Σελίδα 42 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 3237383940414243444546475292 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 616 έως 630 από 1985

Θέμα: Νεοφιλελευθεροι VS Αριστεροι

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος
    Έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά η άποψή σου είναι απόλυτα σεβαστή. Αν μάλιστα όλοι οι ψηφορόροι του Σύριζα (υποθέτω ότι εκεί ρέπει η ψήφος σου) .....

...και όμως δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε... με το 50% των νέων άνεργων, με μια οικονομία διαλυμένη, με ανάπτυξη που φέρει αρνητικό πρόσημο, με το κράτος πρόνοιας να ασθμαίνει και με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στα όρια της ανέχειας, δεν νομίζω ότι θα οδηγηθούμε κάπου αν συνεχιστεί αυτή η οικονομική πολιτική. Ο τρόμος που ξερνάνε καθημερινά τα ΜΜΕ, αυτά που θα μας συμβούν εαν δεν υπακούσουμε στις προσταγές των λήσταρχων, είναι ακριβώς το μέλλον της χώρας και όλων εμάς στην περίπτωση που συνεχίσουμε όπως πρότινως. Στην καλύτερη των περιπτώσεων να διαττηρηθούμε σε αυτά τα άθλια πλαίσια, με τη χώρα σε κώμα επι μακρόν και με διεθνείς κουστουμαρισμένους νταβατζήδες να μας κάνουν κουμάντο.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει παραγωγική βάση να στηριχθεί. Καμμια απολύτως. Αυτό δεν αλλάζει ακόμη και αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοσδήποτε άλλος.
    Αν δεν επανεκινήσουμε τις μηχανές του πρωτογενούς τομέα δεν υπάρχει μέλλον, τουλάχιστον μέλλον αυτοδύναμο. Άποψη μου είναι ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η όποια αναδιάρθρωση που κακά τα ψέμματα, χρειάζεται να γίνει γενικότερα και επι παντός επιστητού. Και εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα. Εκεί χρειάζεται η συμμετοχή και η συνδρομή του καθενός μας, γιατί μιλάμε για αλλαγή νοοτροπίας σε ατομικό επίπεδο. Αυτό είναι που φοβάμαι περισσότερο! Δεν φοβάμαι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι, η ΔΗΜΑΡ, το ΝΔΟΚ, το οποιοδήποτε κόμμα εν πάσει περιπτώση. Φοβάμαι αυτούς που τους ψηφίζουν, είτε γιατί πιστεύουν ότι με ένα μαγικό τρόπο θα ξυπνήσουν την Δευτέρα μετά των εκλογών και θα είναι όλα όπως πριν χωρίς καμμία προσπάθεια από πλευράς τους, είτε γιατί με μια εντελώς μικρόψυχη λογική επιμένουν να διαττηρηθεί μια κατάσταση που τους βολεύει κατά κάποιον τρόπο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostaspetrou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Αυτό για τις "αξιόμαχες Ελληνικές Ε.Δ." καθώς και όλα τα άλλα εθνικά υπερήφανα να τα λες πάντα με επιφύλαξη...
    Γιατί έχω την αίσθηση ότι είναι πρώτης τάξεως δικαιολογία που έχει κάνει πάμπλουτους πολλούς Άκηδες τα τελευταία 20 χρόνια...
    Καθόλυ επιφύλαξη φίλε μου:ήμουν 2004-2005 φαντάρος σε πόστα κρίσιμα.
    Οι Ε.Δ. έχουν πρόβλημα λόγω λειψανδρίας και κακής οικονομικής διαχείρισης(λέγε με Άκη,σύμφωνοι).

Αυτό δεν αναιρεί αυτό που είπα πριν,ότι δηλαδή αν οι Ε.Δ. σου είναι για κλωτσιές-σε σχέση με τους γείτονές σου έστω-κανένας δε σε παίρνει στα σοβαρά.
    Πες το δίκιο του ισχυρού,πες το όπως σου αρέσει αλλά ισχύει.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mats8282 Προβολή μηνύματος
    Δεν μεταδίδω άλλο
    Όπως θες αλλά το #607 γιατί το προσπερνάς;Ψέματα λέει;
    Τελευταία τροποποίηση από kostaspetrou; 04/06/2012 στις 23:28.

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    ...
    και όμως δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε... με το 50% των νέων άνεργων, με μια οικονομία διαλυμένη...
    Ίσως παραείμαι απαισιόδοξος, αλλά θεωρείς πράγματα πιο "δεδομένα" από εμένα. Είμαστε ακόμα πιο καλά από τουλάχιστον το 80% του πλανήτη και αυτό μπορεί να αλλάξει.

Ο τρόμος που ξερνάνε καθημερινά τα ΜΜΕ
    Δε διαφωνώ, αλλά όταν όλοι λένε ότι πάμε να κάνουμε μ@λακία δεν είναι και δύσκολο να βρεις ειδήσεις... μέχρι κι ο Κων-Μπεντίτ πιρκαμένος είναι κατά τον Σύριζα.

αυτά που θα μας συμβούν εαν δεν υπακούσουμε στις προσταγές των λήσταρχων
    Εδώ είσαι λίγο άδικος. Οι Ισπανοί/Ιταλοί δανείζονται με μεγαλύτερα επιτόκια από αυτά που μας δανείζουν. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν συμφέροντα, αλλά για να σώσουν εμάς (και φυσικά και τον κώλο τους), οι υπόλοιποι έχουν φορτωθεί μέρος από το ρίσκο μας. Δες το και από την πλευρά του Ευρωπαίου φορολογούμενου, μαζί με ό,τι πιθανόν αυτός ακούει από τα δικά του ΜΜΕ για μίζες, συντάξεις, μισθούς ΔΕΚΟ, Καγιέν κλπ.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει παραγωγική βάση να στηριχθεί. Καμμια απολύτως. Αυτό δεν αλλάζει ακόμη και αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοσδήποτε άλλος.
    Τεράστιο πρόβλημα. Θεωρώ όμως πως αν ο Σύριζα εφραμόσει αυτά που υπόσχεται, θα βάλει ταφόπλακα και σε ό,τι έχει μείνει. Εκτός αυτού καταλογίζω και στην αριστερά μερίδιο ευθύνης για την αποσάθρωση του παραγωγικού ιστού την τελευταία τριακονταετία. Είναι βασικός λόγος που με ελκύει ο Μάνος, αν και το μοντέλο του είναι υπερβολικά φιλελεύθερο.

Επίσης: Όταν όλος ο προηγμένος κόσμος "παίζει μπάλα" σε κεντρώο ή φιλελεύθερο γήπεδο, νομίζω ότι είναι πιο σίγουρο να κυνηγήσουμε κάτι που αποδεδειγμένα δουλεύει επαρκώς, παρά να ονειρευόμαστε να γίνουμε ο φάρος της νέας παγκόσμιας αριστερής ανατροπής. Πρώτα ορθοποδούμε, μετά κάνουμε άλματα.

Αν δεν επανεκινήσουμε τις μηχανές του πρωτογενούς τομέα δεν υπάρχει μέλλον, τουλάχιστον μέλλον αυτοδύναμο. Άποψη μου είναι ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η όποια αναδιάρθρωση που κακά τα ψέμματα, χρειάζεται να γίνει γενικότερα και επι παντός επιστητού. Και εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα. Εκεί χρειάζεται η συμμετοχή και η συνδρομή του καθενός μας, γιατί μιλάμε για αλλαγή νοοτροπίας σε ατομικό επίπεδο. Αυτό είναι που φοβάμαι περισσότερο! Δεν φοβάμαι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι, η ΔΗΜΑΡ, το ΝΔΟΚ, το οποιοδήποτε κόμμα εν πάσει περιπτώση. Φοβάμαι αυτούς που τους ψηφίζουν, είτε γιατί πιστεύουν ότι με ένα μαγικό τρόπο θα ξυπνήσουν την Δευτέρα μετά των εκλογών και θα είναι όλα όπως πριν χωρίς καμμία προσπάθεια από πλευράς τους, είτε γιατί με μια εντελώς μικρόψυχη λογική επιμένουν να διαττηρηθεί μια κατάσταση που τους βολεύει κατά κάποιον τρόπο.
    Εδώ τα είπες ουσιαστικά όλα. Κι εδώ είναι που τελικά βλέπουμε το ίδιο πρόβλημα, αλλά διαφορετική λύση. Σε αντίθεση πάντως με εσένα, εγώ φοβάμαι ΚΑΙ τι λένε τα κόμματα, ειδικά όταν προσφέρουν "εύκολους" φταίχτες ή ελπίδες.

Ό,τι και να γίνει, εύκολη λύση δεν υπάρχει. Όσο πιο αργά το καταλάβουμε, τόσο το χειρότερο. Απλά νομίζω ότι αν το καταλαβαίναμε έγκαιρα, κάποιοι θα ψήφιζαν αλλιώς.

και όμως δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε... με το 50% των νέων άνεργων, με μια οικονομία διαλυμένη...
    Ίσως παραείμαι απαισιόδοξος, αλλά θεωρείς πράγματα πιο "δεδομένα" από εμένα. Είμαστε ακόμα πιο καλά από τουλάχιστον το 80% του πλανήτη και αυτό μπορεί να αλλάξει.

Ο τρόμος που ξερνάνε καθημερινά τα ΜΜΕ
    Δε διαφωνώ, αλλά όταν όλοι λένε ότι πάμε να κάνουμε μ@λακία δεν είναι και δύσκολο να βρεις ειδήσεις... μέχρι κι ο Κων-Μπεντίτ πιρκαμένος είναι κατά τον Σύριζα.

αυτά που θα μας συμβούν εαν δεν υπακούσουμε στις προσταγές των λήσταρχων
    Εδώ είσαι λίγο άδικος. Οι Ισπανοί/Ιταλοί δανείζονται με μεγαλύτερα επιτόκια από αυτά που μας δανείζουν. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν συμφέροντα, αλλά για να σώσουν εμάς (και φυσικά και τον κώλο τους), οι υπόλοιποι έχουν φορτωθεί μέρος από το ρίσκο μας. Δες το και από την πλευρά του Ευρωπαίου φορολογούμενου, μαζί με ό,τι πιθανόν αυτός ακούει από τα δικά του ΜΜΕ για μίζες, συντάξεις, μισθούς ΔΕΚΟ, Καγιέν κλπ.

Τεράστιο πρόβλημα. Θεωρώ όμως πως αν ο Σύριζα εφραμόσει αυτά που υπόσχεται, θα βάλει ταφόπλακα και σε ό,τι έχει μείνει. Εκτός αυτού καταλογίζω και στην αριστερά μερίδιο ευθύνης για την αποσάθρωση του παραγωγικού ιστού την τελευταία τριακονταετία. Είναι βασικός λόγος που με ελκύει ο Μάνος, αν και το μοντέλο του είναι υπερβολικά φιλελεύθερο.

Επίσης: Όταν όλος ο προηγμένος κόσμος "παίζει μπάλα" σε κεντρώο ή φιλελεύθερο γήπεδο, νομίζω ότι είναι πιο σίγουρο να κυνηγήσουμε κάτι που αποδεδειγμένα δουλεύει επαρκώς, παρά να ονειρευόμαστε να γίνουμε ο φάρος της νέας παγκόσμιας αριστερής ανατροπής. Πρώτα ορθοποδούμε, μετά κάνουμε άλματα.

Εδώ τα είπες ουσιαστικά όλα. Κι εδώ είναι που τελικά βλέπουμε το ίδιο πρόβλημα, αλλά διαφορετική λύση. Σε αντίθεση πάντως με εσένα, εγώ φοβάμαι ΚΑΙ τι λένε τα κόμματα, ειδικά όταν προσφέρουν "εύκολους" φταίχτες ή ελπίδες.

Ό,τι και να γίνει, εύκολη λύση δεν υπάρχει. Όσο πιο αργά το καταλάβουμε, τόσο το χειρότερο. Απλά νομίζω ότι αν το καταλαβαίναμε έγκαιρα, κάποιοι θα ψήφιζαν αλλιώς.
    Αυτό ακριβώς!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaspetrou Προβολή μηνύματος
    Οι Ε.Δ. έχουν πρόβλημα λόγω λειψανδρίας και κακής οικονομικής διαχείρισης(λέγε με Άκη,σύμφωνοι).
    Εμπειρίες έχουμε όλοι, αλλά βάλε λίγο το μυαλό σου να δουλέψει.
    Σε μια χώρα που επικρατεί απίστευτη ρεμούλα και διάλυση, σε μια χώρα που υπάρχουν αγορές με μίζες και υπερτιμολογήσεις ακόμα και στις αγορές κωλόχαρτου, σε μια χώρα που η Δημόσια διοίκηση είναι εξ' αρχής δομημένη πάνω στην μάσα και το βόλεμα, φαντάσου τι λαμογιές και διαφθορά επικρατεί στις στρατιωτικές δαπάνες-προμήθειες που έχουν επιπλέον το πλεονέκτημα να κρύβονται κάτω από το προστατευτικό πέπλο της "εθνικής ασφάλειας", του "άκρως απορρήτου" και της "στρατιωτικής πειθαρχίας"...

Ειλικρινά θα μου προξενούσε μεγάλη έκπληξη αν δεν αποκαλυφθεί κάποτε ότι στον χώρο αυτό ότι υπήρξε το μεγαλύτερο "πάρτυ" όλων των εποχών...
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Επειδή δαπανούμε τρελά λεφτά για την άμυνα, μην φαντάζεσαι ότι αυτόματα έχουμε και σοβαρές Ένοπλες δυνάμεις... Στις παρελάσεις είναι αλλιώς...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaspetrou Προβολή μηνύματος
    [...]

Δηλαδή;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

....

Ναι, σίγουρα, από τη Νιγηρία και από το Μπανγκλαντές είμαστε καλύτερα, αλλά συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου στον οποίον και καλά ανήκουμε, είμαστε (και είμασταν ανέκαθεν αν το καλοσκεφτείς), χάλια μαύρα. Φυσικά το βαρέλι δεν έχει πάτο, δεν υποστηρίζω ότι έχουμε δίχτυ ασφαλείας, ούτε ότι ποτέ δεν πρόκειται να φτάσουμε σε πολύ πιο άσχημα επίπεδα. Ωστόσο την όλη συζήτηση ας την κάνουμε προς το παρόν με τα δεδομένα του δυτικού κόσμου. Σε κάθε περίπτωση, η προοπτική του δουλικού ευρωπαϊκού νότου με τους σκλάβους των 300 ευρώ (και κάτω), είναι πάντως εξίσου τριτοκοσμική. Θα μου πεις θα μας έχουν μείνει τουλάχιστον οι λεζάντες και οι μαρκίζες... ε κάτι είναι και αυτό...

Ποιους καθορίζεις ως "όλους;". Αν είναι αυτοί που έχουν άμεσα ή έμμεσα συμφέροντα απ΄όλη αυτή την κατάσταση, τότε χαίρομαι πάρα πολύ που έχουν χεστεί επανώ τους και δεν γουστάρουν καθόλου την ιδεά του να τσαμπουκαλευτούμε και λίγο! Στην τελική λένε όλοι για τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ και κανείς δεν αναφέρεται στις μ@λ@κιες που πετάνε καθημερινά, αλλάζοντας γνώμες σαν το ανεμοδούριο, οι εκπρόσωποι της τροϊκα..."Θα πάρετε τον πούλο", "Οχι σας θέλουμε", "Θα γυρίσετε στη δραχμή", "Ελά μωρέ μια μ@λ@κι@ είπαμε μην το κάνετε θέμα", "Θα πεινάσετε", "Όχι δεν θα πεινάσετε". Δεν μπορείς να παίζεις έτσι έναν ολόκληρο λαό σε διεθνές επίπεδο και το κυρίοτερο δεν μπορείς να τον ξεφτυλίζεις καθημερινά, κουνωντας επιτακτικά το δάχτυλο και υποδεικνύωντας του το τι θα κάνει. Είναι ανήκουστο να χώνουν τη μύτη τους στα εσωτερικά της χώρας, εκφράζοντας άποψη για το τι πρέπει να ψηφίσουμε ή όχι!!! Στην τελική να δεχτώ ότι περιμένουν χρήματα από εμάς (πο*τσες, ήδη τα έχουν εισπράξει από τα τοκοχρεολύσια) και έχουν μια αγώνια... οκ, ας αποφασίσουμε μόνοι μας και αν δεν τους αρέσει το αποτέλεσμα να μας στείλουν στο διάολο... τέτοια πρεμούρα πάντως, είναι ένδειξη όχι ενδιαφέροντος αλλά κάτι άλλου...
    Τελευταία τροποποίηση από el_hymador; 05/06/2012 στις 09:23.

Μα η Ισπανία και η Ιταλία αγαπήτε, δεν έχουν "δεθεί" ισόβια με μνημόνια και ΔΝΤ! Λογικό είναι να δανείζονται με υψηλότερο επιτόκιο από εμάς. Εμείς έχουμε εκχωρήσει αβίαστα και αβάδιστα την εθνική μας κυριάρχια, τους κατοίκους της χώρας, όλο το πλούτο μας, τις θάλασσες, τα βούνα, τα ποτάμια και τις ραχούλες. Είναι το ίδιο να πας σε μια τράπεζα και να πάρεις ένα δάνειο χωρίς εγγυήσεις και το ίδιο να πας και να πάρεις δάνειο με υποθήκη το σπίτι σου, το εξοχικό σου την οικογένεια σου και τον σκύλο; Σε ποια περίπτωση πιστεύεις ότι είναι πιο ωφελημένη η τράπεζα; Κατά τ' άλλα, δεν μου κάνει καμμία εντύπωση το ότι διμορφώνουν τεχνηέντως ένα αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα και τους Έλληνες τα δικά τους ΜΜΕ. Το ίδιο σύστημα πάιζει παντού.

Βασικά εδώ έγκειται και η μεγαλύτερη μας διαφωνία. Μάλλον έχεις στο μυαλό σου μια ανάπτυξη βασισμένη σε big scale επενδύσεις με εταιριάρες, βιομηχανιάρες και στελεχάρες η οποία βασίζεται στις τράπεζες, εκπορεύεται από τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού και στηρίζεται στους νόμους της αγοράς όπως αυτή είναι δομημένη δήμερα. Εμένα δεν μου κάνει αυτό, βασίκα θέλω να το αποφύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι! Είμαι υπέρ μιας βιώσιμης ανάπτυξης μικρής ή μεσαίας κλίμακας, ανθρώπινης, που θα στηρίζεται σε οικογενειακές επιχειρήσεις και η οποία δεν θα τζογάρεται στις αγορές. Και μιλάω πάντα για τον πρωτογενή τομέα. Αν το σκεφτείς, ούτως ή άλλως ή Ελλάδα δεν έχει δυνατότητες για κάτι άλλο. Δεν έχουμε βιομηχανίες και δεν μπορύμε στην παρουσα φάση να στήσουμε τέτοιες. Ακόμα και αν τις στήναμε, δεν θα μπορουσαμε επ ουδενί να ανταγωνιστούμε τις υπόλοιπες χώρες που έχουν μακρά παράδοση σε αυτό τον τομέα. Η μόνη περίπτωση είναι να έρθουν και τις στήσουν άλλοι, εκμεταλλευόμενοι τους ιθαγενείς που θα δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο. Αν αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζεται ο Μάνος και οι ομοϊδεάτες του, χάρισμα τους... ανάπτυξη που αφορά τις βιομηχανίες και τις εταιρείες αποκλειστικά, αφήνωντας απ έξω τον άνθρωπο, να το πω όσο πιο κόσμια μπορώ: Να πα να γ@μηθει!

Είναι ηλίου φαεινότερο πιστεύω, δεν μπορουμε να πάιξουμε στο γήπεδο αυτό και με αυτούς τους όρους!

Το καλύτερο στην περίπτωση μας, είναι να αντιληφθούμε τις αδύναμίες μας και να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα μας. Αν έχουμε πλεονεκτήματα; Πάρα πολλά! Επί παραδείγματι δεν έχουμε τεράστιες γεωργικές εκτάσεις, οπότε δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να ανταγωνιστούμε τις μονοκαλλιέργειες των χιλιάδων στρεμμάτων, αλλά έχουμε μοναδικά προϊόντα! Με ένα καλό πλασάρισμα μπορουν να πουλιούνται χρυσάφι στο εξωτερικό, μόνο το λάδι να βάλεις κάτω (και το πόσα ελαιόδεντρα έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους) δεν θες τίποτα άλλο.

[Λίγο off topic αλλά θα το πω... συζητάγαμε με ένα φίλο ότι με δεδομένο του πόσο έχουν προχωρήσει oι βιολογικές καλλιέργειες (πλεόν πάιζουν στο 90-95% σε παραγωγή έναντι των συμβατικών) τι γαμάτο θα ήταν σαν ιδεά, να ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ από αύριο όλες οι συμβατικές καλλιέργειες και όλα τα φυτοφάρμακα και να είναι ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην χώρα βιολογικά. Μέσα σε 2-3 χρόνια τα ελληνικά προϊόντα θα μπορούσαν να γίνουν συνώνυμα του αγνού και του καθαρού και αυτό θα ανέβαζε κατακόρυφα την εξαγωγική τους αξία. (Όχι λέτε; Ψάξτε στο google τι είναι το "δίκαιο γάλα", ποιοι το παράγουν και πόσο επιτυχία έχει σημειώσει στην αγορά της Γερμανίας!) Από την άλλη βέβαια κάτι τέτοιο προϋποθέτει ότι θα συγκρουστείς μετωπικά με την BAYER, την BASF και όλες τις καρκινοεταιρείες, οπότε θέλει @@δια... τεσπά, sorry για το off topic]

Πέραν τις αγροτικής παραγωγής που είναι το δυνατό μας χαρτί, απόκοντα έρχεται φυσικά και ο τουρισμός... και πάλι δεν χρειάζονται τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες και γήπεδα του γκολφ, δεν ψάχνει αυτά ο τουρίστας στην Μεσόγειο και πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Μια αναδιάρθρωση χρειάζεται, να μπουν αυστηροί κανόνες και να μην επιτρέπεται στον κάθε roomstoletaτζη να κάνει το κοτέστι του ξενώνα. Με έλεγχο, προδιαγραφές και νευραλγικές επενδύσεις (π.χ. ανάδειξη όλων των αρχαιοτήτων) είναι 100% σίγουρο ότι θα ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος σε ατό που αποτελλεί την βαριά βιομηχανία της χώρας.

Απλά είναι τα πράγματα...

Όχι πήρα φόρα τώρα... πόσο δύσκολο και κοστοβόρο είναι να φτιαχτεί όσο πιο κοντά γίνεται στη Μίλητο (στη Σάμο ας πούμε) η πιο λαμπρή φιλοσοφική σχολή του κόσμου; Να καλέσεις τους μεγαλύτερους διανοητές σε παγκόσμιο επίπεδο, να τους ανταμοίβεις αδρά δίνοντας τους από μια έδρα και να διοργανώνεις συνεχώς συνέδρια και συμπόσια όπου θα παράγεται και θα προάγεται η σύγχρονη σκέψη. Να δημιουργήσεις δηλαδή, τον σύγχρονο ομφαλό της φιλοσοφίας, πολύ κοντά (για ευνοήτους λόγους) στο σημείο όπου πρωτοδημιουργήθηκε! Έχετε καταλλάβει τι αντίκτυπο θα είχε αυτό; Έχετε καταλλάβει ότι αν κάτι τέτοιο (μαζί με αντίστοιχα πανεπιστήμια μαθηματικών, αστρονομιας και άλλων επιστημών διάσπαρτα στο Αιγαίο και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο) εδραιωθεί/ουν, δεν θα χρειαζεται πλέον όυτε ένα ευρώ σε εξοπλισμούς;

Τεσπά ξέφυγα και ζητώ συγνώμη, προφανώς τα ανωτέρω δεν συμπεριλαμβάνονται στις προγαμματικές δηλώσεις κανενός κόμματος. Απλά αν υπάρχει μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να μπουν οι βάσεις για όλα αυτά, το βλέπω πιο πιθανό να συμβεί με αριστερόσοσιαλιστικές παρατάξεις και όχι με νοεφιλελεύθερες...
    Τελευταία τροποποίηση από el_hymador; 05/06/2012 στις 09:27.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Δηλαδή;
    Ιφ άι τελλ γιου άιλ χαβ του σουτ γιού άφτεργουάρτζ...
    Μπατ άιλ γκιβ γιου ε χιντ σινς γιου σιμ ε νάις πέρσον:
    Άρμορντ Κόρπς,σπέσιαλάιζντ ιν ινφορμέισον.
    Μπιφόρ δι έντ οφ μάι σέρβις άι γουάζ τράνσφερντ το ε πλέις γουέαρ άι χαντ άξες το κρίτικαλ ινφορμέισον εντ χάιλυ ράνκντ όφισερς.
    Άιβ σιν τού ματς εντ τού κλάσιφάιντ σταφ του τελ γιου...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Εμπειρίες έχουμε όλοι, αλλά βάλε λίγο το μυαλό σου να δουλέψει.
    Σε μια χώρα που επικρατεί απίστευτη ρεμούλα και διάλυση, σε μια χώρα που υπάρχουν αγορές με μίζες και υπερτιμολογήσεις ακόμα και στις αγορές κωλόχαρτου, σε μια χώρα που η Δημόσια διοίκηση είναι εξ' αρχής δομημένη πάνω στην μάσα και το βόλεμα, φαντάσου τι λαμογιές και διαφθορά επικρατεί στις στρατιωτικές δαπάνες-προμήθειες που έχουν επιπλέον το πλεονέκτημα να κρύβονται κάτω από το προστατευτικό πέπλο της "εθνικής ασφάλειας", του "άκρως απορρήτου" και της "στρατιωτικής πειθαρχίας"...

Ειλικρινά θα μου προξενούσε μεγάλη έκπληξη αν δεν αποκαλυφθεί κάποτε ότι στον χώρο αυτό ότι υπήρξε το μεγαλύτερο "πάρτυ" όλων των εποχών...
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Επειδή δαπανούμε τρελά λεφτά για την άμυνα, μην φαντάζεσαι ότι αυτόματα έχουμε και σοβαρές Ένοπλες δυνάμεις... Στις παρελάσεις είναι αλλιώς...
    Συμφωνώ μ' αυτό που λες αλλά δεν έχει καμμιά σχέση με το αρχικό:το ότι γίνεται της πουτάνας δε σημαίνει ότι οι ισχυρές Ε.Δ. δεν είναι άκρως απαραίτητες για την εξωτερική πολιτική.Ούτε είπα ότι πρέπει να συνεχιστεί το κωλοχανείο της κακοδιαχείρισης.
    Τί να κάνουμε δηλαδή;
    Να το ρισκάρουμε,όπως θέλει ο Αλέξης;

διαφωνω πληρως.εχουμε πολλα ακομα να χασουμε.νομιζεις οτι τωρα εχουμε πιασει πατο?εχουμε δρομο ακομα μπροστα μας.
    μεσα στο 80% που βρισκονται σε χειροτερη κατασταση απο εμας για μαντεψε ποιοι κατοικοι ειναι?της κινας,ινδιας,βραζιλιας.
    το 90% των κατοικων αυτων των κρατων ζουνε στην εξαθλιωση,αλλα για μας τους δυτικους στα π@π@ρ... μας.
    εμεις ξερουμε οτι αυτες οι χωρες ειναι αναπτυσωμενες δυναμεις και πανε να αλλαξουν το συσχετισμο δυναμεων στο παγκοσμιο χαρτη.
    acacius αυτη την αναπτυξη ονειρευσαι για την ελλαδα?γιατι η τροικα και το συστημα τους αυτην ονειρευονται και θελουν να μας επιβαλουν.
    πιστευεις δηλαδη οτι το προγραμμα του μνημονιου βγαινει?ακομα καλυτερα πιστευεις οτι η τροικα θα μας βοηθησει αν τηρησουμε της δευμευσεις μας στο μνημονιο με προγραμματα αναπτυξης?ξερεις τι αναπτυξη εχουν στο μυαλο τους για μας?
    να ιδιωτοικοποιησουν τα μονοπωλια μας.δεη,ευδαπ,δεπα,μμμ...
    για κοιτα τι εγινε στις χωρες που καταφεραν και ιδιωτικοποιησαν τετοιες εταιρειες σε αλλες χωρες για να καταλαβεις.
    enron (δεη) στις ηπα.νερο στο παρισι.νερο στις φιλλιπινες.τραινα στην αγγλια.

σε αυτο συμφωνω απολυτα.αλλα εγω απ οτι καταλαβα θα ψηφισω ακριβως το αντιθετο απο σενα.ελπιζω και εσυ να μην βλεπεις μονο το τυρι αλλα και την φακα και να αλλαξεις γνωμη.

υγ.δεν ξερω αν τα εχεις δει αλλιως ριξε μια ματια στα παρακατω ντοκιμαντερ στο youtube.
    catastroika
    χρεωκρατια
    το δογμα του σοκ
    coldmann sachs η τραπεζα που....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Όχι πήρα φόρα τώρα... πόσο δύσκολο και κοστοβόρο είναι να φτιαχτεί όσο πιο κοντά γίνεται στη Μίλητο (στη Σάμο ας πούμε) η πιο λαμπρή φιλοσοφική σχολή του κόσμου; Να καλέσεις τους μεγαλύτερους διανοητές σε παγκόσμιο επίπεδο, να τους ανταμοίβεις αδρά δίνοντας τους από μια έδρα και να διοργανώνεις συνεχώς συνέδρια και συμπόσια όπου θα παράγεται και θα προάγεται η σύγχρονη σκέψη. Να δημιουργήσεις δηλαδή, τον σύγχρονο ομφαλό της φιλοσοφίας, πολύ κοντά (για ευνοήτους λόγους) στο σημείο όπου πρωτοδημιουργήθηκε! Έχετε καταλλάβει τι αντίκτυπο θα είχε αυτό; Έχετε καταλλάβει ότι αν κάτι τέτοιο (μαζί με αντίστοιχα πανεπιστήμια μαθηματικών, αστρονομιας και άλλων επιστημών διάσπαρτα στο Αιγαίο και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο) εδραιωθεί/ουν, δεν θα χρειαζεται πλέον όυτε ένα ευρώ σε εξοπλισμούς;
    Υπόσχομαι να διδάξω έναντι πινακίου φακής...

όπου γης Το avatar του/της iosif
    ρε παιδες το εχουμε ζαλισει

ειπε κανεις οτι ο συριζας ειναι πανακεια?
    ειπε κανεις οτι θα παιζουν μπαλλα ανενοχλητοι?

καλη η κριτικη αλλα κινδυνευουμε να ΞΑΝΑΜΑΤΑΕΧΟΥΜΕ στην εξουσια ντορα-πανικα-βοριδη-αδωνι-παπακωστα-στυλιανιδη-μπενι-αννουλα-λοβερδο κλπ ξερασματα.
    αυτους που αποδεδειγμενα ειναι λαμογια, διαπλεκομενοι και κυριως προσκυνημενοι οσο δεν παιρνει. αυτους που λογω "προυπηρεσιας " στη διαπλοκη και των στοιχειων που εχει η ζιμενς πχ για αυτους ειναι αδυνατο να κανουν οποιαδηποτε κριτικη ή διαπραγματευση. βατοπαιδι, ομολογα, βονταφον, χρηματιστηριο, υποβρυχια, C4I, ολυμπιαδα, απαλλοτριωσεις μεσογειακων , ζιμενς, γκολφ μονης στην κρητη, πυρκσγιες παρνηθας/ολυμποιας/ευβοιας/χαλκιδικης, ολα ξεχνιουντα και αθωωνονται? "αντιεξουσιαστες στην εξουσια", "το μνημονιο ειναι ευτυχια". "κυβερνω χωρα διεφθαρμενων", "κοπριτες και τεμπεληδες", "τιτανικος " και "αδειο πουκαμισο ηελληνικη οικονομια" , "αν χρειαστει να παρω νεα μετρα θα παραιτηθω" . "αντισυνταγματικη η εισπραξη εισφορας μεσω δεη" (μπενι σπικινγκ....προ θεσπισης εισφορας μεσω δεη!), "ηθικο ειναι το νομιμο", αδεια αναψυκτηριου σε σπιτι υπ. νδ κλπ κλπ κλπ ολα στον καλαθο των αχρηστων? λογω φοβου οτι θα φτωχηνουμε? και για να μη φτωχηνουμε εαν βγει η αριστερα πρεπει να φτωχηνουμε λογω μνημονιου?!!!! για να μη γυρισουμε 50 χρονια πισω πρεπει να γυρισουμε 50 χρονια πισω(!) συμφωνα με το μεσοπροθεσμο....
    ασε που επανεκλογη τους επιβρεβευει και απο πανω για τη ρουφιανια τη διαπλοκη το βαθυ κομματικο κρατος.

απλα πραγματα

υγ μην ακουω υπερβολες. ποια ειναι τα "δεκαδες στελεχη του πασοκ που πηγαν στο συριζα"? μιλαμε για 6-7 νοματαιους οι περισσοτεροι εκ των οποιων εχουν διχωρισει τη θεση τους απο το σοκ δυο χρονια τουλαχιστον (πχ σακοραφα, ραυτοπουλος)
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. Castrol vs Bel Ray
    από alexander_g16 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket