Σελίδα 8 από 21 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 311

Θέμα: Εγκατάλειψη από μοτοσυκλετιστή

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Πηγαίνω σ' ενα δρόμο με το μηχανάκι μου... με 200, με 300 με warp 2 χωρίς δίπλωμα κι ασφάλεια.
    Παραβιάζει κόκκινο φορτηγό και γίνομαι πάνω του χαλκομανία και με μαζεύει το CSI Miami.

Φταίω εγώ που δεν έχω δίπλωμα ή το φορτηγό που παραβίασε το φανάρι;
    Η υπαιτιότητα δεν είναι θέμα διπλώματος ή ασφάλειας..Αν υπάρχει όμως αβεβαιότητα για το ποιός ευθύνεται,δεν υπάρχουν μάρτυρες και ο ένας από τους 2 εμπλεκόμενους δεν έχει δίπλωμα λογικά ο δικαστής θα πιστέψει τον νόμιμο...

Στο παράδειγμα που δίνεις μάλλον συνυπαιτιότητα θα είναι λόγω υπερ-υπερβολικής ταχύτητας,σε πιο νορμάλ ταχύτητες από τα 200 θα ήταν του φορτηγού σίγουρα...

Όχι πως θα σε νοιάζει αν έχεις γίνει ήχος και φως αλλά τέλος πάντων....
    Τελευταία τροποποίηση από mats8282; 12/07/2012 στις 16:32.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Διατήρηση της ψυχραιμίας κάτω από τέτοιες συνθήκες συνήθως σημαίνει απανθρωπιά.. γνώμη μου, βέβαια...
    Διαφωνώ.

Διατήρηση της ψυχραιμίας σημαίνει ότι δεν γίνεσαι ράκος και κάνει αυτά που πρέπει να κάνεις.
    Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν τρέμεις ολόκληρος ή ότι μέσα σου δεν είσαι σκατά.

Αντίθετα το να το σκάσεις, σημαίνει ότι το μυαλό σου δούλεψε και σκέφτηκε τις συνέπειες του να μείνει (βλέπε σύλληψη κλπ) και αποφάσισε (επέλεξε) να το σκάσει.
    Αν καθόταν εκεί και δεν έκανε τίποτα, θα μπορούσα να δεχτώ ότι σοκαρίστηκε και (λόγω του σοκ) δεν ήξερε τί να κάνει.

Γνώμη μου ...

Χωματινο μελος Το avatar του/της ADVENTURAZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Red Rider Προβολή μηνύματος
    Ακριβώς..

Πολλά ήθελα να γράψω επί του θέματος,αλλά το μόνο πού αρμόζει στην παρούσα φάση είναι να προσευχηθούμε-σε όποιον θεό πιστεύει ο καθένας-να αναρρώσουν τα παιδάκια και να ζήσουν μια υγιή ζωή,σωματικά και πνευματικά.
    Με βρισκεις απολυτα συμφωνο φιλε μου...μακαρι να αναρρωσουν πληρως και γρηγορα...εχω τσαλακωθει απο το πρωι που το διαβασα...
    Χωμα και βουνο μου πηραν το μυαλο!:a24::a39:

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sergiosm Προβολή μηνύματος
    Διαφωνώ.

Διατήρηση της ψυχραιμίας σημαίνει ότι δεν γίνεσαι ράκος και κάνει αυτά που πρέπει να κάνεις.
    Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν τρέμεις ολόκληρος ή ότι μέσα σου δεν είσαι σκατά.

Αντίθετα το να το σκάσεις, σημαίνει ότι το μυαλό σου δούλεψε και σκέφτηκε τις συνέπειες του να μείνει (βλέπε σύλληψη κλπ) και αποφάσισε (επέλεξε) να το σκάσει.
    Αν καθόταν εκεί και δεν έκανε τίποτα, θα μπορούσα να δεχτώ ότι σοκαρίστηκε και (λόγω του σοκ) δεν ήξερε τί να κάνει.

Γνώμη μου ...
    Σέργιο, έχεις δουλέψει κάτω από καταστάσεις τρέλας; Οχι, το να αργείς να εμφανιστείς λόγω κίνησης στο δικαστήριο ή το να κινδυνεύει ο πελάτης σου να πάει φυλακή από δικό σου λάθος, ΔΕΝ είναι κατάσταση τρέλας.

Τρέλα είναι να πας στους 200 σφυγμούς και να πρέπει να αποφασίσεις για καταστάσεις ζωής ή θανάτου. Γι αυτό κι εκπαιδεύεσαι.. για να μην σκέφτεσαι. Σκέφτονται οι επιτελικοί οι οποίοι δεν είναι στους 200 σφυγμούς..
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostaspetrou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sergiosm Προβολή μηνύματος
    Νομικά κάνεις λάθος.
    Αν θες να το συζητήσεις "ηθικά" ή σε άλλο επίπεδο είναι άλλο θέμα
    Αν και αν ψάξεις στο φορουμ έχει αναλυθεί εκτενέστατα

Αυτοί (για την ώρα τουλάχιστον) θα τα πάρουν από το επικουρικό. Το ΧΟΝΤΡΟ πρόβλημα το έχει ο ίδιος όταν το επικουρικό θα τον κυνηγήσει για τα λεφτά που θα δώσει

Το θέμα είναι να γίνουν καλά τα παιδιά και η μάνα τους.

Από κει και πέρα το θέμα των ευθυνών θα πάρει το δρόμο του ...
    Πάντα εξετάζω τα πράγματα πρώτα ηθικά και όσο μπορώ βάζω τον εαυτό του στη θέση αυτού που την πατάει,δε θεωρώ το νόμο μπαμπούλα αλλά πυξίδα.
    Το επικουρικό φίλε μου έχει πρόβλημα και πολύ φοβάμαι ότι θα πάρει πούλο...Από που νομίζεις ότι έχει έσοδα το επικουρικό;
    Απ' τ' ασφαλιστήρια συμβόλαια.Όταν όμως πολλοί κυκλοφορούν ανασφάλιστοι...

Μακάρι να ξεμπλέξουν υγιείς όλοι τους...

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaspetrou Προβολή μηνύματος
    Δεν παίζει ρόλο η ασφάλεια;Πες το αυτό στη μάνα και στα παιδιά της,όταν με το καλό συνέλθουν!
    Τι διαβάζουμε ρε...
    Στην ικανότητα οδήγησης, όχι, κανένα απολύτως ρόλο. Δεν ξέρω τι διαβάζετε, ΡΕ, αλλά σίγουρα έχετε θέμα κατανόησης.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Στην ικανότητα οδήγησης, όχι, κανένα απολύτως ρόλο. Δεν ξέρω τι διαβάζετε, ΡΕ, αλλά σίγουρα έχετε θέμα κατανόησης.
    οντως δεν διαβασε σωστα την προταση σου ο φιλος, το παρατηρησα κι εγω...

χαλαρωσε!

Ημιτρελο Μέλος Το avatar του/της imitrelos
    Πρίν κάτι χρόνια έτυχα σε ένα σχετικό περιστατικό ήμουν με τήν ξαδέρφη μου και με χτυπάει μια κυράτσα που μόλις τήν είχαν αφήσει να φυγεί η αστυνομία γιατί είχε χτυπήση ένα άλλό αμάξι , με χτυπάει στο πλάι ....η ξαδέρφη κάτω στήν άσφαλτο και εγώ μετά απο ένα μικρό σλαλόμ για αν αποφύγο ένα δέντρο σκάω σε ένα τοίχο με λίγα χιλιόμετρα ...βλέπω καθώς είμαι ακόμα κάτω τήν κυρία πάνω απο τήν ξαδέρφη μου να τήν βρίζει γιατί ξυλώθηκε ο προφυλακτήρας τής τους αστυνομικους κάγκελο , πάω και βλέπω άν είναι καλά με τήν άλλη να ουρλιάζει (δέν τήν ένοιαζε άν μια κοπέλα ήταν κάτω ) άν δέν τήν πέρναν οι αστυνομικοί πιό πέρα προσπαθόντας να τήν πούν να ζητήσει συγνώμη τουλάχιστών γιατί έφταιγε δέν το καταλάβεβαι κάν.....

Ο λόγος που το λέω όλο αυτο είναι γιατί πρέπει να φυμώμαστε πάντα μερικούς κανόνες

1) και πράσινο να έχεις φέρεσε σάν να μήν έχεις
    2) σεβόμαστε τουε άλλους στόν δρόμο
    3) σεβασμός στήν ανθρώπινη ζωή ........ είμαστε δέν είμαστε μέρος του ατυχήματος προσπαθούμε να βοηθήσουμε
    Ηξερα πώς απάνω στη γή όσο ζούμε αυτό δέν είναι το λιμάνι όπου αράζεις είναι το λιμάνι απ'όπου ξεκινάς, ξανοίγεσαι σέ άγρια τρικυμισμένη θάλασσα και μάχεσαι ολοζωής ν'αράξεις

Σέργιο, έχεις δουλέψει κάτω από καταστάσεις τρέλας; Οχι, το να αργείς να εμφανιστείς λόγω κίνησης στο δικαστήριο ή το να κινδυνεύει ο πελάτης σου να πάει φυλακή από δικό σου λάθος, ΔΕΝ είναι κατάσταση τρέλας.

Τρέλα είναι να πας στους 200 σφυγμούς και να πρέπει να αποφασίσεις για καταστάσεις ζωής ή θανάτου. Γι αυτό κι εκπαιδεύεσαι.. για να μην σκέφτεσαι. Σκέφτονται οι επιτελικοί οι οποίοι δεν είναι στους 200 σφυγμούς..
    Έχει πεθάνει συγγενής στα χέρια μου. Από καρδιά και όχι από δικό μου λάθος.
    Δεν έχω βρεθεί (και εύχομαι να μην βρεθώ ποτέ σε αντίστοιχη θέση) και δεν ξέρω πώς είναι.
    Ο χαρακτηρισμός όμως "απάνθρωπος" μου φαίνεται υπερβολικός.
    Δηλαδή οι διασώστες που καθημερινά βλέπουν τα μοίρα όσα είναι απάνθρωποι;
    Οι γιατροί στα επείγοντα που αντιμετωπίζουν πολυτραυματίες είναι απάνθρωποι;
    Εκεί είναι η "ένστασή" μου.

Πάντα εξετάζω τα πράγματα πρώτα ηθικά και όσο μπορώ βάζω τον εαυτό του στη θέση αυτού που την πατάει,δε θεωρώ το νόμο μπαμπούλα αλλά πυξίδα.
    Ο καταλογισμός ευθυνών όμως είναι νομικό θέμα. Και σε αυτό αναφέρθηκε ο sniper

Το επικουρικό φίλε μου έχει πρόβλημα και πολύ φοβάμαι ότι θα πάρει πούλο...
    Για αυτό είπα "για την ώρα τουλάχιστον"

Μακάρι να ξεμπλέξουν υγιείς όλοι τους...
    + 10000000..........

Η Μαλακια ειναι οτι η Πατησιων πλεον ειναι ενα κυκλοφοριακο χαος! πολλα αμαξια πολλα μηχανακια συχνα φαναρια πολλοι πεζοι (που περνανε τον δρομο απο οπου να ειναι ) Μενω κοντα εκει οταν ερχομαι Αθηνα και μου προκαλει εντηπωση οτι δεν ειπαρχουν ατυχηματα καθημερινα εκει...

Τα μηχανακια και οχι μονο πανε ΤΑΠΑ... η ασφαλτος γλυστρα σαν Γυαλι ιδικα πρως Κεντρο....

Τροχαια ειπαρχει στην Αθηνα και Αν ναι τι κανει?
    ORGIA!!!!!

Ημιτρελο Μέλος Το avatar του/της imitrelos
    snipper σορρυ αλλά είσαι λάθος ερώτηση άν ήταν αμάξι και η μητέρα μοτοσυκλέτα θα έλεγες τα ίδια.........
    Ηξερα πώς απάνω στη γή όσο ζούμε αυτό δέν είναι το λιμάνι όπου αράζεις είναι το λιμάνι απ'όπου ξεκινάς, ξανοίγεσαι σέ άγρια τρικυμισμένη θάλασσα και μάχεσαι ολοζωής ν'αράξεις

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostaspetrou
    Είσαι σίγουρος;Για κοίτα το πόστ του radd στο οποίο απάντησες:
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από radd Προβολή μηνύματος
    Από τη στιγμή που χτύπησε τον ποδηλάτη και επιχείρησε να φύγει γκαζώνοντας και παραβιάζοντας κόκκινα στο κέντρο της πόλης ΔΕΝ χωρά ΚΑΜΙΑ δικαιολογία για το ΤΣΟΓΛΑΝΙ που ΔΕΝ είναι μοτοσυκλετιστής αλλά ένας από τους πολυάριθμους τα τελευταία 15 χρόνια ΧΡΗΣΤΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ.
    Καμιά σχέση με ατυχία (που όλοι μπορεί να έχουμε) και καμιά σχέση με λάθος (που όλοι κάνουμε) πρόκειται για ΑΚΡΑΙΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

Ανδρισμός 0 ανθρωπιά 0 - Γαμήσι ανελέητο του εύχομαι ολόψυχα.-

δίπλωμα-ασφάλεια κανένα ρόλο δεν παιζουν.
    Πουθενά δεν επικεντρώθηκε σε ικανότητα οδήγησης μόνο.
    Μετά του λες:
    Η ασφάλεια, ναι. Αλλά διαφωνώ για το δίπλωμα. Πρόκειται για το διαπιστευτήριο βασικών γνώσεων/ικανοτήτων οδήγησης. Βέβαια, εδώ είναι Ελλάδα...
    Ούτε εσύ συνδύασες ασφάλεια με ικανότητα οδήγησης.

Οπότε το ποιός έχει πρόβλημα κατανόησης φαίνεται,ΡΕ.

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Θυμαστε αλανια που ελεγα οτι ενας ανασφαλιστος οδηγος ειναι ο καλυτερος υποψηφιος για εγκαταλειψη θυματος τροχαιου?

Ελατε τωρα να μου πειτε οτι τα βγαζετε ζορικα και δε θα πληρωσετε ασφαλεια σε τουτο το σαπιο συστημα κλπ κλπ....

Γιατι αν ηταν ασφαλισμενος και με τα χαρτια του (δεν ειχε ουτε διπλωμα) δε θατρεχε σαν τη πουτανα να κρυφτει το τσουτσεκι
    Accipere quam facere praestat injuriam

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Red Rider Προβολή μηνύματος
    Ακριβώς..

Πολλά ήθελα να γράψω επί του θέματος,αλλά το μόνο πού αρμόζει στην παρούσα φάση είναι να προσευχηθούμε-σε όποιον θεό πιστεύει ο καθένας-να αναρρώσουν τα παιδάκια και να ζήσουν μια υγιή ζωή,σωματικά και πνευματικά.

+990

+ μερικά χρονάκια φυλακή για να καταλάβει τη μαλακία του ο πιτσιρικάς.

Σελίδα 8 από 21 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 86
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2011, 19:49
  2. Απαντήσεις: 37
    Τελευταίο μήνυμα: 28/09/2007, 12:45
  3. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 03/09/2007, 10:58
  4. Θανατος ταξιτζη απο ξυλοδαρμο με μοτοσυκλετιστη
    από DrIoannis στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 59
    Τελευταίο μήνυμα: 11/10/2005, 20:26