Το abs δεν αφήνει να δημιουργηθεί το φαινόμενο της σφήνας σε χωμάτινα και γενικά σε σαθρά εδάφη με αποτέλεσμα να μην μπορείς να σταματήσεις. Με απλά λόγια στο χώμα σταματάς σκάβοντας.![]()
Το abs δεν αφήνει να δημιουργηθεί το φαινόμενο της σφήνας σε χωμάτινα και γενικά σε σαθρά εδάφη με αποτέλεσμα να μην μπορείς να σταματήσεις. Με απλά λόγια στο χώμα σταματάς σκάβοντας.![]()
Οχι, αλλα νομιζω η siemens βγαζει boschΑρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisioak
Βγάζει η siemens ΑΒS;![]()
![]()
![]()
Ασχετως αυτου, καλο ειναι το abs να υπαρχει παντου και παντα θα υπαρχει δυνατοτητα απενεργοποιησης (με μοντιφα η χωρις)
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Γιατι ο συντελεστης τριβης στην χειροτερη ασφαλτο ειναι απειρως μεγαλυτερος απο τον συντελεστη τριβης στο σαθροχαλικο. Το ABS θα αναγνωριζει συνεχως την ταση για μπλοκαρισμα στο χωμα, θα αυξομειωνει συνεχως την πιεση στο κυκλωμα και θα βρεθεις να ταξιδευεις φρεναρωντας προς το γκρεμι. Αμολαει πανευκολα το ABS στο χωμα σε σημειο που να ειναι επικινδυνο. Στο Super Tenere νομιζω ρυθμιζεις την ευαισθησια του ABS και απ οτι λενε κανει καποια δουλεια... δεν ξερω δεν το εχω οδηγησει στο χωμα, το σιγουρο ειναι οτι θελει πολυ εξελιξη ενα ABS για να λειτουργησει στο χωμα και αυτο σε τουριστικες "κοιταω τα δεντρα και τα πουλακια" συνθηκες. Για γρηγορη οδηγηση με κανα ικανο on-OFF απλα το ξεχναμε...Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης αλλά πραγματική απορία , γιατί π.χ. μπορείς να φρενάρεις καλύτερα με ABS σε ένα ολισθηρό δρόμο και όχι στο χώμα ?
Αν η θεωρία του ABS είναι (περίπου) ότι μπορεί να φρενάρει επαναλαμβανόμενα πολλές φόρες το δευτερόλεπτο χωρίς να αφήνει τον τροχό να μπλοκάρει , γιατί αυτή η λογική δεν βοηθά στα χώμα ?