Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 116

Θέμα: Ενεργειακο τζακι

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    την τιμη μου την ειπε αυτος που θα μου το βαλει και θα μου το φερνει...
    Keep on rocking in a free world !!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από manianisg
    .....
    παντως περαν του αστειου ολη αυτη η στορφη προς την φωτια (τζακια,σομπες κτλ) θα επιφερουν τετοια αποψιλωση σε κανα 2 χρονια που ουτε δεντρολιβανο δεν υπαρχει ανα την επικρατεια...
    Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
    Είναι καλύτερο να καις τα κουκούτσια της ελιάς, τα υπολείμματα της γεωργικής παραγωγής, τα κλαδέματα των δέντρων, ακόμα και γκαζόν στην χειρότερη, αλλά και πολλά υλικά που καταλήγουν στις χωματερές, παρά να καις πετρέλαιο ή ακόμα και φυσικό αέριο.
    Το γιατί να κοστίζει 300€ ο τόνος είναι άλλη κουβέντα.

Έβαλε ένας φίλος μου ενεργειακό τζάκι και λέει ότι ζεσταίνει κομπλέ και στα δωμάτια. Βέβαια αυτός είναι σε παραλιακή περιοχή που δεν πιάνει πάγους κτλ.

ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ μην το συνδέσεις με τα υδραυλικά του καλοριφέρ. ΠΟΤΕ. Αν τύχει και κοπέι το ρεύμα (από μακρά διακοπή, από χιόνι κτλ) και δε μπορεί να δουλέψει ο κυκλοφοριτής, τότε είσαι αναγκασμένος να έχεις και το τζάκι σβυστό για να μη διαλυθούν τα υδραυλικά. Την έχει πατήσει θείος με αυτό.
    Yamaha FZS 600

Αρχικά δημιουργήθηκε από panagath
    ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ μην το συνδέσεις με τα υδραυλικά του καλοριφέρ. ΠΟΤΕ. Αν τύχει και κοπέι το ρεύμα (από μακρά διακοπή, από χιόνι κτλ) και δε μπορεί να δουλέψει ο κυκλοφοριτής, τότε είσαι αναγκασμένος να έχεις και το τζάκι σβυστό για να μη διαλυθούν τα υδραυλικά.
    Για εξήγησε λίγο αν θέλεις... γιατί δε μου κολλάει κάπως...
    Εiναι το ίδiο με το αν έχεις (σε ένα συμβατικό καλοριφέρ) τον κυκλοφορητή κλειστό αλλά τον καυστήρα ανοικτό. Θα θερμάνει το νερό στο λέβητα και τίποτε άλλο. Αν ανεβάσει ο λέβητας πάνω από 2,5atm τότε η βαλβίδα εκτόνωσης θα ανοίξει και όλα καλά. Με το τζάκι το ίδιο δε θα συμβεί;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Για εξήγησε λίγο αν θέλεις... γιατί δε μου κολλάει κάπως...
    Εiναι το ίδiο με το αν έχεις (σε ένα συμβατικό καλοριφέρ) τον κυκλοφορητή κλειστό αλλά τον καυστήρα ανοικτό. Θα θερμάνει το νερό στο λέβητα και τίποτε άλλο. Αν ανεβάσει ο λέβητας πάνω από 2,5atm τότε η βαλβίδα εκτόνωσης θα ανοίξει και όλα καλά. Με το τζάκι το ίδιο δε θα συμβεί;
    Πράγματι το ίδιο θα είναι με την περίπτωση που λες. Η βαλβίδα εκτόνωσης υπάρχει και η λογική λέει ότι θα είναι όλα καλά. Πάντως ο θείος έχει πρόβλημα με αυτό το θέμα και δε μπορεί να ανάψει τζάκι με τον κυκλοφορητή κλειστό. Λεπτομερώς δεν ξέρω γιατί.

Ίσως να έχει σχέση με το ότι Κυκλοφορητής-Λέβητας είναι δίπλα δίπλα, ενώ το τζάκι με τον κυκλοφορητή έχει μια απόσταση η οποία ενώνεται με σωλήνες. Αλλά δεν ξέρω, υποθέτω. Πάντως το τζάκι δεν το ανάβει αν δεν έχει ρεύμα.
    Yamaha FZS 600

Αρχικά δημιουργήθηκε από panagath
    Πράγματι το ίδιο θα είναι με την περίπτωση που λες. Η βαλβίδα εκτόνωσης υπάρχει και η λογική λέει ότι θα είναι όλα καλά. Πάντως ο θείος έχει πρόβλημα με αυτό το θέμα και δε μπορεί να ανάψει τζάκι με τον κυκλοφορητή κλειστό. Λεπτομερώς δεν ξέρω γιατί.

Ίσως να έχει σχέση με το ότι Κυκλοφορητής-Λέβητας είναι δίπλα δίπλα, ενώ το τζάκι με τον κυκλοφορητή έχει μια απόσταση η οποία ενώνεται με σωλήνες. Αλλά δεν ξέρω, υποθέτω. Πάντως το τζάκι δεν το ανάβει αν δεν έχει ρεύμα.
    Κάτι άλλο παίζει, σίγουρα.
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Τα ανοιχτά δοχεία διαστολής μάλλον ήταν άγνωστη έννοια στον εγκαταστάτη του θείου σου.
    Όντως θέλει προσοχή στην εγκατάσταση. Σε έναν κοινό καυστήρα η φλόγα διακόπτεται όταν δεν έχει ρεύμα, ενώ εδώ τα ξύλα εξακολουθούν να καίνε.
    Τέλος πάντων κάνε ότι νομίζεις απλά πάρε τη γνώμη κάποιου γνώστη και όχι απλά χρήστη

Κάτι άλλο παίζει, σίγουρα.
    Δεν ξέρω σίγουρα, αλλά καλό θα ήταν όποιος θέλει να το βάλει να συμβουλευτεί πρώτα έναν Μηχανολόγο Μηχανικό (ΜηχΜηχ ) για το κατά πόσο είναι ασφαλές και εφικτό. Όχι απλά ο εγκαταστάτης του τζακιού να το συνδέσει στο κύκλωμα από μόνος του και άντε μπλέξε μετά.

Yamaha FZS 600

Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
    Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
    Είναι καλύτερο να καις τα κουκούτσια της ελιάς, τα υπολείμματα της γεωργικής παραγωγής, τα κλαδέματα των δέντρων, ακόμα και γκαζόν στην χειρότερη, αλλά και πολλά υλικά που καταλήγουν στις χωματερές, παρά να καις πετρέλαιο ή ακόμα και φυσικό αέριο.
    Το γιατί να κοστίζει 300€ ο τόνος είναι άλλη κουβέντα.
    καλα αμα πιστευεις οτι θα ζεσταθεις με λιοκλαρα τοτε...
    ξερεις τι ποσοστητα θες?
    ξερεις που θα τα βρεις κ πως θα τα μεταφερεις/τροποποιησεις ωστε να καουν
    νομιζεις οτι εχουμε γκαζον οπως στην Βαυαρια...αγκαθια εχουμε φουλ!!!
    ξερεις..ξερεις..

τελος!!!...για το κλιμα της ελλαδας που η υγρασια ειναι το κυριο χαρακτηριστικο ΔΕΝ υπαρχει καλυτερο ειδος θερμανσης απο το καλοριφερ..τα υπολοιπα ειναι ημιμετρα κ λειτουργουν επικουρικα...
    το καλοριφερ ζεστενει,στεγνωνει τοιχους δαπεδα αποβαλει πασα υγρασια κ ακομα εχεις κ ''τζαμπα'' ζεστο νερο.σιγουρα κοστιζει το πετρεκαιο δεν αμφιβαλω αλλα για οποια αλλη ενναλακτικη πρεπει να τα βαλεις ΟΛΑ ΚΑΤΩ κ να δεις εαν αξιζει τον κοπο..συνηθως η διαφορα (κερδος) ειναι ελαχιστη αλλα δυστηχως αυτο το βλεπουμε κατοπιν εορτης....

υ.γ το ιδιο εγινε κ με το υγραεριο στα αυτοκινητα.ολοι τα εσκασαν καννονικα,ξηλλωσαν ρεζερβες,εβγαλαν καροτσες....για να βαλουν δεξαμενη γκαζιου που ειναι φθηνο....ε..κατσε να δεις που θα παει...αμμεσα!

τελος!!!...για το κλιμα της ελλαδας που η υγρασια ειναι το κυριο χαρακτηριστικο ΔΕΝ υπαρχει καλυτερο ειδος θερμανσης απο το καλοριφερ..
    Έχεις μείνει σε σπίτι με ενδοδαπέδια θέρμανση με ρεύμα;
    Θα αλλάξεις άποψη!

Θα αλλάξεις άποψη!
    αμα χαλασει ο θερμοστατης τι γινεται,κανεις αναστεναρια μετα...? (αστειο)
    οχι αλλα εαν εχεις νυχτερινο ειναι λυση οικονικη..οσο βεβαια η κιλοβατωρα ειναι σε νορμαλ τιμες...

αμα χαλασει ο θερμοστατης τι γινεται,κανεις αναστεναρια μετα...? (αστειο)
    οχι αλλα εαν εχεις νυχτερινο ειναι λυση οικονικη..οσο βεβαια η κιλοβατωρα ειναι σε νορμαλ τιμες...
    ¨

Επί του παρόντος είναι λύση φθηνότερη από το πετρέλαιο πάντως. Άσε που η ενδοδαπέδια θερμαίνει πραγματικά ομοιόμορφα το χώρο. Κάτι θα ξέρουνε οι βόρειοι που έχουνε σχεδόν όλοι ενδοδαπέδιες (νερό ή ρεύμα δεν έχει σημασία). Και ναι, πετάς και ένα νυκτερινό τιμολόγιο στη ΔΕΗ και είσαι ακόμη καλύτερα.

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Θα αλλάξεις άποψη!
    Και γιατι οχι με πετρελαιο ή φα?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
    Και γιατι οχι με πετρελαιο ή φα?
    Πετρέλαιο ακριβότερο και δεν γλυτώνεις νερά, σωλήνες, κυκλοφορητές, δοχεία διαστολής, βαλβίδες εκτόνωσης, καυστήρα, λέβητα, δεξαμενή, συντήρηση.
    Φ.Α. μια από τα ίδια. Εκτός και αν συνδέσεις φα με συσκευή παραγωγής ηλεκτρισμού ώστε να σου σηκώνει την ενδοδαπέδια (ε, αυτό δεν ξέρω μετά πόσο συμφέρει, δεν το έχω δει καθόλου...)

Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Η μικροβιολογια λυνει το ενεργειακο (βενζινη τελος)
    από xristos x στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2010, 03:17
  2. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2009, 20:44
  3. Lcd Tv στο Τζακι ;
    από Boxer στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2006, 19:16

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε