Σελίδα 8 από 33 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 482

Θέμα: Τζάκια : Σήμερα ντουμανιάσαμε στην αιθάλη στα ΒΠ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Και τα δάση τα ίδια έχουν τα δίκια τους μαζί και οι υποστηρικτές τους. Ακόμα κι ο NAVARAς σιγά μη σήκωνε τις γυμνές αγριοπατούσες του απ την υποδαπέδια θέρμανση για να τρέχει στα βουνά με το αλυσοπρίονο, αν δεν έμπαινε πλέον στην ανάγκη να το κάνει.

Κι οι Γερμανοί εργαζόμενοι έχουν τα δίκια τους να αντιδρούν όταν μόλις συνέρχονται από μια σκληρή 10ετία του 90 όπου είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται 30 και 40% προκειμένου να απορροφηθεί η Ανατολική, τους λένε ότι στη 10ετία του 2010 θα αυξηθεί η φορολογία τους 30 και 40% προκειμένου να εξασφαλιστούν τα δάνεια των Νοτίων που το αντίστοιχο διάστημα διήγαγαν τρυφηλό βίο.

Κι η εγκαταλειμμένη μάνα του Αγ. Παντελεήνονα έχει τα δίκια της να ψηφίζει Χ. Αυγή όταν τα παλουκάρια της -και όχι τα παιδιά της- τη συνοδεύουν στο ATM να πάρει τη σύνταξή της με ασφάλεια. Αυτοί που της στερούν την ασφάλεια, ένα κύμα απεγνωσμένων είναι που αν οι συνθήκες ήταν έστω και ανεκτές στη Χώρα τους δεν θάμπαιναν στον κόπο να θαλασσοπνίγονται η να κατηφορίζουν τις τελευταίες απολήξεις των Άλπεων για μια θέση στον ήλιο και κυρίως την ελπίδα.

Κι οι Τράπεζες δίκιο έχουν όταν με τόσα τοξικά συσσωρευμένα στους ισολογισμούς τους καλούνται συνεχώς να στηρίξουν νέες απαρχές γιατί πρώτα σταθερότητα και μετά ανάπτυξη, χωρίς Τράπεζες δεν υπάρχει στον καπιταλισμό.
    Τελευταία τροποποίηση από dimmie_72; 27/12/2012 στις 01:27.

Το θέμα είναι ότι μετά την επικράτηση του καπιταλισμού κόντρα στις αποτυχημένες ιδέες του Μαρξ και του Έγκελς, έχει κι αυτός εκφυλιστεί σαν σύστημα και η 1η δυνατή καμπάνα χτύπησε στην Αμερική με την κατάρρευση του real estate και τις παράπλευρες απώλειες τύπου Lehman Brothers. Σίγουρα ένα διάδοχο σύστημα που δεν γνωρίζουμε θα τον αντικαταστήσει αλλά ως τότε θα βιώνουμε και θα αναλωνόμαστε σε παρόμοιου τύπου διαμάχες που θα γίνονται συνεχώς αγριότερες, με αποτέλεσμα οι οικολογικές ανησυχίες του τύπου υλοτόμηση για επιβίωση να φαντάζουν το λιγότερο, ρομαντικές.

Επίσης οι σύγχρονες Δημοκρατίες σαν πολιτικό σύστημα έχουν πλέον εκφυλιστεί αναδεικνύοντας πλέον όλο και περισσότερο τα αρνητικά τους που στα πλαίσια του ενθουσιασμού που κατέκλυσε τους λαούς στα χρόνια εφαρμογής τους, εμπόδιζε να φανούν φαινόμενα όπως η διαφθορά, τα lobby, τα ολιγοπώλια, οι Μπερλουσκόνηδες, ακόμα και οι σεξιστές... Και εδώ ένα διάδοχο σύστημα θα κάνει τη διαφορά που ίσως δεν το γνωρίζει ακόμα κανένας ποιό θα είναι αλλά ως τότε θα βιώνουμε ποικίλα πολιτικά μορφώματα που μόνο κατακριτέα δεν πρέπει να είναι απ τη στιγμή που καταφέρνουν να βρουν πεδίο εφαρμογής και υποστηρικτές.
    Τελευταία τροποποίηση από dimmie_72; 27/12/2012 στις 01:24.

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    δυτικα προαστια και η καπνα των τζακιων ειναι πολυ αισθητη και εδω...
    μολις βγεις εξω μυριζεις μια αναμικτη μυρωδια απο ξυλο, πετρελαιο και κατι αλλο ασχημο (μου ειπαν οτι ειναι pellet)...

εγω φετος εκανα την εγκατασταση του καλοριφερ και δεν ελεγε να μην του βαλω πετρελαιο...786€ για 600 λιτρα που αναθεμα και αν μου φτασουν για ολο το χειμωνα για ενα σπιτι 66 τ.μ.
    ειναι υπερβολικα τα λεφτα αλλα δεν γινοταν διαφορετικα...
    και μην γελιεστε με το κρυο διοτι σε μονοκατοικιες (ειδικα αν δεν συνορευουν με αλλα σπιτια μεσοτοιχιες κλπ) εκει οπου "βαλεται" το σπιτι απο παντου απο τα καιρικα φαινομενα, ειναι τρις χειροτερα τα πραγματα απο το να μενεις σε μια πολυκατοικια και να εχεις μονωση το πανω και το κατω διαμερισμα και μονο μια πλευρα του σπιτιου εκτεθειμενη...μιλαω απο προσωπικη πειρα...

ειναι και η υγρασια η π0υτανα μεγαλη υποθεση...
    μπορει να εχει, ξερω εγω, 12 βαθμους και να το νοιωθεις σαν 5, λογω υγρασιας μεσα στο σπιτι...
    και να βγαινεις εξω και να αισθανεσαι οτι εχει πιο ζεστη απο μεσα...

Υπάρχουν και οι αφυγραντήρες Κόναν...

Πέραν της πλάκας και με την εμπειρία της διαβίωσης για χρόνια σε νησί (και συνεχίζω σε άλλο...) οι αφυγραντήρες είναι μια καλή λύση για να ρίχνουν το κόστος που απαιτείται για θέρμανση. Ψάξτε το λίγο, καίνε ρεύμα, αλλά η κατανάλωση είναι μικρή και η διαφορά θερμκρασίας αλλά κυρίως υγρασίας είναι μεγάλη...

Κατά τα άλλα... δεν έχω κάτι να πω παρά μονο ότι ούτε και η κρίση θα καταφέρει να μας αλλάξει/βελτιώσει παρά τις (αδικαιολόγητες κατά την γνώμη μου...) ελπίδες κάποιων...
    Τελικά νομίζουμε ότι είμαστε κάποιοι άλλοι...και ο νοών νοείτω...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    kalgeorge Αυτός που πάει και κόβει δέντρα που δεν έχουν κανέναν να τα υπερασπιστεί και μας πηδάει όλους αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό για να ζεσταθεί και να ζεστάνει τα παιδάκια του, μπορεί αν έχει φτάσει σε σημείο εξαθλίωσης να πάει και να κλέψει πετρέλαιο από ένα τρακτέρ, βενζίνη από ένα αμάξι, τρόφιμα από ένα super market και πάει λέγοντας. απλά 1. δε θέλει να διακινδυνέψει την κωλάρα του και 2. του έχουν μάθει τη χριστιανική ηθική οπότε ας την πληρώσει η φύση... καταλαβαίνω τις ανάγκες του κόσμου δε προσπαθώ να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα όμως.

Πολλά τα χρόνια... Το avatar του/της Antwnis
    Μάγκες, δεν είναι τα τζάκια των πλουσίων που λόγω εποχής τα ανάβουν και ρυπαινουν.
    Το πρόβλημα οφείλεται στις ξυλόσομπες που καινε ότι βρίσκουν μπας και ζεσταθούν αυτοί που τραβάνε ζόρια.
    Δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα μέχρι περυσι που το πετρελαιο ήταν (σχετικά) φθηνό και η κρίση δεν είχε ενταθεί τόσο.

Οι "ιθύνοντες" όμως αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να δημιουργήσουν ΚΑΙ αυτό το πρόβλημα, αφού δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που μπορεί να πιστέψει ότι μια τόσο μεγάλη αύξηση της φορολογίας θα επιφέρει απλά αύξηση των εσόδων χωρίς να μειωθεί δραματικά η κατανάλωση.

Αποτέλεσμα: Λιγότερα έσοδα για το κράτος, ανεξέλεγκτη ρύπανση, άνθρωποι που κρυώνουν και αδυνατούν να βρούν τρόπους να ζεσταθούν.

Η άποψη μου;

Καλά να πάθουν και να το λουστούν όλοι αυτοί που ψήφισαν τον Βαγγέλη τον αδύνατο, τον Αντώνη τον πιτσαδόρο και τον Φώτη τον λιμοκοντόρο.
    Όσο για τους υπόλοιπους, υπομονή αδέλφια, φτάνει το πλήρωμα του χρόνου όπου νάναι, θα γυρίσει ο τροχός θα μαμήσει κι ο φτωχός!
    ("μαμήσει" = θα τους κυνηγάνε με τα αποκαίδια και τα πελεκούδια για να τους τα χώσουν στον πρωκτό!)

:a015:
    Όλα είναι έτσι, μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι αλλιώς! :a39:

Ίσως εν μέσω της ατυχίας μας να είμαστε και τυχεροί όταν τα διεθνή η Ευρωπαϊκά think tank διαβλέποντας ότι πρώτοι εμείς μετά την αποψίλωση των δασών, μιας κι αυτό είναι το θέμα μας, την αποψίλωση των κάδων απορριμάτων και την αποψίλωση των παμπρίζ των αυτοκινήτων μας απ το τρίψιμο και ότι άλλο συνιστά τις πρακτικές της ελάχιστης επιβίωσης για σήμερα, θα ανηφορίζαμε ακολουθώντας την προς τα πάνω οδό σε συνέχεια αυτής που ακολουθούν οι απεγνωσμένοι του σήμερα για νάρθουν στη Χώρα μας.

Θα ακολουθούσαν οι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Πορτογάλοι και όποιος άλλος είχε επενδύσει αλόγιστα στα ελκυστικά και συνάμα τοξικά ομόλογά μας και θα μετατρέπαμε το Βορρά σε Ελλάδα του σήμερα και ακόμα χειρότερα του εγγύς αύριο. Κι αν οι Αμερικανοί είχαν τη τεχνογνωσία, τη διοικητική συνοχή και την ισχύ να μετακυλήσουν την κρίση τους στην Ευρώπη, ο Ευρωπαϊκός Βορράς δεν έχει κανένα τέτοιο εχέγγυο για να αντιμετωπίζει τέτοιου τύπου καταστάσεις κρίσης. Ας απολαύσουμε λοιπόν εν μέσω της εξαθλίωσής μας τη συνέχεια του έργου, παραμένοντας όσο μπορούμε ταπί και ψύχραιμοι γιατί άλλοι δουλεύουν για μας και μάλιστα παίζουν τις καριέρες τους και την πολιτική τους υπόσταση. Η Μέρκελ είναι μόνο η αρχή.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Πάντως εγώ θα ανησυχούσα περισσότερο για τα δάση της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας εάν ήμουν οικολόγος.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από LOUKILOUK Προβολή μηνύματος

Πέραν της πλάκας και με την εμπειρία της διαβίωσης για χρόνια σε νησί (και συνεχίζω σε άλλο...) οι αφυγραντήρες είναι μια καλή λύση για να ρίχνουν το κόστος που απαιτείται για θέρμανση. Ψάξτε το λίγο, καίνε ρεύμα, αλλά η κατανάλωση είναι μικρή και η διαφορά θερμκρασίας αλλά κυρίως υγρασίας είναι μεγάλη...

Κατά τα άλλα... δεν έχω κάτι να πω παρά μονο ότι ούτε και η κρίση θα καταφέρει να μας αλλάξει/βελτιώσει παρά τις (αδικαιολόγητες κατά την γνώμη μου...) ελπίδες κάποιων...
    Τελικά νομίζουμε ότι είμαστε κάποιοι άλλοι...και ο νοών νοείτω...
    Με τη διαφορά ότι ένας αφυγραντήρας της προκοπής κάνει €450 (εγώ πριν 5 χρόνια τόσο τον πήρα) και με αυτά τα λεφτά παίρνω 3 τόνους ξύλα να βγάλω 2 χειμώνες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Πάντως εγώ θα ανησυχούσα περισσότερο για τα δάση της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας εάν ήμουν οικολόγος.
    Αυτοί δουλεύουν με σύστημα γιατί έχουν ακόμα Κράτος. Εδώ όλο το Βίτσι και το Γράμμο τον υλοτομούν ανεξέλεγκτα Αλβανοί, τα στοιβάζουν με την άνεσή τους και τα μεταφέρουν επίσης με την άνεσή τους στην Αλβανία γιατί Κράτος πέραν του Κέντρου δεν υπάρχει πλέον.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    γιατί Κράτος πέραν του Κέντρου δεν υπάρχει πλέον.
    Νομίζω ήταν απαίτηση της κοινωνίας ο περιορισμός του Δημόσιου τομέα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Νομίζω ήταν απαίτηση της κοινωνίας ο περιορισμός του Δημόσιου τομέα.
    ...και η αποκέντρωση των Υπηρεσιών του στις εσχατιές της Ελλάδος αντί του υδροκεφαλικού Κέντρου

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    πάντως εγω ρε παίδες στα Δυτικά προάστια μένω και αυτούς που βλέπω καθημερινά να ξεφορτώνουν τόνους δεν είναι τα φτωχαδάκια.

είναι ο κλασικός νεοελληνας, που όπως με όλα τα πράγματα στη ζωή του έτσι και τώρα λέει, ....

μου αύξησες το πετρέλαιο? ..... θα σου τη κάνω ποουστη.

σαν άλλοτε:

θες να με βάλεις να δουλέψω?.... θα πάρω απόσπαση και θα γεμίσω τις Δημόσιες Υπηρεσίες της επαρχίας

θες να μου φορολογήσεις το εισόδημα? ...θα βγάλω όλους τους υπαλλήλους με δελτίο ...

δε μου δίνεις άλλα δάνεια? ... θα μπω στο αρ. 99

θες να πουλήσεις τη ΔΕΗ και ΟΤΕ? .... θα βάλω πλάτη τα ιερά χώματα των αγωνιστών αυτού του τόπου και θα βγάλω μπόνους απο τη πώληση για το δικό μου ταμείο συνταξιοδότησης

δίνεις επιδότηση? ... θα κόψω κάθε παραγωγή και θα γεμίσω το χωράφι καθρέπτες

και τόσα άλλα.

αυτοί δε πεινάνε

αυτοί δε καίνε για να ζεσταθουν

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kalgeorge Προβολή μηνύματος
    ολ δε μανει
    οτι θα σε εβλεπα να συμφωνεις με τον λα βιλλα.......το ειδαμε κι αυτο...!!!
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    πάντως εγω ρε παίδες στα Δυτικά προάστια μένω και αυτούς που βλέπω καθημερινά να ξεφορτώνουν τόνους δεν είναι τα φτωχαδάκια.

είναι ο κλασικός νεοελληνας, που όπως με όλα τα πράγματα στη ζωή του έτσι και τώρα λέει, ....

μου αύξησες το πετρέλαιο? ..... θα σου τη κάνω ποουστη.

σαν άλλοτε:

θες να με βάλεις να δουλέψω?.... θα πάρω απόσπαση και θα γεμίσω τις Δημόσιες Υπηρεσίες της επαρχίας

θες να μου φορολογήσεις το εισόδημα? ...θα βγάλω όλους τους υπαλλήλους με δελτίο ...

δε μου δίνεις άλλα δάνεια? ... θα μπω στο αρ. 99

θες να πουλήσεις τη ΔΕΗ και ΟΤΕ? .... θα βάλω πλάτη τα ιερά χώματα των αγωνιστών αυτού του τόπου και θα βγάλω μπόνους απο τη πώληση για το δικό μου ταμείο συνταξιοδότησης

δίνεις επιδότηση? ... θα κόψω κάθε παραγωγή και θα γεμίσω το χωράφι καθρέπτες

και τόσα άλλα.

αυτοί δε πεινάνε

αυτοί δε καίνε για να ζεσταθουν
    δράση αντίδραση Σπι...'
    Λογικό είναι.

(αλλά η ΘΕσ/κη που βαράει 50% άνεργους και το βαρδάρη καπάκι είναι άλλο καπέλο)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από LOUKILOUK Προβολή μηνύματος

η αληθεια ειναι οτι δεν το ειχα σκεφτει... γιατι αν ειναι τραγικη η κατασταση βαζω να δουλεψουν λιγο τα κλιματιστικα και να "ξηρανουν" την ατμοσφαιρα...

αλλοι με 2 κλιματιστικα inverter (εγω δυστυχως εχω παλαιου τυπου) ξερω οτι ζεσταινουν ολοκληρο σπιτι, χωρις αλλη πηγη θερμανσης και χωρις να πληρωνουν μια περιουσια στην ΔΕΗ...
    και αυτο θελει ψαξιμο κατα ποσο συμφερει μια τετοια επενδυση...

Σελίδα 8 από 33 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Η πρωτη πιστα στην Κρητη στα Χανια!!!
    από DrIoannis στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2006, 19:54
  2. Καφεδακι (με ολιγη βολτα), σημερα στις 6:00 στην καντινα
    από gcrook στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2006, 16:42
  3. Σημερα τριτη καφες στα Λιμανακια στις 6+
    από gcrook στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 06/12/2005, 16:34
  4. Προσοχή στα όρια ταχύτητας στην Ιταλία