Σελίδα 12 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 278910111213141516172262112 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 180 από 1985

Θέμα: Νεοφιλελευθεροι VS Αριστεροι

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    αλλά από το να αρχίσουμε τον εμφύλιο στο moto.gr, καλύτερα να κατευθυνθεί η συζήτηση σε πιο φιλοσοφικά πλαίσια...
    Γιατί εμφύλιο;
    Δε μπορεί ο καθείς να πει την άποψή του χωρίς να γίνει σύραξη;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Όταν την πέφτουν στον Τσιπρα, ειναι δεξιά προπαγάνδα
    Όταν την πέφτουν στον Τζήμερο, ειναι απόψεις....

Χμμμμ...
    Που είδες εσύ εδώ μέσα να χαρακτηρίζεται κάποιος ως δεξιός προπαγανδιστής; Κράξιμο πέφτει στα κόμματα, στους εκπροσώπους τους και στις θέσεις τους, κανένας δεν έχει αναφερθεί επί προσωπικού.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Τώρα βέβαια θα μου πείτε "δε γ@μιέσαι και εσύ και τα μελίσσια σου" ή στα @@δια μας τι γίνεται στη φύση, εγώ είμαι άνεργος 2 χρόνια, έχω οικογένεια και είμαι στο νοίκι... οκ δεκτόν και συγνώμη, αλλά από το να αρχίσουμε τον εμφύλιο στο moto.gr, καλύτερα να κατευθυνθεί η συζήτηση σε πιο φιλοσοφικά πλαίσια...
    Νάσαι καλά, βαριόμουνα να γράφω τόση ώρα, με κάλυψες και με τον πιο πρέπον τρόπο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Εχετλαίος Προβολή μηνύματος
    Γιατί εμφύλιο;
    Δε μπορεί ο καθείς να πει την άποψή του χωρίς να γίνει σύραξη;
    Όσο οι εκβιασμοί γίνονται πιο έντονοι, όσο νιώθουμε περισσότερο την ανάσα τους στο σβέρκο μας,
    όσο οι απειλές θα γίνονται περισσότερο προσωπικές, τόσο θα δυσκολευόμαστε να δούμε καθαρά,
    τόσο θα είναι πιο εύκολο να πλακωνόμαστε παντού για ασήμαντες αφορμές.

Τεςπα, εγώ βλέπω μια φρενήρη προσπάθεια από το ευρωπαϊκό (και εσωτερικό) μέτωπο να μη βγει κυβέρνηση που να θέλει να διαπραγματευτεί.
    Δε μπορεί, κάτι παίζει.

όπου γης Το avatar του/της iosif
    προπαγανδα ειναι οταν διαδιδεις κατι που ενας δεν ειπε ή το διαστρωβλωνεις

ο μηλιος πχ ποτε δεν ειπε για φορολογηση ζημιογονων επιχειρησεων. ειπε να διαπιστωσουμε κατα ποσο ειναι ζημιογονες (στη λογικη οτι βγαζουν κερδη στις οφ σορ και εδω εμφανιζονται ζημιογονες)

επαιξε ομως οτι ο συριζα θελει να φορολογησει και τις ζημιογονες!

να την πεφτεις σε καποιον για αυτα που οντως δηλωνει ειναι κριτικη οχι προπαγανδα
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

όπου γης Το avatar του/της iosif
    απίστευτος φασισμός με την έννοια της επιβολής του ισχυρότερου έναντι των ασθενέστερων....

