Χοντραίνει το πράγμα...![]()
Το ΚΚΕ προβλέπει κρίση του καπιταλιστικού συστήματος από την ημέρα που δημιουργήθηκε, δεν μου λέει κάτι αυτό... αν από αύριο αρχίσω να λέω όπου σταθώ και όπου βρεθώ " μεγάλος σεισμός 6 ρίχτερ στην Αθήνα", μπορεί σε 20 χρόνια να βγω σωστός, αλλά α) θα έχω σπάσει τα @@δια των συνανθώπων μου και β) δεν θα πάρω κάνενα άλλο credit όταν αποδειχτώ σωστός, πέραν του γρουσούζη ίσως... Από την άλλη, ναι, μπορεί να μην καθορίζει την ψήφο μου το πως γράφει στο γυαλί ο εκάστοτε εκπρόσωπος του κάθε κόμματος, ωστόσο όταν σχεδόν ανήμερα εκλογών, σε μια ιστορική ευκαιρία που σου δίνεται να μαζέψεις όλη τη μπανκα, εσύ εμπιστεύεσαι να σε εκπροσωπήσει στην prime time της τηλεόρασης ο αφισσοκολητής του μήνα και όχι τα 2-3 καραγαμάτα στελέχη που έχεις (συμφωνώ σε αυτό) τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Πόσο μάλλον δε, όταν μου αποδεικνύεις ότι έχεις α) αδυναμία να αντιληφθείς τη δύναμη που σου δίνει αυτό το μέσο και β) το ότι οι μυαλοί των ψηφοφόρων είναι ειδικά τώρα απίστευτα δεκτικοί σε θέσεις σαν αυτές που πρεσβεύεις.
Αυτό αν μη τι άλλο όλο αυτό μου δείχνει έλλειψη σοβαρότητας και μετριοπάθεια. Τώρα ρε πούστη μου; Τώρα που θα έκανες μια μπραφ και θα τα μάζευες όλα, αρκείσαι στο παραδοσιακό 6-8%;
Το να χρησιμοποιήσεις τα μέσα δεν είναι προδοσία στις θέσεις σου, ούτε επίσης θα χάσει τη συνοχή του ο Περισσός αν επιτέλους ένας άνθρωπος αρθρώσει έναν προσωπικό και όχι απόλυτα κατευθυνόμενο λόγο. Δυστυχώς όσο ρομαντικά και αν προσπαθήσω να το δω, περάν των όποιων επιφυλάξεων περί ξόφλας του συγκεκριμένου συστήματος (λες και ο καπιταλισμός πέτυχε, για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου) πολύ φοβάμαι ότι με αυτά τα μυαλά οι ΚΚΕδες θα καταρρεύσουν στα πρώτα 5 λεπτά εξουσιάς του τόπου. Δεν εξελίχθηκαν, δεν προσαρμόστηκαν και παρέμειναν ένα γραφικό απολειφάδι του παρελθόντος. Ακόμα και η εκκλησία το πήρε πρέφα γ@μω την πουτ@ν@ μου!!!
Για να κλείσω, αυτό που χρειάζεται το ΚΚΕ για να πάει μπροστά επιτέλους θα πρέπει να το αναζητήσει σε προϊόντα που έχει γεννήσει το αντίπαλον δεός. Δεν χρειάζεται να αλλάξει η κομματική γραμμή... Image maker και marketing χρειάζεται.