ. Και σας πληροφορώότι αρκετά σχολεία διαθέτουν τον περισσότερο εξοπλισμό. Απλά σαπίζει σε αποθήκες επειδή το Υπουργείο ποτέ δεν το είδε σαν μεταρύθμιση (αγορές για τις μίζες γινόντουσαν), και οι Ελληνες δασκάλοι-καθηγητές δεν θέλουν να ξεβολευτούν, να μάθουν κάτι καινούργιο και κυρίως δεν θέλουν να πάει μπροστά το θέμα μην χάσουν τα μαύρα εξτραδάκια από τα φροντιστήρια...

Εδώ ολοι οι μαθητές είναι κολημένοι 10+ ώρες την μέρα στα facebook και στα twitter και στα msn. Καιρός λοιπόν να αρχίζουν να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους και για πιο δημιουργικά πράγματα
    Έχεις κάποια σχέση με παιδαγωγικά ή ψυχολογία και βασίζεις τις απόψεις σου σε επιστημονικές έρευνες;

Όσο για το...''ευκαιρία να αγοράσουν''...αν δεν έχουν να φάνε θα αγοράσουν υπολογιστή;Και θα πληρώσουν σύνδεση στο ίντερνετ,για να κατεβάσουν το adobe flash player,γιατί αλλιώς δεν παίζουν τα dvd;;;Ή μήπως να πάνε στο εμπόριο να το αγοράσουν κι αυτό μιας και τα λεφτά τρέχουν από πάντου.

Υπάρχουν σχολεία στα Λιόσια,στα Εξάρχεια και αλλού που οι δάσκαλοι αγοράζουν κάθε μέρα ψωμί και τυρί να ταίσουν τα παιδιά,γιατί πάνε πεινασμένα και δεν μπορούν να κάνουν μάθημα(!!!).Για τι υπολογιστή λέμε;

Πέρα από τη ντροπή τη δική τους λοιπόν,που μας εξευτελίζουν έτσι είναι ντροπή να λέμε και τέτοια πράγματα.Το ότι βλέπουμε μόνο την επιφάνεια,τα 15χρονα που λιώνουν στο facebook και το twitter και αποβλακώνονται δεν σημαίνει ότι όλα τα παιδιά μεγαλώνουν με τέτοιου είδους ''πολυτέλειες''.

Όσο γι'αυτό που έγινε με τα DVD κατά τη γνώμη μου έγινε επίτηδες,αφενός για να προετοιμάσουν για την ηλεκτρονική παιδεία που έπεται και αφετέρου γιατί η εταιρεία που τα έγραψε...ανήκει στο σύζυγο της Διαμαντοπούλου...
    Ξύπνα...φτάσαμε...!

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Zodd
    πρώτα από όλα καλησπέρα

στο θέμα τώρα... τελείωσα το λύκειο τον Ιούνιο, συγκεκριμένα το 2ο Χολαργού που είναι πειραματικό και σε κάποια μαθήματα χρησιμοποιούσαν οι καθηγητές υπολογιστές, ιντερνετ και πολυμέσα για την διδασκαλία, και έχω να πω΄οτι δεν είναι τόσο υπέροχα όσο τα παρουσιάζουν....

Τα μαθήματα ήταν τρία: Ιστορία, Φυσική Κατεύθυνσης και Χημεία Κατεύθυνσης

Ιστορία: όσο και όσοι πρόσεχαν χωρίς τόσοι πρόσεχαν και με τα πολυμέσα

Φυσική: όποτε είχαμε προβολές γινόταν απλά πιο υποφερτό το μάθημα του πιο βαρετού καθηγητή του λυκείου

Χημεία: εδώ είχε μια επιτυχία, το μάθημα γινοταν κάπως πιο άνετα λογω οτι συχνα δεν χρησιμοποιούσαμε τα βιβλία κυρίως στα θεωρητικά κομμάτια του μαθήματος αλλά για ασκήσεις τα βιβλία ήταν απαραίτητα

Για το διάβασμα στο σπίτι τώρα: δοκίμασα να διαβάσω κάποιες φορές χρησιμοποιοντας τα σχολικά στην ηλεκτρονική τους μορφή οταν δεν είχα κάποια απο αυτά στη κανονική, δεν ηταν οτι καλύτερο, μετά απο μια-δυο (το πολύ) ώρες είχα πονοκέφαλο και πονούσαν τα μάτια μου παρόλο που εχω συνηθήσει να κάθομαι στο pc με τις ώρες ( αυτά τα παιχνίδια θα με καταστρέψουν)

Και για να κλέισω θα πω μόνο οτι τα βιβλία εμένα προσωπικά με βολεύουν περισσότερο στο διάβασμα απ' ότι ο υπολογιστης

Καληνήχτα

Άν κι' απόφοιτος λυκείου ένα θεματάκι το 'χεις, με το συντακτικό
    και την ορθογραφία, έτσι;;;;;

"ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG
    Έχεις κάποια σχέση με παιδαγωγικά ή ψυχολογία και βασίζεις τις απόψεις σου σε επιστημονικές έρευνες;

Όσο για το...''ευκαιρία να αγοράσουν''...αν δεν έχουν να φάνε θα αγοράσουν υπολογιστή;Και θα πληρώσουν σύνδεση στο ίντερνετ,για να κατεβάσουν το adobe flash player,γιατί αλλιώς δεν παίζουν τα dvd;;;Ή μήπως να πάνε στο εμπόριο να το αγοράσουν κι αυτό μιας και τα λεφτά τρέχουν από πάντου.

Υπάρχουν σχολεία στα Λιόσια,στα Εξάρχεια και αλλού που οι δάσκαλοι αγοράζουν κάθε μέρα ψωμί και τυρί να ταίσουν τα παιδιά,γιατί πάνε πεινασμένα και δεν μπορούν να κάνουν μάθημα(!!!).Για τι υπολογιστή λέμε;

Πέρα από τη ντροπή τη δική τους λοιπόν,που μας εξευτελίζουν έτσι είναι ντροπή να λέμε και τέτοια πράγματα.Το ότι βλέπουμε μόνο την επιφάνεια,τα 15χρονα που λιώνουν στο facebook και το twitter και αποβλακώνονται δεν σημαίνει ότι όλα τα παιδιά μεγαλώνουν με τέτοιου είδους ''πολυτέλειες''.

Δεν είναι καθόλου ντροπή. Είναι απλή λογική και κάτι που ήδη λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες.

Αυτό με τα παιδάκια που "πεινάνε" μπορεί να ακούγεται σπαραξικάρδιο και πιασάρικο αλλά μόνο τέτοιο είναι. Τα παιδάκια που "πεινάνε" έτσι κι αλλιώς με το σημερινό σύστημα δεν έχουν καμία ελπίδα γιατί δεν έχουν λεφτά για φροντιστήρια, ξένες γλώσσες κλπ. Χαμένα είναι έτσι κι αλλιώς και δεν θα κάνει το βιβλίο την διαφορά. Θα ξέρεις φαντάζομαι ότι στην σημερινή "δωρεάν και δημόσια παιδία" το έχουμε καταφέρει έτσι που αν δεν σκάς έναν μισθό το μήνα σε ενισχυτικά φροντιστήρια και ξενες γλώσσες δεν έχεις την παραμικρή ελπίδα να μάθεις και να προχωρήσεις ακόμα και αν διαθέτεις από την 1η μέρα του αγιασμού τα καλύτερα βιβλία του κόσμου. Έχοντας 2 παιδιά ταυτόχρονα στην 2οβάθμια το ζω καθημερινά από 1ο χέρι και φαντάζομαι ότι οποιοσδήποτε συμφορουμίτης έχει παιδιά σε αυτές τις ηλικίες μπορεί να στο επιβεβαιώσει...

Το σημερινό σύστημα είναι ΣΑΠΙΟ, ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ, και φτιαγμένο μονο και μόνο για να διορίζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπαιδετικοί και να πληρώνονται σχετικά λίγα αλλά να βγάζουν τα εξτρά μαύρα στα φροντιστήρια και στα κατ' ιδίαν μαθήματα - γύρω από αυτό κινείται όλο το σύστημα. Καμμία σχέση με μόρφωση, μάθηση, επαγγελματικό προσανατολισμό.

Πρέπει να αλλάξει εκ θεμελίων. Και μια από τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν είναι οι νέοι τρόποι διδασκαλίας. Το σχολικό βιβλίο και ο μαυροπίνας είναι πλέον μουσειακά είδη και αυτή είναι η αλήθεια σ'αρέσει-δεν σ'αρέσει. Ο ηλ. υπολογιστής και το ίντερνετ ήδη έχουν μια διείσδυση της τάξης του 90% στα σπίτια. Αν κριθεί απαραίτητο με ένα πρόγραμμα δωρεάν netbook σαν το περσινό το ποσοστό έρχεται στο 100%. Εύκολα, απλά, και φθηνά... Το πρόβλημα δεν είναι εκεί-είναι αλλού...

Είναι ότι ΚΑΙ τα βιβλία πρέπει να ξαναγραφτούν και να επανασχεδιαστούν από την αρχή με βάση την μελέτη στον υπολογιστή (παπάδες μπορούν να γίνουν με αυτόν τον τρόπο), ΚΑΙ η ύλη και ο τρόπος διδασκαλίας να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, ΚΑΙ οι εκπαιδευτικοί να ΘΕΛΟΥΝ να κάνουν σωστή δουλειά και να ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν αυτό το βήμα. Και αυτά είναι τα δύσκολα για μια "βολεμένη" κατάσταση και μια υπνωτισμένη κοινωνία που δεν μπορεί να δει το αυτονόητο...

Και στην περίπτωσή μας το αυτονόητο δεν είναι να φωνάζουμε τώρα γιατί τα παιδιά δεν έχουν βιβλία. Είναι ότι έπρεπε εδώ και χρόνια να φωνάζουμε και να απαιτούμε μια σωστή, σύγχρονη, και πραγματικά δωρεάν παιδεία στα πλαίσια της οποίας δεν θα χρειαζόντουσαν καν να υπάρχουν βιβλία...

Δεν είναι καθόλου ντροπή. Είναι απλή λογική και κάτι που ήδη λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες.

Αυτό με τα παιδάκια που "πεινάνε" μπορεί να ακούγεται σπαραξικάρδιο και πιασάρικο αλλά μόνο τέτοιο είναι. Τα παιδάκια που "πεινάνε" έτσι κι αλλιώς με το σημερινό σύστημα δεν έχουν καμία ελπίδα γιατί δεν έχουν λεφτά για φροντιστήρια, ξένες γλώσσες κλπ. Χαμένα είναι έτσι κι αλλιώς και δεν θα κάνει το βιβλίο την διαφορά.

Το σημερινό σύστημα είναι ΣΑΠΙΟ, ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ, και φτιαγμένο μονο και μόνο για να διορίζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπαιδετικοί και να πληρώνονται σχετικά λίγα αλλά να βγάζουν τα εξτρά μαύρα στα φροντιστήρια και στα κατ' ιδίαν μαθήματα - γύρω από αυτό κινείται όλο το σύστημα. Καμμία σχέση με μόρφωση, μάθηση, επαγγελματικό προσανατολισμό.

Και στην περίπτωσή μας το αυτονόητο δεν είναι να φωνάζουμε τώρα γιατί τα παιδιά δεν έχουν βιβλία. Είναι ότι έπρεπε εδώ και χρόνια να φωνάζουμε και να απαιτούμε μια σωστή, σύγχρονη, και πραγματικά δωρεάν παιδεία στα πλαίσια της οποίας δεν θα χρειαζόντουσαν καν να υπάρχουν βιβλία...
    Οι περισσότερες αναπτυγμένες χώρες που επικαλείσαι έχουν άλλη νοοτροπία,άλλες υποδομές και ίσως αυτά τα πράγματα μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα.Εμείς έχουμε άλλα να λύσουμε πρώτα,δεν είναι το πρόβλημά μας οι διαδραστικοί πίνακες...

Ειλικρινά,το πιστεύεις αυτό που λες;Τι θα πει χαμένα έτσι κι αλλιώς;Αφού δεν έχουν οικονική δύναμη ας τα αποκλείσουμε εντελώς;Αυτή είναι η λογική της Κοινωνίας;;;Το ότι για να σπουδάσεις πρέπει να πληρώσεις είναι γεγονός,αλλά ξέρω και πολλά παιδιά που κατάφεραν να κάνουν κάτι χωρίς φραντιστήρια,με τη βοήθεια της ενισχυτικής διδασκαλίας που παρεχόταν,πριν την κόψουν,δωρεάν.Ακριβώς επειδή είσαι γονιός και τα ζεις πιο άμεσα από μενα,θα έπρεπε να λες να παλέψουμε όλοι για δωρεάν παιδεία,όχι αφού κάποιοι δεν έχουν λεφτά ας μην έχουν και το στοιχειώδες βιβλίο...

Είναι αστείο που λες ότι διορίζονται όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί...Μπερδεύτηκες μάλλον με το όλο και λιγότεροι.Κι αν θες νούμερα το Υπουργείο φέτος διόρισε συνολικά περίπου 650 εκπαιδευτικούς,πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια μαζί.Αυτοί που είναι διορισμένοι και κάνουν ιδιαίτερα ή πάνε σε φροντιστήρια είναι η μειοψηφία,δες λίγο τι γίνεται και παραέξω.

Βλέπω υποστηρίζεις θερμά την ανυπαρξία των βιβλίων.Αλήθεια έχεις καθίσει ποτέ να αποστηθίσεις Ιστορία ή Φυσική μέσω υπολογιστή;Έχεις ποτέ συγκρατήσει γνώσεις,όχι πληροφορίες,γνώσεις από υπολογιστή;

Αλλά πέρα από αυτή τη δυσκολία για μενα η εξάλειψη των βιβλίων οδηγεί περισσότερο στη μηχανοποίηση και τυποποίηση του ανθρώπου.Βάζει τη σκέψη μας σε λογική ρομπότ.Γνώμη μου βέβαια.
    Ξύπνα...φτάσαμε...!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG
    Οι περισσότερες αναπτυγμένες χώρες που επικαλείσαι έχουν άλλη νοοτροπία,άλλες υποδομές και ίσως αυτά τα πράγματα μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα.Εμείς έχουμε άλλα να λύσουμε πρώτα,δεν είναι το πρόβλημά μας οι διαδραστικοί πίνακες...
    Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ ότι είναι πολλά αυτά που πρέπει να λύσουμε...Στο είπα και εγώ... Η υποδομή σχεδόν υπάρχει. Η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει. Το όλο σύστημά μας είναι τόσο μπουρδέλο που το τελευταίο που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι το ότι δεν υπάρχουν τα βιβλία στην αρχή της σχολικής χρονιάς...

Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG Ειλικρινά,το πιστεύεις αυτό που λες;Τι θα πει χαμένα έτσι κι αλλιώς;Αφού δεν έχουν οικονική δύναμη ας τα αποκλείσουμε εντελώς;Αυτή είναι η λογική της Κοινωνίας;;;Το ότι για να σπουδάσεις πρέπει να πληρώσεις είναι γεγονός,αλλά ξέρω και πολλά παιδιά που κατάφεραν να κάνουν κάτι χωρίς φραντιστήρια,με τη βοήθεια της ενισχυτικής διδασκαλίας που παρεχόταν,πριν την κόψουν,δωρεάν.Ακριβώς επειδή είσαι γονιός και τα ζεις πιο άμεσα από μενα,θα έπρεπε να λες να παλέψουμε όλοι για δωρεάν παιδεία,όχι αφού κάποιοι δεν έχουν λεφτά ας μην έχουν και το στοιχειώδες βιβλίο...

Μα δεν καταλαβαίνεις τι σου γράφω τελικά...ΑΥΤΟ σου είπα..ότι σήμερα ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ τα παιδιά που οι γονείς τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα στείλουν σε εξωσχολική βοηθητική εκπαίδευση είναι αποκλεισμένα από την Τριτοβάθμια και καταδικασμένα χωρίς πτυχίο ξένης γλώσσας...Και αυτό συνέβαινε και τα προηγούμενα 20 χρόνια που τα βιβλία ήταν έτοιμα στην ώρα τους...ΔΕΝ είναι αυτά το πρόβλημα.
    Ίσα-Ίσα που σου λέω ότι με την υιοθέτηση μοντέρνων συστημάτων και στα πλαίσια εκσυχρονισμού της εκπαίδευσης το σύστημα πρέπει να γίνει δικαιοτερο και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δωρεάν για όλους.
    Η αντικατάσταση των βιβλίων με πιο μοντέρνα συστήματα είναι ΜΕΡΟΣ της αλλαγής που πρέπει να γίνει και σίγουρο το ευκολότερο... Εσύ επιμένεις ότι τα δωρεάν βιβλία σημαίνουν και σηματοδοτούν και δωρεάν παιδεία...ΔΕΝ είναι έτσι.. Και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ θα δεχόμουνα να πληρώσω από την τσέπη μου τα βιβλία και να απαλλαγώ από τα υπολοιπα έξοδα που είναι εκατονταπλάσια και που αν τα βάλεις κάτω πλησιάζουν σε ετήσια βάση αυτά της "καταραμένης καπιταλιστικής" ιδιωτικής παιδείας...

Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG Είναι αστείο που λες ότι διορίζονται όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί...Μπερδεύτηκες μάλλον με το όλο και λιγότεροι.Κι αν θες νούμερα το Υπουργείο φέτος διόρισε συνολικά περίπου 650 εκπαιδευτικούς,πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια μαζί.Αυτοί που είναι διορισμένοι και κάνουν ιδιαίτερα ή πάνε σε φροντιστήρια είναι η μειοψηφία,δες λίγο τι γίνεται και παραέξω.
    Διαβάζω στατιστικές για την αναλογία εκπαιδευτικών ανά πληθυσμό και τις συγκρίνω με τις χώρες που έχουν απείρως καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα και που στις οποίες οι Ελληνες γονείς στέλνουν κατά εκατοντάδες τον χρόνο τα παιδιά τους να σπουδάσουν. Μόνο θλίψη μου φέρνουν. Διάβασέ τις και εσύ και τα ξαναλέμε...όσο για το ποσοστό των διορισμένων καθηγητών που κάνουν ταυτόχρονα και εξωσχολικά φροντιστήρια είσαι μακριά νυχτωμένος.. Είναι τεράστιο και πιστεύω ένας από τους κύριους παράγοντες που δεν θέλουν τελικά να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα...Είναι γλυκό το μαύρο "εξτραδάκι"...

Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG Βλέπω υποστηρίζεις θερμά την ανυπαρξία των βιβλίων.Αλήθεια έχεις καθίσει ποτέ να αποστηθίσεις Ιστορία ή Φυσική μέσω υπολογιστή;Έχεις ποτέ συγκρατήσει γνώσεις,όχι πληροφορίες,γνώσεις από υπολογιστή;
    Το υποστηρίζω γιατί είναι το μέλλον. Και εγώ μεγάλωσα με το βιβιλίο και δεν μου κάθεται καλά η αλλαγή, αλλά είτε το θέλουμε είτε όχι ο κόσμος εξελίσσεται. Τα παιδιά μας το πιθανότερο να μην πιάσουν ποτέ στα χέρια τους έντυπο βιβλίο τις επόμενες δεκαετίες...

Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG Αλλά πέρα από αυτή τη δυσκολία για μενα η εξάλειψη των βιβλίων οδηγεί περισσότερο στη μηχανοποίηση και τυποποίηση του ανθρώπου.Βάζει τη σκέψη μας σε λογική ρομπότ.Γνώμη μου βέβαια.
    Απόψεις... Υπάρχει και η αντίθετη άποψη που λέει ότι η διαδοση των υπολογιστών και του διαδυκτίου σαν μέσο έκφρασης, επικοινωνίας, και ενημέρωσης μέσα σε λίγα μόνο χρόνια έχουν επιφέρει στον κόσμο πολύ μεγαλύτερες αλλαγές απ' ότι η τυπογραφία μερικούς αιώνες πριν. Και ακόμα είμαστε στην αρχή και δεν έχουμε δει τίποτα...

Νέο μέλος Το avatar του/της Zodd
    Αρχικά δημιουργήθηκε από bulmont
    Άν κι' απόφοιτος λυκείου ένα θεματάκι το 'χεις, με το συντακτικό
    και την ορθογραφία, έτσι;;;;;

Και με τους τόνους μερικές φορές

Σάπιο; Απαρχαιωμένο; Σε μεγάλο ποσοστό. Παρ' όλα αυτά όμως μπορεί να προσφέρει αρκετά. Πρώτα άπο όλα ένα αρκετά γερό θεωρητικό υπόβαθρο, ειδικά στις θετικές επιστήμες, αρκεί κάποιος να ασχοληθεί λίγο μαζί του και όχι να το απορρίψει κατευθείαν με τη δικαιολογια ότι δεν έχει να του προσφερει τίποτα όπως κάνουν οι περισσότεροι μαθητές.
    Κατά τη γνώμη μου εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε στο οτι οι περισσότεροι δεν ασχολούνται καθόλου και νομίζουν οτι με τις καινούριες τεχνολογίες θα φορτώνουν τις γνώσεις με φλασάκι στον εγκέφαλο τους.
    Όταν ο άλλος δεν θέλει να μάθει και το καλύτερο σύστημα να έχεις πάλι θα αποτύχει.

Φυσικά, δεν λέω ότι δεν έχουν ευθηνη οι πολίτικοι για την κατάσταση που βρίσκεται το εκπαιδευτικό συστημα απλά οτι δεν είναι οι μόνοι.

Διαβάζω στατιστικές για την αναλογία εκπαιδευτικών ανά πληθυσμό και τις συγκρίνω με τις χώρες που έχουν απείρως καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα και που στις οποίες οι Ελληνες γονείς στέλνουν κατά εκατοντάδες τον χρόνο τα παιδιά τους να σπουδάσουν. Μόνο θλίψη μου φέρνουν. Διάβασέ τις και εσύ και τα ξαναλέμε...όσο για το ποσοστό των διορισμένων καθηγητών που κάνουν ταυτόχρονα και εξωσχολικά φροντιστήρια είσαι μακριά νυχτωμένος.. Είναι τεράστιο και πιστεύω ένας από τους κύριους παράγοντες που δεν θέλουν τελικά να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα...Είναι γλυκό το μαύρο "εξτραδάκι"...

Σ'αυτό θα συνεχίσω να επιμένω,γιατί είναι χιλιάδες οι αδιόριστοι και στα σχολεία υπάρχουν πολλά κενά σε ειδικότητες.Αφενός,γιατί έχω σχέση με την εκπαίδευση,την πρωτοβάθμια τουλάχιστον και το βλέπω εκ των έσω κι αφετέρου γιατί βλέπω και τη μάνα μου,που είναι Κοινωνιολόγος και δεν προσλήφθηκε ποτέ...

Ο λόγος που οι περισσότεροι κάνουν φροντιστήρια παράλληλα δεν νομίζω να είναι,γιατί δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν.Ο μισθός τους είναι από τους χαμηλότερους στο δημόσιο και εκτός αυτού δουλεύουν όλη μέρα για να βγάλουν αυτό το ''εξτραδάκι''.Δεν πιστεύω να χαίρεται κανένας γονιός να δουλεύει όλη μέρα,να μη βλέπει τα παιδιά του και να του βγαίνει η ψυχή να τρέχει από το Χαϊδάρι στο Αιγάλεω κι από το Αιγάλεω στο Περσιτέρι,για να βγάλει ώρες στα ιδιαίτερα.
    Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι ότι μερικοί δεν προσπαθούν να κάνουν καλή δουλειά στο σχολείο,επειδή δουλεύουν σε φροντιστήριο.Αλλά δεν θεωρώ ότι αυτό το ποσοστό είναι μεγάλο.
    Ξύπνα...φτάσαμε...!

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 88
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2007, 22:36
  2. Milame....ΝΤΡΟΠΗ
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2005, 21:23
  3. Ντροπή και αίσχος
    από kostasfazer στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 28