Σελίδα 17 από 22 ΠρώτοΠρώτο ... 71213141516171819202122 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 241 έως 255 από 317

Θέμα: 21.12.2012

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από marios8 Προβολή μηνύματος
    Και δεν πρόκειται να σου δώσει γιατί έχεις λανθασμένη οπτική γωνία . Η επιστήμη στα έχει απαντήσει εσύ δεν θες να τα δείς .
    Μάλλον φίλε μου εσύ αρκείσαι σε ένα στερεότυπο "απαντήσεων" που σε βολεύει και σε ικανοποιεί, δεν σημαίνει ότι και εγώ αρκούμαι σε αυτό.

Το πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα είναι πραγματικά απορίας άξιο.

Για σένα ο πολιτισμός είναι η θρησκευτική ιδεολογία ?????

Τι να πω ο καθένας με τα βίτσια του .
    Τι σημασία έχει τι είναι ο πολιστισμός για εμένα, πάντως σε καμμία περίπτωση δεν είναι θρησκοληψία και δογματισμός. Ωστόσο δεν μπορώ να κατηγορήσων κανέναν απο τους αρχαίους πολιτισμούς για αυτό! Λάβε υπόψιν σου ότι ούτε οι Αιγύπτιοι, ούτε οι λοιποί που ανέφερα προήγαγαν ακριβώς την ανεξηθρησκεία και ούτε ήταν αυτό που λέμε ανοιχτόμυαλοι με τα σημερινά δεδομένα. Ωστόσο μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεισιδαιμονιών και δογματισμού κατάφεραν πράγματα στα οποία οφείλουμε εν πολλοίς το που έχουμε φτάσει εμείς τώρα. Δεν μπόρώ να κρίνων κανένα πολιτισμό του τότε, ποσοτικά και ποιοτικά, δεν υπαρχει καλύτερος και χειρότερος. Στην περίπτωση των Μάγια, όλα όσα αναφέρεις είναι εντελώς άκυρα! Ναι οκ, μπορεί να μην είχαν αναπτύξει την μεταλλουργία σε μεγάλο βαθμό, αλλά οι αστρονομικές τους παρατηρήσεις και τα ημερολόγια τους δεν είχαν προηγούμενο!

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    hymadore φίλε μου είναι φανερό οτι έχουμε τελείως διαφορετική φιλοσοφία για τα πράγματα .
    Δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε και να χαλιόμαστε τζάμπα . Γινόμαστε και κουραστικοί για τους άλλους .

Άλλος ψάχνει το Θεό, άλλος το θεωρεί γελοίο και μόνο να ασχοληθεί . Κάθε άποψη σεβαστή
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Και δεν πρόκειται να σου δώσει γιατί έχεις λανθασμένη οπτική γωνία . Η επιστήμη στα έχει απαντήσει εσύ δεν θες να τα δείς .
    Καθολου βαρετοι, για αυτο ειμαστε εδω, για να μιλαμε.
    Παρεπιπτοντως, τι εχει απαντησει η επιστημη και ο el-hymador δεν θελει να δει?
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

DrBig καταλαβαίνεις οτι δεν μπορούν όλα τα θέματα να συζητιόνται στα θρέντ (μιλάω για τεχνικά κολλήματα) .
    Προσωπικά εγώ δεν μπορώ να αναλύσω φιλοσοφικά ζητήματα μέσα απο το πληκτρολόγιο . Είμαι της προσωπικής επαφής .
    Καλό και άγιο το ιντερνετ αλλά ..........................
    Κάποια Παρασκευή στο Pulp (σήμερα είμαι με 39 πυρετό σπίτι ) θα τα πούμε απο κοντά .

Υγ Άσε που θα στείλουμε και το θρέντ στον αγύριστο

hymadore φίλε μου είναι φανερό οτι έχουμε τελείως διαφορετική φιλοσοφία για τα πράγματα .
    Δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε και να χαλιόμαστε τζάμπα . Γινόμαστε και κουραστικοί για τους άλλους .

Άλλος ψάχνει το Θεό, άλλος το θεωρεί γελοίο και μόνο να ασχοληθεί . Κάθε άποψη σεβαστή

Ok, no prob. Ωστόσο με παρεξήγησες, δεν ψάχνω τον Θέο, ούτε περιμένω να μου αποκαλυφθεί από κάποιο άνοιγμα στα σύννεφα.

DrBig καταλαβαίνεις οτι δεν μπορούν όλα τα θέματα να συζητιόνται στα θρέντ (μιλάω για τεχνικά κολλήματα) .
    Προσωπικά εγώ δεν μπορώ να αναλύσω φιλοσοφικά ζητήματα μέσα απο το πληκτρολόγιο . Είμαι της προσωπικής επαφής .
    Καλό και άγιο το ιντερνετ αλλά ..........................
    Κάποια Παρασκευή στο Pulp (σήμερα είμαι με 39 πυρετό σπίτι ) θα τα πούμε απο κοντά .

