αρωτηΞης :
- σε iphone εχει παιξει κανεις με το tomtom ή το navigon ειναι μονοδρομος για αυτο το κουνιτοστ ;
αρωτηΞης :
- σε iphone εχει παιξει κανεις με το tomtom ή το navigon ειναι μονοδρομος για αυτο το κουνιτοστ ;
Από τα ελάχιστα πράγματα που έχω πληρώσει για το άηφον
http://itunes.apple.com/gr/app/navv-...ign-mpt=uo%3D4
και πραγματικά έχω ευχαριστηθεί.
Δεν είναι βέβαια το καλύτερο (αντιθέτως έχει κάποια θέματα) αλλά για τα λ7 του το προτείνω σχεδόν ανεπιφύλακτα.
τρεις φορές εξωτερικό, ποτέ δεν χρειάστηκα (δεν είχα κιόλας) gps.... αυτά τα μαραφέτια είναι διαβόλου πράματαουουουοουουουοουουουο 666!!!!!!!
κράτα τα λεφτά σου, πάρε καλούς χάρτες και μελέτησε τις διαδρομές που θες......
ακόμα και για την εύρεση των ξενοδοχείων με χάρτες (από το ιντερνετ κιόλας) κάνεις μία χαρά την δουλειά σου.....![]()
χαρη ψηνω σωτηρο για κανα group αγορα,θα χτυπησω τηλεφωνο
37.12.07n
22.47.01.e
τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει
Άντε από GPS ας πούμε το συζητήσαμε το θέμα...από βάσεις? Θήκες?
Αυτά τα iphone/android έχουνε capacitive οθόνες που δεν πατιούνται με γάντια και κάποιες θήκες βοηθάνε.
Για πείτε και εδώ γνώμες οι ειδικοί!
ταξίδι νάναι και με καλή παρέα...ζητώ πολλά? :-)
Garmin και μονο!!
Σημασια εχει το ποση ακριβεια εχει το τσιπακι και οι χαρτες και σε αυτα οι Garmin ειναι κορυφη.Και τα αεροπλανα Garmin εχουν.
Τον περασμενο Σεπτεμβριο ειχα να κανω ενα ταξιδι οδικως απο Ιταλια για Αγγλια και αγορασα εναν καινουργιο -και ο προηγουμενος παλι Garmin ηταν -μονο και μονο για να εχω τους νεους χαρτες + κατι αλλα εξτρα....χωρις το γπς ακομα στο πηγαινε καπου θα ημουν.
Για μηχανη υπαρχει ο Garmin Rider αλλα ειναι πανακριβος καπου στα 500ευρια ,ομως ετυχε να δω ενα μοντελο παλι Garmin καποιου γνωστου που ειναι και για μηχανη και ειναι της σειρας Garmin Nuvi .Η τιμη του απο οτι θυμαμαι ηταν πολυ χαμηλη σε σχεση με τον Rider νομιζω καπου στα 200 ειπε οτι τον πηρε ο τυπος.
Αλλες μαρκες και ιδιαιτερα Κινεζικες η αντιγραφες γπς δεν θα της προτεινα γιατι αν ειναι της Κυριακης χαρας και της Δευτερας λυπης και τυχη να εισαι την Δευτερα στον δρομο και να εχεις αναγκη το γπς...θα φας ηττα .
Ψαξε αυτον τον Garmin Nuvi για μηχανες,πηγαινε σε κανενα Mediamarkt.
if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law
Δεν έχουν όλα capacitive οθόνες , μερικά όπως τα πρώτα μοντέλα της ΖΤΕ έχουν resistive.
Γενικά ΔΕΝ χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνα για GPS (σε μηχανή) γιατί δεν είναι φτιαγμένα γι΄αυτή την δουλειά.Δεν αντέχουν σε νερά, σκόνη και -το κυριότερο - κραδασμούς, ότι και να λένε οι κατασκευαστές.
Με διαφορά τα καλύτερα για μοτοσυκλέτα είναι τα ZUMO 550 και 660 της Garmin, με μία προτίμηση στο 550 καθώς έχει χειριστήριο και αφής και με κουμπιά και μάλιστα στα αριστερά, πράγμα που βολεύει αφάνταστα έναν οδηγό, ειδικά όταν φοράς γάντια.
Είναι κάπως ακριβά, αλλά αν ΔΕΝ μπερδεύεις την ταλαιπωρία με την περιπέτεια, αξίζουν και το τελευταίο σέντσι που θα δώσεις.Μόνο το γεγονός ότι σου δείχνουν το κοντινότερο βενζινάδικο όταν κινδυνεύεις να μείνεις στην μέση του πουθενά, μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο....
Έχω το 550, έχει φάει απίστευτη βροχή και ταλαιπωρία, είναι ευανάγνωστο ακόμα και με τον ήλιο κόντρα, χάρτες υπάρχουν από το Αζερμπαϊτζάν μέχρι τα νησιά Κέυμαν, η βάση του μπαίνει λίγο κάτω από το οπτικό σου πεδίο ώστε να παίρνεις ελάχιστα τα μάτια σου από τον δρόμο και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που θα τα βρεις στο νετ.
Τυπωμένους χάρτες στο εξωτερικό , θα είχα μόνο για backup , και θα τους αγόραζα από βενζινάδικο αν χρειαζόταν και μόνο.
Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
..... και στη σιωπή των χρονομέτρων
Συμφωνούμε πιστεύω όλοι πως ένα καλο gps τύπου zumo είναι ότι καλύτερο. Το θέμα είναι ότι καλώς ή κακώς είναι ακριβό και αν κάνεις την λίστα που πρέπει να κάνει κάποιος για ένα ταξίδι όπως full κορντούρες/αδιάβροχα/μπότες/βαλίτσες/ζελατίνες/service κλπ + τα έξοδα του ταξιδιου, δεν είναι έυκολο να δώσεις και 400-600 ευρώ για GPS. Προτιμώ δηλαδή να δώσω την 500άρα για να πάρω ένα καινούριο παντελονάκι και ένα ζευγάρι μπότες παρά το GPS...προτεραιότητες θα μου πεις...
Προσωπικά, μιας και πιστεύω ότι εφόσον το ταξίδι που θα κάνω θα είναι σε "πολιτισμένες" περιοχές και δεν θα έχω ιδιαίτερο πρόβλημα, η λύση iphone σε βάση/αδιάβροχη θήκη, συνδεδεμένο με φορτιστή μου ακούγεται ελκυστική.
Απλά ψάχνω μια ικανοποιητική value4money βάση.