Σελίδα 41 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 3136373839404142434445465191 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 601 έως 615 από 1985

Θέμα: Νεοφιλελευθεροι VS Αριστεροι

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος
    Θα χαιρόμουν αν αυτή τη συζήτηση την κάναμε "λάιβ", η ανάλυση μέσω φόρουμ είναι δύσκολη (πάλι σεντόνι θα γράψω γαμώτ...). Άλλωστε δε μπορώ να σου προτείνω κάτι, απλά μπορώ να σου πω πώς το βλέπω.

.......

Θα μου πεις, "λύση δε βλέπω". Δεν έχω. Προσπαθώ να δω την κατάσταση όσο γίνεται χωρίς δογματισμό. Ο Iosif έγραψε "αν όχι τώρα, πότε;" Το θέμα δεν είναι μόνο πότε (το 89 καλά θα ήταν...), αλλά και με ποιον. Και με αυτή την αριστερά *εγώ* δεν θέλω να ρισκάρω. Ελπίζω σε μία αποτελεσματική οικουμενική κυβέρνηση (με τον Σύριζα μέσα), αλλά δεν το πολυβλέπω.

Ούτε εγώ έχω να προτείνω κάτι ως οριστική λύση, δεν υπάρχει γιατρειά στην κατάσταση που βρισκόμαστε, μόνο μερική καταπολέμηση των συμπτωμάτων. Επέτρεψε μου όμως να διαφωνήσω με την "μετριοπαθή" μέθοδο που προτείνεις. Μακάρι οι καταστάσεις να ήταν αλλιώς και οι συνθήκες τέτοιες, που μια συντηρητική (ως προς την εφαρμογή, όχι ως προς την πολιτική) και μετρημένη μέθοδος να ήταν η ενδεδειγμένη και η πιο αποτελεσματική. Δυστυχώς οι επιπτώσεις που βιώνει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας κάθε άλλο παρά ελαφριάς μορφής χαρακτηρίζονται και ως εκ τούτου είναι λογικό και αναπόφευκτο, να αποζητούνται πιο δραστικά μέσα. Το ότι αυτά τα μέσα ενέχουν κινδύνους, συμφωνώ, προσωπικά δεν φοβάμαι αυτό καθέ αυτό το γεγονός, ας ρισκάρουμε, άλλωστε δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Αυτό που φοβάμαι, είναι ότι πολλοί από αυτούς που επιθυμούν διακαώς μια δραστική αλλαγή, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται πρωτίστως και η δική τους συμμετοχή. Ενδεχόμανα μάλιστα να κληθούν να αντιμετωπίσουν και άλλες καταστάσεις τις οποίες δεν πιστεύω ότι έχουν συνειδητοποιήσει. Είναι αυτό που λέμε ότι αν δεν βρέξεις κ*λο ψάρι δεν πρόκειται να πιάσεις. Το μεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι δεν προειδοποιεί / ενημερώνει για αυτό, καθότι κάτι τέτοιο θα είχε μεγάλο πολιτικό κόστος. Το αντιλαμβάνομαι ως ένα βαθμό, είναι σαν να ρωτας ένα γιατρό πριν την επέμβαση "γιατρέ θα πονέσω;" και να σου απαντάει "ουουου, θα γονατίσεις από τον πόνο, θα σφαδάζεις!", ε όσο και να πεις, δεν είναι και ότι καλύτερο να το ακούς αυτό, δεν πας με καλή ψυχολογία στο χειρουργείο. Πολλοί λοιπόν πατώντας σε αυτό, βρίσκουν μεγαλες ομοιότητες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρα και ΠΑΣΟΚ/Α.Παπανρέου του 81. Ναι, αλλά κατά την άποψη μου δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας που το επιδιώκουν αυτό, είναι το πόπολο που το βλέπει έτσι. Ο κόσμος τους έχει ανάγει σε σωτήρες, δεν παρουσιάζονται αυτοί ως κάτι τέτοιο.

Με βάση όλα αυτά τα μπερδεμένα, θα μου άρεσε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΔΗΜΑΡ, μια αμιγής αριστερή κυβέρνηση. Προσωπικά δεν χαρακτηρίζομαι ούτε αυτοπροσδιορίζομαι ως αριστερός, ποτέ δεν ήμουν. Είμαι όμως κάθετα και ορίζοντια αντίθετος με το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που επικρατεί και αφού αυτοί είναι οι -τουλάχιστον ιδεολογικά- "εχθροί" του, αυτούς υποστηρίζω. Δεν με ελκυεί τόσο το ότι οι μισθοί θα επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα ούτε ότι θα ισχυσουν και πάλι οι συλλογικές συμβάσεις. Καλά είναι όλα αυτά και καλώς να έρθουν. Αυτό που θέλω να δω στην πράξη είναι κάποια αντίσταση σε αυτή την λαίλαπα που σαρρώνει όλο την υδρόγειο, να αποτελέσσει η χώρα μου την πρώτη από τις "δυτικές" που σε παγκόσμιο επίπεδο θα πει ΟΧΙ στο νεοφιλελευθερισμό και στην παγκοσμιοποιήση. Δεν θέλω οι χώρες και οι άνθρωποι τους να αποτελούν "προϊόντα" που τζογάρονται καθημερινά στις αγορές, αρνούμαι την ισοπεδωτική ανάπτυξη που δεν λογαριάζει τίποτα και ξεφεύγει απο την ανθρώπινη κλίμακα. Θα μου πεις η Ελλαδίτσα, μια σταλιά χώρα, με ασήμαντο αντίκτυπο, θα καταφέρει να ορθώσει το ανάστημα της απέναντι σε όλους αυτούς; Με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ναι, γιατί όχι; Άλλωστε οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές. Σε παγκόσμιο επίπεδο προετοιμάζεται το έδαφός για αλλαγές μεγάλης κλίμακας, κανένας δεν αντέχει αυτό το πολιτικοικονομικό σύστημα. Απλά ξαναγράφω... έχουμε τα κάκαλα;

Μιλάμε πάντως για μια αριστερά που περιέχει και στοιχεία που δεν είναι καν φιλοδημοκρατικά. Αν είναι πιο σημαντικό να είσαι αριστερός από δημοκράτης, μήπως δεν πειράζει και αν είσαι εκμεταλλευτής, βίαιος ή κλέφτης; Δε γουστάρω μετά τους πρασινοφρουρούς και τα γαλάζια παιδιά να έρθει άλλη μια δογματική στρατιά στην εξουσία. Μπαδεγουέι: αν το ποσοστό του Σύριζα το είχε η μετριοπαθέστερη ΔημΑρ, δε θα γινόταν τέτοιος χαμός. Τις ακρότητες και το λαϊκισμό τύπου Τσάβες φοβούνται οι περισσότεροι, όχι τη στροφή στα αριστερά.

έχω μια αίσθηση ότι μπερδεύεις το ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
    οπως και εσύ και εγώ γενικά είμαι μετριοπαθής άνθρωπος μέχρι ένος σημείου.

Πρωτα πρώτα συμφωνώ είναι να είσαι Δημοκρατης και μετά κινούμαστε ιδεολογικα.Το αν έρθει άλλη μια καινούργια δογματική στρατιά η οποία θα τυφλωθεί απο την εξουσία θέλω να πιστεύω ότι ο λαος ωρίμασε και θα την στείλει όπως ήρθε.Αλλά δεν μπορούμε να την καταδικάζουμε ΠΡΙΝ την δούμε.
    Βλέποντας την μετριοπαθή στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με κάνει να πιστε΄ψω ότι δεν θα δούμε τέτοια φαινόμενα.

Την ΔΗΜΑΡ την θεωρώ ένα ΠΑΣΟΚ μεταλλαγμένο.Ο Κουβέλης,η συμπεριφορά του δείχνει άνθρωπο υποχωρητικό που θα υπέγραφε με την παραμικρή πίεση τα πάντα.
    ήμουν μεταξύ Κουβέλη και Τσίπρα την 6/5.Μετα τις εκλογές ο Κουβέλης ήταν σκέτη απογοήτευση και ευτυχώς δεν τον ψήφισα και φυσικά δεν πρόκειται.

Αλλά θα ήθελα να ξέρω ποιες είναι οι ακρότητες και οι λαϊκισμοί???Και όχι μέσα απο την διαστρέβλωση των MEGA-SKAI αλλά μεσα απο τις δηλώσεις των στελεχών και του ίδiου του Τσίπρα στο enikos που εξήγησε στον κόσμο πολλά πράγματα.

άλλο μετριοπάθεια άλλο δουλικότητα, και αυτό το λέω για τους πολιτικούς αρχηγούς. Θέλω πρωθυπουργό με τσαγανό

υ.γ Το ότι η Ε.Ε ,ΝΑΤΟ μας έχουν γραμμένους εκθετει τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς που μας διοικούσαν.
    Δεν γίνεται να τους δίνεις δις και αυτοί να σε γράφουν.Αμα τους έκοβες τα δις και πήγαινες να εξοπλιστείς απο Ρωσία,και μόνο στην κίνηση θα έβλεπες αν θα έπαιρναν θέση.
    http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaspetrou Προβολή μηνύματος
    Το αν παίζουν φάνηκε στην Κύπρο(παρά την εκεχειρία οι Τούρκοι προχωρούσανε).
    Τί τους κάνανε;
    Τίποτα.
    Φάνηκε επίσης στα Ίμια,φάνηκε στην πολιτική της ΕΕ με τους λαθρομετανάστες...
    Να συνεχίσω;

Φίλε δυστυχώς αποδεικνύεται ότι κανένας δε σε υποστηρίζει εαν:
    α)δε σε φοβάται
    β)δεν έχει σοβαρή ανάγκη από κάτι που παράγεις εσύ

Είναι και το άλλο:πως θα πείσεις την Ευρώπη να υπάρχουν ευρωδυνάμεις οι οποίες με την πρώτη μαλακία θα ρίχνουν στο ψαχνό όταν κάποιος πάει να παραβιάσει έδαφος ενός μέλους της ΕΕ απ'τη στιγμή που τόσα χρόνια τους έχουμε καραφεσώσει;
    Ό,τι και να κάνουμε στα εξοπλιστικά η Τουρκία δεν πρόκειται να μας φοβηθεί...Θα είναι πάντα πιο εξοπλισμένοι και ο στρατός τους 5πλάσιος.....Οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε,ειδικά εν μέσω κρίσης,είναι να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την οικονομία μας και να λειτουργήσουμε σωστά στο διπλωματικό πεδίο μάχης..

Δεν έχουμε φεσώσει κανέναν,ακόμα...Μακάρι να το κάνουμε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    [...]...εσύ τώρα με ποιους είσαι, με μας τους Τοξοφορίτες ή με τους άλλους τους Μιλκόγιαννους ε;
    Τοξοφορίτες αναγκαστικα, εχουμε κι ενα αθλημα να υπηρετησουμε...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από la_villa Προβολή μηνύματος
    [...]Την ΔΗΜΑΡ την θεωρώ ένα ΠΑΣΟΚ μεταλλαγμένο[...]
    Σορυ, αλλα εαν ειναι η ΔΗΜΑΡ πασοκ μεταλλαγμένο, τοτε ο συριζας με τα δεκαδες στελεχη του βαθεος πασοκ που εχουν παρει μεταγραφη για εκει, τί ειναι;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

δεν ξέρω γιατί αλλά πιστεύω οτι σε μία υποτιθέμενη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε είναι που θα μας γ@μούσαν ανελέητα και ασάλιωτα οι κατά τα άλλα εταίροι μας....
    αυτό το λέω όχι ως αποτρεπτικό για τον όποιο ενδιαφέρεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ αλλά σαν ενδεχόμενο....

βέβαια Σαμαρά-Κωλοτούμπα-Αεργο (νταξ δεν είναι και ο μονος), δεν ψηφίζω να μου κοπεί το χέρι.....

αυτό που ίσως να αλλάξει κάποια πράγματα στο πως βλέπουν οι εταίροι την κρίση είναι η κατάσταση της ισπανίας που μας ακολουθεί κατά πόδας που εχει σαν αποτέλεσμα να κράζουν και άλλοι την πολιτική της μέρκελ.....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Σορυ, αλλα εαν ειναι η ΔΗΜΑΡ πασοκ μεταλλαγμένο, τοτε ο συριζας με τα δεκαδες στελεχη του βαθεος πασοκ που εχουν παρει μεταγραφη για εκει, τί ειναι;
    ΠΑΣΟΚ. Σκέτο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostaspetrou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mats8282 Προβολή μηνύματος
    Ό,τι και να κάνουμε στα εξοπλιστικά η Τουρκία δεν πρόκειται να μας φοβηθεί...Θα είναι πάντα πιο εξοπλισμένοι και ο στρατός τους 5πλάσιος.....
    Αυτό που λες εκτός από λάθος είναι και ηττοπάθεια:για να νικήσεις κάποιον αρκεί να ξέρει ότι θα πληρώσει ακριβά τη μαλακία του.
    Δεν χρειάζεται να τους καθαρίσεις όλους.
    Πάντα ήταν περισσότεροι αλλά παρόλ'αυτά κερδίζαμε.
    Αν ήταν να ίσχυε αυτό που λες θα'μασταν ακόμα γιουσουφάκια.
    Οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε,ειδικά εν μέσω κρίσης,είναι να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την οικονομία μας και να λειτουργήσουμε σωστά στο διπλωματικό πεδίο μάχης..
    Ποτέ και κανένα κράτος δεν κέρδισε στο διπλωματικό πεδίο αν δεν είχε αξιόμαχες Ε.Δ.
    Δεν έχουμε φεσώσει κανέναν,ακόμα...
    Φεσώνουμε χωρίς αποτέλεσμα την Ευρώπη εδώ και δεκαετίες.
    Μακάρι να το κάνουμε
    Δε μας τιμάει αυτό που λες...

προχθες ειπαν τα μμε οτι η ρουπια στην ινδια πεφτει μαζι με το χρηματιστηριο τους λογω των εκλογων στην ελλαδα.παραλογο?εντελως.λενε οτι πιθανον εξοδο της ελλαδος απο το ευρω θα εχει επιπτωσεις μεχρι την κινα.παραλογο?εντελως.η ελλαδα μια κουκιδα στον π.χαρτη,μια χουφτα ανθρωποι,γιατι μας φοβουνται και ανυσηχουν παγκοσμιως??
    μηπως εχουν στο μυαλο τους την ιστορια με τους 300 του λεωνιδα?μηπως ξερουν την ιστορια που η ελλαδα τα εβαζε παντα ευκολα διχως δυσταγμο με πολυ μεγαλυτερες της δυναμεις?μηπως φοβουνται οτι οι λαοι των ιταλων,ισπανων,πορτογαλων και αλλων περιμενουν στην γωνια να κανουμε εμεις την αρχη για να μας ακολουθησουν?
    δεν ξερω....αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι με μνημονιο η χωρις τον εχουμε πιει κανονικα......το προγραμμα δεν βγαινει μαγκες ουτε ετσι ουτε αλλιως....
    το θεμα ειναι οτι στην ελλαδα υπαρχουν 2 διαφορετικες γνωμες που μας διχαζουν.
    μας εχουν παρει το βοδι και εμεις διαφωνουμε στο εξης...να σκυψουμε το κεφαλι και να κανουμε της κοτες προκειμενου να διασωσουμε την ουρα του βοδιου,κερδιζωντας λιγο χρονο πριν την καταστροφη?
    η να ρισκαρουμε και να αγωνιστουμε με το κεφαλι ψηλα για το δικιο μας και το μελλον των παιδιων μας?
    εγω προσωπικα ψηφιζω το δευτερο,
    στα χρονια της ευμαρειας,του καταναλωτισμου,της παγκοσμιοποιησης,της τεχνολογιας κ.λ.π νομιζω (προσωπικη μου αποψη)ξεχασαμε καποιες αξιες η της βαλαμε στην ακρη,οπως της αξιοπρεπειας που για μενα ειναι πανω και απο την ζωη.
    διαβασα προσφατα οπως και εσεις τα οικονομικα προγραμματα των ν.δ και συριζα (λεω αυτων των 2 γιατι αυτοι ειναι υποψηφιοι για επομενη κυβερνηση).
    και των 2 ειναι για τα μπαζα (μπουρδολογιες).:a31:
    υπαρχει ομως μια διαφορα.την ν.δ την ξερουμε και την εχουμε φαει στην μαπα.δεν την εμπιστευομαστε και οποιος πιστευει οτι εχει αλλαξει και θα κανει κατι διαφορετικο απο οτι στο παρελθον,ειναι το λιγοτερο χαζος.τον συριζα δεν τον ξερουμε,ας τον δοκιμασουμε και ας μην τον εμπιστευομαστε.
    πασοκ και ν.δ πρεπει να τα ξερασουμε εξω απο την ελλαδα μας.
    μπορει με τον δρομο του συριζα να χασουμε πολλα περισσοτερα απο σημερα αλλα τουλαχιστον πιστευω θα κερδισουμε την χαμενη αξιοπρεπεια μας.
    το σιγουρο ειναι οτι τα γεγονοτα που θα ακολουθησουν στο επομενο συντομο χρονικο διαστημα θα γραφτουν στην παγκοσμια ιστορια και θα ειναι τα σημαντικοτερα της νεωτερης ιστοριας.
    ας αποφασισουμε πως θα μας γραψει η ιστορια.σαν κοτες που υποκυπτουν,η σαν αγωνιστες,αξιοι απογονοι του ελληνικου πνευματος......

να πω και κατι που διαβασα στις πρωτες σελιδες του θρεντ.
    ειπαν καποιοι για υψυλομισθους εργαζομενους ΔΕΚΟ και Δ.Υ.
    δουλευω οδηγος στην πρωην εθελ και νυν οσυ 12 χρονια και τα τελευταια 8 συνδικαλιζομαι.με 24ετη πρωυπηρεσια επαγγελματια οδηγου και δουλευωντας μονιμα βραδυ,σκ και αργιες επαιρνα 1400-1700 καθαρα πριν το 2009.τωρα παιρνω καθαρα 900-1100 αναλογα τα σκ και αργιες που δουλευω.μου χρωσταγαν και μου πηραν και το βοδι.
    στα μμε λεγαν οτι περναμε 5000 μεσω ορο τον μηνα.αν θελει μια κυβερνηση να διαστρεβλωσει την αληθεια βαζει μεσω ορο μισθων.γιατι μεσα στο τσουβαλιασμα δεν βαζει μονο το μισθο των διορισμενων κομματοσκυλων και στελεχων αλλα και των εξωτερικων συμβουλων,δικηγορων,αποσπασμενων,μεταθετιμενων,συντα ξιουχων προ 2ετιας,εξωτερικων συνεργατων και οτι αλλη παπαρια για να διαστρεβλωσει την αληθεια.μεχρι και πουλημενους συνδικαλιστες βαζει να λενε στα μμε οτι παιρνουμε επιδομα προθερμανσης,
    αληθεια αυτος ο συνδικαλιστης που ελεγε στα μμε αυτες της παπαριες (κομινης αλεξανδρος) ξερετε που βρισκεται τωρα?ΓΣΕΕ.
    εχοντας ζησει τα πραγματα εκ των εσω ενα εχω να πω με απολυτη σιγουρια.
    Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ-ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΟΛΙΟ ΣΚΟΠΟ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Τοξοφορίτες αναγκαστικα, εχουμε κι ενα αθλημα να υπηρετησουμε...
    ο συριζας με τα δεκαδες στελεχη του βαθεος πασοκ που εχουν παρει μεταγραφη για εκει, τί ειναι;

δεκάδες στελέχη?όπως???
    εκτός αν εννοείς τα ιδια με του MEGA αλλά ποτέ δεν ακούσαμε ποια είναι αυτά...

υ.γ μπας και μπερδεύετε την ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ??να θυμίσω τις παραιτήσεις ιδρυτικών μελών της ΔΗΜΑΡ πριν την 6/5.Αφου όμως η απειλή έγινε ο ΣΥΡΙΖΑς το ποίημα το πηγανε MEGA-SKAI για τον ΣΥΡΙΑ
    Τελευταία τροποποίηση από la_villa; 04/06/2012 στις 18:27.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    δεν ξέρω γιατί αλλά πιστεύω οτι σε μία υποτιθέμενη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε είναι που θα μας γ@μούσαν ανελέητα και ασάλιωτα οι κατά τα άλλα εταίροι μας....
    .

αυτό ΑΝ συμβεί καταλαβαίνεις αυτομάτως τι ευρώπη είχαμε....και τι αποικ...εεε χώρα μας θεωρούσαν ως τωρα.....

ένας ακομα λόγος να δούμε πως ακριβώς μας αντιμετωπίζουν οι "φίλοι" μας

αυτό που λες είναι σαν να λες ότι δεν ήμαστε ελεύθερη χώρα....καλά για δημοκρατία δεν το συζητάμε

Αυτό που λες εκτός από λάθος είναι και ηττοπάθεια:

ΥΓ:για να προλάβω όποιον ρωτήσει αν προτιμώ να μας τρυπάνε το κωλαράκι εταιρείες ή οι τούρκοι θα πώ εταιρείες.

Δεν μεταδίδω άλλο

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Ούτε εγώ έχω να προτείνω κάτι ως οριστική λύση....
    ...
    Ο κόσμος τους έχει ανάγει σε σωτήρες, δεν παρουσιάζονται αυτοί ως κάτι τέτοιο.
    Έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά η άποψή σου είναι απόλυτα σεβαστή. Αν μάλιστα όλοι οι ψηφορόροι του Σύριζα (υποθέτω ότι εκεί ρέπει η ψήφος σου) σκέφτονταν τόσο συνειδητοποιημένα, θα ήταν και το κόμμα σοβαρότερο (διότι τώρα δεν αποποιείται το χαρακτήρα του σωτήρα) και εγώ λιγότερο απαισιόδοξος. Πολλοί θέλουν να σηκώσουν τη γροθιά, αλλά λίγοι τα μανίκια.

Συμφωνώ μαζί σου ότι σε παγκόσμιο επίπεδο το σύστημα πρέπει να αλλάξει. Άλλοι θα πουν πιο αριστερά (κι εγώ), άλλοι θα πουν να γίνει γνήσια φιλελεύθερο (και όχι π.χ. τα κράτη να φορτώνονται τα χρέη των ιδιωτών). Η διαφωνία μου έγκειται στο ότι *κατ'εμέ* η Ελλάδα δε χρειάζεται στροφή αριστερά, αλλά... μπροστά. Έχουμε καταφέρει να ενσωματώσουμε μερικά από τα αρνητικότερα στοιχεία ενός διεφθαρμένου ψιλο-σοβιετικού συστήματος, μαζί με τα στραβά μιας διαπλεκόμενης ψευτο-ελεύθερης οικονομίας.

Δεν είναι θέμα προσέγγισης, αλλά εφαρμογής. Οι μόνοι που ακούω να εστιάζουν σε αυτό είναι ο Μάνος με το Τζήμερο. Διαφωνώ σε πάρα πολλά, αλλά τουλάχιστον μιλάνε "ντρέτα" και παραδέχονται ότι δεν έχουν λύσεις για όλα (βλ. μεταναστευτικό). Ο Μάνος μάλιστα εκτός από τίμιος, έχει αφήσει και αξιοζήλευτο έργο, άσχετα αν διαφωνεί κάποιος με το φιλελεύθερο τρόπο του. Αυτό που δεν καταλαβάινω είναι γιατί έχουν λυσσάξει κάποιοι αριστεροί και όχι μόνο λένε φασίστα το Τζήμερο ( γιατί; ), αλλά έφτασαν σε σημείο να παραποιούν τα λεγόμενά του ώστε να μοιάζουν με του Μιχαλολιάκου (έχω παράδειγμα).

Ο Σύριζα με ανησυχεί, όχι μόνο επειδή νομίζω ότι ο Τσίπρας είναι πολύ πιο δογματικός απ'όσο παριστάνει αλλά και επειδή δεν αντιλαμβάνεται πόσο πολλά έχουμε ακόμα να χάσουμε. Το επισημαίνω γιατί εκεί διαφωνούμε, αφού το "δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε" δεν το συμμερίζομαι. Νομίζω ότι έχουμε πάρα πολλά να χάσουμε, γι'αυτό με βλέπεις τόσο συντηρητικό. Η ανησυχία μου υπερισχύει της οργής μου.

Αν επικρατήσουν οι μετριοπαθείς φωνές μέσα στο Σύριζα μπορεί όλη αυτή η συζήτηση να είναι τελικά μάταιη, αλλά η άρνηση του Τσίπρα να συνεργαστεί, η απαίτηση μετανοίας από Μπένυ/Σαμαρά και η εστίασή του κόμματος στο μνημόνιο δεν είναι θετικά δείγματα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από la_villa
    έχω μια αίσθηση ότι μπερδεύεις το ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
    ...
    Δεν γίνεται να τους δίνεις δις και αυτοί να σε γράφουν.Αμα τους έκοβες τα δις και πήγαινες να εξοπλιστείς απο Ρωσία,και μόνο στην κίνηση θα έβλεπες αν θα έπαιρναν θέση.
    Ο Σύριζα δεν είναι ΚΚΕ (ευτυχώς), αλλά έχει στοιχεία που δε μου αρέσουν και στα δύο κόμματα - και στην Ανταρσύα. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι εγώ επιθυμώ τη διατήρηση της "αστικής" όπως την αποκαλούν, δημοκρατίας, και αλλαγή πορείας με αυτή τη βάση.

Ο Κουβέλης είναι όντως ήπιων τόνων άνθρωπος, αλλά αυτό εγώ το βλέπω θετικά. Θεωρώ ότι είναι έλλειψη φανατισμού και ρεαλισμός: άλλο τι θέλω και άλλο τι είναι εφικτό για τη χώρα *δεδομένων των συνθηκών* (εκεί είναι το ζόρι). Αυτό που δε μου αρέσει είναι ότι μιλάει σχετικά αόριστα, αποφεύγοντας να θίξει κάποια κακώς κείμενα.

Σχετικά με αυτό που λες για τη ΔημΑρ=κολυμπήθρα του Πασόκ, μάλλον τελικά άλλος είχε το όνομα και άλλος τη χάρη, όπως σχολίασε και ο ΚαπετάνΜπακαλιάρος. Αυτό ισχύει και για τους ψηφοφόρους όπως φάνηκε.

Περί Σύριζα και στρατιών, εκτός από τις εμπειρίες του παρελθόντος (αφισσοκολλητές του Πασόκ) βλέπω και πώς συμπεριφέρονται μέχρι τώρα. Δες π.χ. στα πανεπιστήμια όπου η αριστερά έχει σημαντικό έρεισμα (όχι υποχρεωτικά μόνο ο Σύριζα).

Πολλοί θέλουν να σηκώσουν τη γροθιά, αλλά λίγοι τα μανίκια.
    Άστο φίλε,ένας τα έκανε και τα 2 και τελικά μας πήδηξε...
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων PAPANDREOY.jpg‎  

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Ποτέ και κανένα κράτος δεν κέρδισε στο διπλωματικό πεδίο αν δεν είχε αξιόμαχες Ε.Δ.
    Αυτό για τις "αξιόμαχες Ελληνικές Ε.Δ." καθώς και όλα τα άλλα εθνικά υπερήφανα να τα λες πάντα με επιφύλαξη...
    Γιατί έχω την αίσθηση ότι είναι πρώτης τάξεως δικαιολογία που έχει κάνει πάμπλουτους πολλούς Άκηδες τα τελευταία 20 χρόνια...

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. Castrol vs Bel Ray
    από alexander_g16 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1