Υγ Άσε που θα στείλουμε και το θρέντ στον αγύριστο
    Αντε περαστικα σου λοιπον και τα λεμε καποια στιγμη εκ του συννεγγυς

Να οργανωθούμε, τώρα που άνοιγει ο καιρός, η αυλή εδώ κάτω προσφέρεται ιδανικά για τέτοιου είδους συζητήσεις. Επειδή ωστόσο δεν κάνουμε καταναγκάστιά έργα, ο κωδικός και η πρόφαση θα είναι μπριζολόλουκανικομπιφτεκοκρασομπυροκατάνυξη...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    δεν ξερω αν έχει κάποια σχέση αλλά το 12 πολλά ομόλογα πρέπει να πληρωθούν και όχι από την Ελλάδα....

(μόνο)

Παίζει να γίνει της πτνας !

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Δηλαδή και όπως, υπαρχει Θεός; Τι κάνουμε εδώ; Γιατί υπάρχουμε; Υπάρχουμε στην τελική ή όχι; Τα ίδια ερωτήματα είχαν και οι Μάγιας τα ίδια και εμείς... οκ, φανταστικό να ξέρω ότι το σύμπαν είναι υπερχορδές, αλλά απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δεν μου δίνει. Για την ακρίβεια, η επιστήμη και συγκεκριμένα η φυσική και η κοσμολογία στο σύνολο της, μας έχουν ανοίξει περισσότερο από ποτέ την όρεξη για να μάθουμε και να συνειδητοποιήσουμε τι πραγματικά παίζει. Αλλά η επιστήμη είναι μόνο ένα από τα όπλα στην φαρέτρα μας και χρησιμοποιώντας μόνο αυτό δεν θα περάσουμε την πίστα. Θέλω να πω βρε αδερφέ παλίοτερα βολευόμουν με ένα γεωκεντρικό σύστημα, με τον Δία να πετάει κεραυνούς και τέρμα, δεν με ξεπερνούσε το σύνολο, το όριζα. Τώρα; Τώρα που έχω αντίληψη της ασημαντότητας μου μέσα σε αυτό το τεράστιο και αχανές πράμα αλλά και της σημαντικότητας μου όντας ικανός να το αντιλαμβάνομαι;

Ο Θεός πέθανε (Νίτσε, δεξί μπακ στη Λεβερκούζεν το 70'), σκοτώσαμε τον Θεό και καλά του κάναμε, αναλάβαμε εμείς το πόστο. Άντε να μας δω πόσο Θεοί είμαστε.
    Καλημέρα καταρχήν , θα ξεκινήσω ξεκαθαρίζοντας ότι η επιστήμη δεν είναι μια χοντρή κυρία που έχει καπρίτσια και παραξενιές ! Δεν ισχυρίζομαι ότι λες κάτι τέτοιο ,αλλά το αναφέρω να για να αποφύγουμε διατυπώσεις του στυλ η επιστήμη είπε αυτό ή η επιστήμη έκανε εκείνο ! Το ερώτημα αν υπάρχει θεός ή όχι ανήκει στην Φιλοσοφία ! Αν τώρα παρουσιάσεις ένα δόγμα πχ τον Χριστιανισμό και τοποθετήσεις την δικιά του κοσμοθεωρία ως την μόνη αλήθεια , θα έρθεις σε αντιπαράθεση με τμήματα της επιστήμης , πχ βιολογία και φυσική . Φυσικά στα ερωτήματα αυτά έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς πολλοί επιστήμονες ! Σου παραθέτω την απάντηση του R.DAWKINS στο ερώτημα γιατί υπάρχουμε ? http://www.youtube.com/watch?v=erwLdQ1F_Tk
    Πολλοί άνθρωποι επειδή δεν θέλουν να αντιληφθούν την ασημαντότητα τους (ή δεν τους αρέσει) κατασκευάζουν θεωρίες για νοηματοδοτήσουν την ύπαρξή τους ! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και σωστές ...

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Η επιστημη θετει και απανταει ερωτηματα κατασκευασμενα απο λεξεις. Οι λεξεις συνδεονται μεταξυ τους με γραμματικους και συντακτικους κανονες.
    Όλοι αυτό κάνουμε !! Και κάνουμε καλά για να μπορούμε να συνενοουμαστε !!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Η αποψη και συνεπως και τα ερωτηματα που θετουμε για τον κοσμο εχουν αμεση σχεση με την γλωσσα μας. Για παραδειγμα για εναν δυτικο το ποτηρι ειναι ουσιαστικο. Τα ουσιαστικα ειναι ακινητα σναπσοτς σε ενα κοσμο που τα παντα κινουνται. Για ενα ναβαχο, δεν υπαρχει ποτηρι, υπαρχει 'ποτηραω'. Τα παντα εκει ειναι ρηματα.
    Με αλλα λογια, η επιστημη ειναι ενα κλειστο συστημα, αυτοσυνεπες (προς τιμη του) αλλα περιορισμενο απο την αντιληψη της κουλτουρας που το εξασκει. Ο περιορισμος δεν εγκειται στην ευφυια, αλλα στα εργαλεια. Η γλωσσα και οι εννοιες που αυτη εισαγει και εξαγει ανηκουν σε ενα κλειστο συμπαν νοηματων, τα οποια ουτε αντιπροσωπευουν ουτε εξαντλουν το ολον. Ειναι απλα και μονο γραμμικες προσεγγισεις, μικρες φωτογραφιουλες μιας ροης. Η δυτικη γλωσσα και τροπος σκεψης ειναι απο την αλλη εξαιρετικες για παραγωγη τεχνολογιας, εχοντας 'αποθεωσει' τον διαχωρισμο υποκειμενου-αντικειμενου.
    Το μόνο που δεν είναι η επιστήμη είναι κλειστό σύστημα ! Κάνεις το λάθος που κάνουν πολλοί , βλέπεις και αντιμετωπίζεις την επιστήμη σαν ΕΝΑ στατικό αντικείμενο-σώμα !

