Αυτονόητο.
Εδώ δεν είναι αυτονόητο. Το ότι την έχω μεγαλύτερη, έχει να κάνει με το ότι αψηφώ τον επιπλέον κίνδυνο.
Ακριβώς αυτό.
Όχι όλοι. Εγώ τα φόρεσα λίγο αργότερα. Και δε πάω εκκλησία.
Αυτονόητο.
Εδώ δεν είναι αυτονόητο. Το ότι την έχω μεγαλύτερη, έχει να κάνει με το ότι αψηφώ τον επιπλέον κίνδυνο.
Ακριβώς αυτό.
Όχι όλοι. Εγώ τα φόρεσα λίγο αργότερα. Και δε πάω εκκλησία.
Έλα ντε :rotflmao:
Να φανταστώ για να αντικρούσει κάποιος το επιχείρημα θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν φοβάται να κάνει κόντρες; Ή ότι κάνει κάτι πιο επικίνδυνο;Και όχι απλά επειδή δεν γουστάρει ε;
Εσύ από την άλλη φοράς κράνος για την αστυνομία και το κρύο ε; ουουουουου φλώρεεεεεε
Πρέπει να μου το αποδείξεις τώρα λοιπόν ότι δεν φοβάσαι την αστυνομία και το κρύο. Αλλιώς είσαι φλώρος.
Βγαίνει τίποτα λοιπόν αν συνεχίσουμε έτσι; Εγώ δεν βλέπω λογική πάντως. Στ' αρχίδια μου και μένα, στ'αρχίδια σου και σένα. Εκτός αν εσένα σε νοιάζει να αποδείξεις κάτι.
joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.
Από πότε ο κίνδυνος είναι μικρόβιο, ρε σεις;![]()
safety doesn't happen by accident
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Καλό το θέμα δε λέω, αλλά ίσως κακώς τέθηκε ως ερώτηση ή αναρώτηση ή τέλος πάντων προβληματισμός.
Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει οτιδήποτε για τον οποιονδήποτε (του εαυτού του συμπεριλαμβανομένου) και δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί ο ένας να αλλάξει τη γνώμη ή την οπτική γωνία του άλλου.
Έτσι κι αλλιώς, τις ιδέες μας δεν μπορεί να τις αλλάξει κανείς, παρά μόνο εμείς οι ίδιοι.
Ως τώρα το θέμα πάει κάπως έτσι:
reflection - «Παιδάκια γειά σας, είσαστε τύποι που τη βρίσκουν με τον κίνδυνο ή κάνω λάθος;»
Όλοι οι άλλοι - «Μπααα, μη νομίζεις, φλώροι είμαστε απλά μας αρέσουν τα μηχανάκια.»
reflection - «Μπορεί να μου το παίζετε εμένα φλώροι, αλλά από αυτά που λέτε νομίζω πως βγαίνει καθαρά το συμπέρασμα ότι είσαστε τύποι που τη βρίσκουν με τον κίνδυνο.»
Όλοι οι άλλοι - «Μπααα, αλήθεια λέμε, φλώροι είμαστε, απλά δε μας φαίνεται γιατί έχουμε ωραία άβαταρ.»
reflection - «Όχι, ίσως εσείς να μην το καταλαβαίνετε, αλλά υποσυνείδητα είσαστε τύποι που τη βρίσκουν με τον κίνδυνο.»
Όλοι οι άλλοι - «Ξεκόλλα, όχι.»
reflection - «Εσείς ξεκολλάτε, ναι.»
Όλοι οι άλλοι - «Όχι!»
reflection - «Ναι!»
Όλοι οι άλλοι - «Όχι!»
reflection - «Ναι!»
Όλοι οι άλλοι - «Όχι!»
Και πάει λέγοντας....
Ενώ η συζήτηση θα μπορούσε να περιοριστεί εύκολα στα:
reflection - «Παιδάκια γειά σας, σας γουστάρω (ή δεν σας γουστάρω, το ίδιο είναι) γιατί είσαστε τύποι που τη βρίσκουν με τον κίνδυνο.»
Όλοι οι άλλοι - «Μπααα, μη νομίζεις, φλώροι είμαστε απλά μας αρέσουν τα μηχανάκια.»
reflection - «Ό,τι και να μου λέτε εγώ τη βρίσκω να σας βλέπω έτσι, δεν θα μου το χαλάσετε τώρα εσείς...»
Όλοι οι άλλοι - «Ok...»
Βέβαια, αν ήταν έτσι, δεν θα είχε φτάσει το θέμα στις 10 σελίδες, 2-3 και τέλος, οπότε...![]()
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
Αρχίζω να καταλαβαίνω που το πας και που βρίσκεται το πρόβλημά σου (το πρόβλημα με τα γραφόμενά σου, έτσι, μην παρεξηγηθούμε). Δεν το είχα προσέξει νωρίτερα. Συγχέεις (και κάνεις ένα) δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Το ένα από αυτά είναι νέτα-σκέτα λάθος, το άλλο, αν και κατά-βάση έχει κάποιον πυρήνα αλήθειας, του δίνεις τέτοιες ρομαντικές διαστάσεις που γελοιοποιείται (και μες την υπερβολή του φτάνει να αγγίξει τα όρια του ρατσισμού---ναι, αυτό δουλεύει και απ' τις δυο μεριές).
Αυτό, πρέπει να παραδεχτώ, έχει έναν πυρήνα αλήθειας: Οι μοτοσυκλετιστές, κατά μέσο όρο, επιδεικνύουν μεγαλύτερη ανοχή στον κίνδυνο, απ' τον γενικό πληθυσμό. Ο μοοτοσυκλετιστής, δηλαδή, ως στατιστική γενίκευση, είναι διατεθειμένος να εμπλακεί σε δραστηριότητες που εμπεριέχουν κίνδυνο, περισσότερο (ή ευκολότερα ή με λιγότερη επιφύλαξη) από τον γενικό μέσο-όρο. Δεν έχω δει, βέβαια, κάποια στατιστική μελέτη που να το αποδεικνύει, και δεν μπορώ επ' ουδενί να το ποσοτικοποιήσω, αλλά δεν θα εκπλησσόμουν αν ίσχυε.
Πρόσεχε όμως! Η επιλογή των λέξεων είναι σημαντική όσο δεν παίρνει! Πρόκειται για ανοχή, όχι για εθισμό! Ο μοτοσικλετιστής, δηλαδή, είναι μεν διατεθειμένος να εμπλακεί σε κάποια επικίνδυνη δραστηριότητα (προκειμένου να αποκομίσει την όποια απόλαυση αποκομίζει από αυτή) περισσότερο, ίσως, από τον γενικό μέσο όρο. Δεν είναι όμως ο κίνδυνος αυτό που του χαρίζει την απόλαυση και, ως εκ' τούτου, θα κάνει ότι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει το ρίσκο---χωρίς βέβαια να αποποιηθεί το αντικείμενο του πόθου του. Μπορεί να δεχτεί, δηλαδή, να περπατήσει σε τεντωμένο σκοινί (μιλώντας μεταφορικά και σε διαφορετικούς βαθμούς ο καθένας), αλλά, αν του προτείνεις να βγάλει την ζώνη ασφαλείας (απλά γιατί έτσι αυξάνεται το... thrill), θα σε πει μαλάκα! Αν το θες πιο παραστατικά, δεν πρόκειται για "μικρόβιο του φόβου", αλλά για ισχυρότερα "αντισώματα ενάντια στο φόβο". Αnd this makes all the diference in the world!
Το φαινόμενο δηλαδή που παρατηρείς ("παράτολμη", σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, συμπεριφορά) είναι γενικά σωστό, η αιτιακή του όμως απόδοση (αναζήτηση του ρίσκου και εθισμός στην "αδρεναλίνη") είναι εντελώς λάθος!
Τώρα το κατά πόσο το χαρακτηριστικό αυτό "ακτινοβολείται" ή "φαίνεται" στην όλη συμπεριφορά και κατά πόσο αυτό "χρωματίζει" γενικότερα τον χαρακτήρα, είναι κάτι που χωράει πολύ κουβέντα (και παίρνει τόνους νερό). Τείνω να πιστέψω, πάντως, ότι οι διαφορές είναι πολύ μικρές και ότι η εικόνα που προβάλλεται απ' το λαϊκό πρότυπο είναι ξεχειλωμένη πέρα απ' τα όρια της υπερβολής (και γενικώς επιζήμια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
Επιπλέον, τίποτε από αυτά δεν είναι μοναδικό χαρακτηριστικό του μοτοσυκλετιστή, αλλά απαντώνται διάσπαρτα μέσα στον ανθρώπινο πληθυσμό (σε ανθρώπους με ένα κάρο άλλες ασχολίες) τόσο, που το να τα εντοπίζει κανείς ειδικά στην συγκεκριμένη ομάδα αγγίζει τα όρια του πολιτισμικού στερεότυπου (και καταντά ρατσιστικό)...
εγω να φανταστω οτι "το οσοι κανουμε" το εγραψα με αορατη γραφη ναι?αναφορικα με το επιχειρηματα δες παρακατω...
δεν τιθεται θεμα φοβου αστυνομιας...απλως δεν θελω να πληρωσω 700 ευρω κερατιατικα...οταν ηταν 30 ευρω ποσως με απασχολουσε...επιλογη ειναι...στο θεμα του κρυου ειναι ακομη πιο απλα τα πραγματα...κρυωνω...τωρα εαν εσυ(τριτο προσωπο) οταν αισθανεσαι κρυο χρειαζεσαι αγχολυτικα,δεν ειναι και το φυσιολογικοτερο...
νικολα και λοιποι...το να αποφασισει καποιος να κοντραριστει δεν σημαινει απαραιτητα οτι διατρεχει αυξημενο κινδυνο...και εξυπακουεται οτι δεν αναφερομαι σε στημενες κοντρες...μην μου πεις οτι δεν σου εχει τυχει ποτε να κατσει μια παρεμφερης παπια διπλα σου στο φαναρι,να σου σκασει μια κουφια και να μην εχεις ανοιξει το γκαζι,διοτι πολυ απλα δεν θα σε πιστεψω...
θεωρω οτι δεν υπαρχει αντρας που σε οποιαδηποτε φαση της ζωης του εχει βρεθει σε καθεστως ανταγωνισμου και συνθηκες υπο τις οποιες θεωρει οτι δυναται να υπερισχυσει και δεν το εχει κανει...ειναι στην φυση μας...
επισης ειναι κατι που το εχω δει απειρες φορες στα 20 χρονια που οδηγω μεσα στο κεντρο...απο τον πιτσιρικα με την παπια μεχρι το τυρι με το bmw και τον ταριφα με το ντιζελ...
απο κει και περα οσοι δεν το κανουν,θεωρω οτι πολυ απλα φοβουνται...εξυπακουεται οτι δεν μπαινουν στην διαδικασια καθε φορα,αλλα σιγουρα καποια απ ολες που θα παρουσιαστει η ευκαιρια,πολυ απλα θα την αρπαξουν...και δεν αναφερομαι μονο στο κομματι μοτοσυκλεττα...
frankly my dear, i dont give a damn...
μα δεν ειπε κανεις οτι δεν κανει κοντρες!! ΟΛΟΙ κανουμε σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ειναι δυνατον! αλλα η φιλεναδα σου επιμενει οτι το κανουμε 1ον γιατι γουσταρουμε να κινδυνευουμε και εχουμε αυτοκτονικες τασεις και 2ον γιατι ειμαστε μηχανοβιοι!! με τη λογικη που το θετει δλδ εγω οταν κοντραρομαι με ενα φιλο ποιος θα κατουρησει πιο μακρυα, η ποιος θα πιει τα περισσοτερα σφηνακια, η ποιος θα ριξει τη πιο βροντερη κλανια, το κανω επειδη οδηγω μηχανη!! δλδ αν οδηγουσα νταλικα ας πουμε δεν θα ειχα τετοιες τασεις!!
επισης αυτο που ειπες για τον κιδυνο δεν το λεμε εμεις, η φιλεναδα σου το λεει και επιμενει κιολας οτι ο κινδυνος ειναι αυτο που ζηταμε!
Το λάθος σε όλους μας, είναι ότι προσπαθούμε να αποσυσχετίσουμε τα εξής :κίνδυνο -> (αδρεναλίνη) -> απόλαυση.
Στη περίπτωση της μοτοσυκλέτας, αλλά και σε όλες τις αναφερθέντες ή μη δραστηριότητες, ΟΛΕΣ, από τη κόντρα με τρίκυκλα ποδήλατα ως τον αστροναύτη
που οδεύει προς μια μαύρη τρύπα όλα αυτά είναι αλληλένδετα.
Δεν θα υπήρχε καμμία απόλαυση σε οτιδήποτε, ούτε όταν τρως βρώμικο από καντίνα, αν δεν υπήρχε μια υποβόσκουσα σκέψη ενοχής
ή φόβου.
Μην συγχέουμε επίσης μια κατάσταση "πάω γυρεύοντας" με το calculated risk.
Η επίπεδη ζωή μας αποκτάει καμπύλες από τα ρίσκα.
Μα ακριβώς αυτοί οι "όσοι δεν", αναρωτιέμαι πως θα έπρεπε να αντικρούσουν το επιχέιρημα, όχι αυτοί που κάνουν.
Εσύ θεωρείς ότι φοβούνται. Οκ δεκτόν και όπως είπα δεν με νοιάζει να μπω στην διαδικασία να αποδέιξω τίποτα. Αλλά και γω θεωρώ πως είσαι πολύ μαλθακός αν κρυώνεις εύκολα. Με ίδιο τρόπο δεν φτάνουμε σε συμπέρασμα;
Α και φυσικά το έχουμε κάνει όλοι κάποια στιγμή. Το είπα και γω μερικές σελίδες πίσω.
joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.
τον παλιο καλο καιρο η απαντηση θα ηταν:''θα δεχτουμε οτι ειμαστε adrenaline junkies αν δεχτητε οτι ειστε πλυντηρια πιατων (αντε και κουζινες)''.
αλλα επειδη τα χρονια αλλαξαν και επειδη συμφωνω τοσο με τον μοτομικε οτι απλα τρολλαρεις με ωραιο περιτυλιγμα,οσο και με τον νπατ που σου ειπε οτι ειναι και εκνευριστικο και προσβλητκο αυτο που κανεις, θα επιλεξω να την κανω κι εγω με τη σειρα μου απο το θρεντιδι.
υ.γ.ο λογος που δεν το εκανα ηδη ειναι οτι συμφωνω και με τον σναιπερ που ''ειχε καιρο να διαβασει τετοια παρολα''
αντιος.
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...