Όταν ξαναπάς και θέλουν χέρια (αν δεν είναι Νοέμβριο που έχω κλείσει να πάω για ελιές) ρίξε κάνα σφύριγμα...Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΗΛΙΑΣΚΤΜ
Ειμαι μακρυα απο Κρητη και επισης δεν διαθετω γη για να ασχοληθω.Παρολα ταυτα παω 15 μερες το χρονο και μαζευω μηλα σε φιλο με 50 ευρω μεροκαματο.Βεβαια ειμαι ο μοναδικος ελληνας σε συνεργειο 8 ατομων.Εχεις τιποτα να μου προτεινεις;
Σε ασφαλίζει;
You start with a bag full of luck and an empty bag of experience. The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.
Ναι, έχω να προτείνω. Αλλά θα χρειαστεί να φύγεις από πόλη. Με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αντέχεις; Κοινωνικά, οικονομικά, ψυχολογικά;
Μιλάμε για άλλη ζωή εντελώς! Για χωράφια και καλλιέργειες και κτηνοτροφία. Για πρωτογ. παραγωγή.
Και χωράφια να μην έχεις δικά σου, σου βρίσκω εγώ όλα θέλεις (που τώρα κάθονται) να τα νοικιάσεις. Και εδώ Κρήτη και Καλάβρυτα μεριά.
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
το θεμα ειναι οτι οσοι ειμαστε απο αθηνα η καποια αλλη μεγαλη πολη και δεν ειχαμε ποτε σχεση με γεωργια κτηνοτροφια κλπ πως θα καταφερουμε να επιβιωσουμε στην επαρχια τουλαχιστον μεχρι να μαθουμε υποθετοντας παντα οτι αρχικο κεφαλαιο δεν υπαρχει η ειναι μικρο.πρωσοπικα ειμαι νεος επειχηρηματιας με πολλες πιθανοτητες λουκετου και σκεφτομαι οτι αν γινει κατι τετοιο να παω στο χωριο μου (μανη) αλλα και εκει πως θα ζησω και τι θα κανω και εγω και η γυναικα
Το ζητούμενο για πολλούς πάντως δεν είναι η αλλαγή εργασίας, μια χαρούλα όλοι θα μάθουμε να τσαπίζουμε, και μάλιστα με ντοκτορά.
Αν όμως το χρέος - χρέη σε κυνηγάνε ακόμη και εκεί, θα φτάσει το βαλάντιο για να αποτινάξεις το ζυγό τους;
Η σκληρή δουλειά δεν φοβίζει (αρκετούς), η ανταμοιβή της όμως ναι.
Ανταμοιβή θα είναι ένας άλλος (ίσως δύσκολος) τρόπος ζωής. Αν το κάνεις για τα λ7 απέτυχες από την ημέρα number one.
Θα έλθει και η στιγμή που πέρα απο την αυτοσυντήρηση θα μπορείς να βάλεις κάτι στην άκρη.
Ψάξιμο και κόπο θέλει. Και αλλαγή σκεπτικού. Μα 100% αλλαγή σκεπτικού, μιλάμε...
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Εγώ μασάζ στα ραπανάκια δε κάνω για τη ψυχή της μάνας μου ρε φίλε.
Δεν εννοούσα να το κάνεις για να βγάλεις κέρδος, όχι όχι. Η αποταμίευση δεν είναι το ζήτημα.
Για τη μεταβατική περίοδο που χρειάζεται για να ξεχρεώσεις τα χρωστούμενα της παρούσας φάσης (χαράτσια, παραχαράτσια, νέα χαράτσια πάνω στα παλιά κλπ,
σπίτια, αυτοκίνητα, μοτοσακά) μιλούσα.
Δε μπορείς να πεις "αη σιχτήρ, φεύγω και κόψτε το λαιμό σας". Τα λαγωνικά θα σε ξετρυπώσουν και θα ανακαλύψουν
τα χρέη που άφησες. Δεν λέμε για μετανάστευση σε άλλο πλανήτη.
Και όλα να τα πουλήσεις (κοψοχρονιά πια) μπορεί να μην φτάσει να τα αποπληρώσεις.
Αλλά χέστο αυτό, δεν είναι το σημαντικότερο.
Δεν είμαστε πια μόνοι σε αυτή τη ζωή. Ξεχνάς ότι δεν θα υπάρχει ούτε κτηνίατρος σε απόσταση
ικανη να πας το παιδί σου. Θα είσαι εντελώς μόνος ενάντια στα πάντα. Αν δεν βρεθείς σε μια
άλλη οργανωμένη αυτόνομη κοινωνία, θα κινδυνεύεις να πας από μια ίωση. Με συμπαθάτε
αλλά 6000 χρόνια ιστορίας που περάσανε, πίστευα ότι το ζώον άνθρωπος θα μπορούσε να
είναι λίγο πιο κοινωνικός.
Οσο αναφορά αυτό που χέζεις......χέστο κανονικά....
εξάλλου τι θα σου πάρουν ....τα λάχανα και τα μαρούλια?? ας τα πάρουν!
Το υπόλοιπο κείμενο σου είναι άκυρο και είναι λογικό απο την στιγμή που δεν ξέρεις την επαρχία
Τουλάχιστον εδώ που είμαι εγώ (σύνορα Ιωαννίνων-θεσπρωτίας) και σχετικά κοντά στα σύνορα,υπάρχει κέντρο υγείας,βγάζεις ακόμα και ακτινογραφία και αν είναι κάτι σοβαρό,παίρνεις κατευθείαν παραπεμπτικό για νοσοκομείο χωρίς ραντεβού κ.λ.π
ακόμα και η συνταγογράφηση είναι παιχνιδάκι!
Το ΚΕΠ είναι πάντα άδειο και έτοιμο να σε εξυπηρετήσει και στον Δήμο εύκολα παίρνεις σειρά για κάποιο έγγραφο.Τους γνωρίζεις σε γνωρίζουν και η δουλειές γίνονται όμορφα και μπορείς να ενημερώνεσαι για προγράμματα και άλλα πολλά που σου διαφεύγουν σε έναν μεγάλο και απρόσωπο Δήμο...
Να μην μιλήσω για τα παιδιά που πάνε πραγματικό σχολείο σε ανθρώπινες αίθουσες με λίγα παιδιά (10-14) χωρίς να είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο όπως στις μεγαλουπόλεις...άσε που με το χορευτικό τα καλοκαίρια έχουν ταξιδέψει μέχρι και Αμερική στους ομογενείς για να χορέψουν.
Μια διαφορετική Ελλάδα λοιπόν απο αυτήν που έχεις συνηθίσει.
Προσωπικά δεν το αλλάζω με την καμία και πολύ χαίρομαι που θα πάει εδώ σχολείο ο γιός μου και όχι στην Γκράβα που έμενα μέχρι το 94...
Θα συμφωνήσω στάνταρ!
με μια μικρή διαφορά...ότι είναι η μισή αλήθεια
Η άλλη μισή είναι ότι αυτοί οι Τραγικοί που μας κυβερνούν τόσα χρόνια κατάφεραν το ακατόρθωτο!! να μην συμφέρει η εντατική καλλιέργεια λόγω κόστους!
Βέβαια αυτοί ακολουθούν τις εντολές τους αλλά είναι μια άλλη ιστορία αυτή...
Είναι και ο λόγος που βλέπουμε τόσα πολλά χέρσα χωράφια.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν έξυπνες κινήσεις στον πρωτογενή τομέα και μάλιστα με αρκετά λεφτά.
Δεν θέλει πολύ χρήμα....θέλει ψάξιμο και τρόπο που λέει και ο εχετλαίος
Εγώ δεν την ξέρω έτσι αυτή την ιστορία
Εγώ ξέρω ότι πέρσι με τους έκτακτους φόρους η κόκα κόλα τους είπε ότι αν μας φορολογήσετε ξανά έτσι και του χρόνου, εμείς αγαπούλες άντε γεια !
Και μάντεψε τι έγινε ?
Για την πιρέλι φυσικά άκυρος είσαι αλλά δεν πραζ… Αφού θέλεις για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι πάσο.
Για καλή σου πληροφόρηση όμως στην κοκα κόλα οι υπάλληλοι απαγορεύεται να παντρεύονται μεταξύ τους ή καλλίτερα δεν προσλαμβάνουν ανδρόγυνα…
Παροιμιώδης είναι και η ευκολία με την οποία απολύουν, όπως το μάρκετινγκ που διδάσκουν στους πωλητές (πείτε ψέματα, κάντε ότι θέλετε αρκεί να πιαστούν οι στόχοι και να μείνετε στη δουλειά)
Αυτή την εταιρία έπρεπε να την έχουμε κόψει προ πολλού, όπως και στην Ιταλία.
![]()
Μόνο χέρσα χωράφια βλέπεις ?
Κλειστά μαγαζιά δε βλέπεις ?
Κλειστά ξενοδοχεία?
Κλειστές φάμπρικες ?
Ναυπηγεία ?
Εν κατακλείδι όλα κλειστά είναι.
Και ξέρεις πως γίνεται?
Άκου
Έχουμε μια εταιρία που πάει καλά…
Το μετρό πχ
Της χώνουμε 1 000 000ε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας για τους σταθμούς.
Ύστερα λέμε πως δε βγαίνει και αρχίζουμε απολύσεις, περικοπές, και αύξηση στο εισητήριο.
Φυσικά δεν βγαίνει άκρη και οι εργαζόμενοι το ρίχνουν στις απεργίες
Τους ενοχοποιούμε φυσικά και βαφτίζουμε πια την εταιρία προβληματική
Ύστερα βρίσκουμε το Χι Ψι ξένο ή Έλληνα ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού κλπ κλπ
Κάνουμε μια συμφωνία πάρτο τσάμπα και σώσε την πατρίδα από τα χρέη…
Αφού φυσικά, μέσω κάποιας οφ σορ, εξασφαλίσουμε ένα ποσοστό μετοχών για πάρτι μας.
Ε σε άλλες χώρες με ελεύθερη οικονομία, όπως οι ΗΠΑ πχ για αυτά πας φυλακή.
Εδώ είσαι ΣΩΤΗΡΑΣ
![]()