και φυσικα οπως απειδειξε και ο δαρβινος δεν επικρατει ο ασθενεστερος αλλα ο πιο ευελικτος ο πιο προσαρμοστικος

βεβαια η κοινωνια ευελπιστπυμε οτι δεν ειναι ζουγκλα
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

Κατ’ αρχάς θεωρεί τον εαυτό του αδιάφθορο και μη-επαγγελματία πολιτικό, όπως λέει και ο ίδιος “δε μας ενδιαφέρει η πολιτική καριέρα, θέλουμε να σηκώσουμε τα μανίκια, να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγείου.. και να πάμε σπίτια μας” . Η ανιδιοτέλεια και η προσφορά στο συνάνθρωπο σ’ όλο της το μεγαλείο. Επίσης θεωρεί τον εαυτό του άνθρωπο της παραγωγικής οικονομίας χωρίς κομματικό και πολιτικό παρελθόν. Εδώ να σημειώσω ότι τα τελευταία 20 χρόνια προσφέρει απο το μετερίζι του marketing στο χώρο της παραγωγικής (καπιταλιστικής) οικονομίας. Αλλά ας μην είμαστε εμπαθείς απο την αρχή και ας τον αφήσουμε να μιλήσει ο ίδιος για μια σειρά θέματα:
    Θα αστειέυεσαι φυσικά...

* Αρχίζουμε με τα εργασιακά. Στο παρακάτω βίντεο λέει ” Όχι δεν είμαστε υπέρ των συλλογικών συμβάσεων.. καθόλου κατάκτηση δεν είναι.. το ελάχιστο ας το βρεί ο καθένας με τον εργοδότη του.. να διεκδικήσει ο καθένας το μισθό ανάλογα με τις δυνατότητές του“.[..]
    Φυσικά και να αμείβεται ο καθένας βάση της αξίας του. Πως μπορεί μια συλλογιστική να στηρίξει το αντίθετο;

* Ποιά είναι η άποψή του για τις πορείες; “Απαγορεύονται οι πορείες στο οδόστρωμα.” Απο δώ και πέρα στο πεζοδρόμιο – όπου υπάρχει δηλαδή αλλιώς καθόλου. Ενδιαφέρουσα πρόταση καθώς η ανάπτυξη μιας πορείας μισού εκατομμυρίου κόσμου κατα μήκος του πεζοδρομίου χαρίζει αναμφισβήτητα τεράστιο κύρος και μήκος σε αυτή. Θα ξεκινάει απο το Σύνταγμα και θα τελειώνει στην Ελευσίνα, πάντα στο πεζοδρόμιο. Και όταν θα πρέπει να πας απο το ένα οικοδομικό τετράγωνο στο επόμενο; Θα επιτρέπεται να πατάς τη διάβαση πεζών και αν ναί μόνο όταν θα χει πράσινο ανθρωπάκι;
    Αν πάρει άδεια μια πορεία θα γίνεται. Μια πορεία 500.000 ανθρώπων μπορεί να πάρει άδεια. 3 πορείες την ημέρα απο 50 άτομα που κλείνουν τους δρόμους μπορούν να γίνουν στο πεζοδρόμιο.
    Στην τελική γιατί θα πρέπει να δημιουργήσεις στους άλλους πρόβλημα για να κάνεις γνωστές τις θέσεις σου;

* Και προφανώς, μην ακούσω τίποτα για απεργίες ε; ” Η «περιφρούρηση απεργίας» είναι ποινικό αδίκημα και με την υπάρχουσα νομοθεσία. Εμποδίζεις το πλοίο να αποπλεύσει; Σύλληψη και αυτόφωρο! “. Πάλι καλά που δε ζητάει και επιτόπιο τουφεκισμό. Υποθέτω πως αν συναντούσε και αντίσταση στο να καταστείλει την απεργία στη Χαλυβουργία θα χρησιμοποιούσε τα τάνκς, ενώ αν ζούσε κάμποσα χρόνια νωρίτερα στο Σικάγο το 1886 θα τους κρέμαγε όλους που ζητάγανε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ οκτώ ώρες δουλειά, οκτώ ανάπαυση και οκτώ ύπνο.
    Γεινικά την απεργία δεν την καταλαβαίνω.Η διαδικασία έχει ως εξής. Δεν είμαι ικανοποιημένος απο την εργασία μου. Ζητώ κάτι. Αν δεν μου το δώσουν παραιτούμαι και πάω εκεί που μου το δίνουν.
    Άλλο τι ζητάς και άλλο πως το ζητάς. Αν εσύ καταστρέψεις τη δική μου δουλειά για να πάρεις αύξηση δεν είναι και τόσο δίκαιο δεν νομίζεις;
    Φυσικά να συλλαμβάνονται όσοι παρανομούν.