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Να οργανωθούμε, τώρα που άνοιγει ο καιρός, η αυλή εδώ κάτω προσφέρεται ιδανικά για τέτοιου είδους συζητήσεις. Επειδή ωστόσο δεν κάνουμε καταναγκάστιά έργα, ο κωδικός και η πρόφαση θα είναι μπριζολόλουκανικομπιφτεκοκρασομπυροκατάνυξη...
    Now you're talking!
    Αμα το πληρωμα του χρονου, στειλε μερα, ωρα και στιγμα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BELZEBOYLIS Προβολή μηνύματος
    Όλοι αυτό κάνουμε !! Και κάνουμε καλά για να μπορούμε να συνενοουμαστε !!!

Το μόνο που δεν είναι η επιστήμη είναι κλειστό σύστημα ! Κάνεις το λάθος που κάνουν πολλοί , βλέπεις και αντιμετωπίζεις την επιστήμη σαν ΕΝΑ στατικό αντικείμενο-σώμα !
    Δεν την αντιμετωπιζω ρε συ σα κατι στατικο, αυτο που λεω ειναι πως οι περιορισμοι της εχουν αμεση σχεση με τους περιορισμους της γλωσσας. Την σπουδασα για χρονια την επιστημη μου και την χαιρομαι, αλλα ο τροπος σκεψης της ειναι η μια πλευρα του νομισματος, υπαρχει και μια αλλη που με ενθουσιαζει εξ'ισου αν οχι περισσοτερο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BELZEBOYLIS Προβολή μηνύματος
    Καλημέρα καταρχήν , θα ξεκινήσω ξεκαθαρίζοντας ότι η επιστήμη δεν είναι μια χοντρή κυρία που έχει καπρίτσια και παραξενιές ! Δεν ισχυρίζομαι ότι λες κάτι τέτοιο ,αλλά το αναφέρω να για να αποφύγουμε διατυπώσεις του στυλ η επιστήμη είπε αυτό ή η επιστήμη έκανε εκείνο ! Το ερώτημα αν υπάρχει θεός ή όχι ανήκει στην Φιλοσοφία ! Αν τώρα παρουσιάσεις ένα δόγμα πχ τον Χριστιανισμό και τοποθετήσεις την δικιά του κοσμοθεωρία ως την μόνη αλήθεια , θα έρθεις σε αντιπαράθεση με τμήματα της επιστήμης , πχ βιολογία και φυσική . Φυσικά στα ερωτήματα αυτά έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς πολλοί επιστήμονες ! Σου παραθέτω την απάντηση του R.DAWKINS στο ερώτημα γιατί υπάρχουμε ? http://www.youtube.com/watch?v=erwLdQ1F_Tk
    Πολλοί άνθρωποι επειδή δεν θέλουν να αντιληφθούν την ασημαντότητα τους (ή δεν τους αρέσει) κατασκευάζουν θεωρίες για νοηματοδοτήσουν την ύπαρξή τους ! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και σωστές ...

Αυτο που λες περι ασημαντοτητας και κατασκευης θεωριων, το κανει και ο Dawkins.

Γενικα στη συζητηση μας πρεπει να επισημανουμε οτι αλλο η επιστημη ως φιλοσοφια ερευνας και αλλο η επιστημη ως πρακτικη ερευνας. Στη πρωτη περιπτωση δεν υπαρχει το παραμικρο αρνητικο να πει κανεις για την επιστημη. Στην δευτερη ομως, το χαος. Στελεχωνεται παγκοσμιως απο αντρακια που γραφουν papers με το κιλο αυτοικανοποιουμενοι με μαθηματικες εξισωσεις. Ζητημα να υπαρχουν 5 original thinkers οι οποιοι μαλιστα ειναι κυριως εκτος συστηματος. Ο Dawkins δεν ειναι ενας απο αυτους, κι αν προσεξεις τα γραφομενα του θα δεις οτι υπαρχει ο ιδιοτυπος τυπος 'επιστημονικου θεισμου' του αθεου. Κι αυτος την μια πλευρα μοναχα βλεπει.

Παρόμοια θέματα

1. Καλημέρες Πέμπτης 21/12/2006
    από project.breeze στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 37
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2006, 21:23
  2. ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΠΕΜΠΤΗ 21/12
    από kalgeorge στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2006, 14:10
  3. Καλημέρα!! 21/12/06
    από Respect στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια