όλα χαλάνε....το μόνο σίγουρο....να ξέρετε όμως οτι λόγω οτι η τεχνολογία των SSD είναι με μνήμες flash άρα 0 κινητά μέρη και δε ζεσταίνονται πάμε σε νούμερα αξιοπιστίας και failure rate κάτω του 0.01%![]()
Επίσης, χωρίς να ξέρω για τι χρήση το θες, να ξέρεις ότι σε λίγους μήνες βγαίνει το Win8 που θα μπορεί να δουλεύει σωστά και σε ταμπλέτες. Με την ταχύτητα που εξελίσσονται, δεν αμφιβάλλω ότι μια ταμπλέτα θα μπορεί να αντικαταστήσει άνετα ένα φθηνό λάπτοπ, όπου θα έχεις ένα πλήρες λειτουργiκό και όχι τα τηλεφωνολειτουργικά που προσφέρει η android ή η apple (έτσι θέλω να πιστεύω και όχι ότι θα τα εξοπλίσει με τίποτα windows mobile 8).
Μέχρι και σήμερα δε μου έχει σταθεί εμπόδιο το τηλεφωνολειτουργικό μου (android) σε καθημερινη χρήση, προφανως οχι επαγγελματική χρήση αλλά ερασιτεχνική. (οχι οτι δε δουλεψα και το κειμενογράφο με ευκολία)
Και ακομα δε με έπεισε η μικροσοφτ για τα win8 για να με πεισει με win8 mobile.
Άλλος ένας εδω. (Εγω ειμαι η μοναδικη περιπτωση που γνωριζω)
Ο ssd που έκαψα (ΟCZ) ήταν ο 3ος στη σειρά μεσα σε 1,5 χρόνο (οι αλλοι 2 ηταν hdd) (σε πισι της δουλειάς)
Και στο πλάισιο που πήρα να ενημερώσω για τη κατασταση με εκπληξη και το σερβις τους το ακουσε, αλλα αλλαχθηκε εντος εγγύησης.
Οι ssd δεν είναι απαλλαγμένοι από προβλήματα. Παρουσιάζουν ακόμα παιδικές ασθένειες λόγω της ανάγκης για φτηνότερο προϊόν, μικρούς χρόνους απόκρισης αλλά και μεγαλύτερο σε χωρητικότητα.
Εδώ και 2 χρόνια περίπου βάζω σε μεγάλα συστήματα πελατών μου ssd για να μειώσω τις πιθανές αστοχίες. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι σε μία παρτίδα της βασίλισσας Kingston 128 gb, στα 10 δισκάκια μέσα στο εξάμηνο επέστρεψαν με πρόβλημα τα 2. Και ήταν η πανάκριβη σειρά με MTBF κοντά στα 100 χρόνια.
Αν υπολογίσει κάποιος και τα εκατομμύρια hdd που έχουν παραχθεί σε σχέση μα τις μερικές χιλιάδες ssd, καταλαβαίνει ότι τα σφάλματα στους ssd είναι υπαρκτά και υπολογίσιμα ακόμα
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Οπως προειπα...με ενδιαφερει πρωτιστος το service μιας και δεν το θελω για παιχνιδια
αλλα επαγγελματικα.
Τουτεστιν....οποιαδηποτε μερα χωρις laptop , ειναι ενα χαμένο μεροκάματο για μενα.
![]()
κι εγω οταν εψαξα προσφατα κατεληξα οτι απο θεμα service πας σε Dell και Toshiba
Η Toshiba δινει και μια επιπλεον εγγυηση για τον πρωτο χρονο νομιζω για σπασιμο, κλοπη κλπ
Σε γνωστο μου περασαν στην εγγυηση μηχανημα που εριξε πανω ο πιτσιρικας 2 ποτηρια νερο και 1 πορτοκαλαδα![]()
μετα απο 3 χρονια 24/7 λειτουργια νομιζω πως, ναι εχει καλα μηχανιματα.
σημ. ο σκληρος δεν καεικε, κΑΤΙ εγινε στον τομεα που ηταν το λειτουργικο και δεν φορτωνε τα γουιντος, μετα απο φορματ δουλευει κανονικα αλλα χορις τον μπαντ τομεα.
η μπαταρια δεν καηκε, απλα εκλασε., εδω στο fuji που εχω, στα 2 πρωτα χρονια ειχε κλασει.
το θεμα ηταν η εξυπηρετηση.
Δηάδη SSD δίσκοι βγαίνουν και για desktop; (άσχετος είμαι μην βαράτε!)
ίδιοι είναι Κώστα. Μιας και το κουτί που περιβάλει το εσωτερικό, ελλείψει μοτέρ κεφαλών και λοιπών μπλιμπλικίων που έχει ένας συμβατικός, μπορεί να πάρει όποιο σχήμα θέλουμε, τα κάνουν να μοιάζουν με τους μικρούς των λάπτοπ και με ανταπτοράκια στήριξης μπαίνουν και στα ντεσκτοπ.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).