* Συνεχίζουμε στο επόμενο δυνατό του σημείο, το μεταναστευτικό. [...] Αφού μπορείς να εκμεταλλευτείς τον άλλο – κρατώντας τον παράλληλα χαρούμενο γιατί έχει μάθει ο κακομοίρης σε πολύ χειρότερο περιβάλλον εργασίας – κάντο και θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι.. Win, Win που θα ‘λεγε και ο γιωργάκης. Υποθέτω πως τα φυτώρια φράουλας στη Μανωλάδα είναι και το πρότυπο εφαρμογής της παραπάνω θεωρίας για τον κ. Τζήμερο.
    Τι προτείνεις εσύ δηλαδή; Να ανοίξουμε τα σύνορα (μόνο εμείς φυσικά) και να γίνουμε 50.000.000 σε μια χώρα που δεν έχει υποδομές να θρέψει ούτε 10.000.000 και να παίρνουμε όλοι 1.000€ κατώτατο μισθό;
    Στην τελική ο λαθρομετανάστης αυτή τη στιγμή συγκρινόμενος με τους έλληνες χαμηλότερα προσόντα έχει, λογικό είναι να πάρει λιγότερα. Θα πάρει κάτι όμως δεν θα κλέβει για να ζήσει.
    Και αν στα φυτώρια στη μανωλάδα υπήρχε έλεγχος δεν θα είχαμε αυτά τα φαινόμενα. Οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας οφείλουν να είναι ανθρώπινες αυτό είναι προαπαιτούμενο.
    Επίσης όποιος θέλει θα μπορεί να φεύγει.
    Αν έχει βρει άλλη εργασία να μένει στη χώρα και να νοικιάζει ένα σπίτι να μείνει, αλλιώς να πηγαίνει αναγκαστικά πίσω στη χώρα του.
    Που είναι το πρόβλημα σε αυτό;

* Άμεσα σχετιζόμενο με το παραπάνω είναι και η θέση “Να μην ξεχνάμε ότι κάθε εργαζόμενος μετανάστης στερεί μια θέση εργασίας από έναν Έλληνα άνεργο .. [...]Αυτά που λέει για στρατόπεδα εργασίας, ώπα σόρρυ χώρους εργασίας, θα τα αφήσω ασχολίαστα.
    Δηλαδή όταν ο άλλος λέει να πάρεις τους εξαθλιωμένους απο τα παγκάκια και τα υπόγεια όπου μένουν 15-20 άτομα μαζί και τους προσφέρεις εργασία, είναι στρατόπεδο συγκέντρωσης. Μάλιστα... Να τους ρωτήσουμε όμως πριν τους σώσετε εσείς οι αριστεροί περιοδεύοντας τους ανά την ελλάδα σε απεργίες πείνας...Μπορεί να ήρθαν στην ευρώπη για να δουλέψουν και να ζήσουν καλύτερα...ναι για το κακό κεφάλαιο που προσφέρει δουλειά... ναι δεν είναι μόνο το δημόσιο που προφέρει αμειβόμενη εργασία... ναι το ξέρω πρέπει να δουλέψεις κιόλας... τι να κάνουμε...

Ωραία η κριτική, ασφαλής και ανέξοδη, ποιές οι δικές σου θέσεις στα αντίστοιχα θέματα;
    A Noisy Tappet is a Happy Tappet!

Χρεοκοπημενο μελος Το avatar του/της taskon
    Ο καθενας κρίνει αναλογα με την θέση που βρισκεται τις εμπειρίες του και τις επιρροές που δέχεται απο οικογενεικο εργασιακο κοινωνικο περιβαλλον. Μπορω να κατανοησω εναν ανεργο ο οποίος θελει να δει τον Τσιπρα στην εξουσια γιατι όπως σκέφτεται δεν εχει κατι να χασει αυτην την στιγμη . Ισα Ισα που εχει και μια ελπιδα. Μου θυμιζει την ιστορια με τον Τσακα που κανεις δεν τον πίστευε αλλα οι πιο πολλοί λέγαν απο μεσα τους:Ρε λες να γινει κάτι?
    Σαν οικονομικο πρόγραμμα και εξαγγελίες περι μνημονιου, αυξησεων μισθων και προσλήψεων 100.000 υπαλλήλων σε χώρους οπου υπάρχει αναγκη αλλα δεν μπορουν να καλυφθούν απο μεταταξεις νομίζω ότι υπάρχουν σοβαρα κενά. Ζητάμε να ξαναγυρισουμε σε ενα μοντέλο του 80 με κρατισμο επιχορηγησεις ακομα περισσοτερους Δ.Υ. Υπάρχει ομως μια διαφορά. Ο Αντρεας τα εκανε όλα αυτα με λεφτα απο την ΕΕ και δανεικά. Τωρα απο που θα τα βρούμε. Η απαντηση του Συριζα ειναι θα φορολογησουμε τον πλούτο και θα πατάξουμε την φοροδιαφυγή. Μήπως ζούμε σε καμία χώρα με ισχυρή βιομηχανία και δεν το έχω καταλάβει? Μήπως νομίζει ο Συριζα οτι οι εφοπλιστες θα κάτσουν να τους φορολογήσει και θα γυρισουν όλα τα καράβια τους σε Ελληνική σημαία? Ο πλούτος που υπάρχει στην Ελλάδα ειναι κυρίως απο κρατικοδίατους επιχειρηματιες καναλάρχες και την εκτεταμένη διαφθορά στο δημόσιο. Εαν επεκτεινοντας το δημόσιο και την κρατισμο θα καταπολεμηθουν αυτα τα φαινόμενα νομιζω οτι ειναι σχήμα οξύμωρο.

ΝΔ και Πασοκ όντως ειναι οι δυο όψεις ενος νομίσματος και υπευθυνοι για την τωρινη κατασταση κυρίως γιατι επέλεξαν να μην κάνουν τις τομες που απαιτούνταν αλλα να βρουν ισοδυναμα μετρα κυρίως απο τα συνήθη υποζηγια μισθωτους και συνταξιουχους.

Προσωπικά ειμαι υπέρμαχος των Νεο φιλελευθερων, φυσικα μην συμφωνοντας με όλες τις απόψεις τους. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να ακολουθηθεί ενα μοντέλο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας βασισμενο σε ιδιωτικη πρωτοβουλία με σαφεις κανόνες και θεσμούς από το κράτος. Δεν πιστεύω στην καταργηση των σωματειων αλλα επισης δεν πιστευω οτι το σωματειο πρέπει να κάνει κουμάντο στην επιχειρηση. Δεν μπορω να ανεχτω 100 ανθρ'ωπους να κλείνουν τον δρόμο για να κάνουν πορεία αλλά έχω την κοινη λογικη να καταλάβω οτι σε μια μεγαλη συγκέντρωση θα κλείσουν οι δρόμοι. Δεχομαι το δικαιωμα στην απεργία αλλά δέχομαι και το δικαιωμα καποιος να θέλει να δουλέψει.

Μας λείπει οι κοινή λογική και δυστυχως το πρόβλημα δεν ειναι οικονομικο αλλα θέμα νοοτροπίας και οπτικης γωνίας των πραγμάτων. Τα θέλουμε όλα για μας αλλα δεν θελουμε να ξέρουμε απο πού έρχονται
    Τελευταία τροποποίηση από taskon; 21/05/2012 στις 11:14.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taskon Προβολή μηνύματος
    Μας λείπει οι κοινή λογική και δυστυχως το πρόβλημα δεν ειναι οικονομικο αλλα θέμα νοοτροπίας και οπτικης γωνίας των πραγμάτων. Τα θέλουμε όλα για μας αλλα δεν θελουμε να ξέρουμε απο πού έρχονται
    Μόνο σε αυτό θα συμφωνήσω 100%.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Οπότε, καλά αναλύουμε, επικροτούμε, κριτικάρουμε και αναθεματίζουμε κάθε λέξη
    ή κίνηση οποιουδήποτε, αλλά για το τι πρέπει να κάνουμε στις επόμενες εκλογές,
    θα ήταν καλύτερο να σκεφτούμε (κυριολεκτικά) τον εαυτό μας και το τι είναι καλύτερο
    για αυτόν.
    Η μεγάλη διαφορά που θα έπρεπε να έχει ένας αριστερός από ένα νεοφιλελεύθερο είναι ακριβώς αυτό...Ο αριστερός πρέπει να κοιτάζει το σύνολο...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mats8282 Προβολή μηνύματος
    Η μεγάλη διαφορά που θα έπρεπε να έχει ένας αριστερός από ένα νεοφιλελεύθερο είναι ακριβώς αυτό...Ο αριστερός πρέπει να κοιτάζει το σύνολο...
    Δες την υπογραφή μου, δεν την έχω επιλέξει τυχαία.

(το 1ο σκέλος, αλλά αν θες βλέπεις και το 2ο )

Το έχω τσεκάρει και το 2ο,αλλά δεν είναι εποχές που μπορείς να πουλήσεις εύκολα,ούτε να βρω τα άλλα ~2000Ε που χρειάζεται ακόμα και αν πουλήσω

ρε παίδες δεν βγάζετε εμένα αυτοκράτορα να τελειώνουμε......

σε 6 μέρες θα τα φτιάξω όλα...την 7 θα αράξουμε....χμμμ α είναι απο άλλο παραμύθι αυτό
    http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taskon Προβολή μηνύματος
    Προσωπικά ειμαι υπέρμαχος των Νεο φιλελευθερων, φυσικα μην συμφωνοντας με όλες τις απόψεις τους. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να ακολουθηθεί ενα μοντέλο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας βασισμενο σε ιδιωτικη πρωτοβουλία με σαφεις κανόνες και θεσμούς από το κράτος.
    Αυτό ονομάζεται Κρατικός Παρεμβατισμός....
    αν θες να δεις τι εστί βερύκοκο/Νεο Φιλελευθερισμός, γουγλάρισε "deregulation", σχολή του Σικάγου και άλλα όμορφα...
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mats8282 Προβολή μηνύματος
    Θα είμαι εγώ περίεργος φαίνεται που έχω την εντύπωση ότι εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα χρησιμοποιείται η ιδεολογική ταμπέλα του αριστερού-προοδευτικού-δημοκράτη-σοσιαληστή κλπ είτε για αραχτό βόλεμα, είτε για λαμογιοκονόμα...

Χρεοκοπημενο μελος Το avatar του/της taskon
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Anty12 Προβολή μηνύματος
    Αυτό ονομάζεται Κρατικός Παρεμβατισμός....
    αν θες να δεις τι εστί βερύκοκο/Νεο Φιλελευθερισμός, γουγλάρισε "deregulation", σχολή του Σικάγου και άλλα όμορφα...
    Σωστο αλλα δεν νομιζω οτι υπάρχει κανενα πολιτικο κομμα το οποίο να ταυτίζεται ή να μπορει στην πραγματικοτητα να ταυτιστει με την θεωρητικη προσεγγιση μια οικονομικης η ακόμα και πολιτικης θεωρίας. Υπάρχει ο κορμός αλλα δέχεται επιρροες και αναγκάστικες παρεκλίσεις.
    Με αυτην την λογικη όλα τα κόμματα ειναι τροπόν τινα "μπασταρδα" ακομα και το ΚΚΕ.

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. Castrol vs Bel Ray
    από alexander_g16 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1