Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 90

Θέμα: ΝΤΡΟΠΗ!!!

Απλούστερο είναι, μη το πάμε μακρυά.

Πριν το παιδάκι φτάσει 2, 3, 5, 10 χρονών, όσο είναι τέλος πάντων, θα πρέπει να αναπτύξει κάποιες
    δεξιότητες.
    Δε θα μάθει να τρέχει πριν μάθει να στέκεται όρθιο.
    Δεν θα οδηγήσει μηχανή πριν φάει τα μούτρα του τρέχοντας....

Και δε θα μάθει να μελετάει, πριν μάθει να διαβάζει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
    Θυμίσου ποιοι το έχουν κάνει από τότε που εφευρέθηκε η τυπογραφία.

από τότε που εφευρέθηκε ο πάπυρος...

Οι πέτρες δεν καιγόντουσαν...

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    Οι πέτρες δεν καιγόντουσαν...
    Καιγόντουσαν και λειώνανε στα καμίνια...
    Ξέρεις πόσοι Ναοί της Εληνιστικής περιόδου, πόσες στήλες, πόσες επιγραφές και πλάκες έγιναν ασβέστης από το αμορφωτο παπαδαριό;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Καιγόντουσαν και λειώνανε στα καμίνια...
    Ξέρεις πόσοι Ναοί της Εληνιστικής περιόδου, πόσες στήλες, πόσες επιγραφές και πλάκες έγιναν ασβέστης από το αμορφωτο παπαδαριό;
    Δίκιο

Μου αρεσει, που για το οτι εμεινε ο Ευρωπαικος πολιτισμος χιλια πεντακοσια χρονια πισω, κατηγορεις μονο τους Χριστιανους ιερεις της εποχης εκεινης. Οσο για τα βιβλια, μπορουμε να κανουμε αυτο, εκεινο ή το αλλο. Και η ηλεκτρονικη παιδία στην Ελλαδα ειναι αρκετα προχωρημενη. Αλλα οσο εχουν τον ελεγχο διεφθαρμενοι, σταχτη και μπουρμπερη θα γινονται ολλα.
    When you're feeling low and woozy
    Slap a fresh clip in your Uzi

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    κουιζ:σε ποιον ανηκει η εταιρια που ανελαβε να φτιαξει και να διανειμει τα σιντι στους μαθητες μια και δεν ειχαν βιβλια???

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    Λιακό?

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Στον άντρα της Διαμαντο-πως-τη-λενε ;;
    Give me fuel, Give me fire

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
    Στον άντρα της Διαμαντο-πως-τη-λενε ;;
    παρακαλειται ο χριστοφορος να περασει απο το κυλικιο να παραλαβει τον ακανε του
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    ...και που ήθελες δλδ ρε φιλαρακι να τα δωσουν? Σε μενα?

ή μήπως νομιζουμε οτι τις φωτοτυπιες τις δωσανε σε καταστηματα σαν το δικο μου?

Για ψαξε να δεις...

φριτέζα 600 Το avatar του/της akaposto
    ένα δύο πραγματάκια, γιατί ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Οι μόνοι δικαιολογημένοι (εν μέρη) οι γονείς.
    ξεχάσαμε τα βασικά μου φαίνεται
    http://www.youtube.com/watch?v=YhcPX1wVp38

Το τραγικό της υπόθεσης είναι το πραγματικό κόστος του κάθε εγχειριδίου (κάτω απο ευρώ). Αμφιβάλει κανείς ότι θα βρεθούν τα dvd να έχουν κόστισει ακριβότερα;

internet
    μιλάτε για υπολογιστή στο σπίτι. Μπερδεύεστε...η επαρχία δεν είναι έτσι. Ελλάδα υπάρχει και εκτός αστικών κέντρων,
    keep that in mind.

αναλογία εκπαιδευτικών
    η μισή αλήθεια μήπως είναι ψέμα;
    α) μια πολυ καλά τσαχπινιά για να εμφανιστεί το άσπρο μαύρο, είναι αντί να μετράς εκπαιδευτικούς, να μετράς γενικά τις μισθοδοσίες του υπουργείου παιδείας (και καλά)... το πιάσαμε;
    β) που θα βρείτε στην "ανεπτυγμένη" ευρώπη ολιγοθέσια σχολεία; Που θα βρείς τέτοια γεωγραφική διασπορά; (νήσοι)
    γ) όπως παντού στο ελληνικό δημόσιο, αναξιοκρατία ρουσφέτι και βόλεμα, έτσι και στα σχολεία.

Εκεί που σε πάει το βιβλίο, δεν σε πάει τίποτα.
    Το βιβλίο είναι ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ. Τα υπόλοιπα μέσα είναι συμπληρωματικά,
    και αν βρείτε κάποιον παιδαγωγό που έχει προτείνει το αντίθετο, να μου το πείτε.

Επίσης δεν καίνε όλοι οι μαθητές τα βιβλία τους.
    Προσέξτε τώρα, κάποιοι τα διαβάζουν κιόλας.
    Είναι μερικοί δε, που τα κρατάνε προίκα.

Είναι αστείο να μιλάμε για οικολογική επιβάρυνση...
    Λές και έχουμε καμία αντιστοιχία της ενέργειας που δαπανάται για την κατασκευή ενός υπολογιστή,
    ή για το ρεύμα που χρειάζεται για να λειτουργήσει.

Κλείνω με αυτό.
    Φοβερό επιχείρημα,τρομερά ευφηές. Μα έτσι το κάνουν στο εξωτερικό!
    Άρα είναι καλό έτσι;

@THEOD
    Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα πάνε ρολόι.Το αντίθετο. Με το ντουφέκι ψάχνεις τον ευσυνείδητο.
    Αλλά εντάξει, οι μέν είναι κ@ργιόληδες και τα ζητάνε, οι δε που τους τα σκάνε τι είναι;
    και στο έχω πεί,αφού είσαι καλό παιδί ,γιατί λες μαλακίες;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από akaposto
    @THEOD
    Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα πάνε ρολόι.Το αντίθετο. Με το ντουφέκι ψάχνεις τον ευσυνείδητο.
    Αλλά εντάξει, οι μέν είναι κ@ργιόληδες και τα ζητάνε, οι δε που τους τα σκάνε τι είναι;
    Μια και αναφέρθηκες σε μένα...
    Εγώ περιέγραψα το χάλι της παιδείας έτσι όπως το ζω από κοντά έχοντας 2 παιδιά στην 2οβάθμια (Λύκειο και Γυμνάσιο).
    Δεν ξέρω αν είσαι γονιός ή όχι και τι ηλικίας πιθανόν είναι τα παιδιά σου (κρίσιμο αυτό γιατί μέχρι και το Δημοτικό τα χάλια φαίνονται λίγο ή ελάχιστα). Εγώ είμαι και πίστεψέ με αμα υπολογίσεις πόσα χρειάζεσαι να σκάσεις για 2 παιδιά σε όλη την διάρκεια της 2οβάθμιας για φροντιστήρια και ξένες γλώσσες, και επί πόσα χρόνια, σε πληροφορώ ότι θα ανακαλύψεις ότι η "δημόσια και δωρεάν παιδεία" ίσως και να είναι η μεγαλύτερη απάτη της μεταπολεμικής Ελλάδας.
    Χαλαρά σου λέω ότι μόνο για 1 ξένη γλώσσα και σε τάξεις Proficiency το ένα παιδί και Lower το άλλο θέλω 320,00 μηνιαίως και για τα 2.
    Ένα βασικό πακέτο φροντιστηρίου για μαθήματα Λύκειου παίζει από 180-250 μηνιαίως. Αν προσθέσουμε και ένα χαλαρό φροντιστήριο μόνο σε 1-2 μαθήματα Γυμνασίου για το άλλο παιδί, έτσι αμέσως-αμέσως χωρίς 2η ξένη γλώσσα ή άλλες "πολυτέλειες" όπως ιδιωτικά μαθήματα στο σπίτι κλπ το μηνιαίο μου κόστος ανέρχεται στα 630,00 ΤΟΝ ΜΗΝΑ... Παραπάνω από τον σημερινό βασικό μισθό... Και όλα αυτά σε μια "δημόσια και δωρεάν" παιδεία...
    Έχω άδικο που νοιώθω ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ ???.

Για τα βιβλία...Το ξεκαθάρισα απο την αρχή. Θεωρώ μεν ότι τα βιβλία και ο μαυροπίνακας είναι απαρχαιωμένα, αλλά επίσης θεωρώ ότι το γενικότερο χάλι της παιδείας είναι απείρως μεγαλύτερο πρόβλημα. Με το παρών σύστημα, νοοτροπία, και χάλι, και δερματοδετείς τόμους με επίχρυσα εξώφυλλα να δίναν στα παιδιά το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Ας φτιάξουμε λοιπον τα κακώς κείμενα, ας γίνει η παιδεία πραγματικά (όχι στα χαρτιά) δωρεάν και με ίσες ευκαιρίες για όλους και μετά τσακωνόμαστε με την ησυχία μας για το αν θα πρέπει να καταργηθούν τα βιβλία ή όχι...

Για τους μεν και τους δε δεν κατάλαβα ποιούς εννοείς...Αν οι δε που τα σκάνε είναι οι γονείς, έχεις εν μέρει δίκιο...Έγραψα και εγώ πριν ότι φέρουν ευθύνες που επί τόσα χρόνια ανέχονται αυτό το φαύλο σύστημα, δεν αντιδράνε, δεν πιέζουν για λύση προς την σωστή κατεύθυνση, και ξεπερνάνε την μη-εμπλοκή τους με το να πληρώνουν δε-αρ.
    Γράφω όμως εν μέρει γιατί αν σαν γονιός βρείς μπροστά σου ως δεδομένη και παγιωμένη την σημερινή κατάσταση δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου να μάχεσαι ελπίζοντας ότι σε 5 χρόνια θα φτιάξει... Πρέπει να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για το παιδί σου εδώ και τώρα. Άρα δεν έχείς και άλλη επιλογή από το να πληρώνεις σαν μαλάκας και να διαμαρτύρεσαι ελπίζοντας ότι κάποτε, κάποιος, κάπου, θα σε ακούσει...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    THEOD ειναι υπερβολη πιστευω να στειλεις το παιδι σου φροντιστηριο απο το Γυμνασιο.
    Οχι για το κοστος μονο (αν και μερικα φροντιστηρια, αν εχεις ηδη ενα παιδι λυκειου εκει, το δευτερο του γυμνασιου το διαβαζουν δωρεαν ) αλλα πιστευω οτι το παιδι συνηθιζει στο φροντιστηριο, και μετα στο λυκειο δεν του προσφερει τοση βοηθεια. Περαν της επιβαρυνσης που δεχεται και θα κουραστει μια ωρα αρχιτερα.
    Για εμενα το ιδανικο ειναι 2α και 3η.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Και εγώ έτσι πίστευα γιατί στην εποχή μου ήταν αδιανόητο να κάνεις φροντιστήριο στο Γυμνάσιο. 2α-3η Λυκείου και αν...Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει-χειροτερέψει από τότε...Και όσο και αν σου κάνει εντύπωση ξέρω αρκετές περιπτώσεις που κάνουν στο σπίτι μαθήματα ακόμα και στο Δημοτικό !!!
    Και εδώ που τα λέμε τι να κάνεις ?
    Όταν βλέπεις το σχολείο να είναι ένα μπουρδέλο και μισό, όταν βλέπεις αδιάφορους καθηγητές που πάνε για να περάσουν 4-5 ώρες και να φύγουν, όταν βλέπεις τις μισές μέρες του χρόνου να μην γίνεται μάθημα λόγω καταλήψεων, συνελέυσεων κλπ, όταν βλέπεις το παιδί να μην έχει κατανοήσει τίποτα απ΄αυτά που υποτίθεται έχει διδαχθεί, και όταν δεν έχεις τον χρόνο (ή ακόμα και τις γνώσεις για κάποιους) να το πάρεις πάνω σου και να ασχοληθείς εσύ προσωπικά με τα μαθήματα και το διάβασμά του, εεεε τότε δεν έχεις και πολλές επιλογές. Όπου αντιληφθείς ότι υπάρχει υστέρηση θα προσπαθήσεις να το λύσεις έγκαιρα (πριν δημιουργηθούν κενά) με εξωσχολική διδασκαλία.

Αλλά ακόμα και έτσι να το δείς... Αίντε από τα 630,00 που έγραψα πιο πάνω αφαιρώ τα 100,00 που είναι αυτό που αφορά τα 1-2 μαθήγματα του Γυμνασίου... Αυτό κάνει το πρόβλημα πολύ μικρότερο, ή το σύστημα καλύτερο ???

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 88
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2007, 22:36
  2. Milame....ΝΤΡΟΠΗ
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2005, 21:23
  3. Ντροπή και αίσχος
    από kostasfazer στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2005, 12:55