Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 54

Θέμα: εχει να μου προτεινει κανεις gps?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από power hornet Προβολή μηνύματος
    λες καπταιν?τι να πω μου ειπε ο αλεξ εκει στην γερμανια εχει πολλους αυτοκινητοδρομους και για να μηνβ μπερδευτω καλυτερα να παρω ενα navigator.
    νομιζεις και εγω δεν τα σκεφτομε τα εξοδα?οτι ειναι λιγο αρκετα?συν στις ημερομινιες που θα παω 29 ιουνιου για ενα 12 ημερο θα πετυχω στην γερμανια και motogp και στο σκεφτομε να παω στον αγωνα συν αλλα εξοδα.
    μου ειπε ο αλεξ 80 ευρω οι δυο μερες αλλα στο χυμα που καθεσε κατω δεν με χαλαει.

για χαρτες αμα το παιξω ετσι να κατεβασω απο νετ?εχει να μου προτινεις κανενα σιτε?η να αγορασω χαρτη τι ευρωπης?
    Γιατι να μπερδευτείς? Κοιτας το χαρτη πού θες να πας, κοιτας τις ταμπελες και στρίβεις. Απο το να κοιτάς την οθόνη του gps σε μια autobahn που θα σε περνανε αριστερα με 200, καλυτερα ειναι.
    Τι να κατεβασεις απο νετ? Υπαρχει το google maps που τα κανει όλα έτοιμα. Δε θα αγοράσεις χαρτη Ευρωπης, αλλα πιο λεπτομερή χαρτη των περιοχών που θες να πας. Συστήνω τους χαρτες της Michelin.

Γενικώς δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτέ gps σε κανενα ταξιδι. Για μενα, η ωραιότερη στιγμη τετοιων ταξιδιων ειναι το τελος της μερας που, με συντροφια μερικες μπυρες απλωνεις το χαρτη και κοιτάς πού θα πας αύριο.

Πχ:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC01025.jpg 
Προβολές:	168 
Μέγεθος:	100,0 KB 
ID:	260424
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αν τα χρήματα είναι θέμα και υπάρχει γενικότερα ζόρι, δεν το χρειάζεσαι το gps στην ευρώπη! Έχω κάνει 4 οδικά ταξίδια στο εξωτερικό, τα 2 με τον καπετάνιο απο πάνω, ποτέ δεν έπαιζε gps. H σήμανση στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι υπέραρκετή και αν έχεις λίγο καλή αίσθηση προσανατολισμού δεν θα έχεις πρόβλημα. Άντε, καμιά φορά να μπερδέψεις/χάσεις καμιά διασταύρωση. Και λοιπόν? Μεσα στη χαρά του ταξιδιού είναι και αυτό.
    Πάρε χάρτες της michelin και είσαι κομπλέ.

Το gps βοηθά πραγματικά πολύ αν έχεις σκοπό να περιπλανηθείς μέσα σε άγνωστες μεγαλουπόλεις. Τότε σε γλυτώνει από αρκετό χρόνο.

Αν παρόλα αυτά είσαι αποφασισμένος, τότε με τα χρήματα που λες ότι garmin αυτοκινήτου και να πάρεις θα την κάνει τη δουλειά του παραπάνω απο ικανοποιητικά. Και με τα μοντέλα των 90-100 ευρώ είσαι καλυμμένος και πρέπει μόνο να φροντίσεις για την αδιαβροχοποίηση του. Και αυτό όμως τακτοποιείται γιατί στην αγορά παίζουν πολλές θήκες για αυτή τη δουλειά. Αυτά τα μοντέλα δε σε καλύπτουν μόνο στη περίπτωση που κάνεις offroad χρήση.

Σε περίπτωση που έχεις iphone ή android κινητό, μη μπείς σε έξοδα. Κατεβάζεις εφαρμογή gps και χάρτες (υπάρχουν τα πάντα) και αγοράζεις μια θήκη αδιαβροχοποίησης (πχ εδώ http://www.lifeproof.com/) και είσαι πάλι κομπλέ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από road spirit Προβολή μηνύματος
    Αν τα χρήματα είναι θέμα και υπάρχει γενικότερα ζόρι, δεν το χρειάζεσαι το gps στην ευρώπη! Έχω κάνει 4 οδικά ταξίδια στο εξωτερικό, τα 2 με τον καπετάνιο απο πάνω, ποτέ δεν έπαιζε gps. H σήμανση στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι υπέραρκετή και αν έχεις λίγο καλή αίσθηση προσανατολισμού δεν θα έχεις πρόβλημα. Άντε, καμιά φορά να μπερδέψεις/χάσεις καμιά διασταύρωση. Και λοιπόν? Μεσα στη χαρά του ταξιδιού είναι και αυτό.
    Πάρε χάρτες της michelin και είσαι κομπλέ.

Το gps βοηθά πραγματικά πολύ αν έχεις σκοπό να περιπλανηθείς μέσα σε άγνωστες μεγαλουπόλεις. Τότε σε γλυτώνει από αρκετό χρόνο.

Αν παρόλα αυτά είσαι αποφασισμένος, τότε με τα χρήματα που λες ότι garmin αυτοκινήτου και να πάρεις θα την κάνει τη δουλειά του παραπάνω απο ικανοποιητικά. Και με τα μοντέλα των 90-100 ευρώ είσαι καλυμμένος και πρέπει μόνο να φροντίσεις για την αδιαβροχοποίηση του. Και αυτό όμως τακτοποιείται γιατί στην αγορά παίζουν πολλές θήκες για αυτή τη δουλειά. Αυτά τα μοντέλα δε σε καλύπτουν μόνο στη περίπτωση που κάνεις offroad χρήση.

Σε περίπτωση που έχεις iphone ή android κινητό, μη μπείς σε έξοδα. Κατεβάζεις εφαρμογή gps και χάρτες (υπάρχουν τα πάντα) και αγοράζεις μια θήκη αδιαβροχοποίησης (πχ εδώ http://www.lifeproof.com/) και είσαι πάλι κομπλέ.
    κοιτα οσο ειναι τα σκεφτομε τα χρηματα σε ολους μας εχουν κοψει απο το μισθο αρκετα λεφτα.
    ειναι ζορι πλακα πλακα αμα σκασω π.χ το μεγιστο 300ευρω για ενα navigator οκ? συν το σερβις το μεγαλο που πρεπει να κανω στην μηχανη το υπολογιζω γυρω στο 200 με 250 ευρω μεχρι στιγμης εχουν φυγει ηδη 550ευρω.οποτε καταλαβαινεις.
    εχω κινητο με android το htc explorer εχω κατεβασει ενα προγραμμα το ndrive σπασμενο,λες να το κανω ετσι οπως μου ειπε ο καπταιν?και τωρα εσυ?να κατεβασω χαρτες απο το google maps με τις διαδρομες να τις εκτυπωσω και συν να αγορασω και χαρτες τις
    michelin για ιταλια ελβετια γερμανια και αντε αυστρια να ειμαι κομπλε.
    θα κοιταξω και για καλυτερο προγραμμα αμα υπαρχει για android να περασω για χαρτες εκτος αμα ξερεις κανενα να μου πεις.
    παλι ευχαριστω παιδια οσοι με βοηθατε ειναι το πρωτο μου ταξιδι που θα κανω εξωτερικο και φυσικο να εισαι λιγο αγχωμενος.
    σας εχω ολους εσας τους παγκοσμοιους καφετερειακιδες και της ευθειακιδες,αιντε μαθετε να μπαινετε σε καμια στροφη και τα λεμε μετα.

[...] michelin για ιταλια ελβετια γερμανια και αντε αυστρια να ειμαι κομπλε.[...]
    Παρε χαρτες περιοχών (πχ Τιρολο, Ρηνανια-Βεστφαλια) και όχι χωρών. Δεν ειναι τόσο αναλυτικοι. Πεταξου μεχρι την Αναβαση και ψαξε τα ραφια (αγαπημενη ασχολία)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

...
    θα κοιταξω και για καλυτερο προγραμμα αμα υπαρχει για android να περασω για χαρτες εκτος αμα ξερεις κανενα να μου πεις.
    παλι ευχαριστω παιδια οσοι με βοηθατε ειναι το πρωτο μου ταξιδι που θα κανω εξωτερικο και φυσικο να εισαι λιγο αγχωμενος.
    Yπάρχουν πραγματικά πολλές εφαρμογές και πολλοί χάρτες για android.
    Για παράδειγμα, δες τα αποτελέσματα αναζήτησης για χάρτες OSM (openstreetmaps).
    ... και δεν είναι μόνο αυτοί ... δες πχ για iGo, MapDroid, CoPilot κλπ κλπ ... υπάρχουν 10άδες ...

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    iphone με θηκη, οπως ειπε ο roadspirit.

Τελος
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Specialized Προβολή μηνύματος
    [..] θα σου πρότεινα κάτι με bluetooth για να ακούς σε ένα ακουστικό τις φωνητικές οδηγίες.
    Μήπως να βάλουμε και κανέναν να οδηγεί ;

Συμφωνώ με Cpt και road, δεν χρειάζεται gps, χάρτες ταμπέλες και όλα καλά.
    Give me fuel, Give me fire

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bogart
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McGyver Προβολή μηνύματος
    Δηλώνω πανευτυχής κάτοχος και το πήρα 250,00 EUR.
    Αντρέας

BMW F800 GS (08)

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Να πω κι εγώ λίγο πολύ αυτά που είπαν και οι άλλοι για να το εμπεδώσουμε.

Για ταξίδι στην Ευρώπη ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ GPS. Χάρτες, ταμπέλες και είσαι μια χαρά.

Το GPS είναι χρήσιμο ΜΟΝΟ (αυτηρά και μόνο) αν θέλεις να βρεις κάτι συγκεκριμένο μέσα σε μια μεγάλη πόλη. Εκεί βοηθάει (αρκετά). Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, περισσότερο σκοτούρα είναι παρά βοήθεια. Ειδικά αν το ταξίδι σου δεν περιλαμβάνει επίσκεση σε μεγάλες πόλεις και οδική μετακίνηση μέσα σ' αυτές, τότε είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟ.

Επιπλέον οι χάρτες: Δεν κρασάρουν, δεν βραχηκυκλώνουν απ' την βροχή, δεν τρώνε μπαραρία και η αξιοπιστία τους έχει αποδειχθεί εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια.

Άσε που η ΑΝΑΛΥΣΗ (resolution) ενός τυπωμένου χάρτη μεγέθους (ας πούμε) 50x50cm είναι τέτοια που μια οθονίτσα GPS δεν μπορεί ούτε να την δει στα όνειρά της.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Παρε χαρτες περιοχών (πχ Τιρολο, Ρηνανια-Βεστφαλια) και όχι χωρών. Δεν ειναι τόσο αναλυτικοι. Πεταξου μεχρι την Αναβαση και ψαξε τα ραφια (αγαπημενη ασχολία)
    Να ξέρεις (ως γενική αρχή) ότι ένας χάρτης
    - σε κλίμακα περίπου 1/200-250.000 θα έχει μέχρι και τον τελευταίο κωλόδρομο.
    - σε κλίμακα περίπου 1/400-500.000 θα έχει όλους τους βασικούς και δευτερεύοντες δρόμους
    - σε κλίμακα περίπου 1/750-1000.000 θα έχει το κεντρικό οδικό δίκτυο και αρκετούς σημαντικούς μικρότερους δρόμους
    - σε μεγαλύτερες κλίμακες είναι χρήσιμοι μόνο για γενική επισκόπηση της διαδρομής και για πολύ κεντρικούς δρόμους

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από npat Προβολή μηνύματος
    ...
    Επιπλέον οι χάρτες: Δεν κρασάρουν, δεν βραχηκυκλώνουν απ' την βροχή, δεν τρώνε μπαραρία και η αξιοπιστία τους έχει αποδειχθεί εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια.
    αυτό είναι το σημαντικό

power hornet, ακόμα και έχοντας GPS (είτε garmin είτε σε κινητό είτε οτιδήποτε), τουλάχιστον 1 χάρτη έντυπο πρέπει να τον έχεις μαζί σου στο ταξίδι ως backup. Oι συσκευές μπορούν να σε πουλήσουν με χίλιους δυο τρόπους ...

Moderator
    Και συνεχίζω (για να σας τα πρίξω εντελώς). Οι (πραγματικά καταπληκτικοί) χάρτες της michelin χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

- Εθνικοί (National)
    - Ευρήτερης περιοχής (Regional)
    - Τοπικοί (Local)

Συνήθως με τους Εθνικούς και τους Regional κάνεις τη δουλειά σου. Local αγοράζουμε μόνο αν θέλουμε να "οργώσουμε" μια συγκεκριμένη περιοχή. Φυσικά η απόφαση εξαρτάται και από το μέγεθος της χώρας (βλ. κλίμακες παραπάνω).

Για παράδειγμα η ελβετία (που ανέφερες) είναι μια-σταλιά χώρα. Ο εθνικός χάρτης είναι σε κλίμακα 1:400000 οπότε μάλον θα σε καλύψει μια χαρά (εκτός και αν σκοπεύεις να μείνεις μια-δυο βδομάδες και να την κάνεις πάνω-κάτω όλη, οπότε παίρνεις και τους regional ανάλογα). Η Ιταλία είναι πολύ μεγαλύτερη, αλλά αν επικεντρώσεις στο βόρειο κομμάτι (άλπεις κι έτσι) τότε οι δύο (ή ένας απ' τους δύο) regional (Italy-NW και Italy-NE) θα σε καλύψουν... και πάει λέγοντας.

(Πώ-πω ΡΠΜ... θέλω ταξίδι!)

εντιτ: Μια ιδέα για τους χάρτες της michelin μπορείς να πάρει από εδώ:

http://www.mapsman.com/store/category.php?id=98

Μην τους αγοράσεις όμως από εκεί, πας μια μέρα στο βιβλιοπωλείο της Ανάβασης ή της Road, χαζεύεις με την ησυχία σου και αποφασίζεις.
    Τελευταία τροποποίηση από npat; 02/06/2012 στις 16:51.

μαλιστα για αλλη μια φορα ευχαριστω παιδια που ασχοληθηκατε μαζι μου και μου δωσατε πληροφοριες.
    npat αμα διαβασες λιγο το που θα παω απο ανκονα,γερμανια στο μανχαιμ και στο κατεβασμα λεω να παω στελβιο η δολομιτες.
    οποτε σε θεμα χαρτη να παρω εναν εθνικο ιταλια για την διαδρομη που θα περασω εναν γερμανια και απο ευρητερης περιοχης για την ιταλια οσο αφορα στις αλπεις που θα παω?
    α ξεχασα την ελβετια εκει εναν γενικο?απο waldshut μου ειπε ο φιλος μου αλεξ ειναι κοντα οποτε μπορει και ν αμην χρειαστω χαρτη ε για ελβετια γενικο απλα τοπικο.
    σας εχω ολους εσας τους παγκοσμοιους καφετερειακιδες και της ευθειακιδες,αιντε μαθετε να μπαινετε σε καμια στροφη και τα λεμε μετα.

Moderator
    Διάλεξε ΚΑΠΟΙΟΥΣ από αυτούς:

1. Γενικός ιταλίας (http://www.mapsman.com/store/product.php?id=59)
    2. Κεντρικής Ιταλία (http://www.mapsman.com/store/product.php?id=129)
    3. ΒΔ ιταλίας (http://www.mapsman.com/store/product.php?id=127)
    4. ΒΑ ιταλίας (http://www.mapsman.com/store/product.php?id=128)
    5. Αυστρίας (http://www.mapsman.com/store/product.php?id=255)
    6. Ελβετίας (http://www.mapsman.com/store/product.php?id=254)
    7. Βαβαρία (ΝΑ Γερμανία) (http://www.mapsman.com/store/product.php?id=163)

- Ιταλικές Άλπεις τις καλύπτουν οι 3 και 4
    - Αυστριακές Άλπεις, προφανώς ο 5
    - Ελβετικές Άπλεις ο 6

Όλοι οι χάρτες είναι σε κλίμακα περίπου 1/400000 οπότε έχει μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ κάλυψη των περιοχών.

Ειδικά για δολομίτες ΑΑΑΑΝ μπορέσεις να τον βρεις, ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να έχει και αυτός (ρίξτου μια ματιά):

http://www.mapsman.com/store/product.php?id=94

Όπως και αυτός (με VFR στο εξώφυλο δεν μπορεί παρά να λέει)

http://www.mapsman.com/store/product.php?id=95

Επίσης για σχεδιασμό ταξιδιού στις άλπεις πολύ καλό είναι και το βιβλίο αυτό (έχει πληροφορίες για όλα τα σημαντικότερα πάσα)

http://www.mapsman.com/store/product...84&search=alps

(το βιβλίο το έχω, αν θες μπορώ να στο δανίσω)
    Τελευταία τροποποίηση από npat; 02/06/2012 στις 19:20.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από npat Προβολή μηνύματος
    [...]Επιπλέον οι χάρτες: Δεν κρασάρουν, δεν βραχηκυκλώνουν απ' την βροχή, δεν τρώνε μπαραρία και η αξιοπιστία τους έχει αποδειχθεί εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια.[...]
    Ενα ακόμα πλεονέκτημα: Τους βρίσκεις και σε βενζιναδικα παντού.

υ.γ. Νικόλα, δεν κοπιάρεις τα παραπανω που εχεις βαλει για χαρτες σε κανενα ξεχωριστο θρεντ στις πλΕροφορίες?
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 16/09/2007, 01:03
  2. Τα εχει κανεις για να μου πει γνωμη?
    από X_NR750 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2006, 20:16
  3. ξέρει κανείς αγγλικά να μου μεταφράσει το παρακάτω;