την πρώτη φορά διάλεγα απάντηση πιο ''αψήφιστα'' ας πουμε, γιατί δεν είχα το χρόνο να το σκεφτώ, τη δευτερη το έκανα με την ησυχία μου.
Εξάλλου, όσες φορές και να το επαναλάβεις, εννοείται ότι δε γνωρίζεις ποιές απο τις απαντήσεις που έδωσες είναι οι σωστές και ποιές οι λάθος, οπότε δεν ξέρεις και ποιές να διορθώσεις.
εννοείται! είχε πέσει στα χέρια μου ένας με αυτοκόλλητα τα χρώματα, τα ξεκόλλησα με πολύ υπομονή και τα έβαλα στη σωστή θέση.
Πέρα απο την πλάκα, όχι, προσπάθησα 1-2 φορές, αλλά δεν κατάλαβα τη λογική του, και νομίζω δε θα βρω ποτέ την υπομονή να το κάνω, μου φάνηκε ιδιαίτερα δύσκολο.
είδα οτι επιμένεις με τον κύβο και θεώρησα οτι είχες καμιά καλή ιδέα
Αγαπητε ο κυβος ειναι κατι πολυ απλο, αλλα το γνωριζουν ολοι, ωστε να το λαβουμε σαν σημειο αναφορας.
Εμενα που μου μιλας με τοση αυθαδεια... Κ χωρις να θελω να περαυτολογω ή να το παιζω "καποιος"... Στα 16 μου μπορουσα με πολυ μεγαλη ανεση να δεσω τα κορδονια των παπουτσιων μου. (τα ελυνα πολυ νωριτερα)![]()
Το ότι έχει κάποιος μεγάλο σκορ σε οποιοδήποτε τεστ IQ δε σημαίνει και πολλά πράγματα. Είναι θέμα σκέψης, λογικής αλλά και εξάσκησης. Όσο πιο πολύ "διδάσκεις" το μυαλό σου και όσο περισσότερα τεστ κάνεις, τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να σκοράρεις περισσότερο. Το μυαλό δε παύει να αναπτύσσεται και υπάρχουν πολλοί τρόποι, παιχνίδια αλλά και ασκήσεις για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Πλέον ακόμη και στα κινητά τηλέφωνα υπάρχουν εφαρμογές και παιχνίδια για την εκπαίδευση του εγκεφάλου.
Σχετικά με τον κύβο του Ρούμπικ, τον έχω λύσει και εγώ όπως ο Άρης.
gixxerpap λες; Αμάν και πότε χαχα
![]()
They'll talk to ya and talk to ya and talk to ya about individual freedom. But they see a free individual, it's gonna scare 'em.
Παιδιά, τεστ αυτού του τύπου μετράνε, πράγματι, με σχετική αξιοπιστία, τον δείκτη ευφυίας. Πρέπει όμως να γίνουν υπό κατάλληλες συνθήκες οι οποίες παίζουν τεράστιο ρόλο στο αποτέλεσμα. Τα "σταμάτησα", "ξαναπροσπάθησα", "είχα δουλειά", "το έκανα σε 3 λεπτά και 5 νανοδευτερόλεπτα" και δεν συμμαζεύεται ακυρώνουν ολοκληρωτικά το αποτέλεσμα. Μην το αναφέρεις καθόλου. Δεν έχει κανένα νόημα.
Κάθεσαι, λοιπόν, με καθαρό μυαλό, χωρίς να έχεις τίποτε άλλο να κάνεις και συμπληρώνεις το τεστ, μια φορά, χρησιμοποιώντας όλον τον διαθέσιμο χρόνο. Το νούμερο που θα σου βγάλει θα είναι (πιθανότατα---εξαιρέσεις υπάρχουν) +/- κάποιες μονάδες από τον πραγματικό δείκτη ευφυίας σου (ενδεχομένως να πρέπει να κάνεις κάποιες μικρο-διορθώσεις βάσει ηλικίας---όσο μεγαλώνουμε φυραίνουμε). Αν θέλεις να το επαναλάβεις, μπορείς, αλλά απαραιτήτως με άλλες ερωτήσεις (καινούριο τεστ).Το ίδιο τεστ, δεύτερη φορά, δεν έχει κανένα νόημα (εκτός αν θες να το κάνεις, έτσι, σαν σταυρόλεξο). Οποιοσδήποτε δεν είναι εντελώς χαζός, χωρίς περιορισμούς χρόνου ή / και με πολλές προσπάθειες, μπορεί να πετύχει το άριστο σκορ (κάποια στιγμή).
Τι σημαίνει αυτό το νούμερο? Κατ' ελάχιστο: Ότι αν κάνεις και άλλα τέτοια τεστ (με τον σωστό τρόπο πάντα) θα πέφτεις, τις περισσότερες φορές, εκεί γύρω (άρα δεν είναι τυχαίο). Από εκεί και πέρα (αν σημαίνει κάτι πιο ουσιαστικό και τι) χωράει πολύ κουβέντα.
Επιπρόσθετα, αν θέλεις να ερμηνεύσεις το αποτέλεσμα στατιστικά, τα πράγματα γίνονται ΠΟΛΥ πιο δύσκολα: Πρέπει να βεβαιώσεις ότι όλοι όσοι προσπάθησαν ολοκλήρωσαν το τεστ και δήλωσαν αποτέλεσμα (καλό ή κακό). Αν όσοι το βρήκαν δύσκολο ή είδαν ότι δεν τα καταφέρνουν ή βαρέθηκαν ή έβγαλαν χαμηλό σκορ, αν αυτοί απλά δεν δηλώσουν αποτέλεσμα, τότε το δείγμα είναι τελείως άχρηστο.
Γι αυτό λέω ότι (ακόμη και αν υποθέσει απόλυτη ειλικρίνεια---κάτι που ποτέ δεν πρέπει να κάνει) όποιος θεωρήσει το δείγμα εδώ μέσα αξιόπιστο πρέπει να είναι τρελός.
(Τώρα για κάτι 135αρια και 140αρια, "σε πέντε λεπτά γιατί έπλενα και τα πιάτα", που βλέπω εδώ μέσα, μάλλον η Λουλού έχει δίκιο...)
Καλα, πειτε τα εσεις....
Εγω δεν βγηκα να ανακοινωσω αποτελεσμα! Εστειλα απλως ενα email.....
Σας αφηνω τωρα γιατι ετοιμαζω βαλιτσες για το διαστημα!
Μιλαμε για μεγαλο UFO!
![]()
Έτσι για αντιπαράθεση:
George H.W. Bush 98
John F. Kennedy 117
George W. Bush 125
Bill Clinton 137
Sigmund Freud 156
Albert Einstein 160
Bill Gates 160
Galileo Galilei 185
Pierre Simon de Laplace 190
Garry Kasparov 190
Wolfgang von Goethe 210
Leonardo da Vinci 220
Έτσι για αντιπαράθεση #2:
Παίρνουμε έναν μεταπτυχιακό μαθητή της μοριακής βιολογίας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και έναν πάμπτωχο λιμοκτονούντα χωρικό κατευθείαν από κάποιο υποΣαχάριο χωριό της Αφρικής.
Όπως είναι τους καθίζουμε μπροστά σε έναν υπολογιστή και τους λέμε να κάνουν το τεστ.
Αυτόματα ο ένας λαμβάνει σκορ> 110 σε ολιγότερο της μισής ώρας, ο έτερος λαμβάνει τα @@ μου καθότι δε γνωρίζει ο χώρος γύρω του ιντά 'ναι είναι, το φωτεινό κουτί μπροστά του ιντά 'ναι και συνάμα αναρωτιέται γιάντα τονε ξαγκλίσανε να αφήσει το χωριό του. Α, και τον έχουνε ακόμης απότιστο τον καψερό.
iq, mensa και αρχ*δια καπαμά.
Άλλη μια ταμπέλα για τους ανθρώπους όταν και όπως μας βολεύει.
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)