Μην το πάρεις προσωπικά, δεν έχω πρόθεση να σε προσβάλω επί τούτου:
Η "Πασοκονουδου" κυβερνάει εδώ και 40 περίπου χρόνια και φταίει για πάρα πολλά (μίζες, ρουσφέτια, κομπίνες μεγαλο-μικρο εργολάβων κλπ).
Η "Αριστερά'', όπως την εννοείς, κυβερνάει στις δικές της ΑΟΖ (είναι και τις μόδας) για επίσης 40 περίπου χρόνια και μάλιστα με τον πλέον απολυταρχικό τρόπο.
Η πίτα καταφανώς ήταν μοιρασμένη και όπως έλεγε η πολύπειρη συγχωρεμένη γιαγιά μου, όποιος τρώει δεν μιλάει. Πότε - πότε απλά γαυγίζει για να διώξει τους λοιπούς, που γλυκοκοιτάζουν το κομμάτι του.
Τώρα που τελείωσε το φαϊ (και το ξέρουν όλοι, άσχετα τι λένε) περιμένουμε το επόμενο σημείο ισορροπίας.
2 young 2 die,
2 old 2 rock n' roll
Καλά, οι τακτικές του ΠΑΜΕ μόνο ζημιά δημιουργούνε, αυτό είναι βέβαιο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, απλά δίνουν την δικαιολογία στην Χαλυβουργική για να κλείσει το εργοστάσιο. Αλλο που δεν ήθελε η Χαλυβουργία! Η πραγματικότητα είναι πως με την οικοδομική δραστηριότητα στα τάρταρα, πολλές Χαλυβουργικές θα κλείσουν. Τα εργοστάσια δεν μπορούν να δουλεύουν για να παράγουν απλά στοκ, ιδιαίτερα όταν χρηματοδότηση δεν υπάρχει, και ούτε μπορούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα να πληρώνουν τους εργάτες τους για να κάθονται. Αυτή είναι η 'σκληρή' πραγματικότητα της οικονομίας. Οταν δεν υπάρχει ζήτηση, το εργοστάσιο θα κλείσει, και ο εργάτης θα μείνει άνεργος. Οσες απεργίες και να κάνει το ΠΑΜΕ... και αν το ΠΑΜΕ απεργήσει για να αποφύγει μια άλλη λύση, π.χ. εργασία με μικρότερο μισθό, part time, μείωση του προσωπικού, ή άλλη λύση η οποία θα είναι ενδιάμεσα στην "ιδανική" λειτουργία και το λουκέτο, τελικά ένα είναι σίγουρο: το λουκέτο. Αυτά τα ολίγα, και σε όποιον αρέσουνε.
Πού μοιράζουν χωράφια ρε παιδιά να μου δώσουν και εμένα καμιά 30αριά στρέμματα ?
"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...
α για αυτό το μοίρασμα μιλάς ... οκ αν έχεις κάποιον γνωστό που να μην είναι από αυτές τις περιοχές και να μην είχε δικά του χωράφια και τελικά πάρει τίποτα να μου πεις![]()
Έχω μεγαλώσει πολύ φτωχικά σε οικογένεια με πατέρα εργάτη σε εργοστάσιο, μάνα νοικοκυρά και στο νοίκι μια ζωή. Θα μπορούσα κάλλιστα να είμαι ΚΚΕ-ΠΑΜΕ και όλα τα συναφή αλλά δεν είμαι. Ξέρετε συμφορουμίτες τι με ενοχλεί; Οτι όλοι οι μεγαλοσυνδικαλιστοπατέρες τα παίρνουν χοντρά από το κόμμα και ότι μόνο διεκδικούν. Κανείς δεν θέλει να γίνει αφεντικό. Κανείς δεν ενδιαφέρεται αν άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους. Έτσι κι αλλιώς αυτόν θα τον βολέψει το κόμμα. Μόνο υπάλληλος θέλει να είναι και να διεκδικεί αυτά που σε μια μικρομεσαία επιχείρηση ούτε το αφεντικό δεν έχει. Έναν μόνο φίλο ΚΚΕ έχω που έκανε δική του δουλειά και έχει υπαλλήλους. Κυκλοφορεί με δυο αυτοκινητάρες, ένα τζιπ και ένα κουπέ και τους υπαλλήλους του, τους έχει πήδηξει κανονικότατα. 'Ουτε πολιτική κάνω, ούτε κομματόσκυλο κανενός είμαι. Αλλά αυτό με το ΠΑΜΕ είναι ανήκουστο. Ας τους πληρώσει η Αλέκα τώρα τους άνεργους που ήθελαν να δουλέψουν και το ΠΑΜΕ δεν τους επέτρεψε. Όσο δικαίωμα έχει στην απεργία ο ένας, άλλο τόσο έχει στην εργασία και ο άλλος. Όλες οι διαφορετικές απόψεις δεκτές, Πάντα φιλικά και μοτοσυκλετιστικά.
SRX600 3SX
χανουμε την ουσια και το κομματικοποιουμε το θεμα νομιζω...
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
οκ,ειπωθηκε το παμε,(και το καθε παμε να ηταν στην θεση του)και κολλησαμε εκει..το θεμα ειναι το κλεισιμο του εργοστασιου.με το να τσακωνομαστε μεταξυ μας δεν βγαινει κατι.να πουμε τις αποψεις μας αλλα ...cool!!!ετσι ισως καταφερουμε να βγαλουμε μια ακρη...
αν κολλαμε στην απεργια του παμε,γιατι δεν λεμε για τις απεργιες τις γσεε;λεω εγω τωρα...
οπως ειπα και πιο πανω,κατα την ταπεινη μου αποψη,απτην αρχη του "τα βρηκαμε τα λεφτα,θα μας τα φερουν οι κουστουματοι" και παρε μειωσεις και παρε μετρα,επρεπε να ειμαστε ολοι απεργοι...να δεις ποσο μαγκες ειναι και οι δικοι μας και οι εξω κουστουματοι.....
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΒΑΝΙΑ
προσέχτε....
-------------------------------------
Δυό λόγια ακόμα γιατί και η μαλακία έχει ένα όριο
Φυσικά για να είσαι εδώ έχεις ιντερνέτ, λογικά και πι σι.
Προφανώς σ ενδιαφέρουν και τα μηχανάκια και πολλοί από δω έχουν μερικά που κάνουν και 20 χιλιάρικα.
Πριν γράψεις τις μαλακίες που έγραψες σκέφτηκες για μια στιγμή πως είναι να πας το παιδί σου νύχτα στο κρατικό νοσοκομείο και να πάρεις νούμερο αναμονής 150?
Σκέφτηκες πως είναι ν ακούσεις ότι το νοσοκομείο αυτό θα κλείσει στο μισό γιατί μαζί τα φάγατε ?
Σου πέρασε από το μυαλό πως είναι να προσπαθείς να ζεις οικογένεια με 480 το μήνα?
(και 70 για εισιτήρια)
Προφανώς είναι πράγματα που δεν σας απασχόλησαν μέχρι τώρα…
Ε κοιτάτε καλά γιατί τώρα σας αφορούν !
Και δεν μπορώ να μη θυμηθώ πως και η Χούντα όταν επέβαλε τη παρουσία της στην Ελλάδα για οργανωμένη μειοψηφία μίλησε.
Για να ρχονται σήμερα κάτι πίθηκοι να λένε πως τότε όλα πήγαιναν καλά και πως η Ελλάδα δεν είχε χρέη…
Λες και δεν υπάρχει κανένας σήμερα να μας θυμίσει πως η έκφραση θαλασσοδάνειο της εποχής τους είναι.
Αγαπούλες θα φύγουν κι άλλες φάμπρικες για τη Βουλγαρία και ακόμα κι αν εξισωθεί ο μισθός με το Βουλγάρικο πάλι θα φεύγουν γιατί οι φόροι στη Βουλγαρία είναι τελικά 0 αφού με λίγα δολάρια καθαρίζεις.
Θυμηθείτε όμως πως από δω και πέρα δεν είναι λέξεις στο ιντερνέτ…
Είναι αληθινές ζωές και ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΙ που υποφέρουν !
Άρα έρχεται η στιγμή ν αποφασίσεις
Με ποιους θα πας
και ποιους θα αφήσεις
![]()
Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 12/07/2012 στις 00:42.