Παρε τηλ σε ενα ιδ.ΚΤΕΟ και εξηγησε τους τις ελλειψεις της μοτο.
Προσφατα περασαμε απο ΚΤΕΟ, τρακαρισμενο tuono, χωρις μουτρο, στραβα καλαμια και χτυπημενο χειλος ζαντας. Το εκοψαν μεν, αλλα πηραμε το χαρτι του ελεγχου.
Φυσικα πηγε εκει με τρειλερ και προφανως θα πεσει προστιμο την επομενη φορα στο ΚΤΕΟ, γιατι θα εχει παρελθει η προθεσμια για επανελεγχο.
Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss
θα πάρω σήμερα τηλ σε κάποιο ιδιωτικό ΚΤΕΟ να δω τι θα μου πούνε, όχι ότι έχω και πολλές επιλογές, και θα δούμε τι θα γίνει. έτσι όπως το βλέπω εγώ δε θα βγάλουμε άκρη.. :/
ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια.
ΥΓ) μόλις πήρα τηλ στα 3 ΚΤΕΟ που υπάρχουν Σέρρες, μόνο το ένα ιδιωτικό περνάει μηχανές και ο τύπος μου είπε οτι δε μπορεί να περάσει ΚΤΕΟ τρακαρισμένη μηχανή, μόνο σε 100% λειτουργικά οχήματα περνάει κτέο ή σε κάποια που ίσως έχουν κάποιο πρόβλημα αλλά και πάλι θα γίνει η παρατήρηση για επανέλενχο. όταν τον ρώτησα στην δική μου περίπτωση τι μπορεί να γίνει μου είπε "δεν υπάρχει νόημα να μεταβιβαστεί τρακαρισμένο όχημα, αφού δε δουλεύει τι να το κάνει ο άλλος?" ..... τώρα τι το λες?
οπότε άκυρο και αυτό.. :/
Τελευταία τροποποίηση από karhariasgr; 02/10/2012 στις 08:43.
μαλλον δεν εχεις καταλαβει κατι! η ασφαλιστικη σου καλυπτει αποζημειωση για ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
αυτο ομως δε σημαινει οτι θα σου πληρωσει οσα λεφτα εδωσες πριν 4 χρονια! θα σου καλυψει το κοστος
που εχει η μηχανη ΣΗΜΕΡΑ σαν μεταχειρισμενη! στην ουσια δλδ αγοραζει τη μηχανη σου στιν τιμη που εχει
σαν μεταχειρισμενο! (εξου και η ερευνα στο καρ) δε καταλαβαινω που ειναι το προβλημα σου! τσιμπα το
πεντοχιλιαρο και τραβα παρε ενα ιδιο μεταχειρισμενο! η ασφαλιστικη μπορει να σου παρει την αδεια της
τρακαρισμενης, αλλα πολυ πιθανον τη μηχανη να την κρατησεις! οποτε η την κρατας για ανταλλακτικα η τη
πουλας κανα 1000αρι-1500αρι! γιατι μπερδευεσαι?
στην περιπτωση μου περασε ο πραγματογνωμονας , αξιολογησε στο xt οτι ειναι ασυμφορη η επισκευη του και συμφωνησε στην ολικη αποζημιωση (5.500ε το ειχα παρει με 1.000 χλμ και κοπανησα με 2.000χλμ) οσο το ειχα αγορασει . εγω το πουλησα 500ε και αυτα αφαιρεθηκαν τελικα απο την αποζημιωση .
μα ρε παιδιά εμένα μου είπαν ότι τα 5.000 αυτά δεν είναι για την ολική αποζημίωση της μηχανής, είναι τα 5.000 ευρώ που είναι το κόστος επισκευής της. τυχαίνει το νούμερο να είναι το ίδιο και μπερδευόμαστε, αλλά μου είπαν ότι δε θα μου την αποζημιώσουν, απλά θα μου πληρώσουν το κόστος επισκευής σύμφωνα με το χαρτί του συνεργείου.
πχ μου είπαν θα μου αποζημιώσουν το κράνος 500 ευρώ αλλά το θέλουν πίσω. οκ το δέχομαι αυτό, αυτό είναι ΟΛΙΚΗ αποζημίωση γιατί μου το αποζημιώνουν σύμφωνα με την αξία του τιμολογίου αγοράς.
δε θέλω να χάσω την κυριότητα γιατί χάνω την μηχανή έτσι. δε με συμφέρει να την δώσω για 1500 ευρώ αφού μπορώ με 2000 να την κάνω να κυκλοφορεί κανονικά. δλδ πχ. το ντεπόζιτο είναι γρατζουνισμένο σε ένα σημείο, αφού θα μπούνε τα πλαστικά από πάνω και το δερμάτινο κάλυμμα γιατί να πληρώσω 800 ευρώ για ντεπόζιτο? και με κάποια άλλα τέτοια γλιτώνω αρκετά χρήματα, συν το ότι οι τιμές ανταλλακτικών ήταν με ημερομηνία 2010 και τώρα έχουμε το θανατηφόρο 2012 και πάμε για 2013...
να ρωτήσω κάτι άλλο. αν η ασφαλιστική πάρει την άδεια κανονικά και μου μείνει η μηχανή και εγώ την φτιάξω την μηχανή κανονικά, 100% λειτουργική κτλ. Μπορώ να βγάλω άδεια από την αρχή? Μαζί με την άδεια θα μπούνε στην "μαύρη λίστα", αν υπάρχει κάτι τέτοιο, ο αριθμός πλαισίου και κινητήρα? δε θα μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν?
Γιατί;
8.000 έκανε καινούργια. Τώρα, ή μάλλον την ημέρα του ατυχήματος έκανε 5.000. Άρα η ολική αποζημίωση είναι τα 5.000. Το αν ήταν 5.000 ή παραπάνω ή παρακάτω είναι άλλο θέμα, ωστόσο ως αποζημίωση θα πρέπει να πάρεις την αξία της μηχανής την ημέρα του ατυχήματος.
Το δικό μου ερώτημα όμως είναι άλλο;
Αγωγή για τον τραυματισμό, την ζημιά από τον τραυματισμό σου και την ηθική σου βλάβη έκανες;
![]()
ναι, αγωγή για ηθική οδύνη υπάρχει, ούτε εκεί υπάρχει ικανοποίηση αλλά ήδη πάμε στα δυο χρόνια και σκέφτομαι να μη το κυνηγήσω περισσότερο. οπότε είναι η φάση "ότι αρπάξουμε, καλό θα είναι", αλλά το θέμα μου είναι να μη χάσω και την μηχανή μετά απ όλο αυτό.
συμφωνώ ότι τα 5.000 ήταν η αξία της μηχανής το διάστημα εκείνο που με τράκαραν, αν και μέσα στο car.gr η μηχανή κόστιζε 6.500 ευρώ και όχι 5.000 χιλιάδες. και ο πραγματογνώμονας μου είπε ότι κοστίζει και 1500 έτσι όπως είναι. δε ξέρω.. πολύ μπερδεμένη η φάση. πάντως πιστεύω ότι η αποζημίωση είναι σύμφωνα με τα τιμολόγια και όχι ολική καταστροφή και ολική αποζημίωση.
θα το ξαναρωτήσω σήμερα για ποιο σίγουρα και θα σας ξαναπώ.
ετσι οπως τα γραφεις φιλε μαλλον ουτε εσυ ο ιδιος δεν εχεις καταλαβει!
η ασφαλεια σου δινει 5 χιλιαρικα οκ??
τυχαινει ομως 5 χιλιαρικα να ειναι και η αξια της μηχανης, και το κοστος επισκευης! καλα μεχρι εδω?
ισχυριζεσαι οτι η ασφαλεια δεν σου πληρωνει ολικη καταστροφη, αλλα επισκευη, ετσι? (εδω μαλλον δεν το εχεις καταλαβει)
αν λοιπον η ασφαλεια σου καλυπτει επισκευη, τοτε δεν μπορει να σου παρει τη μηχανη! δλδ εσυ μας λες οτι η ασφαλιστικη σου ειπε
παρε 5 χιλιαρικα να φτιαξεις τη μηχανη σου αλλα μετα φερτη σε εμας?? ουτε για αστειο δε μπορει να γινει κατι τετοιο! και εμενα με
τρακαρανε! αποζημιωθηκα απο την ασφαλιστικη για επισκευη αλλα το αμαξι δεν μου το ζητησανε! το κρατησα! και οχι μονο μια φορα!
μαλλον καπου τα εχεις μπερδεψει! οποτε ασε το θεμα του ΚΤΕΟ στην ακρη και κοιτα να ξεκαθαρισεις τι γινεται με την αποζημιωση μη βρεθεις
προ εκπληξεως! και στο φιναλε αν τσεπωσεις τα 5 χιλιαρικα παραδωσεις την αδεια και με τα λεφτα αυτα πας και παρεις μια ιδια μηχανη, τι σε χαλαει??
Γειά σου φίλε!
Από ότι κατάλαβα, ο εμπυρογνόμωνας (δεν πρόκειται για ορθογραφικό), μπήκε στο car.gr, είδε ότι οι μεταχειρισμένες κάνουν 6500, είδε ότι οι τρακαρισμένες κάνουν 1500, και έκανε το εξής σενάριο εργασίας:
πουλάς την δικιά σου για ανταλλακτικά, παίρνεις 1500, και η ασφαλιστική σου δίνει άλλα 5000 ώστε με 6500 να πάρεις μια μεταχειρισμένη του 2008.
Είναι έτσι;
Αν ναι, τι σκατά θέλουν την άδεια; Μήπως για να βεβαιώσουν ότι εσύ την πούλησες και δεν την κράτησες και βγήκες κερδισμένος, φτιάχνοντας με λιγότερα από 5000 το μηχανάκι σου, και κρατώντας για την τσέπη σου τα ρέστα;
Μήπως η ασφαλιστική σου σου δίνει τα 5000, με την προυπόθεση να πουλήσεις την τρακαρισμένη για ανταλλακτικά;
Σε αυτή την περίπτωση, ίσως να μην χρειάζεται να πληρώσεις ΚΤΕΟ για την μεταβίβαση, να υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία (κατάθεση πινακίδων, απόσυρση κάτι τέτοιο).
Βέβαια αν εσύ θες να κρατήσεις την μηχανή σου, να την επισκευάσεις φτηνά και να πάρεις τα λεφτά της επισκευής, μάλλον χρειάζεσαι κάτι άλλο, πχ να ξανακαλέσεις εμπειρογνώμονα να σου επιβεβαιώσει το τιμολόγιο από το συνεργείο, και ότι πράγματι πρόκειται για τις ζημιές εκείνου του τρακαρίσματος. Τότε υποθέτω πως θα χρειαστείς την έκθεση του πρώτου εμπειρογνώμονα και το δελτίο ατυχήματος. Βέβαια δεν θα πάρεις τα 5000, αλλά όσα λέει το τιμολόγιο. Από την άλλη, έχουν περάσει και 2 χρόνια από τότε, και ίσως αυτό που λέω να μην γίνεται...
Νομίζω ότι για μεταβίβαση, ζητάνε πλέον ΚΤΕΟ για μηχανές τετραετίας και πάνω. Η επιβολή να περάσεις ΚΤΕΟ για μηχανές παλιότερες του '98 νομίζω ισχύει για όλες τις υπόλοιπες, για μεταβίβαση ζητάνε κατιτίς παραπάνω - ας το επιβεβαιώσει κάποιος που έχει σχετική εμπειρία
H ασφαλιστική δεν σου ζητάει την άδεια να την πάρει και να τη κρύψει . Σου ζητάει να κάνεις μεταβίβαση σε άλλο πρόσωπο γιατί έτσι φαίνεται πως πλέον δεν είναι στη κατοχή σου αλλά πουλήθηκε για ανταλλακτικά στον χ .
Που είναι το πρόβλημα ?
Βρες ένα χ , δικό σου άνθρωπο ( όπως κάνουν όλοι ) κάνε τη μεταβίβαση , πάρε τα φράγκα , αγόρασε μηχανή ...και άμα θες και την άλλη ξανα κάντε μεταβίβαση εκ νέου στο όνομα σου .
Πηγαινε στο μηχανολογικο και μιλα με το διευθυντη αν γινετε κατι. Αν και δεν εχω καταλαβει τι θες/θελουν να κανεις. Μηπως ειναι αυτο που λεει ο turrican αλλα να πεις πως την πουλησες και να την εχει δικος σου ανθρωπος? Αλλιως δωσε στο μαστορα τα πεντε χιλιαρικα ή τρια π.χ. αν θες να τη φτιαξεις με μεταχειρισμενα ανταλακτικα και με τα τιμολογια του μαστορα πας στην ασφαλιστικη και παιρνεις τα λεφτα.
Μα και να την πουλησει, μπορει μετα να την ξαναγορασει. Η αδεια παει πακετο με τη μηχανη, οποτε!?
Εγω λεω αν μπορεις βγαλτην ολικη και παρε τα εξιμισι.
When you're feeling low and woozy
Slap a fresh clip in your Uzi
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....