http://www.moto.gr/forums/showthread...91#post2191891
δες εδώ τι λένε οι Ιταλοί το Μοτο μπλογκ για την κρίση...
δε διαφωνώ. ωραίο άρθρο. αλλά θα σωζόταν η κατάσταση αμα είχαμε τα 125 άρια ακόμα?
και τι μπορεί να γίνει τώρα δηλαδή? τι μπορεί να γίνει για να φτάσει την Honda σε εξέλιξη η aprillia και η Kawasaki? κάποτε στο θέμα της τεχνολογίας ήταν όλοι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο. Θηρία ανήμερα ήταν τα μηχανάκια που δεν έστριβαν, δεν φρέναραν και γενικά ήταν σκοτώστρες, όπου όποιος είχε χέρια και ψυχή πήγαινε. Τώρα τι μπορεί να γίνει? να απαγορευτεί η εξέλιξη?
προχώρησαν τα χρόνια προχώρησε και η εξέλιξη και η γνώση. Πως θα γίνει πρωτάθλημα με πρωτότυπα όταν ο κόσμος παλεύει να γυρίσει στίς παλιές εποχές. Τότε είχαμε κάτι διαφορετικό? Ιδιώτες/ Ιδιωτικές εταιρείες είχαμε που θελαν να κάνουν λεφτά. Ε και τώρα το ίδιο έχουμε.
"Ναι ξέρεις όμως τώρα πλέον οι εταιρείες έχουν γίνει τεράστιες και οι διαφορές είναι μεγάλες".
ok tough lack ναπούμε. αυτό είναι το παιχνίδι του πρωτότυπου. Η Yamaha το είπε ξεκάθαρα, αμα δεν χρησιμοποιούμε τα moto gp για την εξέλιξη της τεχνολογίας μας τότε δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχουμε.
Και τι να περιορίσουν? πως να το διαχειριστούν? Γίνεται να σταματήσεις τα ηλεκτρονικά? έχει μπει στο παρελθόν και ειδικά στη περίπτωση των εποχών του Agostini (που αναφέρει το άρθρο) περιορισμός σε κάτι τόσο δραστικό και θεμελιώδες στις μηχανές?
Θα έφτανε να μην αλλάξουν τον κανονισμό τόσες φορές
500 1000 800 1000
Θα έφτανε να μην πετάξουν την Απρίλια από τα 2,5 με την υποχρέωση να τρέχουν με χόντα μοτέρ.
Θα έφτανε να μην έβγαζαν κανονισμούς για τη μοτο 3 περιορίζοντας το μοτέρ της ΚΤΜ.
Θα έφτανε να μην έβγαζαν κανονισμούς εν τέλει κομμένους και ραμμένους για τη Χόντα !
Αλλιώς ας το κάνουν μονομάρκα να πάει στην ευχή !
Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει δεν παίζει
(και τώρα κουβεντιάζουν και για την υπερστροφία των μοτέρ βλέπε Ντέσμο)
Ουτε εμενα μου αρεσει σαν χαραχτηρας ο Στονερ αλλα θα μου λειψει σαν οδηγοςπου αυτο μετραει σ αυτο που βλεπω
Το μονο σιγουρο μαγκες ειναι οτι δεν ειναι ωραιο να φευγουν πρωτοκλασατοι οδηγοι απο τα Π.Π. γιατι μετα δεν θα εχει ενδιαφερων το πρωταθλημα και αφηστε τα σαπια περι ( δεν θα μου λειψει καθολου )γιατι εσεις οι ιδιοι θα λετε σε λιγο καιρο οτι τα μοτο GP δεν εχουν πια ενδιαφερον λογο ανταγωνισμου
![]()
ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ
ΑΪΝΣΤΑΙΝ
μπάι δε γουέι ο Σούπο δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει κάνει κουβέντα με το Πετρογκαζάκι για το νέο κοντράτο, και ότι είναι πιθανό ο Ρόσσι να γυρίσει στην Χόντα και να κλείσει εκεί την καριέρα του.
Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου εν συντομία... Καταρχάς από τη στιγμή που μιλάμε για έναν οδηγό αγώνων ταχύτητας, θα τον κρίνω βάσει αυτής του της ιδιότητας και όχι άμα είναι κωλόπαιδο, κλαψιάρης, παλιοχαρακτήρας... Για μένα είναι μεγάλο ταλέντο και οδηγός θεαματικός, ενώ είναι απίστευτη η ωριμότητα και η βελτίωση των οδηγικών του ικανοτήτων, θυμάμαι στη Honda LCR έπεφτε σε κάθε αγώνα και την επόμενη χρονιά στέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής. Δεν είναι διάττοντας αστέρας όπως ο Hayden ας πούμε...ποιός θυμάται τον τίτλο του Hayden, ή του Criville ας πούμε παλαιότερα; Έχω διαβάσει "τέρατα" εδώ μέσα, σεβαστές όλες οι γνώμες, αλλά γούστο του και καπέλο του να αφοσιωθεί όπου γουστάρει πλέον, δεν έχει να αποδείξει κάτι κατ' εμέ, έχει μιλήσει με έργα, όπως και ο Rossi που αμφισβητείται και αυτός...
Χωρις τον Stoner και καθε παγκοσμιο που αποχωρει το αθλημα υποβαθμιζεται.