Σελίδα 2 από 130 ΠρώτοΠρώτο 12345671252102 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 1950

Θέμα: Ξεχρεώσαμε;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από baron Προβολή μηνύματος
    Οχι απολύτως λογικό. Όπως πχ να σου κάνει ένας οικονομολόγος τα τοπογραφικά.
    Εγώ ρε συ άσχετος είμαι με οικονομικά αλλά ζω μια πραγματική ζωή και δυσκολεύομαι να τα φέρω βόλτα όπως πολλοί εδώ μέσα.

Δεν μπορώ όμως να μην αναρωτηθώ…
    Η κυβέρνηση τι ρόλο παίζει?
    Γιατί εγώ το μόνο που βλέπω είναι η απελευθέρωση των πάντων.
    Κι όπου απελευθέρωση διάβαζε αποποίηση των ευθηνών.
    Το σύστημα κάποτε μπορεί να αυτορυθμιστεί.
    Τώρα αν μέχρι τότε πεθάνουν μερικές χιλιάδες από τις περικοπές στην υγεία πχ ε δεν τρέχει και τίποτα.
    (και αυτά δεν στα λέω τυχαία τα έχω σπουδάσει)
    Εγώ λοιπόν ούτε αριστερός είμαι, ούτε δεξιός είμαι ούτε τίποτα.
    Τέτοια σκληρότητα όμως απέναντι σε αδύναμους ανθρώπους (ψυχασθενείς, γέρους, παιδιά, μητέρες κλπ) ακόμα κι αν μου το έλεγαν θα ήταν αδύνατο να το πιστέψω.
    Και όλοι σα να μην τρέχει τίποτα…
    Σαν όλα αυτά να συμβαίνουν κάπου άλλου…
    Σαν να μην είμαστε εμείς να είναι κάποιοι άλλοι…
    Φοράνε τις κουστουμάρες τους, οδηγάν τις αμαξάρες τους, τι βι μπλα μπλα όλη μέρα και γκομενούλα το βράδυ…

ΑΝ στο Νταού Πεντέλης τώρα ένα έφηβος ψυχασθενής δε βρει κρεβάτι, ένα πρεζόνι δε βρει θέση…
    Τι έγινε?

Οικονομικά μπορεί μια μέρα να ξεχρεώσουμε. (αν και αμφιβάλω)
    Ηθικά όμως ?

(ναι το ξέρω, το σκέφτομαι κι εγώ… Είμαι ρομαντικός μην πω τίποτε χειρότερο, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό)

Οχι απολύτως λογικό. Όπως πχ να σου κάνει ένας οικονομολόγος τα τοπογραφικά.
    Με κίνδυνο να φανεί ότι υποστηρίζω τις υπεραπλουστεύσεις του τοκμακίδη (και του κάθε παπαρίδη ενίοτε), νομιζω
    πως πιστεύεις ότι οι οικονομολόγοι είναι πραγματικοί επιστήμονες.
    Ένας τοπογράφος πιθανότατα μπορεί να καταλάβει οικονομικά. Το αντίθετο όμως είναι πολύ δυσκολότερο.

Όσο για τα εύλογα ερωτήματα, οι απαντήσεις που δίνονται από μερικούς, απλά διαιωνίζουν και δυσκολεύουν το πρόβλημα,
    το οποίο στη βάση του είναι πολύ απλό -> Οι οικονομολόγοι (και οι πολιτικοί) έχουν φάει τριπάκι και δεν ξέρουν που πάν τα τέσσερα.
    Έχουν κολλήσει σε ένα κοινώς αποδεκτό και παλιό μοντέλο (κάτι σαν την επίπεδη γή κάποτε) και δεδομένου ότι δεν έχουν
    άλλες ιδέες ή εργαλεία για να το λύσουν, συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι.
    Το πρόβλημα είναι ότι δεν καίγονται ακριβώς να το λύσουν, γιατί όσο υπάρχει, αυτοί κονομάνε ακόμη, απλά όχι όσα προσπαθούσαν να κονομήσουν
    όπως προβλέπαν.

Τα υπόλοιπα τα λέει το κτήνος πολύ καλά.

Χρεοκοπημενο μελος Το avatar του/της taskon
    Νικο αν ρωτας εμενα ηθικα εχουμε ηδη χρεωκοπησει πολυ πριν χρεωκοπησουμε οικονομικα. η ελληνικη κριση ειναι κυριως κοινωνικη γι αυτο και οτι και να κανουμε δεν θα στρωσει. σχετικα με την αναγκιαιοτητα των οικονομολογων και πολιτικων ειναι μια πολυ μεγαλη κουβεντα που δεν νομιζω οτι γινεται απο ενα φορουμ. το μη χειρον βελτιστο νομιζω οτι περιγραφει το ιδεατο σε αυτον τον τομεα.τωρα καποιος ο οποιος υπογραφει ενα κειμενο ως καθηγητης πανεπιστημιου εντελως εξω απο το γνωστικο του πεδιο ε ειναι σαν να υπογραφω εγω (σπουδες οικονομικων) ενα κειμενο αστροφυσικης με ρωτησεις γιατι καιει ο ηλιος και πως πεφτει η βροχη. θελω να σου πω οτι στερειται αξιοπιστιας αν και ειναι πιασαρικο

ps για να διαπιστωσεις οτι οικονομικα ειμαστε χαλια και αποφοιτος νηπιαγωγιου να εισαι αρκει!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taskon Προβολή μηνύματος
    Νικο αν ρωτας εμενα ηθικα εχουμε ηδη χρεωκοπησει πολυ πριν χρεωκοπησουμε οικονομικα. η ελληνικη κριση ειναι κυριως κοινωνικη γι αυτο και οτι και να κανουμε δεν θα στρωσει.
    Σε αυτό συμφωνούμε απολύτως. Θα προσθέσω όμως ότι η ηθική χρεωκοπία δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Απλά εδώ το φαίνεσθαι είναι ότι το έχουμε παραχ3σει.

σχετικα με την αναγκιαιοτητα των οικονομολογων και πολιτικων ειναι μια πολυ μεγαλη κουβεντα που δεν νομιζω οτι γινεται απο ενα φορουμ.
    Και τι θα κάνουμε όλη μέρα σε ένα φόρουμ για μοτοσυκλέτες; Για μηχανάκια θα μιλάμε

το μη χειρον βελτιστο νομιζω οτι περιγραφει το ιδεατο σε αυτον τον τομεα.
    Αρνούμαι να συμβιβαστώ σε κάτι τέτοιο. Ονειροπόλο πες με (μλκ δηλαδή όπως είπε ο άλλος Νικόλας) αλλά όχι, η μοιρολατρεία
    είναι ένας από τους λόγους που φτάσαμε (γενικά, αλλά κυρίως ως ελλάδα) σε αυτά τα χάλια.

τωρα καποιος ο οποιος υπογραφει ενα κειμενο ως καθηγητης πανεπιστημιου εντελως εξω απο το γνωστικο του πεδιο ε ειναι σαν να υπογραφω εγω (σπουδες οικονομικων) ενα κειμενο αστροφυσικης με ρωτησεις γιατι καιει ο ηλιος και πως πεφτει η βροχη. θελω να σου πω οτι στερειται αξιοπιστιας αν και ειναι πιασαρικο
    Δε νομίζω ότι το να παρουσιάσεις ένα άρθρο για το πως λειτουργεί ο ήλιος απαιτεί να είσαι αστροφυσκός. Η δυσκολία του να εξηγήσεις
    αυτό το φαινόμενο, σήμερα τουλάχιστον, είναι περισσότερο στο να είσαι μεταδοτικός. Η πληροφόρηση και η γνώση είναι ελεύθερη στον καθένα.
    Το να έχεις το τρόπο να αναπτύξεις τις σκέψεις σου, όπως και να συνδυάσεις τα στοιχεία που έχεις για να καταλήξεις σε κάποιο συμπέρασμα, είναι άλλο πράγμα.
    Και επίτρεψέ μου να θεωρώ ότι οι οικονομική επιστήμη δεν είναι και πιο πολύπλοκη από τη πυρηνική σύντηξη.

ps για να διαπιστωσεις οτι οικονομικα ειμαστε χαλια και αποφοιτος νηπιαγωγιου να εισαι αρκει!!
    Δυστυχώς, ξέρω πολύ κόσμο που δεν έχει καταλάβει ούτε τι γίνεται, ούτε τι συμβαίνει. Είμαστε οικονομικά χάλια και συμπαρασυρόμαστε
    σε αυτά τα χάλια διότι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ότι η οικονομική φούσκα που λέει ο κάθε -ίδης, είναι αυτό ακριβώς.
    Μια φούσκα, ένα τίποτα, ένα παραμύθι.
    Πιάσε λίγο Νασίμ Τάλεμπ π.χ., που δεν είναι "σπουδαγμένος" οικονομολόγος.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ghostkon Προβολή μηνύματος
    Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:
    Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ.
    Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
    Βάσει ποιάς λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;
    Αυτο που μετραει, ειναι το κατα ποσο εχεις τη δυνατοτητα να ξεχρεωσεις (Αλλιως, κατα ποσο πιστευουν οι αλλοι πως μπορεις να ξεχρεωσεις). Οι Αμερικανοι π.χ. αν θελουν, ξεχρεωνουν αμεσως.
    Φαινεται και στην ερωτηση σου η απαντηση.
    When you're feeling low and woozy
    Slap a fresh clip in your Uzi

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    E καλά τώρα, ο Τομκακίδης πως τον λένε δεν μας αρέσει (δεκτον), αλλά ο Βαρουφάκης πάλι δεν μας αρέσει και ο Καζάκης επίσης δεν μας αρέσει (αυτοί οι δυο μάλιστα είναι και οικονομολόγοι...).

Ευτυχώς που εμπιστευόμαστε και αρεσκόμαστε σε περισπούδαστους οικονομολόγους - χαρτογιακάδες, οι οποίο τα έχουν κάνει επιεικώς μπουρδέλο τόσο σε παγκόσμιο επίεπεδο όσο και στην Ελλάδα... οι άλλοι της τροίκας, οι "σοβαροί" ντε, αυτοί που πρέπει να υπακούμε τυφλά στις επιταγές τους και στις προσταγές τους γιατί ξέρουν και έχουν εκπονήσει γ@μιστερά προγράματα , παραδέχθηκαν ότι δεν τους βγήκαν τα κουκιά και ότι άλλα περιμένανε και άλλα τους ήρθαν... σοβαροί οικονομολόγοι ρε, να τους χαίρεστε, όταν ακόμα και ο πιο γκάου τοπογράφος αντιλαμβάνεται ότι η ύφεση δεν φέρνει ανάπτυξη... πόσο ΖΩΟ και ΗΛΙΘΙΟΣ πρέπει να είσαι για να μην το καταλάβεις αυτό;

O οικονομολόγος λοιπόν που νομίζει ότι παίζει sims, είναι ο ΜΑΛΑΚΑΣ οικονομολόγος, δεν πάει να έχει 25 τίτλους pure τεχνοκρατικής μπλαφάρας. Δεν μπορείς να παίζεις με τα νουμεράκια και τις αναλύσεις, χωρίς να λαμβάνεις ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ υπόψιν τις επιπτώσεις που θα έχουν οι μαλακίες που κατεβάζει ο excel - εγκέφαλος σου στους ανθρώπους και στην κοινωνία, δεν μπορείς να μην αντιλαμβάνεσαι τους συσχεστισμούς και τις αλληλεπιδράσεις και να ασχολείσαι παρωπιδιασμένα μόνο με δείκτες.

Δηλαδή μιλάμε για μέγιστες μαλακίες να χτυπάς το κεφαλί σου στον τοίχο... να πας το μηχανάκι σου με διαρροή λαδιού στη μηχανικάρα και να σου πει οκ αφαίρεσα όλο το λάδι από το κάρτερ, τώρα δεν θα έχεις διαρροή... γαμώ, θα δουλέψει, αλλά στο επόμενο χιλιόμετρο το μοτέρ θα κολήσσει και θα φας τα μούτρα σου... ε τέτοιες τακτικές εφαρμόζονται, μη νομίζετε ότι διαφέρουν πολύ...

Βγήκε ο Τομσεν και είπα "κακώς κόβαμε μισθούς, ήταν λάθος"... τι λες ρε ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ; Έχεις αντιληφθεί τι αντίκτυπο είχε αυτό στην οικονομία και εμμέσως πλην σαφώς στην κοινωνία; Τι ειμαστε ρε ΤΡΙΜΑΛΑΚΑ; Η δεύτερη πίστα στο Civilazation, να την ξαναπαίξεις και να εφαρμόσεις κάτι άλλο μπας και τη βγάλεις;

ΑΥΤΟΣ είναι οικονομολόγος: http://www.youtube.com/watch?v=nH1pdPeHtNc οι υπόλοιποι είναι αναβαθμισμένοι λογιστές... ψάξτε να βρείτε στοιχεία να τον απαξιώσατε και αυτόν ως αεριτζή, κομπογιαννίτη, τσαρλατάνο και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο... μετά επισκεφθείτε το bloomberg ή καμμιά σελίδα από "γατόνι" αναλυτή να γουστάρετε, πίσω εκεί από τα νούμερα και τις βασισμένες σε ακολουθίες fibbonaci αναλύσεις, κρύβονται οι αυτοκτονίες, η πλήρης διάλυση της κοινωνικής συνοχής και η κατάθλιψη εκατομμυριών ανθρώπων...

α ναι και για να μην ξεχάσω.... Long Live the Banks,
    Τελευταία τροποποίηση από el_hymador; 21/10/2012 στις 14:51.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Δε ξέρω αν κάποιος μπορεί να τα πει ακόμη πιο απλά.
    Οι κολλημένοι, είναι κολλημένοι, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

el_hymador

Αγορίνα μου γουστάρω να σε διαβάζω !
    Που το θυμήθηκες αυτό το χαρτογιακάδες???
    ‘Έχω να το ακούσω από τα 90ς και βάλε.

Η τρόικα όμως δεν ήθελε να βγει κανένα πρόγραμμα. Σίγα να μην δεν ήξερε ακριβώς τι συνέβαινε στην Ελλάδα.
    Αφού μαζί τα φάγανε!
    Η τρόικα ήρθε εδώ με σκοπό να εξασφαλίσει για τις μεγάλες εταιρίες τον εθνικό μας πλούτο
    (πρώτες ύλες, κρατικές εταιρίες κλπ)
    αλλά και (πρόσεξε το αυτό) την αγορά μας.
    Να διώξει ή να κλείσει τις Ελληνικές εταιρίες ώστε να μείνει η αγορά καινή να πιαστεί απ αυτούς μακάρι και με ευνοϊκότερους όρους (οικονομικές ζώνες)
    Δυστυχώς η Ελλάδα θυμίζει εταιρία υπό εκκαθάριση.
    Πολύ δε φοβάμαι ότι τα κουφά εργασιακά που ψηφίζονται συνέχεια έχουν μόνη λογική εξήγηση τα παραπάνω.
    Τραγική είναι και η τηλεόραση.
    Τους ακούω και δεν μπορώ να μη θυμηθώ την έκκληση του Ελληνικού ραδιοφώνου όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα.
    Τραγικoί κι εμείς που ως μεγάλες κότες που είμαστε θεωρήσαμε ότι φταίει η Κανέλλη και οι ξένοι.
    Φυσικά όπως θα έκανε και ο κάθε θρασύδειλος τους πατάξαμε αμφότερους (αν και τους ξένους όχι όλους, τους αδύνατους μόνο)
    Ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι οπαδός της Κανέλλη.

Αυτά δυστυχώς δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να τα δεις και εύχομαι πραγματικά να υπάρχει κάτι που δεν βλέπω και να κάνω λάθος.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    E καλά τώρα, ο Τομκακίδης πως τον λένε δεν μας αρέσει (δεκτον), αλλά ο Βαρουφάκης πάλι δεν μας αρέσει και ο Καζάκης επίσης δεν μας αρέσει (αυτοί οι δυο μάλιστα είναι και οικονομολόγοι...).
    Αντιλαμβάνομαι οτι θέλεις να προασπίσεις γενικά τον αντίλογο απ΄όπου και αν προέρχεται (ακόμα και από μαλάκες), βαφτίζοντας τον ως αντίσταση στα μέτρα της τρόϊκας ? Δεν νομίζω οτι υπάρχει κανείς λογικός άνθρωπος που να μην βλέπει οτι τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί (και απ΄τους τροϊκανούς και απ΄τους κυβερνώντες) έχουν καταστροφικά αποτελέσματα στην κοινωνία.
    Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με το μοντέλο που εφαρμόζουν προτείνοντας κάτι άλλο πχ.Βαρουφάκης και κάποιοι στυλ Τοκπακίδη που τοποθετούν τη λύση του πρόβληματος όχι στο τι μέτρα πρέπει να ληφθούν, αλλά σε διεθνής συνωμοσίες. Αν διάβασες τα "στοιχεία" που αναφέρει, υπαινίσσεται την ύπαρξη μια διεθνής συγκάλυψη της κατάστασης των οικονομιών γενικά (που είναι σε τρισχειρότερη κατάσταση από τη δική μας) με σκοπό την εξαφάνιση και υποδούλωση του ελληνικού θαύματος.

Απ΄το να παπαγαλίζω τις μπαρούφες ενός άσχετου που δεν μπορεί να διαχωρίσει το δημόσιο απ΄το ιδιωτικό χρέος και τι περιλαμβάνει το καθένα, κοτσάροντας τον τίτλο του καθηγητή για να προσδώσει κύρος στα καρότα που γράφει, προτιμώ να διαβάζω τον Βαρουφάκη (κι ας διαφωνώ συχνά) ή εξαιρετικά αρθρα σαν το "Τέλος της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης", μπας και καταλάβω τι σκατά έχουν στο κεφάλι τους και δεν βλέπουν ότι βλέπει όλος ο κόσμος.

Cheers
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis

Βγήκε ο Τομσεν και είπα "κακώς κόβαμε μισθούς, ήταν λάθος"... τι λες ρε ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ; Έχεις αντιληφθεί τι αντίκτυπο είχε αυτό στην οικονομία και εμμέσως πλην σαφώς στην κοινωνία; Τι ειμαστε ρε ΤΡΙΜΑΛΑΚΑ; Η δεύτερη πίστα στο Civilazation, να την ξαναπαίξεις και να εφαρμόσεις κάτι άλλο μπας και τη βγάλεις;
    ,

Πολύ θα ήθελα να του τα έλεγες face to face και να έκοβα φάτσα απο καμιά μεριά...

respect για όλο το κείμενο

Αντιλαμβάνομαι οτι θέλεις να προασπίσεις γενικά τον αντίλογο απ΄όπου και αν προέρχεται (ακόμα και από μαλάκες), βαφτίζοντας τον ως αντίσταση στα μέτρα της τρόϊκας ? Δεν νομίζω οτι υπάρχει κανείς λογικός άνθρωπος που να μην βλέπει οτι τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί (και απ΄τους τροϊκανούς και απ΄τους κυβερνώντες) έχουν καταστροφικά αποτελέσματα στην κοινωνία.
    Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με το μοντέλο που εφαρμόζουν προτείνοντας κάτι άλλο πχ.Βαρουφάκης και κάποιοι στυλ Τοκπακίδη που τοποθετούν τη λύση του πρόβληματος όχι στο τι μέτρα πρέπει να ληφθούν, αλλά σε διεθνής συνωμοσίες. Αν διάβασες τα "στοιχεία" που αναφέρει, υπαινίσσεται την ύπαρξη μια διεθνής συγκάλυψη της κατάστασης των οικονομιών γενικά (που είναι σε τρισχειρότερη κατάσταση από τη δική μας) με σκοπό την εξαφάνιση και υποδούλωση του ελληνικού θαύματος.

Απ΄το να παπαγαλίζω τις μπαρούφες ενός άσχετου που δεν μπορεί να διαχωρίσει το δημόσιο απ΄το ιδιωτικό χρέος και τι περιλαμβάνει το καθένα, κοτσάροντας τον τίτλο του καθηγητή για να προσδώσει κύρος στα καρότα που γράφει, προτιμώ να διαβάζω τον Βαρουφάκη (κι ας διαφωνώ συχνά) ή εξαιρετικά αρθρα σαν το "Τέλος της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης", μπας και καταλάβω τι σκατά έχουν στο κεφάλι τους και δεν βλέπουν ότι βλέπει όλος ο κόσμος.

Cheers
    Όχι Βύρωνα, δεν υποστηρίζω τον Τομκακίδη, ούτε κανένα "Τομκακίδη", αλλά υπερασπίζομαι το δικαιώμα του να έχω λόγο και άποψη ακόμα και αν είμαι τοπογράφος, καλουπατζής, σερβιτόρος ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Σαφώς και δεν μπορώ να βγάλω τον ισολογισμό όχι του κράτους, αλλά ούτε και του ψιλικατζίδικου της γειτονίας μου, εκεί το βουλώνω και αφήνω αυτούς που ξέρουν. Ωστόσο αυτή η ριμαδοκατάσταση που έχει άμεσες και κραυγαλέες επιπτώσεις στον καθένας μας πλέον, σε συνδυασμό με τους οφθαλμοφανέστατα λάθος χειρισμούς οι οποίο είναι αντιληπτοί ακόμα και απο τον 5χρονο ανηψιό μου, με βγάζουν έξω από τα ρούχα μου και δικαιολογούν (ή αιτιλογούν αν προτιμάς) απλοϊκές σκέψεις και "προτάσεις" από ανθρώπους που δεν έχουν καμμία σχέση με το αντικείμενο...

Αν το καλοσκεφτείς το υπεραπλουστευμένο και νια - νια παράδειγμα του Τομκακίδη:

Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
    Βάσει ποιάς λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

...έχει βάση και μάλιστα μεγάλη... δες τον πίνακα με τις φορολογικές επιβαρύνσεις ανα βαθμίδα εισοδημάτων και θα καταλάβεις τους συσχετισμούς... δες τις απίστευτες για να είναι αληθινές (αλλά με τη βούλα του νόμιμου) απαλλαγές μεγαλοεπιχειρηματιών, εκδοτών, εφοπλιστών και λοιπών λαμογιών και τέλος δες επίσης και τις προκλητικότατες αβάντες στις τράπεζες, όταν όλο ο κοινωνικός ιστός καταρρέει και η κοινωνική πρόνοια σε οποιαδήποτε έκφανση της ακούγεται σαν ανέκδοτο. E, δεν χρειάζεσαι πτυχίο από το LSE, για να καταλάνεις ότι και ο γυαλός είναι στραβός και στραβά αρμενίζουμε...

Θα μου πεις... ναι, αλλα πρέπει να στηρίξουμε την (μεγαλο)επιχειρηματικότητα και τις τράπεζες, καθότι αποτελλούν την ραχοκοκκαλιά της οικονομίας, θέλουμε δεν θέλουμε είμαστε μέτοχοι και παίκτες ένος ευρύτερου οικονομικού συστήματος από το οποίο δεν μπορούμε να απεμπλακούμε κτλ-κτλ. Όχι! Εγώ λεω έτσι για αλλαγή, να σώσουμε τους ανθρώπους για μια γ@μημένη φορά. Ας μας βγει σε κακό, αλλά ρε πούστη μου θα έχουμε δοκιμάσει αυτό που είναι δίκαιο και ηθικό. Άλλωστε και ο δρόμος που ακολουθούμε δεν βγάζει πουθενά και αυτό στο προσυπογράφω με όλα τα καντάρια της οικονομολογικής μου άγνοιας.

Eίμαι περίεργος να διαπιστώσω πόσο πιο χάλια από εμάς θα τα πάνε οι Ούγροι, αν εφαρμόσουν αυτό που αποτελλεί πάγια θέση τους στις συζητήσεις με το ΔΝΤ... εν ολίγοις αυτό που λένε οι άνθρωποι είναι "πάρτε τον πούλο, θα φορολογήσουμε περισσότερο τις τράπεζες, τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις κοινής ωφελίας, καθώς και τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και θα τα βρούμε τα χρήματα".

Για να δούμε...

http://www.businessweek.com/news/201...eal-rogan-says

Eίμαι περίεργος να διαπιστώσω πόσο πιο χάλια από εμάς θα τα πάνε οι Ούγροι, αν εφαρμόσουν αυτό που αποτελλεί πάγια θέση τους στις συζητήσεις με το ΔΝΤ... εν ολίγοις αυτό που λένε οι άνθρωποι είναι "πάρτε τον πούλο, θα φορολογήσουμε περισσότερο τις τράπεζες, τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις κοινής ωφελίας, καθώς και τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και θα τα βρούμε τα χρήματα".

Για να δούμε...

http://www.businessweek.com/news/201...eal-rogan-says
    Θα σε βοηθήσω για πως θα τα πάνε.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hungari...lution_of_1956

Ώχ! Όμως αυτά δε γίνονται σήμερα, έτσι;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Θα σε βοηθήσω για πως θα τα πάνε.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hungari...lution_of_1956

Ώχ! Όμως αυτά δε γίνονται σήμερα, έτσι;
    κοίτα και στην Ελλάδα τα ίδια γίνανε τότε.
    Με άλλο αφεντικό (αλλά τα ίδια)
    Ο κοσμάκης μια ζωή το μπούλο από δω ή από εκεί.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Xlitos
    προτιμώ να διαβάζω τον Βαρουφάκη (κι ας διαφωνώ συχνά) ή εξαιρετικά αρθρα σαν το "Τέλος της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης", μπας και καταλάβω τι σκατά έχουν στο κεφάλι τους και δεν βλέπουν ότι βλέπει όλος ο κόσμος.

Cheers
    προσπαθεις να καταλαβεις τι σκατα εχει στο κεφαλι του ενας τοκογλυφος?σε βιαζει καποιος κι εκεινη τη στιγμη διαβαζεις βιβλιο ψυχολογιας του δοκτωρ Μπαρουφιους σχετικα με τους βιαστες:''γιατι το κανει αυτο?εχει παιδικα τραυματα?μηπως φταιω κι εγω?''...εχει γινει οτι εχει γινει κι ακομα αδυνατουμε να δουμε τα γεγονοτα και τα βαφτιζουμε θεωριες συνομωσιας?(συμφωνω οτι μερικοι τα ''ξεχειλωνουν'')...σκανε μυτη ''οικονομολογοι τεχνοκρατες'' στα ευρωπαικα συμβουλια με κατι φατσες λες και βγηκαν απο εβραϊκο κωλομπαρο κακοφημης γειτονιας και θα κατσουμε να κανουμε ολοκληρη οικονομικη αναλυση με το ''τι εχουν στο μυαλο τους'' και ''γιατι τα κανουν ολα αυτα''?
    ειναι πολυ απλο:χρεωσαν οι απατεωνες τους αμερικανους πολιτες δε ξερω κι εγω ποσα τρις και τωρα πηδανε το καραβι κι ερχονται να εφαρμοσουν το πετυχημενο μοντελο και στην ευρωπη...να ''ενωσουν'' να ''φανε'' και να ''πιουνε'' για 100 χρονια κι εδω φερνοντας ''ειρηνη αναπτυξη και ευμαρεια'' στους ευρωπαιους υπηκοους και μετα να πανε αλλου,πιο ανατολικα...

γι αυτο κοβανε ευρω αβερτα ολα αυτα τα χρονια να χρεωσουν και μετα να μη μενει αλλη επιλογη απο την ολοκληρωτικη οικονομικη ενωση...μονο που οι αγγλοι που ξερουν απο ιμπερεαλισμο εχουν αμυνες και τους πηραν χαμπαρι,δε ψαρωσανε...εδω ελλαδα εχουμε το ενστικτο να πουμε οτι κατι δε παει καλα(ξερουμε πολυ καλα απο βιασμους...χροοονια θυματα) αλλα μας εφαγε το ''ωχ μωρε αδερφε σιγα ας μας τον ακουμπανε και λιγο αφου περναμε καλα''
    και το λιγο εγινε η κατασταση που εχουμε σημερα,4.000 περιπου αυτοκτονιες.Ανεργια υποσιτισμοι στα σχολεια παιρνουν τηλεφωνο 25 χρονοι και 30 χρονοι σε εκπομπες και βαζουν τα κλαματα...τετοια ''ξερα'' αρθρα και οικονομικες αναλυσεις δε προσφερουν τιποτα,ειναι για Σκαϊ να τα δει ο παππους και η γιαγια και να πουν ''μορφωμενο αυτο το παιδι μας εξηγει τι εννοει ο Τομσεν ο Μπαροζο και ο Βιτσιοζο''
    ας συγκεντρωθουμε στο ποινικο κομματι πρωτα,στη δικαιωση....εχουμε ιδεα ποσοι πρεπει να φυλακιστουν,να κατασχεθουν περιουσιες να φυγουν εξοριες να τους πεταξουμε στο πηγαδι?μιλαμε για τεραστιο αριθμο πολιτικων,δικαστικων,επιχειρηματιων, πρωην και νυν...τεραστια η λιστα...αν δε καταλαβουμε οτι μονο απο εξωκοινοβουλετυτικες δυναμεις θα καθαρισει ο τοπος δε υπαρχει σωτηρια...

(δεν ειναι προσωπικο baron απλα πηρα αφορμη το αρθρο που εβαλες)

Σελίδα 2 από 130 ΠρώτοΠρώτο 12345671252102 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ξεχρεώσαμε; Μπα...
    από MG-KTiNoS στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2001
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2013, 08:52

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •